Friday, August 8, 2008

Adam Johari's Bachelor Party

Thursday, 7th of July 2008. Semalam merupakan hari terakhir Adam Johari menjadi teruna (that's what he said anyway). So as a bff, we decided to throw him a bachelor party. You see, a normal bachelor party should involve heavy drinking, hiring a stripper and then berdosa hingga ke pagi. But we as an old school Bangians decided to have a prayer together at Surau Al Madani, then going for heavy drinking (halal of course) and hiring a male stripper (ahmad shuduh) and then mengumpat sehingga ke pagi. So will Adam Johari get the best night of his life? Click Read More to continue.

Thursday, 7th of July 2008. Mohamad Faizal, Amir Rashidi, Mohd Jamil Fathi, Mohd Ikram, Anas, Hisyam Suhaimi bersetuju untuk keluar berfoya2 di malam hari walaupun esok kena bangun pagi. So di manakah tempat yang paling kool untuk melepak dan mengadakan parti liar? Sudah pastilah di Kedai KopiCat di mana kita akan dihiburkan dengan Abang Cat Farish bersama ahli kumpulan Fabulous Catnya (Ikram sebenarnya peminat fanatik). Sampai sahaja di sana entah mengapa tidak jadi pula. Mungkin kerana tempatnya sekadar indah khabar dari rupa. Maka kami pun menukar lokasi ke kedai Kopitiam Kawan yang berhampiran.

Masuk ke kedai, pap kami dilayan oleh seorang pakcik yang berwajah kerek (let's name him Uncle Fag). Ikuti perbualan di bawah ini (aku mungkin exaggerate sikit):

(sape tah): Kedai ni tutup pukul berapa?
Uncle Fag: Kedai tutup pukul 12. Dapur stop amek order pukul 10.50 (nada kerek).
Jamil: Teh O Ais limau satu. Roti bakar satu.
Uncle Fag: Order air dulu. Makan nanti. Decide dulu (nada kerek)

Uncle Fag: Dah decide belum? ok (nada kerek)
(kami pun order la air masing2)
Uncle Fag: Ni ada 8 air ni. Sape yang terlebih order? (nada kerek)
(masing2 menyatakan minuman sekali lagi, it seems he miscounted)
Uncle Fag: Ok order makan betul2. I DON'T WANT THIS TO HAPPEN AGAIN.

That's where we draw the line. Sambil mencarut2 ringan, kami bangun dan terus berambus dari kedai itu. Macam tu ke cakap dengan customer? Cikai mak lampir. Ameerali, here we come.

Our entertainment for the night, stripper Ahmad Shuduh berlagak tanak datang. No worries. Sesi menakutkan Adam diteruskan jua. Bersediakah kau nak kahwin? Bagaimana kau hendak mengatasi kegersangan kau ketika pulak ke Amerika? Boys talk seperti 'menggauli isteri', 'saiful ditoron anwar', kisah2 silam seperti Peristiwa Gelap Ikram, Hikayat Adik Jamil (Jamul) serta Abe si Anak Manja dibincangkan dengan hangat.

Adam will be a man tomorrow. The first among us. Congratulations. Best friends forever bebeh.

oh yeah liputan majlis nikah and bersanding adam akan tiba. Tungguuuuuuuuuuuuu.

5 comments:

äíŋìŝ äżŗėėŋ said...

Ijai..

Ni kedai kopitiam kat Bangi tu ke?

Mohamad Faizal said...

yeshh. dekat dengan petronas, dekat dengan restoran Azura, depan mamak impian maju di seksyen 3 tambahan. Kopitiam Kawan nama dia.(bukan Bangi Kopitiam depan masjid al hasanah tu)

äíŋìŝ äżŗėėŋ said...

Ouuhh..

Tq for the note.
Ingat Bangi Kopitiam!
Lepas ni bolehla alert xyah pi.
hehe..

hUdArLiNg said...

hohoho! kerek sungguh! dan apa kaitannya hikayat2 tu ngan menggomoli isteri?haha

Anonymous said...

see? the power of WOMcouchpotato

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...