Friday, February 22, 2008

Happy Birthday Ellen Page!

21/2. Happy 21st birthday Ellen! This is my birthday song for you. Hee hee.

Hello to Ellen Page apa khabar kamu,
I'm singing this song for ya I wrote it just for you,
Because today's your birthday takkan nak buat tak tahu,
Gonna sing for ya that's what I wanna do

How did we met oh how did we know each other,
I didnt remember we went to tadika together,
Oh yeah I know I saw you on that movie Juno,
I think I'm in 'love' with you please gimme more more more

Happy birthday Ellen len len len len len Page
Happy birthday Ellen len len len len len Page!

Ingin nyanyi bersama? Lihatlah video persembahan live saya ini! (di rumah Aqilah Hasan)

Sudahkah kalian menonton filem Juno? Jika belum saya merayu tolonglah download ke, beli dvd ke, atau curi dvd kawan macam aku. Takpe curi je dulu bole minta maaf lain kali. It's worth it believe me. Yes mungkin korang menuduh aku berlebih lebihan kerana di dalam filem ini terdapat Jennifer Garner kesayangan. Tetapi maafkan I sayang, I jatuh cinta dengan Juno Macguff lakonan Ellen Page (Kitty Pryde, X-Men). Click Read More or the title.

Tak mengapa, biar aku ceritakan sedikit sinopsis cerita ini tanpa memberi spoiler berlebihan. Juno (tiada kaitan dengan arwah atuk aku Jonoh) mengisahkan tentang seorang gadis yang bernama Juno yang menyedari dirinya hamil setelah melakukan persetubuhan dengan rakan baiknya (yang turut mencintainya) Bleeker (Micheal Cera, Arrested Development). Pada mulanya dia ingin menggugurkan kandungannya itu, kemudian berubah fikiran dan ingin melahirkan bayi itu untuk diberikan kepada keluarga yang memerlukan. Kemudian dia terjumpa dengan calon yang sesuai untuk membesarkan anaknya itu, sepasang suami isteri (Jason Bateman dan Jennifer Garner). Cukuplah setakat ini kerana korang patut menonton sendiri apa yang berlaku. Kalau korang kata tak best aku rela belanja korang Nasi Lemak Auntie Maria depan rumah aku tanpa banyak soal. Huh.

Why do I love this movie? Ellen Page. There is no other person that can portray Juno as remarkable, as brilliant as her. Well to tell you the truth, this wasn't an actress 'portraying' somebody, it was really her! Ellen could have been born to play the quick-witted, cool, naughty, funny, sweet, charming, guitar-playing chick. Ahh so many pujian. Tak terpengaruh lagi ke? Ok, other than that, Juno is a funny movie. Well maybe not laugh a minute movie, but the lines are smart and witty. You should listen everything that comes out from Juno's mouth.

Juno is nominated for the Best Picture award in the 2008 Oscars. And Ellen is nominated for Best Actress yayyy. Ohh yes saya penganggur sementara maka boleh menontonnya secara live hari Isnin nanti. Oklah aku ingin pergi ke surau kemudian menonton Juno untuk kali yang ketiga. Assalamualaikum.



5 comments:

Idlan said...

21/2 juga besday adik aku Farah. pergilah uniten nyanyi kat dia

Mohamad Faizal said...

yeke eppi besday pa'a

Lala said...

tunggu party liar tahun ini. 13/7 kayh... bole nyanyi lagi!!

Mohamad Faizal said...

i nak buat parti liar jugakla di umah i tahun ni u rela ke menyanyi dan bagi hadiah dan bawak makanan

hUdArLiNg said...

haha.begitu jatuh cinta ngan ellen page.haha.nnt i singgah ur house tgk cite tu kay?i curik sekejaaapp je cd tu.bole?hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...