Wednesday, October 8, 2008

Jenaka Lucu Dari Mama

Mama aku sedang cuba untuk membayar wang ptptn aku secara online. Selalunya aku transfer duit terus ke dalam akaun dia, tetapi mama aku inginkan kaedah yang lebih efisyen. Saksikan perbualan di bawah ini.

Aku: Assalamualaikum warahmatullah....(baru lepas semayang sunat).

Mama: Bagusnya anak mama ni. Tak sia2 dilantik sebagai ajk surau al kauthar seksyen 4. Ijai dah bayar ptptn bulan ni ke belum?

Aku: Dah masuk dah aritu. Tapi bunga dia banyak la. Ijai bayar yang pinjaman pertama je.

Mama: Laa kenapa tak bayar online terus masuk pinjaman yang kedua. Meh mama buatkan.

Aku: Ala leceh la kena pakai Internet Explorer. Ijai pakai firefox...

Mama: (duduk di hadapan komputer aku untuk menunaikan tanggungjawab seorang ibu). Mama tutup ya Mozzarella ni.

Aku hanya mampu tergelak sehingga mengalir air mata. Mama aku memang lucu.

Lucu kan? Lucu kan?


5 comments:

sugar-coated cupcake said...

lucu! lucu! hahaha! looking forward nak jumpa mama ijai sabtu ni!

hUdArLiNg said...

hahaha.lucu btol la mama ijai ni.mozarella.haha.comel. =p

Mohamad Faizal said...

walaupun hakikatnya mama tersasul, namun kelucuannya mengalahkan imuda dalam pi mai pi mai tang tu

zatihazira said...

adekah itu petande dpt mkn pizza di open haouse kau yg kau tk ajak aku tp aku nak dtg itu?

Mohamad Faizal said...

demi kau zati hazira bukan setakat pizza, lempeng pun aku sanggup hidangkan. mana ada aku tak ajak kan aku dah pesan kat mizah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...