Thursday, April 3, 2008

International Cat Show, part 2

Sang Juara. Apa lagi yang boleh ku katakan tentang kucing2ku? 30 March 2008. I brought 10+ cats for the show. 8 went home with a champions ribbon. Although I didn't remember all of their names, I still love them all like my own siblings. Ahh aku anak tunggal hidup sebatang kara korang apa tahu. So, that morning, I woke up at 10 am even tho the show started on 8 am (setting cage suma). Kalau datang awal kena berlagak penting sebab mama aku setiausaha Kelab Kucing Malaysia and abah aku steward untuk show itu. Have you guys ever heard about Malaysian Cat Club? It was formed by the cat lovers back then in the early 90's. (and no, they won't get paid) My parent is among the first people who joined this club. Zaman kanak2 dahulu aku tidak pernah miss mengikuti pertandingan kucing kerana dapat berjumpa dengan pelakon2 dan penyanyi jemputan seperti Sofea Jane, Azwan Ali, dan Rem. Sumpah tak tipu. Entah mengapa sekarang dah tak jemput vip. Takde bajet kot. So korang joinla Kelab Kucing Malaysia mintak borang kat mama aku yuran pendaftaran rm10. Lifetime membership RM300 saje. Berbalik kepada tajuk asal.That was an international cat show, so international judge was invited. Sharifah Aini Gregory nama dia. If you haven't been to any cat show before, the show will never judge the cats on their ability to climb the wall or walk on a plank or catch the frisbee with their mouth. So how will they be judged? I dunno, ask these champions! Heee. Click Read More for more pictures!

Gambar2 Sang Juara.

Ini bukan kucing aku. Tapi muka dia macam arwah Oakley kesayangan...


Judge Sharifah Gregory diserang oleh kucing yang gersang.


No 1, no 2, no 3 kalau ada no 8 sekalipun pasti kucingku sapu. Nama kucing ini ialah Optimus Primal.


Chevy, the best kucing Malaysia ever lived after Kersani (sudah kembali ke rahmatullah).


Janganlah berasa jijik melihat kucing ini kerana harga kucing ini lebih mahal dari tv lcd 40".


Besaq nak mampuih anjing ini. woof woof

For more pictures, you guys can visit http://thepinkstilettos.blogspot.com. Thanks Muaz and Iza for coming!





6 comments:

datillah said...

chevy, kucing liar yg bpura-pura jinak d depan tuannyer..

TV Digital said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.

Mohamad Faizal said...

entah mengapa nurdatillah dicakar shareca dan chevy padahal merekalah kucing yang paling manja di asia tenggara ini (mungkin akibat x mandi pagi :)

hUdArLiNg said...

cumil sungguh sang juara tersebut.chevy tu nmpk mcm garang jeh

ainis azreen said...

ijai!!

bila lagi ada cat show ni?
nak join jugak!!

Mohamad Faizal said...

huda: ke mana tumpahnya kacak jika tidak ke kucing

ainis: jangan risau jika ada nanti saya pasti akan memberitahu sambil meminta bayaran

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...