Wednesday, December 31, 2008

This will be the last post...

Aku tak tahu kenapa, tapi aku memang dah tak ada semangat nak menulis lagi. Banyak benda yang berlaku menyebabkan aku patah semangat. Aku dah penat. Aku perlukan rehat. Aku nak ucapkan terima kasih kepada korang semua kerana sudi membaca blog aku yang ntahapahapantah ni. No worries, I'll be back next year, Insyaallah.

Selamat tahun baru. Esok dah kira next year aku sambungla tulis kecohla korang ni itu pun nak sedih aku lempang kang biru.

Sang Juara

Statistik menunjukkan peluang untuk menjadi juara liga adalah tipis (6.78%) jika tidak berada di dalam top 4 selepas krismas. Pundit berpengalaman Hasbullah Awang pula menyatakan, "they who topped the table after Christmas has the mentality and the will of fire to be champions...". Jadi korang faham2lah siapa yang akan menjadi sang juara untuk kedua2 liga di bawah. (Click the pic to enlarge)


Akulah sang juara. Liverpool juga. Fak Manshitter United, fak Chelshit dan fak Assenal. Ohh fak Newcashit juga haa haa. Ohh buat abang Gerrard, tak kisahla jika kau pukul orang, kau langgar makcik tua melintas jalan ataupun menggelek anak kucing ketika nak reverse kereta, kau tetap kapten marvel kami. Aku doakan kebahagiaan kau di dunia di akhirat taktau camna. Kau sajalah yang boleh memimpin kami untuk kejuaraan liga Inggeris yang ke-19. Amin.

Sunday, December 28, 2008

Kongratulasi Anas!

Satu demi satu rakanku tumpas/diperdayakan sehingga ke alam perkahwinan. 26 Disember 2008, Anas Mohd Mustafah telah berjaya mendapatkan lesen untuk bersetubuh secara halal. Setelah sekian lama bertunang (lama ke?), Anas akhirnya akur bahawa ikatan pertunangan bukanlah lesen untuk ringan2, lalu proses pernikahannya disegerakan.

Siapa Anas? Anas ialah rakan baikku dari skolah rendah kelas 1 Biru, 2 Biru, 3 Biru, 4 Biru, 5 Biru, 6 Ikhlas, tingkatan 1 Amanah, 2 Amanah, 3 Amanah dan selamanya. Di dalam geng Bangi, Anaslah yang paling baik. Anas jarang sekali mencarut (kecuali ketika dibunuh aku dalam Halo) apatah lagi mencederakan binatang peliharaan. Anas juga seorang yang tegap, walaupun sejak akhir2ni keboroian dia semakin bertambah. Anas sekarang kerja di Maxis. Dia sering bagi caller ringtone free kat aku walaupun semuanya lagu XPDC. Cis. Aku harapkan walaupun kau sudah berkahwin, kau tetap akan ada masa untuk menonton wayang ataupun lepak2 minum2 yang halal di maplay Amirah Alia ataupun bermain xbox di rumah aku. Aku doakan korang agar tidak bercerai dan mendapat at least 3 orang anak.

Sorilah aku tak panggil jurukamera professional aku Zati Hazira untuk mengambil gamba, so saksikanlah gamba2 kawen yang tidak jelas yang diambil menggunakan fon antik aku. Click Read More for more pictures.

ijai: Anas kau dah bersetubuh ke?
anas: eheh heh heh



Kelihatan salah seorang pekerja katering cuba untuk mempromosikan kuih Bahulu Tongkat Ali mereka


Gadis2 memang nak kahwin cepat.

Maaf nak gambaq lain kena mintak kat Anas nanti. Alrite, mangsa seterusnya, Amir Rashidi!

Thursday, December 25, 2008

The Best Job in The World

I got the best job in the world.

Aku boleh masuk kerja pukul berapa yang aku mahu.
Aku boleh balik pukul berapa yang aku mahu.
Aku tidak perlu login/logout/punch card.
Aku tidak perlu menjawab call melayan customer yang garang/bangang.
Aku boleh pegi breakfast, lunch, break pukul berapa yang aku mahu.
Aku boleh pegi breakfast, lunch, break seberapa lama yang aku mahu.
Aku boleh main xbox 360 bila2 aku mahu.
Tiada tekanan.

Kau kerja apa Faizal? Gigolo ke? Direct selling ke? Click Read More untuk teruskan kecemburuan anda.

Jika korang tidak tahu, aku bekerja sebagai Level 2 Microsoft Technical Support, di mana aku perlu membantu pelanggan Microsoft (home user) di Australia dan New Zealand menyelesaikan masalah mereka. Masalah komputer, masalah keluarga serta masalah matematik moden semua aku layan. It pays well, but the pressure is high. Nasib baik aku dikurniakan dengan kesabaran yang tinggi boleh bertahan dicerca jika Windows Update membuatkan mereka tidak boleh boot to Windows. Kecoh la korang aku tak pernah buat update rileks je. Aku juga harus bersabar mengajar atuk dan nenek cara2 untuk pergi ke safe mode berulang2 kali. Assobriminaliman. Wal tara iman wal neraka. Maka setiap hari, average customer yang aku dapat, around 8 - 10 issues per day. Ok la tu kan.

Tetapi! Minggu lalu, jika korang baca paper ataupun korang celik IT, korang pasti tahu tentang flaw Internet Explorer yang baru dijumpai. Microsoft telah mengeluarkan satu update kecemasan untuk membaiki isu itu. This security update resolves a publicly disclosed vulnerability in Internet Explorer. The vulnerability could allow remote code execution if a user views a specially crafted Web page using Internet Explorer. So berhati2lah korang jika menggunakan IE (semua version up until IE7. IE8 beta 2 korang tak payah ngada2 nak install), kerana ada certain phishing website yang akan mencurik password Facebook anda (semua password, password site porno anda pun tak selamat). So jangan lupa install update ya kawan. Sila layari http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS08-078.mspx

So bagaimana isu itu mengefek aku? Well akibat panic dan cuak dan kurang maklumat serta exaggeration daripada media, pelanggan2 Microsoft di Australia dan New Zealand semua gabra lalu menghubungi Microsoft dengan serentak. Maka lebih seribu panggilan yang masuk, kami di tier 2 terpaksa menjawab lebih 20 panggilan, semuanya pasal update yang baru direalease itu. Sehinggakan bos2 besaq pun terpaksa membantu.

But! Lucky for me, sehari sebelum itu, aku telah 'dinaikkan pangkat' (tapi tak naik gaji, hee hee) untuk menjadi full time email support. Maka di kala comrade2 aku sedang bertungkus lumus, aku hanya lepak chill bermain Soulcalibur (aku orang paling handal di ofis, kalau tak puas hati meh aa bertarung). So kerja aku sekarang troubleshoot guna email saje.

Walaupun begitu, email support sebenaqnya lebih mencabar, kerana isu2 yang ditanya lebih sukar nak arwah. Kerana email support ini percuma, so mereka yang kedekut tu paksala kami menyelesaikan masalah2 yang kompleks. Contohnya, mereka tidak boleh browse internet menggunakan usb modem jika wireless printer mereka connect kepada wireless router. (solution: assign static ip address). Well memberi penyelesaian memang mudah, tapi cara nak mengeksplain kat diorang tu yang payah. Kita tak boleh call diorang, tak boleh nak buat remote access, semua kena terang step by step dalam email. Luckily, ada banyak troubleshooting template yang boleh diguna, tukar nama kasteme je. So again, aku gembira.

So bagaimana? Berminat untuk berhenti kerja korang dan join aku? Aku tahu Muaz dan Andrew jeles melihat aku lepak cool hari2. Haa haa.

Monday, December 22, 2008

Secret Santa

Di pejabat aku, terdapat pelbagai bangsa dan agama. Orang Melayu ada, Cina ada, India ada, Australian ada, Iban ada, Indon ada, Filipino ada, Kadazan Dusun serta kaum Jahilliyyah. Maka di persekitaran yang sebegini, perayaan setiap bangsa akan disambut dengan meriah. Sempena hari natal yang bakal tiba, ofis aku telah mengadakan Pertandingan Menghias Pejabat serta aktiviti2 prenatal (macam tak kena je bunyinya) seperti Permainan Tradisional (Counter Strike, Monopoly etc) serta Secret Santa. Secret Santa ialah aktiviti di nama kita akan mencabut nama secara random, kemudian membelikan hadiah kepada makhluk tersebut yang nilainya tidak kurang daripada sepuluh ringgit.

Seperti biasa, aku last2 minit baru terpikiaq nak pi beli apa. Dalam minda aku kalau susah2 aku bagi cd Miley aku saje. Tapi mana bole sape nak teman aku pagi2 g keje. Kemudian aku pun berjalan2la seorang diri di warta (dan eksiden seperti post di bawah). Ahah aku ternampak sebual novel cinta 'Jika Ada Jodoh'. Tapi harga dia doploh ringgit aku memang kedekut orangnya so tak jadi. Ahah aku ternampak buku panduan Mengerjakan Solat tapi harga dia 8 ringgit. Hmmmmm. Last2 aku masuk kedai permainan aku belikan kiub menguji minda dengan harga limablas ringgit. Yesh. Maka di hari Jumaat yang lepas, kami pun bertukar2 hadiah. Mari kita saksikan gambaq2 depa suma. Klik Read More nooo.

Gembira mendapat hadiah dari Santa Klaus diimport khas dari Mumbai



Ini hadiah yang aku dapat. Spender saiz S. Padahal aku saiz L menuju ke arah XL kadang2. Terima kasih secret santa aku. (ini bau2an sebenaqnya bukan spendeq)


Muaz dapat kain batik jawa.


Kughaan dapat kayu api


Calvin dapek toaster. TOASTER!

Selamat hari natal! I lap you all.

Sunday, December 21, 2008

Kahwin dan Cerai

Haiii uolsssssss. Sally datang lagiii. Rindunya Sally kat uols. Lama dah Sally tak menulis di ruangan gossip hangat ni. Emm musim cuti sekolah ni ramaila orang nak kahwin kan. Artis2 kita pun tak ketinggalan you. So kat sini Sally nak ceritalah pasal artis hangat kita yang baru kahwin ataupun baru diketahui status perkahwinan mereka walaupun sudah lama melakukan persetubuhan halal. Pandai diorang rahsiakan ek. Gelenyahhhh. Selamat membaca uolss. Klik Read More ye kalau nak mengumpat.

disclaimer: ruangan gosip ini ditulis oleh Sally, paparazi popular dari Kolej Matrikulasi Melaka. Sebarang komen, tak puas hati, gosip panas, ataupun nak ajak berbual(lelaku muda sahaja) bole hantarkan kepada sally_gelenyah (at) gmail (dot) com

Mawi dan Ekin.
Umm yang ini pasangan pengantin popular. Kelassss gitu. Semalam 20/12/2008 Mawi dan Ekin selamat diijabkabulkan di Masjid Al Apaentah di Johor. Siap ada lintas langsung lagi. Kalahh Datuk Siti kitaaaa. Semua depa nak rakam balas pantun, melamar, nikah, bersanding, malam pertama bersama (makan beradab bukan bersetubuh) hik hik. Dengar cerita Ina pun dijemput tapi Ina dapat je kad kahwin terus koyakkan kad kahwin depan posmen sambil menyanyikan lagu nasyid In Team.

