Sunday, September 30, 2007

New and Returning Tv Shows

My mum will be pissed when she sees the electric bill this month. I haven't switch off my supercomputer for a week now. Why? It's fall tv season bitches! Monday it's time to waste your bandwitdh for Family Guy and Simpsons. Tuesday,Prison Break, Heroes. Wednesday, Semayang Terawih live from Mecca. Thursday, Grey's, Bleach. Friday, Earl, The Office, Naruto. And that's just for the returning tv shows! How about new series premiere? Ahhh click the title or Read More.

Warning, big spoiler ahead. Have u guys seen Prison Break S302? Bellick didn't really kidnapped Marie Cruz. And Sucre decides to leave Marie Cruz because he loves her so much...ohh that's not cool amigo. Bellick being a bastard as always selling info for a shirt and pants. Well that's refreshing, you don't wanna see him with his underwear every week except for Jamil because that will make him horny. Strange.

Anyway let's talk about heroes now. This season premiere didn't start with a bang, IMHO. It's four months after the final fight with Sylar. Parkman lives with Molly now. He's not a pedophile, Janice divorced him. Claire and her family living a new dull and boring life. She met a cute boy who turns out to be one of them (frying man, bak kata hiro). My man Hiro? Well he's in the past, meeting his 'hero' Takezo Kensei who's actually an Englishman, Sark from Ali@s. Haa haa. Ohh and Nathan, please shave. You look like a contestant from Pirate Master. And Peter is alive! But he got a brain damage.

Brain damage? It's Grey's turn, fags! But I haven't watch it yet. Dude Meredith's sister is hot. I hope she will be a regular this season. Dr Burke and Addison are gone. I don't care about Burke but Addison is a milf. Good thing that she went to another show with more milfs! Hee. Ohh will george stays? He's the luckiest guy in the Seattle Grace because he managed to get Meredith, Izzie and Torres in bed. haa haa.

Ohh please dl the new episode of Family Guy. They made a parody of Star Wars. Super Funny. Now like i said before, there are new tv series to be downloaded. Currently I'm downloading Private Practice, the Grey's spin-off. Bionic Woman, well that could a spin off from grey's also because I heard Dr Burke is in that show, haa haa. And Reaper whoooaa you guys should dl this show. It's about a guy, Sam whose soul has been sold to the devil by his parents. When he's 21, the devil (didn't seem evil to me) asks him to be his 'ghostbuster' to catch escaped soul from hell. (using a rechargeable vacuum as his 'weapon') This is a quite funny show. You got the girl from heroes(who got the 'Mystique' ability) playing Sam's love interest.

Alrite babe it's time to watch the new interns in Seattle Grace! Weee!


Sunday, September 23, 2007

Top Ten Tv Shows

Abang T-Bag sudah kembali. Jaga2 bontot korang. Abang Hiro akan kembali next week. YATTAAAAAA!!! Auntie Bailey menyusul dengan jeritan " YA'ALL GOTTA DO YOUR ROUNDSS". Nasib penduduk perkampungan Jericho juga bakal diketahui tidak lama lagi. Seterusnya dapatkah Abang Earl terus mengamalkan hukum karmanya? Adakah cinta suci Abg Sawyer dan Akak Kate akan dirahmati tuhan? Yaa akhirnya kehidupan kita akan kembali bermakna dengan kembalinya siri2 tv amerika yang bisa melalaikan kita yang sedia lalai. Top Ten Tv Shows. Klik tajuk ataupun Read More.


Yaaaaa penantian itu satu penyeksaan. Setelah hampir empat bulan berpisah dengan surirumah2 tua yang masih solid punggung mereka dan intern2 pembedahan yang tidak pernah lekang dengan masalah, akhirnya kita tidak perlu lagi mengikuti siri gusti TNA yang ada Kurt Angle dan Sting. Marilah kita membazirkan bandwidth ofis mendonlod cerita2 ini. So here's my top ten favorite (modern) tv shows.

1. Alias
Uuuuu uuuu uuuu ukkk uuuu uuuu wooo uuuuu uuuuu uuuuuuu uu u uuuuu. Ini ialah bunyi kesedihan aku kerana siri tv yang PALING BEST di cakerawala ini telah ditamatkan. Sydney Bristow ialah gadis idaman setiap lelaki dan sesetengah lesbian kerana mampu memenuhi fantasi seksual mereka. Setiap episod Alias dipenuhi dengan aksi2 pergaduhan yang menarik, bersama gajet2 inovatif untuk membantu Syd dan rakan2 menyelesaikan misi mereka. Terdapat juga watak2 antagonis yang menarik seperti Anna Espinosa (Syd's arch enemy), Irina Derevko dan feveret saya Julian Sark.

