Tuesday, November 11, 2008

Games That You Can Play With Your Other Half

Don't be fooled by the title. There's nothing dirty about it. I'm going to list down a couple of unique and interesting games that you can play with your gadis/jejaka. Don't you ever play these games with rakan sebaya sejantina because that would be totally lame (except one or two of them). Only your other half could accept the lameness of these games. Cubalah pasti hubungan cinta korang akan semakin mekar dan harum seperti bunga di taman tasik cempaka. Please click Read More to start playing.


1) Permainan Teka Lagu
Lokasi: Sesuai dimainkan di dalam kereta yang ada radio
Cara Bermain: Sambil menekan punat2 di radio dari satu stesen ke stesen yang lain, kita harus meneka siapakah penyanyi lagi itu. Permainan tamat apabila salah satu pihak berjaya meneka 5 penyanyi dengan tepat.

2) Permainan Teka Trailer
Lokasi: Di pawagam, sebelum filem bermula
Cara Bermain: Anda harus meneka apakah tajuk filem berdasarkan trailer yang dimainkan. Siapa pantas dan dapat meneka dengan tepat dialah pemenangnya. Kebelakangan ini aku asyik kalah je bermain permainan ini walaupun aku ni kaki filem. Cis

3) Ye Tak Um Ah
Lokasi: Di mana2, seelok2nya ketika menanti makanan tiba
Cara Bermain: Sama je macam Yes No Umm Ahh macam diorang slalu main kat Morning Crew tu, tetapi, dimainkan dalam bahasa Malaysia. Lagi sukar, lebih mencabar dan lebih tahpape.

4) Guitar Hero 3
Lokasi: Di rumah aku
Cara Bermain: Sambil melihat skrin, kita harus menekan not yang senada pada gitar (atau controller). Anda tidak boleh tunjuk skill sangat kerana nanti dia merajuk kata kita tak memberi peluang pastu langsung dia tanak main dah nanti. Hee hee.

5) Daytona
Lokasi: Arked Alamanda
Cara Bermain: Masukkan dua keping token (extra dua token untuk gadis anda), dan berlumbalah. Jangan lupa untuk mengaplikasikan teknik2 kotor di kala anda ketinggalan jauh di belakang seperti menutup matanya atau menolak stereng pihak lawan. Jangan lupa sediakan alasan "Alaa I bagi can je kat u...." jika anda tewas (berdasarkan pengalaman sendiri)

Ok selamat bermain!



2 comments:

Saiful Bukhari Azlan said...

abang tanak main ngan i keeee~~~

- Saiful nak main-

Anonymous said...

weh saiful..kau ni annoying aa..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...