Norman Hakim dan Abby Abadi
Untuk kali kedua, Abby ngan Norman bercerai lagi. Insiden tangkap basah Norman bersama Memey jelas menjadi punca robohnya rumahtangga mereka yang memang sudah retak. Eiii geram betul Sally ngan Norman tu. Kau ingat kau kool la tu berlakon jadi polis. Lepas tu ingat boleh menyanyi EP kumpulan kau Impression dengan Eizlan Yusof tu laku 18 unit je tau itupun Abby yang beli semua. Sabar ye Abby mungkin lepas ni boleh carik Norman KRU dia tu dahlah wajah kacak, suara sedap rajin ke surau pulak tu. N single lagi awwww berderau darah mak. Kalau tak dapat Norman KRU pegila shopping di Harvey Norman. Hik hik hik lucunya Sally.

Rita Rudaini dan Aidil Zafuan
Uiiii uols mesti terkujat jugak kannn. Diorang ni dah lama dah kahwin sebenarnya dalam bulan Februari bernikah di Thailand gitu. Tapi baru2 ni je public dapat tahu. Huiii memang boleh menang Anugerah Skrin Tv3 pandai betul kau cover ek. Sally hibala jugak dengar berita ni sebab Aidil ni dahla terer main bola kacak pulak tu. Kalau Sally pegi Midvel mesti Sally duduk depan poster besar Aidil. Sally menyampah betul dengan si janda Rita ni. Dahla mata juling air suka bertumbuk pulak tu. Ni kau dah mengandung 2 bulan baru nak sibuk2 aku tampar kang biru.

Rosnah Mat Aris dan Lelaki Muda
Huiiiiii ini betul2 panasss. Rosnah Mat Aris yang tua2 berumur 74 tahun (mungkin lebih muda) tapi nak bergaya hip hop tu dalam diam2 dah kahwin dengan lelaki muda berumur 27 tahun yang bernama Tajul Effendi Isa (ataupun Mohd Imran Suria, Sally pun tak sure). Huii getah seluar kau pun dah longgar ada hati nak kahwin lelaki muda. Tapi dah jodoh kan Sally doakan agar korang berdua bahagia dan semoga lambat sikit menopaus bolela nak timang anak. Hik hik jangan maraaaa.

Rich dan Velvet.
Ini lagi sorang kahwin senyap. Nasib baik Sally ni peminat setia muzik Estranged. Tapi kutuk tetap kutuk. Kau tu velvet bawak2la kuruskan badan kesian Rich tak boleh nak angkat kau jika dia nak mengaplikasikan teknik 'Advanced Rear Entry'. Apapun tahniah buat Rich dan Estranged kerana berjaya memasuki Juara Lagu tahun ini.

Ok uolsss kita jumpa lagi dalam ruangan gosip yang akan datang. Gelenyahhhhhh.

Thursday, December 18, 2008

Seram

Malam itu memang gelap. Langsung tiada cahaya bulan. Entah kenapa, aku rasa gelisah sangat pada malam itu. Hati aku tak tenteram. Peluh dingin membasahi dahi aku. Apa yang aku buat semuanya tak kena. Aku mengambil wudhu', aku cuba untuk bertenang. Namun ketenangan itu terhapus apabila aku teringat kisah seram itu. Semuanya bermula apabila aku membaca majalah Mastika bulan lalu. Peristiwa penduduk di Bangi dicakar binatang aneh masih segar dalam ingatan aku. Walaupun tiada bukti fizikal tentang kewujudan binatang itu, namun kesan cakaran yang ditinggalkan memang zahir, memang jelas, memang nyata.

Aku terpaksa memberanikan diri untuk keluar rumah kerana perut aku sudah berbunyi minta diisi. Petanda buruk yang pertama, enjin kereta aku tak mahu hidup. Aku beristighfar banyak2, akhir enjin kereta dihidupkan jua. Fikiran aku memang melayang masa tu. Aku memandu tanpa arah tujuan. Tak banyak kereta pada malam itu. Tiba2, aku dikejutkan dengan satu bunyi. Memang terperanjat aku. Namun perasaan hilang setelah menyedari itu hanyalah bunyi nyanyian Miley Cyrus daripada cd player aku.

Tiba2 sekali lagi, darah aku berderau. Aku dapat dengar dengan jelas bunyi geseran pada kereta aku. Bunyi seolah2 kereta aku dicakar. Aku memang tak pandang side mirror atau cermin belakang, terus pecut balik rumah. Sampai sahaja di rumah, aku terus keluar kereta, aku ternampak kesan cakaran di kereta aku. Untuk membuktikan aku tidak bercakap bohong, aku sempat mengambil gambar untuk tatapan korang dan pembaca Mastika bulan hadapan.


Klik Read More kalau nak tahu lebih lanjut.

Well sebenarnya aku tergesel dengan dinding masa nak masuk parking kat Warta. Bastard kecik gila nak masuk aku ingatkan lepas arghhhhh. Tapi saspen kan cerpen aku di atas.

Wednesday, December 17, 2008

Fanatik

Lihatlah koleksi terbaruku ini. Original Liverpool Fc Scarf yang diimport khas dari negara penjajah. Bergaya bukan?



terima kasih kepada ahmad shuhud irfani bin zakaria bin stapa bin yajid kerana 'membelanja' scarf ini. Terima kasih juga kepada akak abe nurul idlan (betul ke?) binti zakaria bin stapa bin yajid kerana membelikan fridge magnet untuk mama aku.



Perut aku nampak boroi sebab ilusi optik tu. korang dulu tak belajar sains tu sebab korang tak tahu.

Monday, December 15, 2008

Jualan Istimewa Hari Raya

Mama bercadang untuk menjual beberapa ekor kucing. Bukan sekadar ekor, badan dia misai dia pun diinclude sekali. Haa haa lucunya aku. Iyolah mano laghat den nak jago sumo ompek puluh eko nak mampuih ko (saje nak tunjuk terer cakap noghori). Yaa inilah peluang korang untuk akhirnya memenangi sesuatu dalam hidup korang. Yelah dulu kecik2 sukan tak terer lumba lari tak pernah dapat pingat, peksa pulak dapat nomboq tiga puluh ke atas nak dapat anugerah readymix jauh sekali. Ini kerana kucing2 aku memang telah disahkan paling handal di asia tenggara ini. Aku berani berjanji dan berzanji, jika korang bawak kucing aku masuk bertanding, kalau tak dapat top three aku korang nak potong kuku aku pun aku sanggup. Maka saksikanlah gambar2 sang juara ini. Oh btw gambar2 kucing yang aku akan pamerkan ini bukan untuk dijual. Haa haa saje je nak bagi korang kagum sambil sakit hati. Yang aku nak jual atau beri percuma korang boleh datang rumah aku tengok. Click Read More for more pictures!

Cattery aku memang besaq korang nak sewa tido pun bole.


Yaa mungkin korang mengenali Sang Juara2 ini kerana mereka lebih popular dari Ziana Zain. Jika masuk bertanding pasti Best Kucing Malaysia, Pesona Chevy serta Pesona Shareca pasti akan masuk paper. Lagi hebat dari korang yang hanya masuk paper apabila nak buat ucapan raya ataupun ditangkap basah. Sudah pastila mereka akan ku bela sehingga arwah. Bukan untuk dijual. Nak sewa nak pegang2 boleh.



Kucing2 ini mama aku memang nak let go, I think. Kucing2 ini lebih kool daripada kucing korang kerana kucing aku ini berbaka baik serta memiliki surat beranak (pedigree). Mereka berjenama Cornish Rex, di mana mereka dilahirkan dengan kurang bulu di badan dan di hidung. Sekali tengok jijik juga (ataupun ghairah) nak memegang mereka, namun harga mereka lebih mahal daripada PS3 sumpah aku tak tipu. Well nama2 tu aku suke2 je letak aku tak ingat apa nama diorang.



Relakah korang memegang mereka? Cis korang memang racist.

Berikutnya, kucing2 ini diimport dari negara jiran, itulah sebabnya mereka dipanggil Siamese. Ini bukan kucing siam celup punya ini ada surat beranak jugak. Lesen tv pun ada (jenaka sambilan). Lihat saja ekor mereka serta muncung yang panjang, ciri2 inilah yang akan dihakimi oleh pengadil2 luar negara di pertandingan kucing antarabangsa.



Jikalau korang tak tahu, Malaysia juga ada breed mereka sendiri yang dinamakan kucing Malaysia. Dipelopori oleh arwah Kersani aku, kucing Malaysia kini menjadi rebutan breeder2 kucing kerana mudah dibela, hormat kepada tuannya serta pandai memasak. Aku rasa yang ni boleh dijual kot.





Sekian sahaja pameran kucing aku untuk kali ini. Maafla aku tiada kucing parsi. Arwah Oakley dah meninggal dunia lama dah. Lenkali kalau aku nak jual kuda2 padi and kepang aku letak gamba k. Assalamualaikum.

Cats will only be reserved for 3 DAYS to allow time to bank in the amount of total order to confirm purchase should COD takes place later. (first come, first served basis please)


Friday, December 12, 2008

Super Friends

I'm blessed with super friends.

Thank you for staying with me from early morning until the end of the day, taking leave even tho you don't have to.

Thank you for all the well wishes, and condolences.

Thank you for calling me to see how am I doing even though you're in the us or uk or kelantan

Thank you for attending the kenduri walaupun korang tak basuh pinggan.

Thank you for everything.

This is the time where i need you guys the most. Yes, you will always see me cracking jokes, lough out loud as if nothing happened, but hey, I'm good at hiding my feelings. So please, talk to me, come over to my house, take me out for a movie, minum2, or berfoya2 halal so that I could feel that I'm not alone.

Thank you. The next post will not be as emo as this.

Tuesday, December 9, 2008

Goodbye

Abah passed away this morning.

My mum and I would like to wish you all a very big thank you for your condolences, help and support. May Allah bless your soul.

