Wednesday, November 19, 2008

Denny Duquette, please die already!

Do you guys watch Grey's Anatomy? If you're a fan, then you must know this charming bastard. For those who were living in Batu Caves and could not watch the tv, Denny is Izzie's dead fiance. Although he is dead, Denny regularly returns as a ghost that only Izzie can see, or maybe he's just her hallucination created by her desire to be with him forever. I'm starting to hate you now Denny. Click Read More to find out why.

First of all, a brief description of Denny. Denny masuk hospital Seattle Grace untuk mendapatkan jantung baru. Lepas tu dia guna kehenseman dan kecharmingan dia yang pasti berjaya menawan hati gadis2. Izzie yang bersikap mudah kasihan dan mengambil berat extra terhadap pesakit sudah pastila terpedaya dengan teknik nguratan dia. Akibat mabuk cinta, Izzie cuba 'membunuh' Denny dengan harapan dia dapat mencuri jantung untuk Denny. Denny pulak tau dia nak mati pegila propose Izzie lalu meninggal dunia. Aku sebagai jantan gagah cuba2 tahan jugak mengalir air mata ni tetapi gagal.

And then you think that's the end of it. You're wrong. Denny terus menghantui kita dengan kecharmingannya membuat aku jadi marah. Marahla kerana ketika aku menonton Grey's bersama datillah, bila Denny mendapat airtime saje terus wajah datillah berubah menjadi berseri2. Cis tak cukup ngan izzie ke kau nak ngurat Denny.

Tak cukup dengan itu, Denny juga telah menyebabkan Dr Erica Hahn pergi dari Seattle Grace. You see, jantung yang Denny dapat sebenarnya ditujukan untuk pesakit Erica, semasa dia bekerja di hospital lain. Now the patient has been admitted to Seattle Grace, Izzie mulala dihantui peristiwa silam. Well aku tidak kisah pun Erica pergi kerana dia bukan hot pun. But the hot lesbian action between Erica and Torres (Callie not Fernando) did bring some weird excitement to the show. And that's the real reason why she was kicked out from the show, because the network don't like the idea where girls touch each other passionately. Demmit.

Tak cukup dengan itu lagi, Denny terus menghantui hidup Izzie. Izzie cuba untuk move on, tetapi gagal. Bukak saje mata, terus nampak Denny. Masa membedah nampak Denny, masa bersetubuh nampak Denny, masa berak pun nampak Denny. Huii Denny, aku akui, kau memang kool, hensem, lucu dan hensem lagi sekali, tapi kau tak boleh buat begini. Dah ramai hati gadis yang kau cairkan. Anak2 kau pun turut mencairkan hati gadis2 dalam cerita Supernatural (Sam ngan Dean). Gadis2 turut mengalir air mata dan hidung dalam cerita p/s i love you adaptasi Cecilia Ahern lakonan kau. So apa lagi yang kau mahu. Lebih menyakitkan hati, dah mati pun bole ringan2 dengan Izzie (last week's episode). Ini bukannya cerita Lost di mana kau boleh mati hidup kembali.

Dahla malasla aku nak cerita pasal kau Denny. Aku cemburu. Assalamualaikum



6 comments:

datillah said...

Denny don't die....heehee

Emi said...

Cemburu rupanye..

Anonymous said...

dalam p/s i love u tu gerard butler la. denny duquette is jeffery dean morgan. harap maklum. pape pun both men are hot.

Mohamad Faizal said...

anonymous - kamon. macam aku taktau je perbezaan gerard butler dengan jeffrey dean morgan. Gerard jadi Gerry Jeffrey jadi William dalam cerita tu. tolong tengok balik, pergi ke 1:04:03 n tolong betulkan kalau aku salah ye. thanks

hUdArLiNg said...

kejelesan seorang ijai. =p

Anonymous said...

Benci Danny Ducat!

Dah elok2 Izzie Stevans tu nak balek kat Alex Karev, Danny nyebok aje dtg! ceh!


Teremo pula di blog org *blush* Tak sedar diri pula..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...