Friday, October 10, 2008

September Movies!

Hai bertemu lagi kita di dalam segmen Ulasan Filem Bersama Abang Jai. Dalam bulan Ramadan yang mulia ini, hanya empat buah filem saja yang ditonton di pawagam. Iyelah mana ada masa nak menonton siang letih malam terawih. Wahh rhyme. Namun sebagai penulis tetap ruangan filem untuk majalah hiburan Mangga, tanggungjawab mengulas filem untuk panduan masyarakat tetap akan dilaksanakan. Click Read More or the title for the reviews.

Ratings:
$$$$$ : wajib ditonton, curi wang daripada ibu masing2
$$$$ : sunat ditonton, gelapkan saja wang koperasi
$$$ : harus ditonton, jika ada wang ptptn yang berlebihan
$$ : makruh ditonton, dermalah wang itu ke masjid
$ : haram ditonton , baik pergi beli Chipster lagi kenyang

You Don't Mess With The Zohan
Ulasan Ringkas: Mengisahkan tentang pergolakan antara rejim Israel dan penduduk Palestine. Zohan, Komando Elit Tel Aviv sudah bosan dengan hidupnya yang penuh dengan peperangan dan kebencian. Setelah memalsukan kematiannya, dia pun berangkat ke Amerika untuk memenuhi impiannya sebagai seorang penggaya rambut bapuk. Dengan menghulurkan khidmat seksual di samping teknik memotong rambut yang hebat, Zohan berjaya memajukan kedai Delia, seorang gadis Palestine yang hangat (hot). Konflik bermula apabila musuh ketatnya Phantom, datang mencarinya. Ini filem memang mereng, but hey it's Adam Sandler, what else could you expect?

Ratings: $$ 1/2
Spoiler: Delia sebenarnya adik Phantom

Babilon A.D
Ulasan Ringkas: Aku memang saje je eja tajuk dia camtu kerana cerita ini bosan tahap presentation Prasanth. Kau la adam ajak kitorang tengok cerita ni. Hee hee. Mengisahkan tentang Turap, seorang mercenary yang diupah untuk menyeludup pendatang tanpa izin dari seberang. Bangg bangg boommm dushh srkettttt uuuuu (aksi tembak, letup, tumbuk, brek kereta, menangis) tamat

Ratings: $ 1/2
Spoiler: Baik korang pasang spoiler kat kereta korang lagi kool

Pathology
Ulasan Ringkas: Grey's Anatomy, versi bunuh2. Peter Petrelli, seorang pelajar genius perubatan mengikuti program elit perubatan di Hospital Pantai Kuala Lumpur. Dihasut oleh intern2 lain, dia terpengaruh dengan aktiviti kurikulum tambahan iaitu melakukan pembunuhan yang sempurna untuk diteka punca kematiannya oleh rakan2nya sambil menghisap dadah, melakukan seks rambang serta mencarut2 ringan. Alyssa Milano bebehhhhhh.

Ratings: $$$$
Spoiler: Kawan Peter yang tak berguna mula2 tu akhirnya menjadi hero sampingan.

Mamma Mia!
Ulasan Ringkas: Inilah ceritanya (in order) I Have a Dream, Honey, Honey,Money, Money, Money, Mamma Mia, Chiquitita, Dancing Queen, Our Last Summer, Lay All Your Love on Me, Super Trouper, Gimme! Gimme! Gimme!, The Name of the Game, Voulez-Vous, SOS, Does Your Mother Know, Slipping Through My Fingers, The Winner Takes It All, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, When All is Said and Done, Take a Chance on Me, Mamma Mia(Reprise)

Ratings: $$$
Spoiler: Abah Sophie ialah...Sam. Dan Harry. Dan Bill. Entah aku pun taktau.

Okay semua selamat menonton. Jumpa lagi kita di segmen yang sama bulan hadapan. I lap u all. Muah



7 comments:

Anonymous said...

jai... knape pompuan tu mati kat ending babylon AD? dah la siap dapat anak. gile cite kanak kanak.

adam

Mohamad Faizal said...

turap nak bersetubuh dengan gadis tu tapi michelle yeoh kacau.

p/s: aku buat baham2 kat umah aku mlm ni. nanti kami post gamba untuk kau tatap di perantauan (sedih kau tiada...)

Anonymous said...

aku ada gambar gambar aku ngan shikin gak. hehe.

adam

Anonymous said...

jai aku takleh tengok episode the office yang aku baru download. die kate aku takde codec. cmane nak install eh codec? kau pakai codec ape?

-adam-

Mohamad Faizal said...

ofis baru lucu gila kau mesti tonton. aku dl kat www.eztv.it (mininova.org). aku pakai k-lite codec google saje. xpun bole pakai vlc media player suma format bole main

Anonymous said...

babet aku baru kene adware. stiap kali open C drive die akan bukak webpage baru kat mozilla. nasib baik aku buat system restore dan pc aku dah pulih. cehs.

aku gune vlc media player skarang.

-adam-

Mohamad Faizal said...

bagaimane bole kena? salah download codec ke? haa haa. layari safety.live.com dan pilih 'Full Service Scan' untuk melakukan virus scan secara percuma online. Sokonglah produk Microsoft.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...