Majlis tahlil will be held after isya' for three days at my house. Feel free to come. and basuh pinggan


Monday, December 8, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha

Raya kali ini aku bercuti. Raya haji tahun lepas aku bekerja, and raya aidilfitri tahun ini pun aku bekerja. Namun kali ini aku memohon cuti untuk pulang ke kampung halaman di Bandar Baru Bangi tercinta. Haa?

Seperti biasa walaupun bercuti aku tetap akan bangun pukul 4 pagi secara automatik kerana telah terbiasa nak pegi keje awai2. Namun aku tidak bazirkan masa, terus aku mengetuk drum di awal pagi lalu dicerca ibuku yang masih enak tidur. Selepas solat sunat raya di surau/masjid al kauthar, aku pun bersiap sedia untuk berkorban. Berkorban apa sajaaaaa, harta ataupun nyawaaaa. Selepas habis menyanyikan lagu P. Ramlee itu, aku pun pergi ke rumah Mak Long aku di seksyen 1. Kita ikuti dialog2 makcik serta pakcik aku yang hampagas ini:

Mak Long Bedah: ijai kau dah gemuk la skarang.
Pak Su Man: Eiii dah gemuk ye kau.
Mak Su Jee: Emm dah besar ye ijai
Mak Long Yah: ijai dah boroi ye hik hik hik

Betul ke aku dah gemuk? Mungkin baju yang aku pakai tu tight sangat. Mungkin Mak Long aku tak pakai spek mata. Mungkin weight gain yang aku baham dulu mula menampakkan hasilnya sekarang. Mungkin.

Demmit.

Selamat Hari Raya aku ucapkan untuk semua pendengar setia. I lap u all. U all lap me tak?

Sunday, December 7, 2008

Kongratulasi Muaz and Iza!

Who's Muaz? Muaz is my best friend at work. Muaz taklah sehensem aku, namun dia memiliki hati yang mulia. Dia jarang sekali mencarut apatah lagi pergi ke rumah urut. Yesterday, he became a father. He texted me saying that I have become an uncle. Haa haa. So I called him, and I could hear the sound of joy in his voice, siap melompat2 buat somersault kegembiraan. His wife Iza gave birth to a healthy baby girl, named Sharifah __________ (tak bole bagitahu lagi). Tapi memang nama artis la hee hee.

So early this morning, I went to gerai nasi lemak hangat Auntie Maria untuk membaham. Belilah sekali untuk Muaz sebab diorang duduk dekat hospital An Nur saje. So I went there, hoping to see the baby for the first time. But situasi tak mengizinkan sebab bayi tengah membaham. Heee. So aku pun tengok la gambaq bayi dia dalam digicam. Sihat walafiat saje. Aku memang takut darah (aku juga takut ketinggian, takut tengok cerita hantu badut 'It', serta takut untuk meninggalkan solat). Tetapi aku beranikan juga melihat gambaq tali pusat serta tali pinggang guess yang nurse tu pakai. Beranikah korang memotong tali pusat sendiri? Beranikah aku? Nak potong sayur pun cuak. But as the official self appointed uncle to Sharifah ___________, jika makanan hospital tak besh, jangan segan untuk membaham di rumah aku. Well aku still bawak korang makan luar.

Your can view all the baby pictures, fashion tips, places to eat or gambar2 aneh Muaz at thepinkstilettos.blogspot.com tapi selepas Iza abis pantang la.


So kongratulasi Muaz and Iza!

Wednesday, December 3, 2008

Bandar Baru Bangi Rawks

Bandar Baru Bangi is the BEST place to live. Click Read More to know why.

We got everything in Bandar Baru Bangi.

Shopping: We got two world class shopping centre, the magnificent Warta and the magical PKNS complex. Warta ni kira setaraf dengan Midvalley ah cuma saiz dia kurang sikit je. Midvalley ada bowling? Warta pun ada. Midvalley ada wayang? Warta pun ada. Free seating lagi tiket murah pulak tu (kawan2 bangi jangan korang bocorkan apa yang dah berlaku di situ). Nak KFC? Warta pun ada. Nak kedai game? Warta ada 3 midvel ada 2 je. Nak main snuker main arked? Warta ada juga.

Food: Ahhh. Where should I start? Korang tak perlu keluar Bangi untuk membaham benda2 yang lazat serta halal. Nak fast food? McD 24 hours drive thru baru bukak. KFC, Pizza Hut, Ayamas, Kyros Kebab, Secret Recipe, San Francisco, Papa Chop Mama Grill (ke Mama Chop Papa Grill?). Ape? Nak restoran eksklusif dan mahal? Tiada masalah. Boleh pegi restoran Yus. Nak maplay? Syurga mapley di seksyen 15 penuh dengan india muslim yang ramah dan boleh kira makanan tanpa menggunakan kalkulator atau sempoa semua pakai ketiak dia je. Nak kedai selebriti? Boleh jumpa Cat Farish di CopyCat. Boleh jumpa Ezzah Aziz Fawzy di Kopitiam Kawan. Boleh jumpa gitaris Search di Bangi Kopitiam. Boleh jumpa Rosyam Nor kat rumah dia kat Bangi Perdana tapi dia tak bagi masukla kalau korang nak makan tengahari umah dia.

Study: Kamon. Tak payah anta anak korang belajaq jauh2 untuk berjaya. Hantar saja ke sekolah aku Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan 3 tengok antara hasil terbaiknya ialah aku. Pastu bole melanjutkan pelajaran di Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Tenaga Nasional (wooooooooo woooo woooo bunyik sorakan kanak2 uniten), KLIUC, Maktab Perguruan Islam, Sekolah Memandu Mazris serta sekolah OKU kat area kilang tu.

Recreation: Nak main futsal? Ada 8 court kat Bangi ni kau pilih je nak yang mana. Kalau perut korang boroi macam Jamil, pergila jogging dekat Taman Tasik Cempaka. Huii air dia kaler biru tau jangan main2. Lepas tu malam2 bole tengok orang ringan2 kat tasik tu. Tapi skarang Jais asyik rush je dah susah dah nak nampak. Baguihla tu.

Facilities: Nak datang Bangi senang je. Boleh naik komuter. Cab ada di mana2. Bas nak pegi warta sentiasa ada. Kalau sakit klinik banyak. Hospital Az Zahrah pun ada. Kalau kena santau bole jumpa Harun Din. Kalau nak santau orang boleh jumpa Mohd Naufal. Kalau nak kawin/spend malam pertama, bole bersetubuh di Bangi Golf Resort (hee hee). Pastu boleh pegi perpustakaan awam, pasar malam yang ada jual minyak lintah, Surau Al Kauthar yang ada aircond, Kedai Gunting Rambut Abang Macho, Pasar Mini Kiat Seong.....sambung sendiri aku nak frag2 kejap.

Bandar Baru Bangi Rawks!

Right?

Monday, December 1, 2008

November Movies!

Yesh. New month. New movie reviews! Ya bertemu kita lagi dalam segmen Mari Menonton Bersama Abang Jai. Seperti biasa, Abang Jai akan bersusah payah beratur membeli tiket menonton filem2 terbaru untuk diulas agar sebagai panduan untuk korang membuat keputusan agar tidak tersilap menonton filem yang sundal kualitinya. Untuk bulan November, kita ada filem tentang binatang, tentang penyakit kelamin berjangkit (well not really), filem tentang pontianak pun ada. Sila klik Read More untuk ulasan lanjut.

Ratings:
$$$$$ : wajib ditonton, curi wang daripada ibu masing2
$$$$ : sunat ditonton, gelapkan saja wang koperasi
$$$ : harus ditonton, jika ada wang ptptn yang berlebihan
$$ : makruh ditonton, dermalah wang itu ke masjid
$ : haram ditonton , baik pergi beli Chipster lagi kenyang

High School Musical 3
Ulasan Ringkas: Aku tak pernah tengok pun High School Musical (HSM) 1 and 2. HSM tu apa pun aku tidak tahu. Tetapi setelah berkali2 aku melihat trailer HSM di pawagam, part di mana Zac Efron sedang main basketball pasti buat muka konon2 bersemangat tapi macam nak terberak pastu Vanessa Hudgens tiba2 muncul dalam crowd sambil disinari lampu limpah akhirnya membuat aku naik nafsu untuk menontonnya. Masa aku menonton sungguh ramai kanak2 yang histeria melihat Zac (Troy). Aku cuba untuk resist namun tidak terdaya lalu aku pun turut sing along mengikut irama dan lagu (tapi dalam hati ah).

Ratings: $$$$ 1/2 (bohongla kalau korang tak suke filem ini)
Spoiler: takde bende yang dispoilerkan

Quantum Of Solace
Ulasan Ringkas: This movie is a direct sequel to Casino Royale. But you dont have to really watch the first one to actually understand the movie. Bond, yang masih marah dan sedih akibat kematian Vesper, berikrar untuk membalas dendam dan membalas kad raya dari ibundanya. Tipikal Bond movie la yang menggunakan kombinasi tumbuk-zina-tembak untuk setiap filem dia. Tapi menonton di wayang usahlah korang yang gersang mengharapkan dapat melihat adegan persetubuhan haram.

Ratings: $$$
Spoiler: Miss Fields akan ditoron Bond.

Madagascar 2
Ulasan Ringkas: I laik tu muvit2 yu laik tu MUVIT! Binatang2 yang boleh bercakap kembali lagi untuk menghiburkan kita. Mereka ingin pulang ke New York setelah penat bermusafir. Dengan bantuan Penguin bersaudara, mereka pun naikla Air Asia tetapi nak dijadikan cerita, mereka terhempas di Afrika, tempat asal mereka, di mana Alex bertemu dengan famili cerianya. Siapa kata filem animasi begini hanya untuk kanak2? Sebagai graduan multimedia, kita haruslah menghayati karya animasi 3d begini bukan senang tau nak buat.

Ratings: $$$
Spoiler: Singa kecik yang mula2 itu adalah Alex.

Quarantine
Ulasan Ringkas: Filem ini tidak sesuai untuk ditonton oleh ibu mengandung kerana boleh terkujat lalu terberak i mean terberanak. Efek ketakukannya ditambah dengan menggunakan teknik 1st person view ala2 Cloverfield untuk membuat kita menjerit awww. Mengisahkan tentang penbaca berita tv3 Zakiah Anas serta cameramannya yang membuat liputan kehidupan ahli bomba. Ketika mengikuti bomba2 itu bertugas, mereka semua telah dikuarantin di dalam sebuah pangsapuri. Kejadian aneh berlaku apabila penduduk apartment itu mengigit antara satu sama lain, menyebabkan mereka menjadi ganas dan hilang kawalan seperti Zombi Kampung Pisang. Dapatkan Zakiah Anas menyelamatkan diri dari suasana genting itu?

