Sunday, August 19, 2007

Boroi IS The Way of Life

Graduation day is coming. Everyone is wearing lounge suit but I'm wearing baju Melayu. Of course. Mohamad Faizal always stands out in the crowd. Imagine, when the Pengetua Uniten announce "...and the Best Dressed Graduate award goes to..Mohamad Faizal.." As expected, I will be the winner coz I'm the only hero Melayu in the hall like the legendary Eman Manan. But is that the real reason why I'm going to wear baju Melayu? The truth is, I don't have any slack to wear with the suit because I am now officially B.O.R.O.I. Click Read More for this shocking news.


Yes people, after so much denial, campaign, and protest, I finally admit, I am boroi. My perut is now 34". Damn you Appeton weight gain only menambahkan ukurlilit perut otot2 di lengan tak mahu tambah lak. Tetapi kajian sekarang mengatakan Keboroian Adalah Gaya Hidup Masakini (www.fashiontoday.com/macho). So aku sekadar tak mahu dikatakan ketinggalan zaman, kolot tak ikut fesyen semasa (penipuan paling besar di abad ini). Mengapakah fenomena ini boleh berlaku? Saya sepatutnya boleh membaham apa saja tanpa menambah berat badan kerana mempunyai kadar metabolisma yang tinggi. Mungkin ini adalah balasan tuhan terhadap kelancangan mulutku mengutuk rakan2ku yg boroi walaupun mereka tidak minum minuman keras. But wait, am I gonna make fun of myself only during this rant? Of course not. Sorry my dear friends, let's share our boroiness together. Ohh this is just for fun btw.

Top 5 rakan2 Bangi yang boroi:
1) Adam bin Johari (35")
Keboroiannya dikesan melebihi aku setelah mengukur perut untuk seluar pernikahannya tahun depan. Skang 35" tahun depan mesti dekat 40" nak jadi inkeridibel hak ape koyak ah suar kawen kau dam. Tp adam kate takpe suar tu ada getah.

2) Mohd Jamil Fathi bin Jamaludin (34 1/2 ")
Rakanku yang keboroiannya meningkat secara perlahan tetapi konsisten. Gaya hidupnya di amerika yg makan-winning 11-tido-repeat adalah antara faktor penggalaknya yang utama. Setelah pulang buat selamanya ke tanah air, beliau masih mengekalkan gaya hidup yang sama tuka sikit je makan-sabul-tido-repeat. haa haa

3) Mohd Dazrul Syariz bin Sabardin/Anas Mohd Mustafah (bakal 34++")
Anas akan bertunang tengahari ini. Tahniah anas. Orang yang bahagia pasti akan meningkat keboroiannya serta merta. Begitu juga dengan Dazu yang kini sudah berteman wanita. Blah la lu Dazu tanak balik semakin boroi la lu nanti.

4) Mohamad Faizal (kurang 34")
Haa haa akula tu.

5) Mohd Ikram Rahim (dada 33", perut 31")
bastard ikram jauh lebih gagah dari aku dada dia aku syaki dia mengambil bahan kimia merbahaya (alfitnatuasyyadduminalqod)

Rakan2 Uniten Yang Boroi (Jgn ingat korang boleh terlepas)
1) Kanak2 Kenaria
Khairul Afandy (36"), Abu Zar (48"), Farhan (35"), Mohd Rosli (35 1/2")

2) Kanak2 Surada
Saiful Izwan Ibrahim (39"), Tengku Amir Afendi (38 1/4") Ahmad Fadhullah (51")

3) Kanak2 Seksyen 8
Zahrul Izwan (35"), Jaclyn Pirlus (34")

Menakutkan bukan? See you guys later.




4 comments:

Anonymous said...

hotok mu aku 39..aku 33 1/5 jeh tau..alfitnatul asyaddul minal khat..

Mohamad Faizal said...

bohong gila takkan aku lg boroi dr kau saiful izwan bin ibrahim

L a L a said...

ijai tipu..u mana pakai baju melayu.. PENTIPU!!

Mohamad Faizal said...

ala aqilah hasan akak yg jaga kita tu hasut i suruh pakai suit jgnla hampa raya nanti masih bole melihat kekacakan i berbaju melayu (dtg tau)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...