Wednesday, October 15, 2008

Gossip Artis Tempatan

Ketika aku di zaman matrikulasi dahulu, rumet aku merupakan orang yang paling popular di Kolej Matrikulasi Melaka. Nama dia Salehuddin tapi lebih mesra dipanggil Sally. Setiap minggu Sally akan membeli majalah2 hiburan tempatan untuk mengetahui perkembangan dunia hiburan tanah air. Ketika orang lain lalai dan alpa, aku sering membaca majalah2 seperti Mangga, Media Hiburan, URTV dan Hai secara senyap2 bersama Sally sambil membincangkan tentang gosip2 terbaru. Baru2 ini, aku kembali menghubungi Sally untuk bertanya khabar artis2 tempatan. Entah bagaimana timbul pula idea untuk menerbitkan sendiri kolum gossip artis tempatan berbaur fitnah di blog ini. Maka tertubuhla 'Skuad Paparazzi Sally' untuk berkongsi gosip2 yang mungkin benar ataupun rekaan semata2.

Gossip pertama: Que Haidar bercinta dengan LJ?
Siapakah LJ itu? Anak Lincoln Burrows dalam prison break? Que bukanlah gay (tapi mungkin triseksual). Ataupun Liyana Jamil? (sekadar nama random). Bukan. Linda Jasmine. Linda Jasmine yang hot mengajar kanak2 AF menari tu? YESSS. Baru2 ini, wartawan Skuad Sally terserempak dengan mereka berpegangan tangan di sebuah gedung membeli belah eksklusif di Jalan Raja Chulan. Apabila ditanya tentang gosip itu, Que enggan memberi sebarang komen.

Komen Sally: Awww. Geli mak. Que tu muka macam pelepah kelapa nak yang canthek saje. Yu'oll, mak tak jeles tapi mak hangin kalau dah bercinta tu mengaku jelaa nak sorok2 pulak. Gelenyahhhhh.

Ingin lebih gossip? Sila klik Read More or the title.

Gossip kedua: Mawi dan Ekin nikah bulan Disember?
Wartawan Skuad Sally menghadiri majlis rumah terbuka Mawi di kediamannya di Sungai Ramal Dalam baru2 ini. Mawi yang semakin kurang popular sekarang sekadar menghidangkan nasi putih berlaukkan ikan kembung dengan alasan kurang mendapat show. Kekasihnya Ekin turut berada di situ. Wartawan Skuad Sally mengambil kesempatan itu untuk bertanya bila mereka akan melangsungkan perkahwinan. Ikuti temubual di bawah:

Sally: Bila nak kawen?
Ekin: Disember.

Komen Sally: Awww. Biasalahh pasangan popular ni mesti yuoll nak tau kan bila diorang nak kawen. Emm dulu2 mak minattt sangat kat Mawi tapi taktaula dia punya aura dah tak mengghairahkan mak dah. Kawenla kau tak kuasa aku gelenyahhh

Gossip ketiga: Aziz M Osman berkawan dengan bekas isteri
Dalam majlis berbuka puasa anjuran Tayangan Unggul Sdn Bhd, Aziz dan bekas isterinya Vee duduk semeja. Wartawan Skuad Sally yang berada di situ sempat berbual2 dengan Aziz yang kini sudah berkahwin dengan seorang ustazah di Terengganu. Vee pula, yang kelihatan anggun walaupun terdapat sesetengah pihak yang bersoksek kerana tindakannya yang membuka tudung.

Komen Sally: Emm elokla tu buat apa nak gaduh2 kan tak kuasa aku. Kenapa agaknya diorang bercerai ek? Mmm malasla mak nak fikir. Tapi Aziz tu comel jugak kan awww bergetarr hati mak.

Sekian saja ruangan gossip untuk kali ini. Jumpa lagi di waktu yang lain ya.

Nota: Jika tipu gossip itu maka tipulah aku, so don't take it seriously ok?




4 comments:

hUdArLiNg said...

sudah maju ke hadapan nmpknya. haha

zatihazira said...

aku rase liyana jasmay... *nada amik serious perkare2 shitty*

Mohamad Faizal said...

nota: komen2 di ruangan gossip akan dijawab oleh Sally.

Sally to hudarling: ada gossip2 letup bagitau mak ye nyahhh

Sally to zatihariza: liyana jasmay pelakon kami ke? eeii tak kuasa aku si Que nak jadi pedophile ke apa

Idlan said...

Ye ke jai kau kolej matrik kat melaka..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...