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: Semua orang meninggal

Gp506
Ulasan ringkas: Lebih kurang je macam cerita Quarantine, cuma dia berbahasa Korea.

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: Semua orang meninggal

Igor
Ulasan Ringkas: Igor dilahirkan hanya untuk satu tujuan, menjadi hamba kepada Evil Scientist. Namun Igor yang sorang ni bercita2 besar, he wanted to be the evil scientist himself. Setelah tuannya mati, Igor cuba untuk menggantikan tuannya dengan menyertai pertandingan Saintis Jahat tahunan anjuran rukun tetangga kawasan mereka. Ditemani oleh sidekicknya Brain yang bangang serta Scamper yang tak boleh meninggal dunia, Igor pun mencipta wanita yang hodoh, Eva.

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: Raja Malaria jahat sebenarnya

Twilight
Ulasan Ringkas: Mengisahkan tentang Bella yang pulang ke kampung halamannya di Slim River kemudian jatuh cinta dengan Edward, seorang pontianak yang vegetarian. Well mereka satu famili tak minum darah manusia, minum arak je. Based on a book by the same title, filem ini lebih kepada kategori cinta romantis daripada aksi seram menghisap darah. Bella's blood made Edward intoxicated, tetapi demi cinta suci, dia mampu bertahan. Bella pula rela darahnya dihisap agar dia juga boleh menjadi pontianak dan mereka dapat bercinta untuk selamanya....namun nyawa Bella di dalam bahaya apabila pontianak kejam, James terhidu bau ketiak Bella lalu menyebabkannya terangsang dan dahagakan darah. Gadis2 pasti cair menonton cerita cinta vampire ini. Mungkin telah dipukau Edward.

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: Di penghujung filem, adakah Edward akan membaham Bella untuk hidup bersama selamanya? Tidak.

Okay semua selamat menonton. Jumpa lagi kita di segmen yang sama bulan hadapan. I lap u all. Muah.

Saturday, November 29, 2008

Happy Birthday Am!

Today is Ikram's birthday. Siapa Ikram? Ikram is one of my bff. Ikram adalah seorang yang kacak, berbadan gagah serta memiliki 8 pack (6 pack plus 2 nipple yang ketat), baik hati, serta hormat kepada orang tua. Ikram ada lesung pipit yang telah membuat ramai gadis dan arbok2 naik syahwat. Ikram keje kat Petronas, dan sering muncul dalam iklan Petronas arahan Yasmin Ahmad (watak pejalan kaki atau orang melintas jalan). Ikram menggemari wanita yang berwajah ala2 cina (hee hee), dan bencikan mat rempit yang berpeleseran di bandar baru bangi. Ohh Ikram, walaupun kau tiada di sini untuk meyambut hari jadimu bersama2 kerana pergi ke Jakarta, kami tetap akan mengadakan kenduri kesyukuran seperti biasa di rumah aku. We all lap u man.




Happy Birthday nigga!

Wednesday, November 26, 2008

Prepare for Awesomeness

Finally. Setelah 12 tahun menanti, setelah penat mencuri tulang tetapi mengharapkan gaji, setelah berdoa ke hadrat ilahi setiap hari, akhirnya aku telah berjaya memiliki gajet yang aku idam2kan selama ini. Well korang gadis2 mestila mengidamkan Vincci la Louis Vuitton la Louis Hamilton la tetapi aku? Apa yang aku inginkan? New handphone? Cisl aku rela pakai 3310 keramat aku dulu. New car? Cis pakai kancil aku lagi bergaya jimat minyak. New Kids On The Block? Aku ada album dia. "Abis tu apa yang kau mahu Faizal usahlah berteka teki!" bisik hati korang. Haa haa sejak hari Isnin, tepat sahaja pukul 2, akan terusku logout dan menghilangkan diri dari tempat kerja, memecut pulang dengan rasa gembira. Mahu tahu mengapa? Klik Read More untuk berasa kagum.


Wajah penuh bernafsu

Haa haa haa kagum bukan? Haa haa haa riaknya riaknya. Setelah beberapa minggu aku berulang alik ke kedai Bernard, kedai game kat Jusco Cheras Selatan serta Mines, akhirnya aku berjaya menemui Guitar Hero: World Tour di Midvalley. Dari jauh aku melihat kotaknya ahhh hampir orgasm aku dibuatnya. Namun hati kecil ini berbicara, wajarkah aku membelinya? Harganya dahla sama macam harga seekor kambing. Namun bila nafsu serakah sudah menguasai diri, aku tumpas. Tanpa banyak bicara "amoi wa lu punya regular kasteme bagi mulah sikit maaa," ujar aku kepada Faye Wong (aku reka je nama cina tu). "Oklah nasib baik lu manyak hensem wa bagi lu ini troli untuk solong itu kotak." Apapelah. Maka dengan hati yang gembira, aku pun pulang ke rumah. Mari kita saksikan saat2 bersejarah ini.

"AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH prottt protttt," bunyi aku kentut kegembiraan.


The new wireless guitar...the new neck slider will allow you to goreng sampai arwah.


Inilah sebabnya aku rela mengumpul wang serta berpuasa menahan diri daripada makan dan minum serta perkara2 yang membatalkan puasa seperti keluar haid dan nifas. Inilah sebabnya.


Mengikut rentak lagu Everlong, lagu paling besh dalam sejarah kehidupan manusia.

Guitar Hero: World Tour features 80+ songs for you to jam with your friends and family. Suma jenis lagu adala. Nak pop? Beat It by Michael Jackson. Nak punk rawk? Ada Dammit by Blink 182. Nak Jared Leto? Ada 30 Seconds to Mars. Nak hangguk kepala? Korn ada Tool ada Metallica pasti ada. Akustika Nirvana 'About A Girl' pun ada.

Besides guitar and drums, it also has a microphone. Tapi mic aku masih tak bukak lagi dari bekas dia. Haa haa terlalu asyik mengetuk dram (tapi takdela sampai tinggal semayang maghrib). Markah dikira berdasarkan pitch lagu. So tak kisahla kalau korang berwajah hodoh macam Siti Sarah ke, suara macam itik seperti Macy Gray ke memang dia tak kisah.

So adakah ini satu pembaziran? Tidak sama sekali. Game ini boleh merapatkan ukhuwwah sesama umat manusia. Lagipun bukannya selalu aku keluarkan money untuk diri sendiri. Hmm macam mencurigakan je ayat terakhir aku tu. So come on my friends, let's join Y.P.R!

Da' killa!


Monday, November 24, 2008

Photo Tag

Aku baru bangun tido nak pegi keje. Pastu Bang! I was tagged by Aqilah Hasan. Here are the rules:

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now.

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.

4. Post these instructions with your picture.

5. Tag people to do this.

Fine. Lihatlah wajah aku baru bangun tidur yang macam zombie ni



Bughok nok mapuh kan? Nampak sangat kehenseman aku selama ini bergantung kepada mekap dan pembedahan plastik. Cis.
I want to tag:
1) Wajah Khairul Afandy ketika frag2
2) Wajah Adam Johari ketika ceploit2
3) Wajah Zati Hazira ketika menahan kentut di dalam lif.

Selamat Hari Isnin!



Friday, November 21, 2008

Why My Office is Kooler Than Yours

Saban hari, ofis aku semakin kool. Baru2 ini, bos aku telah mengubahsuai sebuah bilik untuk menjadi 'Chill Out Room' untuk kami mengumpat dan mengadu domba. Bilik ni memang jauh lebih kool dari bilik korang kerana bilik korang mana ada Macbook (spankin new!). Bilik korang mana ada aircond (haa haa). Bilik korang mana ada pc yang ada Windows original. Bilik korang mana ada tv lcd. Dan yang paling kool, bilik korang mana ada XBOX 360!!! (korang harus menjerit 'WoW!' skarang juga untuk menambah efek kekoolan dia).

Well keje dengan Microsoft mestila diorang bagi 360. Kalau keja dengan Sony diorang bagi PS3. Kalau keje dengan Exxon Mobil diorang bagi minyak masak. Kalau keja dengan Maxis diorang bagi caller ringtone. Kalau keje dengan Idwal diorang tak bagi apapa. Kalau keje dengan Satyam diorang bagi serbuk kari. Apa yang aku merepek ni. Ok berbalik kepada tajuk asal, we got the Falcon edition of the xbox, with 4 wireless controllers, and a couple of original games, including Fifa 09 (hot stuff), Kung Fu Panda (gaduh ramai2), Gears of War, Forza Motorsports and apa lagi tah aku pun tak ingat.



Maka ada saja masa pasti kami akan menghabiskan masa bermesra dan bersenggama di dalam bilik itu. Buat korang yang tak tahu, aku memang handal bermain Fifa. Korang hantarla Cristiano Ronaldo ke Akmal Rizal ke Titus Bramble ke suma aku bole gelecek siap buat skill tiga-ratus-enam-puluh-darjah(tekan LT + pusing right analog stick 360 darjah). Tanya saja mangsa2 ratahan aku di ofis. Kita ikuti testimonial mereka setelah dikokak aku dalam permainan Fifa.

Syed Muaz:
"Faizal ni memang handal orangnya. Selain mahir dalam Fifa, beliau turut handal menginstall Windows serta jarang miss sembahyang jumaat. Saya amat berbangga menjadi temannya"
Andrew Chan Wai Jien:
"Ngo hou lengchai. Lei hou leng. Sik sap mai"

Gaya sang juara. Main game pakai baju Melayu dapat pahala.

So bagaimana? Kool tak ofis aku? Tunggu apa lagi? Hantarla resume korang untuk bekerja di sini. Pastu boleh aku belasah korang Fifa. Kalau tanak main Fifa nak main Saidina pun ada kat ofis aku. Ok assalamualaikum

Thursday, November 20, 2008

I know the difference between Gerard Butler and Jeffrey Dean Morgan

This is Gerard Butler in p.s i love you



And this is Jeffrey Dean Morgan, ALSO in p.s i love you



Yeah. Jelas sekali entry ini ditaip kerana aku emo akibat ditegur manja oleh anonymous dalam entry 'Denny Duquette, please die already!' tulis nama la baru aku tak emo. Mungkin anda tak tengok sampai habis kot tu sebab tak perasan ada Denny skali dalam cerita itu. Hee hee anyway i still lap u. Have you guys watch this movie? You guys might have read the book. Click Read More for the short review.