2. Heroes
Siri televisyen heroes berjaya menambat hati saya sejak episod pertama lagi. Mula2 saya menyangka ini ialah klon x-men ataupun siri bangang mutant-x. Well, adala sikit2 namun begitu teknik penceritaannya dan cara hero2 dan heroin bermain dengan emosi penonton disertai dengan efek2 visual yang memukau membuatkan saya terus ketagih. Jika saya seorang Hero, saya ingin menjadi Matt Parkman (tak acila jadi Peter/Sylar). Boleh membaca hati orang di surau nak tengok diorang khusyuk ke tak ataupun asyik berfikir macam aku "bilaaaalaaaa nak abesss dia baca ni" (surau aku buat doploh xleh salahkan aku).

3. Lost
Lost sudah masuk season 4. Di season 4 flashback kini akan diselang selikan dengan flash forward setelah diorang keluar dari pulau pinang. Masih banyak lagi persoalan yang masih belum terjawab. Apakah entiti ghaib dan asap hitam yang selalu mengganggu penduduk lost itu? adakah akibat global warming mahupun gangguan iblis? Siapakah sebenarnya Walt? Adakah cinta Kate terhadap Sawyer benar2 suci ataupun sekadar cemburu dengan Jack? Teka teki sebeginilah yang membuatkan saya marah di samping tertunggu2 episod seterusnya. Tetapi season ini kita tidak dapat lagi mendengar lagu You allll everybodyyy dendangan Drive Shaft di atas kematian wira kita Abang Charlie...uuu uuu uuuu

4. Prison Break
Season 1, superb. Season2, bole tahan. Season 3 bagaimana? Episod pertama keluar minggu lepas. Persoalan mengapa encik scofield dihumban ke dalam sona telah terjawab kerana pihak syarikat (Company, haa haa) ingin beliau membebaskan seorang tahanan misteri di dalam sona. Ohh mengapa bellick dijadikan macai di dalam penjara? sungguh kasihanku melihatnya. Ohh buat korang yang tak tengok lagi padan muka terbaca spoiler haa haa. Watak kegemaranku dalam siri ini ialah abang T-Bag.

5. Family Guy / South Park / The Simpsons / American Dad
Lawak bodoh. Toilet humor. Fart Jokes. Celebrity bashing. Pop culture reference. Ohh aku gemar.

6. Grey's Anatomy
Yes ladies, I watch Grey's. I know mekdrimi mekstimi. Sungguh gay. Tapi jangan nak berbohong korang jantan2 dayus yang lain pun tengok jugak. Siapa tidak suka soap opera telenovela tentang percintaan, karier, adultery, kecurangan, seribu penyesalan...hilanggg.

7. Jericho
Cerita ini sungguh bosan di awal musim. Namun sedikit demi sedikit, kesengsaraan penduduk bandar Jericho mengharungi kehidupan di zaman post apokalips berjaya menambat hatiku untuk terus menonton.

8. My Name Is Earl
Brilliant(mulala tu malas nak menaip).

9. Arrested Development
Lucu. Tapi dah tamat. The Bluths...the most dysfunctional family in tv...well after the griffins and the simpsons of kos. Watak kegemaran aku ialah Gob dengan fuiiyoo magiknya yang sering tak jadi, joget ayamnya yang pasti membuatku tak kering gusi hee hee hee. One of the funniest scene was when all the bluths did the chicken dance...but gob was too late to join. haa haa.

10. Mis Tres Hermanas.
Drama percintaan remaja zaman2 kita. Lisa purfauro es to morientes fernando torres.

Sekian. Selamat bersahur. Habaq mai la kat ceq ang punya cita lak.


Sunday, September 16, 2007

Ramadan Activities!

Ramadan is back. This is the time when the gastric starts coming, the migraine attacks frequently or the sudden reappearance of last year's barah otak(taktik malas puasa). You cannot watch Mike's Apartment during the day, say "bitch" to Ahmad Fadhullah or even listen to britney's new single gimme gimme gimme gimme moooreeee because it will reduce your pahala puasa. So what can you do during ramadan? Don't worry my friends. Click Read More.

So, what can you do on this long boring sunday of ramadan? Firstly you could do what we all should do, beramal. Kamon guys kalau ditimbang amalan korang (dan aku) sekarang memang menempah tiket gold class ke neraka la. Dahla malas pegi terawih at least semayang lima waktu jgnla tinggal. Kalau nak lagi bagus anta resume kat Idwal Systems bulan ramadan ada buat tadarus. Alhamdulillah (this is what you should expect from bekas ketua surau uniten).

But hey, knowing that my friends are all lazybum like me, i have another activity that will never compromise your pahala puasa (bergurau takpe)....teka teki! Yay. Maka di sini aku selitkan koleksi teka-teki super aku yang bole korang tanya kat adik beradik mahupun nenek korang sementara menanti waktu berbuka puasa. Peace.