Mengisahkan tentang pasangan suami isteri Holly dan Gerry yang bahagia bercinta tak ingat dunia. Namun atas takdir director/penulis, Gerry meninggal dunia akibat barah otak. Holly berasa sukar untuk move on. Sehinggalah pada hari jadinya yang ke 30, sebiji kek dihantar untuk Holly, daripada Gerry. Adakah Gerry berjaya mengelakkan azab Mungkar dan Nakir lalu kembali ke bumi? Tidak. Gerry telah berkomplot untuk menghantar surat dan hadiah dari kubur selepas kematiannya, untuk memberi semangat, galakan dan pengembaraan kepada jandanya. Ibu dan kawan2 Holly risau juga takut Holly tidak dapat memulakan hidup baru jika terus begini.

Ahh aku tak mahu teruskan. Tengok sajalah jangan segan untuk mengalir air mata kerana kita manusia biasa. Assalamualaikum.

spoiler: mak dia yang tolong antarkan surat2 tu.

Wednesday, November 19, 2008

Happy Birthday Izwan Pilus

Aku ada seorang kawan. Dia berasal dari Negeri Sembilan. Nama dia Muhammad Izwan. Wajahnya macam Eman Manan. Wahh rhyme. Hari ini hari jadi dia. Happy besday jake (nama gelaran dia). Izwan ni hensem orangnya. Adala beberapa gadis uniten yang minat dia tapi tak bolela sebut nama. Jake terer main bola. Di padang dan di kocek. Main winning 11 pun dia gagah. Tak cukup dengan itu, dia menjaga solatnya, at least 3x sehari.

Eh tunggu sebentar. Mengapa aku harus mengingati hari jadi kau? Kau tahu tak izwan, sudah hampir setahun kita tak berjumpa. Last jumpa pun masa kita qiyamullail bersama2 beberapa bulan lalu. Dahla open haus rumah aku tak datang. Miskol pun tak mahu. Apatah lagi nak mms aku. Blah la lu Izwan Pilus. Taula dah glemer sejak kuar album haritu. Ala album kau laku sebab aku beli 3 keping cakera padat kau. Kau memang sombong. Ekau poie balik noghori la ngabihkan boreh yo ekau ni.

Lihat2lah gambar2 kemesraan kami satu masa dahulu...

Abaikan lubang hidung arel. Lihatlah kemanjaan wajah Jake. Mengapa kemesraan itu sudah hilang Izwan...


Dialog gambar di atas:
Fandy: Aduhhh letihnya aku bencilah aku.
Izwan: Sabar Khairul, Tuhan pasti akan memberkati apa yang kita lakukan ini. Kita juga harus berwasadtiah.

Tidak ketinggalan, Jake turut mengajar kami menghayati watak penagih dadah dalam filem 'KL Lifestyle' yang mendapat rating yang tinggi dari encik Tj Iskandar, pensyarah multimedia kami.

Tetapi itu semua hanya tinggal kenangan. Izwan telah menyombongkan diri dah taknak jumpa kami lagi....

Apapun i still lap u jake. Hoben jang hoben. Selamat hari jadi.

Denny Duquette, please die already!

Do you guys watch Grey's Anatomy? If you're a fan, then you must know this charming bastard. For those who were living in Batu Caves and could not watch the tv, Denny is Izzie's dead fiance. Although he is dead, Denny regularly returns as a ghost that only Izzie can see, or maybe he's just her hallucination created by her desire to be with him forever. I'm starting to hate you now Denny. Click Read More to find out why.

First of all, a brief description of Denny. Denny masuk hospital Seattle Grace untuk mendapatkan jantung baru. Lepas tu dia guna kehenseman dan kecharmingan dia yang pasti berjaya menawan hati gadis2. Izzie yang bersikap mudah kasihan dan mengambil berat extra terhadap pesakit sudah pastila terpedaya dengan teknik nguratan dia. Akibat mabuk cinta, Izzie cuba 'membunuh' Denny dengan harapan dia dapat mencuri jantung untuk Denny. Denny pulak tau dia nak mati pegila propose Izzie lalu meninggal dunia. Aku sebagai jantan gagah cuba2 tahan jugak mengalir air mata ni tetapi gagal.

And then you think that's the end of it. You're wrong. Denny terus menghantui kita dengan kecharmingannya membuat aku jadi marah. Marahla kerana ketika aku menonton Grey's bersama datillah, bila Denny mendapat airtime saje terus wajah datillah berubah menjadi berseri2. Cis tak cukup ngan izzie ke kau nak ngurat Denny.

Tak cukup dengan itu, Denny juga telah menyebabkan Dr Erica Hahn pergi dari Seattle Grace. You see, jantung yang Denny dapat sebenarnya ditujukan untuk pesakit Erica, semasa dia bekerja di hospital lain. Now the patient has been admitted to Seattle Grace, Izzie mulala dihantui peristiwa silam. Well aku tidak kisah pun Erica pergi kerana dia bukan hot pun. But the hot lesbian action between Erica and Torres (Callie not Fernando) did bring some weird excitement to the show. And that's the real reason why she was kicked out from the show, because the network don't like the idea where girls touch each other passionately. Demmit.

Tak cukup dengan itu lagi, Denny terus menghantui hidup Izzie. Izzie cuba untuk move on, tetapi gagal. Bukak saje mata, terus nampak Denny. Masa membedah nampak Denny, masa bersetubuh nampak Denny, masa berak pun nampak Denny. Huii Denny, aku akui, kau memang kool, hensem, lucu dan hensem lagi sekali, tapi kau tak boleh buat begini. Dah ramai hati gadis yang kau cairkan. Anak2 kau pun turut mencairkan hati gadis2 dalam cerita Supernatural (Sam ngan Dean). Gadis2 turut mengalir air mata dan hidung dalam cerita p/s i love you adaptasi Cecilia Ahern lakonan kau. So apa lagi yang kau mahu. Lebih menyakitkan hati, dah mati pun bole ringan2 dengan Izzie (last week's episode). Ini bukannya cerita Lost di mana kau boleh mati hidup kembali.

Dahla malasla aku nak cerita pasal kau Denny. Aku cemburu. Assalamualaikum

Friday, November 14, 2008

Keyword Analysis

Aku ada akaun statcounter.com. Statcounter akan merekodkan keyword2 yang ditaip di search engine yang akan merujuk kepada blog aku. You guys can view it as well, as I've set it to public (click View My Stat). Macam2 ek yang korang carik. Yang gersang ada, yang ingin menuntut ilmu ada, yang ingin menjadi stalker la yang paling ramai. World Wide Web is a dangerous place indeed! Mari kita kaji. Click Read More to analyze!

1) ijaicool.blogspot (42.33%) ijaicool (20%)

komen: yang ini normalla aku sendiri slalu taip kat google biasala narcissism yang tinggi di dalam diri. tapi aku syaki mungkin ada berbelas2 gadis yang turut menggoogle aku dan mungkin juga sorang dua arbok. heee.

2) zed diyana (6.67%)

komen: haa haa zed diyana ada stalker. hingga ke blog aku yang dicarinya (look for Zed Diyana's Wedding entry). Zed dah kawenla korang hentikanla impian korang tu suami dia gagah tau.

3) bontot mantap (3.33%)

komen: memang pervert ah orang yang mencarik keyword ni. Kalau 'nice ass' aku boleh terima lagi, ini bontot mantap haa haa si gersang. Mungkin jamil kot. Dia kan fetish melayu. hee hee sori bro gurau je i miss u lama tak jumpa. Neway keyword 'bontot mantap' boleh ditemui di post 'Peristiwa Ngeri Di Subuh Hari'.

4) asiah abdullah blogspot (3.33%)

komen: Asiah juga menjadi mangsa stalker? Jangan main2 woi Asiah Abdullah ada silat.

5) ngasri memey (3.33%), kisah terbaru abby abadi & norman hakim (3.33%)

komen: yang ni mungkin la normal kerana gossip panas pasal memey baru2 ni mestila suma orang pun sibuk nak jaga tepi boxer orang kan.

6) nurul iza & syed muaz (3.33%)

komen: Aik? Sampai laki bini yang korang carik? Korang ni kongsi gelap ke apa. Mungkin kasteme herbalife kot yela kagum tengok muaz lepas kahwin mantain je keboroian dia. hee hee.

7) consert liena hangat (3.33%)

komen: ada lagi peminat liena hangat ye hee hee. Jangan minat Lina Joy sudah aku lempang kang baru tahu.

8) datillah (3.33%)

komen: ok yang ni boleh menimbulkan kemarahan dan kejelesan aku ni. takde nama lain ke yang korang nak google. Carik ah Khairul Afandy ke Mohd Azrel ke Naim Marsidi ke Ahmad Fadhullah ke Muhammad Izwan Pilus ke yang pegi carik nama gadis aku tu kenapa haa haa haa (marah ni)

9) belajar tajwid online (3.33%)

komen: Alhamdulillah. Ada jugak manusia yang baik di dunia ini. Yang ingin menuntut ilmu tajwid. Agar tidak tersalah membaca ayat2 yang mengandungi Mad Lazim Kalimi Musaqqal. Alhamdulilah, semoga korang akan mendapat keberkatan membaca blog aku ini (sila rujuk entry 'Mari Belajar Tajwid')

Sekian saja analisa keyword2 popular pada bulan ini. Entry seperti ini pasti ada lagi jika aku dapati korang mencari keyword2 aneh pada masa hadapan.

Thursday, November 13, 2008

Today I Learn ABC

My boss asked me to attend the communication training last week. Everybody must attend, but it wasn't really my turn. So when one of my team mate could not make it, I did not hesitate, and offered myself as a replacement. Memang dasar pemalaih tanak buat kerja aku ni. Anyways, today was the second session. The training is basically conducted to improve our communication skills. It's not an really an English class, as we spend most of the training session working on breathing technique, accent neutralization, pronunciation and singing. Did I just say singing? Click Read More to continue.


The instructor, Patricia taught us ABC today. We were given a mirror, and were asked to pronounce the alphabet while looking to our own silly faces. She was trained in America, so we could hear her American accent walaupun kampung dia kat Sabah. She told us that we all have a lazy lips. Taknak gerakkan mulut semasa menyebut sesuatu. Dia kata orang Malaysia takut untuk berkata2 dalam bahasa inggeris dengan pronunciation yang betul kerana takut salah, ataupun tak mahu ditegur orang lain kata kita ni macam bagus nak mengeluarkan accent orang putih. She got a point there. Maka kami pun menyebut ABC satu persatu dengan penuh perasaan menganga sambil memandang cermin. And did you guys know that the letter 'H' is pronounced 'edge' atau 'age'? If we say 'Heshh' she would totally lempang us.

I did mention about singing earlier right? Well last week she asked us to prepare a song for us to sing, so that she could see how we project our voice, how we pronounce the words and maybe just to see how bad we sing. Hee. So of course, I prepared '7 Things' by Miley and dah berlatih dah seminggu nak buat persembahan. She brought her own song, 'Because You Love Me'. Yeah right. But when she asked a volunteer, terus biru muka aku gemuruh. Adala sorang cina berani nyanyi lagu Betterman Robbie Keane, eh Robbie William. Walaupun suara dia jelas bughuk nok mapuh, namun bukan itu menjadi keraitirianya. Pastu ada pulak cina lagi sorang menyanyi lagu When You Say Nothing at All. Aku pun terus bernafsu. Yela lagu mengurat aku tu mudah saje. Maka aku pun dengan sukarelanya menyanyi penuh perasaan lagu tu. Lepas saje tamat, diorang menjerit2 histeria mintak aku nyanyi lagi. Taktaula kenapa mungkin suara aku sedap kot. Ada juga yang terlalu kagum sehingga mengalir air mata. Tahpapa la diorang ni.

So that's all for today. Assalamualaikum


Wednesday, November 12, 2008

How To Control A Woman/Man

You can get these at the nearest Mydin. Click on the pic to see the full size.



Gadis2 janganla terasa. Click Read More to get the remote control for men.




Life would be so easy aite?. Credit to Rajay Nagaraju who keeps on spamming in the office with these useless but fun emails.

Tuesday, November 11, 2008

Games That You Can Play With Your Other Half

Don't be fooled by the title. There's nothing dirty about it. I'm going to list down a couple of unique and interesting games that you can play with your gadis/jejaka. Don't you ever play these games with rakan sebaya sejantina because that would be totally lame (except one or two of them). Only your other half could accept the lameness of these games. Cubalah pasti hubungan cinta korang akan semakin mekar dan harum seperti bunga di taman tasik cempaka. Please click Read More to start playing.


1) Permainan Teka Lagu
Lokasi: Sesuai dimainkan di dalam kereta yang ada radio
Cara Bermain: Sambil menekan punat2 di radio dari satu stesen ke stesen yang lain, kita harus meneka siapakah penyanyi lagi itu. Permainan tamat apabila salah satu pihak berjaya meneka 5 penyanyi dengan tepat.

2) Permainan Teka Trailer
Lokasi: Di pawagam, sebelum filem bermula
Cara Bermain: Anda harus meneka apakah tajuk filem berdasarkan trailer yang dimainkan. Siapa pantas dan dapat meneka dengan tepat dialah pemenangnya. Kebelakangan ini aku asyik kalah je bermain permainan ini walaupun aku ni kaki filem. Cis

3) Ye Tak Um Ah
Lokasi: Di mana2, seelok2nya ketika menanti makanan tiba
Cara Bermain: Sama je macam Yes No Umm Ahh macam diorang slalu main kat Morning Crew tu, tetapi, dimainkan dalam bahasa Malaysia. Lagi sukar, lebih mencabar dan lebih tahpape.

4) Guitar Hero 3
Lokasi: Di rumah aku
Cara Bermain: Sambil melihat skrin, kita harus menekan not yang senada pada gitar (atau controller). Anda tidak boleh tunjuk skill sangat kerana nanti dia merajuk kata kita tak memberi peluang pastu langsung dia tanak main dah nanti. Hee hee.

5) Daytona
Lokasi: Arked Alamanda
Cara Bermain: Masukkan dua keping token (extra dua token untuk gadis anda), dan berlumbalah. Jangan lupa untuk mengaplikasikan teknik2 kotor di kala anda ketinggalan jauh di belakang seperti menutup matanya atau menolak stereng pihak lawan. Jangan lupa sediakan alasan "Alaa I bagi can je kat u...." jika anda tewas (berdasarkan pengalaman sendiri)

Ok selamat bermain!

Monday, November 10, 2008

Random Thoughts

I think a lot. Most of them are nasty and useless thoughts. I just want to know whether other people will agree with these statement below. These are totally random, and totally true! I meant no offense whatsoever, so if terguris hati, sorry. Sori naik lori.

1) Jaya Jusco workers wear the ugliest uniform. The ribbon on their neck, the way they wear their tudung and the combination of colors, they look hideous. Even the Flinstones got a better costume.

2) Go to any KFC chains, they got the ugliest staff. Well not really hodoh la, tapi diorang bermekap tebal macam bomoh. Yang lelaki aku tak usha sangat.

3) I love the smell of petrol. Hey, I pay a good money for it, so I can sniff whatever I want.

4) Semakin kuat bunyi kentut korang, semakin kurang baunya. Sape yang kentut senyap2 tu memang kompem ah bau dia padu maut.

5) Orang yang bawak laptop pastu pegi kat starbucks lepak2 pastu buat2 sibuk menaip. Poyo nak arwah padahal bukan buat apa pun bajet2 kool je.

6) Indon2 yang berpeleseran dekat pasar malam rumah aku setiap hari rabu dan jumaat. Bukan beli barang apa pun. Duduk berkumpul tengah jalan, dengan rambut menggerbang tshirt hitam sembah syaitan pastu buat bising bajet2 kool. Yang perempuan pulak jalan2 pakai seksi terjuluq breast sana sini untuk nak tarik perhatian. Bengang betul aku nak beli dvd haram pun susah.

7) Aku cukup hangin dengan kanak2 yang pmr pun belum lepas pastu nak lepak2 kat midvalley dressing bajet emo pastu buat kacau pastu bergaya dengan henset masing2 bajet kool. Hoi pegi tusyen la membazir duit mak bapak kau je. Aku dulu abis kool pun lepak kat mines je tau main laser quest. Henpon pun 3310 je zaman matrikulasi dulu.

8) Eating raw milo powder is like an orgasm in your mouth.

9) I will not remember 98% of my wet dreams. Sedar2 je dah kena mandi wajib.

Sekian, assalamualaikum

Saturday, November 8, 2008

Obama's win is a conspiracy!

Here's the fact: Obama winning the presidential election is just a big diversion to a bigger, sinister plan. It turns out that McCain and Obama has been working together for the past 10 years devising a plan to get into the White House, to perform the biggest heist ever, stealing the Hope Diamond. Neither one of them has any real interest in being the president. Obama and McCain, together with Palin and Michelle are actually a group of world class thieves. You guys don't believe me? Click Read More for the undeniable proof.


Well at least that's what happen on the latest episode of South Park. The cool thing was how the South Park guys able to release this episode with the victory speeches from Obama, just a day after the results. Well I'm sure they have completed most of the episode even before the result, but to be able to include the real quotes from both of them, impressive!

Well the storyline is clearly a spoof of Ocean's Eleven. After being elected as president, they can now access the underground escape tunnel located in the Oval Office that happens to run underneath the Smithsonian institute to steal the Hope Diamond. The death of Obama's grandmother also played a part there (altho kinda kurang ajar, but hey, it's South Park). At the same time, the South Park residence, led by my favorite South Park character, Randy Marsh (bapak stan yang bangang), are partying all night, starting riots while chanting "Yes we can!" to celebrate Obama's win. McCain supporter were shown committing suicides as they thought the end is near. Again, a mockery to the real life.

Trey Parker and Matt Stone can do and say whatever they want in South Park without getting the consequences. That's why I love South Park. Lets watch this episode 'About Last Night' (youtube saje jika tak boleh stream di sini).



Friday, November 7, 2008

Top 10 Songs That Will Make You Change The Radio Station

I love music. I need music when I'm driving. But there are some songs that will make you mencarut2 ringan di dalam hati. Songs that will make you turn on your hazard light for no reason. Songs that will make you switch station from Hot.fm to xfresh.fm permanently. Well you get my point. So here's the list of the ten songs that I could not listen to. Click Read More for the complete list.

1) DJ Yang Ku Puja
Penyanyi: CheNell feat Burn
Komen: Lagu ini memang bodoh. Versi inggeris dia aku bole terima tetapi liriknya dalam bahasa melayu terutamanya part burn nyanyi memang buat aku datang period.

"Langkah pertama dia ke konti..
ku terpegun awek chun mana!!
Pandang ke kiri dan ke kanan..
tak caya dia cari ku dia senyum senget dekat aku.

kuuuuuu temui dj usha aku ckp hari hari..dengar suaraku buat mu ooh ooh ooh!!

waddefak. diamla kau burn dahla terkeluar awal dari af (aku marah ni).

2) Semua lagu Indon
Penyanyi: Semua penyanyi indon kecuali kalau kawan aku mustafa yang nyanyi
Komen: Aku bukan racist (mebe sikit2) tapi aku memang tidak gemarkan muzik indon. Daripada yang hensem seperti peterpan ataupun yang wajahnya pekerja kontrak seperti radja semua aku akan tentang. Sokonglah industri muzik tempatan. Hidup Faizal Tahir (tak pasal2)

3) Kau Yang Punya
Penyanyi: Malique feat Najwa
Komen: Aku tiada masalah sangat dengan lagu ni sebenarnya tapi co pilot aku Nurdatillah Hasim memang menyampah dengan lagu ini. Kita ikuti antara komen2nya:

"eiii menyampahhhhhhh dia macam nak taknak je nyanyii" (merujuk kepada najwa)
"paaa paa paa paaa paaaa (efek yg najwa buat) tampar kang!"

4) When I Grow Up
Penyanyi: Pussycat Dolls
Komen: aku taktaula diorang ni kalau menyanyi mesti ada part dia nak buat salakan serigala. pasti dahla mendedahkan aurat yang berlebihan nasib baik sekadar dengar di radio.

5) Sayang Sayang
Penyanyi: Aliff Aziz
Komen: Sayanggg sayanggg sayangggg memang mintak pelempanggg

6) Burunan Cinta
Penyanyi: The Lima
Komen: what the hell is a burunan? Intro lagu ni memang bole buat kita tak tidur malam. "Tet tenenettet tenenettet tenenenetnetnetnetnet" arghhhhhhh

7) Lagu2 nyanyian Akon
Penyanyi: Mestila Akon takkan Izwan Pilus pulak.
Komen: Cuba picit hidung korang. Pastu cubala cakap ke menyanyi ke berzanji ke mesti keluar suara akon kan. Pastu cuba rakam, dan dengar semula, pasti korang faham perasaan aku.

8) Lagu2 Maroon 5
Penyanyi: vokalis dia
Komen: Ini lagi sorang. Memang menyanyi guna hidung agaknya. Sengau macam bangau bole buat orang sasau baik pergi ke surau

9) Lagu2 Colbie Caillat
Penyanyi: Colbie Caillat
Komen: Berhati2 ketika mendengar lagu dia bole tertidur korang semasa memandu. Bubbly was overrated, Realize was effing boring. Duh.

10) Bebaskan
Penyanyi: Shila
Komen: "Mari kita menujuuuu ke hadapan dan jangan ke belakanggggg" Ohh Tuhan bantulah hamba-Mu ini.