1. Dalam banyak2 burung, burung apakah yang paling baik?
Burung belatuk, sebab dia bela atuk dia haa haa kelakarnya aku

2. Dalam banyak2 syiling, syiling apakah yang gelap?
50 cent haa haa kelakarnya aku

3. Dalam banyak2 ayam, ayam apakah yang berwarna hijau?
Bayam, haa haa kelakarnya aku

4. Macamane nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan? (teka teki arel)
ikan betina ikan duyung, ikan jantan ikan Bakar haa haa kelakarnya arel

5. Dalam banyak2 kari, kari apakah yang tak bole dimakan?
Encik Hamzah bin Mohd Kari haa haa kelakarnya aku

ok kita jumpa lagi dalam segmen teka teki akan datang. aku sakit perut la

Friday, September 14, 2007

Mengapa Aku Pakai Spek

Sehingga hari ini, berdasarkan bancian yang telah dilakukan, 40% undian mengatakan wajah saya bughuk nok mapuh memakai spek. Namun begitu, majoriti masyarakat setempat amat mengagumi wajah baru ini dan sering menghantar emel dan faks menanyakan apakah rahsia memiliki wajah seperti Anuar Zain. Tanya saja Eleanor Ezura, Aqilah Hasan apatah lagi Nurdatillah Hasim. Ingin tahu lebih lanjut? Click Read More.

Walaupun sebahagian besar undian yang positif aku yang undi sendiri, namun masyarakat setempat terutamanya gadis2 jelita tetap mengagumi wajah baru ini. Kamon bukannya aku nak pakai pun spek tetapi keadaan yang memaksa. Kisahnya bermula sejak 6 tahun dahulu, ketika aku form 5. Malam tu aku membaham nasi paprik. Tangan aku basuh tak pakai sabun agaknya. Pastu aku pun menggosokla mataku. Tiba-tiba...auummm auuuuuuu aku menyalak seperti serigala jadian. Sungguh pedih mataku masuk sambal. Kepedasannya yang lebih hangat daripada biasa membuatkan mata kananku menjadi kabur. Pastu esok aku pegila klinik sebab kehangatannya masih terasa. Doktor test mata mmg kanan x nampak ah. Pastu dia kata ini temporary dan aku ni memang rabun sebenarnya. Suck my balls ah doktor. Kemudian aku pun meneruskan kehidupan seperti biasa. Mata aku ok je lepas tu cuma kabur jela belah kanan tp aku blasah je gagah la katakan.


6 tahun kemudian, aku mula pening2. Mungkin tekanan kerja. Mungkin aku kelaparan. Mungkin akibat aku sudah boroi. 'Mungkin' lagu Anuar Zain. 'Mungkin Nanti' lagu Peterpan. 'Maybe' lagu Emma Bunton. Haa? Seperti biasa aku gagahkan diri juga. Tapi setelah pening2 ini berterusan selama 2 minggu aku pun mula risau. Aku pun google la 'pening-pening berterusan' banggg kluar barah otak pulak. Ahhhh. Esok terus pegi klinik. Doktor tanya aku rabun ke mama di blakang terus menjawab soalan itu dengan panjang lebar. Dia kata selama ini bata kiri aku yg balancekan kekaburan mata kananku. Setelah tamat bebelannya (mama dan doktor) aku pun terus dibawa ke kedai spek di bintang (formerly known as warta). Cek2 sbelah kiri 25 sbelah kanan 275 haa haa. Maka hari ini genaplah 2 minggu aku memakai kacamata. Peace.

Thursday, September 6, 2007

Graduation Day! (UPDATED)

Lihatlah gambar2 graduasiku yang bergaya. Ada banyak kamera, so this will be updated frequently. Peace. Click Read More.
Ok ini kamera bc@ amirah alia binti ramli.




Masing2 cuba melakonkan wajah ayu terutamanya Ahmad Shuhud. Jamil menahan nafas aga perutnya yang bersaiz 34" tidak kelihatan. Bunga itu dibeli setelah aku mengugut hendak menghentak2 kaki di khalayak ramai.


ahh ikram dengan minyak wangi mawinya membuatku ghairah



Masing2 bergaya dengan spek mata pinjam.


Ohh Huda walaupun ini lakonan semula dengan bunga pinjam namun I tetap terharu.

Sungguh musykil teknik bergambar ikram ini.



Tengku Eleanor Ezura Binti Tengku Nasrudin


Bersama Ding Ngok Fung jangan jeles. Ngo hou leng chai

alieezuijailala

Nafsu mereka yang buas memaksa aku belanja di resipi rahsia. Terima kasih diucapkan buat jamil dan ikram yang membantu menghulurkan wang jika tidak aku pasti membasuh pinggan seorang diri.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...