Arghhh. Tell me yours.

Thursday, November 6, 2008

Liverpool FC Memorabilia

Sebagai peminat fanatik pasukan bola sepak paling gagah di Eropah, Liverpool FC, sudah pastilah aku akan membeli atau memaksa orang membeli merchandise2 original Liverpool untuk dibuat koleksi. Setakat ini, aku berjaya mengumpul 4 merchandise Liverpool yang semuanya diimport dari negara tanah tumpah darah kita yang kedua, England. Jelas sekali entry kali ini ditaip untuk aku riak dan bongkak sambil mempamerkan koleksi2ku yang bergaya ini. Sila klik Read More untuk berasa kagum.


Item: Liverpool FC Champions League Winners shirt
Dibeli oleh: Nurhisyam Suhaimi
Komen: Dibeli sebaik sahaja Liverpool memenangi Liga Juara2 Eropah pada tahun 2005. Siapa yang dapat lupakan malam bersejarah itu, ketika semua orang sudah tidur kekecewaan dipukul 3-0 sebelum halftime, aku masih setia di restoran Ayam Kampung Rimba (belakang Ameerali), lalu berlakunya keajaiban dan terhasillah tshirt ini. Oh ise aku baya kat kau guna McD kan mebe aku hutang kau lagi satu Big Mac.

Cicak Man dan Kacak Man

Item: Liverpool FC Snowcap
Dibeli oleh: Mohd Dazrul
Komen: Uhh memang kool gila la snowcap ini. Terasa kool mengalahkan Altimet jika aku memakainya ketika berjalan2 di Alamanda. Kalau Altimet nampak aku pakai pun mesti dia cakap aku ni Caaaantik. Mula2 aku mintak dazu beli jersey terus tapi jersey kat sini pun bole carik ye tak. Lagipun ada sponsor kasbeg dazu kan biro agama mana nak belikan untuk aku.
Wajah Riak aku

Item: Liverpool Fc Keychain
Dibeli oleh: Eleanor Ezura
Komen: Sungguh kool cik ezu membelikannya untuk saya ketika berjalan2 di UK. Selain digunakan untuk riak, keychain ini juga berguna untuk bergaduh dengan penyokong2 manshitter united dengan mencalarkan pipi mereka menggunakan keychain ini. Sorilah gambar tak clear sangat amek guna kamera fon aku yang murah je ni. Siapalah aku nak beli dslr (emo).

Banyak wajah2 rival yang aku telah kelar menggunakan keychain ini

Item: Liverpool Fc mug
Dibeli oleh: Akak Abe
Komen: Thanks akak abe menghadiahkannya kat aku. Tengkiu akak abe walaupun kita jelas berlainan mazhab di dalam bolesepak. Mug ini masih berada di dalam kotak. Tidak akan dibuka, apatah lagi dituang air milo ke dalamnya.




Aku tiada scarf ini. Tolong belikan untuk aku ketika kau pegi UK nanti ahmad shuduh.



Wednesday, November 5, 2008

Peristiwa Ngeri Di Subuh Hari

The Aussies are in the daylight savings right now, which means I have to wake up as early as 4 am every day to able to reach the office at 5. Well I don't mind waking up early as I'll be free from the traffic jams. The road is very clear, my soon to be gone Kancil (jeng jeng jeng) can reach 120 km/h without any problems (tak bole lebih nanti bergegar). So every day, I'll use the kl - seremban highway until Jalan Tun Razak and then cuts into jalan Sultan Ismail and then Jalan Raja Chulan. So yesterday, I was speeding as usual as I was tak tahan nak terberak.

The traffic light made me stop for while. Terkancing2 gigi aku menahan berak. Tiba2 aku terlihat kelibat seorang gadis menuju ke arah aku. Aku buat2 kool je aku kan ijaicool. Tapi kekoolan aku bersifat sementara setelah melihat gaya anggun gadis itu melambai aku dari jauh. "Biaq benaq depa lambai kat ceq," fikir aku dalam loghat utagha. Dari jauh, aku dapat lihat gadis itu berbaju merah. Tanpa lengan, skirt paras peha, bontot mantap and mebe nampakla kot lurah dendam dia (tapi pagi masih gelap aku kurang nampak hee hee). Hatiku semakin berdebar bila gadis itu berjalan menuju ke arah aku, dan berhenti betul2 sebelah kereta aku. Something was not right. It was 4.45 in the morning, a hot sexy beeatch was walking towards me. I could see her clearly now. She's a very, very muscular girl. She got otot ketak2 all over her body. Did I just say muscular? Did I just say she? No, it was actually a he. Lelaki. Jantan. Male. Bapuk. Arbok.

Lampu hijau aku terus pecut tanpa memandang cermin belakang. I knew it was too good to be true.

AWWWWWWWW ini adalah kisah benar

Monday, November 3, 2008

October Movies!

Haiii bertemu kita lagi dalam segmen Mari Menonton Bersama Abang Jai. Bulan ini kita ada banyak cerita. Cerita aksi, cerita lucu, cerita cinta cerita hindustan suma ada. Seperti biasa, ulasan2 filem ini boleh dijadikan panduan agar anda tidak terpedaya dengan trailer2 yang mengaburi mata hati. Sila klik Read More untuk ulasan lanjut.



Ratings:
$$$$$ : wajib ditonton, curi wang daripada ibu masing2
$$$$ : sunat ditonton, gelapkan saja wang koperasi
$$$ : harus ditonton, jika ada wang ptptn yang berlebihan
$$ : makruh ditonton, dermalah wang itu ke masjid
$ : haram ditonton , baik pergi beli Chipster lagi kenyang

Eagle Eye
Ulasan Ringkas: Filem ini mengisahkan tentang seorang penyanyi yang pernah popular satu masa dahulu, Eagle Eye Cherry, dengan lagunya yang popular 'Save Tonight'. Setelah bersara kerana album tak laku, dia dan seorang ibu telah memenangi cabutan bertuah di mana setiap gerak geri mereka sentiasa diperhatikan, dan harus mengikut suara2 syaitan yang dibisikkan. Kalau tak buat nanti buruk padahnya. Filem ini dilakonkan oleh Shia Lebeouf, anak bekas pemain bolasepak Frank Lebeouf.

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: i robot + enemy of the state = eagle eye

The House Bunny
Ulasan Ringkas: Filem ini mengisahkan tentang Shelly yang sudah lanjut usia, 27 tahun yang diusir keluar dari Playboy Mansion. Sambil membawa hatinya yang lara, dia pun membawa diri ke Tanjung Karang, di mana dia menyertai sekumpulan wanita yang nauzibillah wajah/personaliti mereka. Shelly sebagai bimbo yang sejati, mengajar kanak2 didik barunya itu untuk mengubah imej menjadi lebih hangat dari biasa. Namun lelaki2 yang gersang korang usahlah berharap dapat melihat aksi2 ranjang Playmate2 yang hot kerana filem ini memang berstatus 'U'.

Ratings: $$$
Spoiler: american pie beta house + Bugs Bunny = the house bunny

Disaster Movie
Ulasan Ringkas: Memang disaster movie ni jika tersalah tengok memang rasa nak menampar penonton wayang di sebelah anda. Namun begitu, tetap ada scene2 yang membuat aku tergelak ke ke ke seperti parody dari Juno, Superbad serta High School Musical. Lower your expectation when watching this movie, because I do think there are better spoof movie out there.

Ratings: $$
Spoiler: wanted + iron man + hulk + hellboy + dark knight + 10,000 bc + Enchanted + Alvin and the Chipmunk + Cloverfield + Miley Cyrus! + Amy Winehouse + Sex and the City + Indiana Jones + Beowulf + Prince Caspian + Love Guru + Gol dan Gincu + Budak Kelantan = Disaster Movie.

Max Payne
Ulasan Ringkas: Watching this movie is Maximum Pain.

Ratings: $$
Spoiler: B.B ialah watak jahat dalam filem itu.

My Best Friends Girl
Ulasan Ringkas: Anda baru berpisah dengan teman wanita anda tetapi masih menagih cintanya? Usah kaget. Upah saja Tank untuk keluar dengan ex anda. Tank akan melayan gadis anda seperti melayan anjing laut lalu ex anda pasti terkenangkan kemanisan bercinta bersama anda.

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: Mamat american pie upah kawan baik dia tank untuk mendapatkan gadis yang dicintainya. and geeeeessss i wonder what will happen nexttttt

Bangkok Dangerous
Ulasan Ringkas: Dalam banyak2 filem, filem apakah yang tidak lurus dan bahaya? Bengkok Dangerous haa haa kelakarnya aku. Nicholas Cage berlakon sebagai pembunuh upahan yang memang samseng ah. Tapi kesamsengannya itu cair apabila dia jatuh cinta dengan gadis farmasi bisu. Dia turut mengambil seorang warga Thailand Kiatisuk Senamuang untuk menjad anak muridnya sambil membunuh target2 yang terdapat dalam kontraknya.

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: Last2 Nicholas bunuh diri.

Tropic Thunder
Ulasan Ringkas: Mengisahkan tentang 3 orang pelakon, Ben si pelakon aksi yang sudah hampir ke penghujung kareer, Jack, naib juara Raja Lawak musim kedua, serta Downey Jr, pelakon yang telah memenangi pelbagai anugerah. Mereka disatukan dalam sebuah filem perang berbajet besar, yang di inspirasikan dari kisah benar hasil pengalaman Four Leaf, seorang askar wataniah. Masing2 big star mestila ada ego kan. Namun semua itu berubah apabila mereka terpaksa menghadapi situasi peperangan sebenar apabila dihumban ke hutan di mana terdapat kongsi gelap myanmar yang ganas. Tetapi filem ini takdela membuat korang gelak sentiasa pun. Hmm

Ratings: $$$
Spoiler: Four Leaf ada tangan sebenarnya.

Okay semua selamat menonton. Jumpa lagi kita di segmen yang sama bulan hadapan. I lap u all. Muah.

Friday, October 31, 2008

Gossip Bulan Oktober

Haiiiii apa khabar uols? Uols sihat? Macam mana hari raya hari tu? Mesti hensem korang pakai baju melayu awwww. Ok kali ini Sally ada gossip yang hangat mengalahkan Liena Hangat. Eh mana dia pergi ye? Sejak dia berpisah dengan suami mat saleh dia tu terus tak hangat dah. Ok gossip kali ini memang meletupp nyahhh. Uols kenal Norman Hakim? Ala yang badan ketak2 berlakon cerita Gerak Khas tu. Emm semalam 30 Oktober 2008, dia kena tangkap khalwat bersama pelakon baru Memey atau nama dalam kad pengenalan Suhaiza Suhaimi. Memey ni anak saudara Darling Ngasri (bukan hudarling). Emm skuad paparazi mak ada kat situ masa diorang kena tangkap kat Jalan UP 1/2, Ukay Perdana, Ampang. Norman cuba menyorok kat belakang tapi otot dia besar dan gagah u mestila diorang nampak. Tapi masa kena tangkap dey'all pakai baju. Hmmm bole percaya keee.

Nota: kolum gosip ini ditulis oleh Sally bukan aku. Sila klik Read More untuk terus membaca.

Komen Sally: Yang si Memey ni pulak aku cilikan mulut kau baru tahu. Muda2 dah pandai nak berpoya2 dengan suami orang eii tak kuasa aku. Kesian tau kat Abby Abadi. Yang si Norman pun satu, taula kecewa grup dia tu tak ke mana, apa tu nama dia haaa Kumpulan Impression. Alaaa yang dia sekali menyanyi dengan Eizlan Yusof tu. Yang lagu dia "di manaa dan ke manaaaa" video klip dia tengah main snuker tu. Eii tak kuasalah aku. Tapi ada satu lagi Norman yang mak suka, Norman KRU! Single lagi tuuu awww terujaaa mak. Oklah kita jumpa lagi nantiii. Kalau ada gosip panas artis2 tempatan jangan lupa bagitau bole kita mengadu domba bersama2. Awwww.

Team Awesome

After gameweek 10, Anfield Heroes, managed by the World Class manager Mohamad Faizal is on top of the league. With 89 points for the midweek game, the first place was snatched from the hands of Aripin Pandak Udin (Lebai). But danger is lurking from below when several other title rivals are closing in, with several teams managed to get 80 points and above. Liga Super is a very competitive league, where the title won't be decided with just one gameweek. Click Read More to get the analysis from out own pundit Shebby Singh regarding the title contender for this year's Fantasy Premier League.



Here are the main title contenders for this season:

Team: Toon Army
Manager: Amir Rashidi
Overview: One of the last remaining Geordies, the Toon Army is Anfield Heroes biggest rival. The manager has wealth of experience in the Barclays Premier League, managing countless of football team in Football Manager franchise (and cheating his way to the top, of course). After a couple of dissappointing season, this could be his turn, showing his intention and hunger for success by leapfrogging the previous leader, Cengkiakhidup CF after collecting 81 points.

Team: Romper Stopper
Manager: Dazrul Syariz
Overview: The unpredictable. Romper Stopper could challenge for honors again this season after a couple of brilliant performances, helped by the combination of Ronaldo-Lampard. Mana aci ada dua2 player gagah. Despite that, Dazu is known for his lack of 'focus' there will be a time bila dia akan menjadi lalai and his team will be 'abandoned' and one by one another team will pancung him. ehehehe (gelak dazu).

Team: Rosly Joran FC
Manager: Shuhud Zakaria
Overview: En Rosly is his inspiration. Shuhud has a vast experience in the football as well, but his weakness came from his berlagakness and rash decision making as shown by the amount of transfer that he do each week, or perhaps just unlucky (buang berbatov angkat runi letak kapten, haa haa).

Team: Jerung Melapah
Manager: Adam Johari.
Overview: The surpise package. Altough Jerung Melapah did not enter the league until gameweek 2, the team is showing some signs that they could be a threat in the future. After doing some research and complete reshuffle using the wild card, they manage to produce a consistent performance since then (80 points for the last game week)

So here's the current standings:



Of course, there are some fringe teams Syam's Merry Men (haha), Lazybone Fc (haha) and even Kami Nakal (terperosok di bawah). By the way, aku memang pundit yang handal cubala rampas takhta liga hee hee. Assalamualaikum



Wednesday, October 29, 2008

Terjebak

How do you know whether or not you're 'terjebak'? Well, spending 43 bucks buying something that you could just download from the internet would be a good indication. Sitting in front of the tv singing along to her tunes pretending you were in her concert would be considered terjebak as well. So who's this enchanting lady and how did she manage to melt my heart with by singing about the 7 things that i like? Well lets click Read More to find out!





Ahh tak dapat teke lagi ke gamba dah terpampang dah tu. Yes people, aku akhirnya terjebak. I tried to resist, but i couldn't. Her voice, her personality, her face (although the face is not considered Sharon Stone muda2 materials, hmm) ahh so why not just embrace it like other millions of screaming fans? Tadi, berbekalkan wang simpanan yang makin kurang, aku secara senyap2 menuju ke sekyen Penyanyi Internasional Wanita. Bam, Miley Cyrus, Breakout. Mula2 nak curi je cd tapi nanti berdosa pulak setiap kali aku dengar cd dia. Nasib baik Nurdatillah binti Hasim ada, dapatlah juga aku menjaga kemachoan tanpa perlu membayar sendiri kat Abang Speedy Video itu. Kamon nak beli cd Ziana Zain pun aku segan, inikan pula membeli cd idola kanak2 Hannah Montana. Haa haa sori babe.

So when I got back home, I locked myself in my room, set the speaker volume to high, plugged in my guitar, and starts jammin' with Miley! Wooo! Do you guys know how to play 7 Things? Well i do! Maybe i should post a video cover that could make you guys muntah darah and girls histeria kegembiraan...maybe. Well tapi itu jela yang aku tau main hee hee. Some of my favorite tunes; Full Circle, Fly On The Wall, Simple Song, Goodbye well suma aku sukala sebenaqnya hee hee.

Hmm I wonder where I can get a life sized poster of her....

Monday, October 27, 2008

Top of The World

Chelshit 0 Liverpool 1. 86 games unbeaten home record? Suck my balls (football). Haa haa. Move over, our time has come!

You'll neeeeeeeeever walk aloneeeeeeeee.

Wednesday, October 22, 2008

The Koolest Blog

Sedang aku menstalker blog gadis2, cube teke blog sape aku jumpe? Jengg jengg jengggg gadis ni memang kool gila ah. Cube teke sape? Blog mama aku. YESHH. Mama aku yang menggunakan 'Mozarella' Firefox itu. Heee. Kool gila mama aku ada blog. Lagi kool dari kanak2 KAMI. Walaupun setakat ini baru ada 1 post aje (aku yakin jumlah itu tidak akan bertambah untuk masa terdekat ini, hee hee), namun aku tetap berbangga (or should i be segan?). Blog mama aku mengisahkan tentang perjalanan hidupnya yang penuh berliku dalam usaha mengumpul fridge magnet dari serata dunia. Di sana, korang boleh lihat gambar2 fridge magnet dari London, Amsterdam, Paris serta Kampung Baru. Sebagai tanda terima kasih mama aku bagi korang makan mee kari tiap2 tahun, apa kata korang belikan fridge magnet untuk mama aku. Di mana boleh korang tatap koleksi2 mama aku? Sila klik Read More untuk mengetahui laman webnya.


Korang boleh melihat koleksi2nya di http://ruziyah.blogspot.com

p/s: mama aku dah pesan kat kau adam untuk beli magnet dari chicago.

Monday, October 20, 2008

Tak Bole Dabel Kelik

Have you ever been in this situation?

Insert the usb stick.
Double click to open the root directory or choose the 'Open Folder' option on the autorun feature.(drive e:, i:, j: whatever).
Instead of opening the folder, it will give you the Open With option, asking you to search the web or choose a program to open it.
Then it infects your hard drive, where the same thing will happen when you try to open your Local disk c: or d (if you have multiple partition).

You noticed that this happen after you stick your thumbdrive into someone's pc (or lab kmc yang penuh dengan virus, hee hee). You have run the antivirus software, removed the virus but still could not fix the issue.

Annoying right? Well the workaround that we normally do, use the 'right click > Explore' (might not work at all) feature or access it through the address bar. Worst case scenario, reformat!

Well, jangan gusar Mohamad Faizal sedia membantu. Click Read More to see the simple solution.

  1. Click Start, click Run, type in 'cmd'
  2. On the command prompt,type the infected directory (c:, d:, i: etc) and hit Enter.
  3. Then type in these command (without the quotation), 'attrib -r -s -h autorun.inf', hit enter, and then 'del autorun.inf' and hit enter. Repeat the same process for every directory.
  4. Restart the computer. Bersedia untuk kagum.

Punca? Dalam bahasa Malaysianya, antivirus kita mungkin sudah mendelete atau mengkuarantinkan file autorun yang hadir bersama virus itu. However di dalam registry, dia masih cuba untuk run virus itu walaupun tiada benda untuk di run lagi, maka terjadilah error 'Open With' itu.

Jangan segan untuk bertanya jika ada masalah. Bayaran kita boleh bincang. You can reach me at v-26mros (at) mssupport (dot) microsoft (dot) com jika ada masalah komputer. Masalah kewangan atau masalah gadis bole hubungi Ahmad Fadhullah di 03-91021953.

Saturday, October 18, 2008

Riang Ria Hari Raya

Ahh hari raya. Pasti ada upacara baham membaham. Aku pun tak mahu ketinggalan menyuapkan sesuap nasi ataupun mee kari ke dalam mulut korang. Terima kasih kerana sudi menghadirkan diri memohon maaf sesama kita. Semoga korang kenyang dan gembira mendapat duit raya dari aku. Mari kita lihat gambar2 raya sambil bergembira bersama keluarga tercinta.



Kanak2 Bangi tercinta. Missing: Adam Johari ( bersetub..err bersama isteri di uk), Mohd Dazrul (mahu jadi orang putih), Anas (ada kat situ tapi kena kontrol ngan tunang), Amir Rashidi (sakit tuan)



Eleanor Ezura yang tidak pernah mengecewakan. Hee hee. Sori Ammar kau tak hot.


Sultan Kedah serta dayang2nya


Apa? Mahu gambar lagi? Jangan kaget. Sila klik Read More untuk menjadi stalker rasmi aku.



Muaz mengaku masih bujang dan berani berfoya2 tanpa kehadiran isteri tercinta. Hee hee


Kami sebenarnya adik beradik baju kaler sama. Tamir, abang sulung yang kurang upaya, Faizal, anak kedua yang bekerja keras mencari rezeki dan Nazmin, adik bongsu yang masih belajar dengan rajin untuk mengubah nasib keluarga.


Baju raya Mama memang ada corak apron.


Terus terkancing gigi korang melihat skill aku menggoreng Guitar Hero aku (padahal aku main level medium korang bukan perasan pun)


i like mat rempit. eh i love my friends

Sesi bergambar dengan artis (bukan aku artisnya)


Aku mendoakan kebahagiaan kawan2 aku di dunia dan di akhirat. Thanks for coming.

Tak puas lagi menatap gambar2 aku untuk dijadikan modal? Sila layari laman Facebook aku. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir sahaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...