Thursday, November 20, 2008

I know the difference between Gerard Butler and Jeffrey Dean Morgan

This is Gerard Butler in p.s i love you



And this is Jeffrey Dean Morgan, ALSO in p.s i love you



Yeah. Jelas sekali entry ini ditaip kerana aku emo akibat ditegur manja oleh anonymous dalam entry 'Denny Duquette, please die already!' tulis nama la baru aku tak emo. Mungkin anda tak tengok sampai habis kot tu sebab tak perasan ada Denny skali dalam cerita itu. Hee hee anyway i still lap u. Have you guys watch this movie? You guys might have read the book. Click Read More for the short review.

Mengisahkan tentang pasangan suami isteri Holly dan Gerry yang bahagia bercinta tak ingat dunia. Namun atas takdir director/penulis, Gerry meninggal dunia akibat barah otak. Holly berasa sukar untuk move on. Sehinggalah pada hari jadinya yang ke 30, sebiji kek dihantar untuk Holly, daripada Gerry. Adakah Gerry berjaya mengelakkan azab Mungkar dan Nakir lalu kembali ke bumi? Tidak. Gerry telah berkomplot untuk menghantar surat dan hadiah dari kubur selepas kematiannya, untuk memberi semangat, galakan dan pengembaraan kepada jandanya. Ibu dan kawan2 Holly risau juga takut Holly tidak dapat memulakan hidup baru jika terus begini.

Ahh aku tak mahu teruskan. Tengok sajalah jangan segan untuk mengalir air mata kerana kita manusia biasa. Assalamualaikum.

spoiler: mak dia yang tolong antarkan surat2 tu.



10 comments:

hUdArLiNg said...

omg.ijai emo.lawak.haha

Mohamad Faizal said...

haa haa saya mana pernah emo dulu kat uniten (kecuali bila dengar presentation prasanth)

Anonymous said...

tak faham. aku tengok buruk je diorang ni. macam gergasi berbulu je.

jai aku skarang layan lagu paramore. menarik gak band tu.

adam

Mohamad Faizal said...

ala kau lelaki adam mestila membenci mereka. cube tanye shikin mesti dia histeria kegembiraan melihat mereka.

tak dengar sangat paramore kerana hari2 layan cd miley haa haa

souled_oUt said...

hello.. stumbled upon ur blog from blog-hopping.. seriously ur posts are hilariously funny.. i dok tergelak jer. tp apesal kene klik kalau nak baca sampai end of each posts? leceh la okkk

btw, keep on writing k..

Mohamad Faizal said...

hi souled_oUt, spank you for reading. err i mean thank you. saya cuba untuk menjadi stalker blog anda, but kena ada permission!

saje je paksa korang klik Read More kalau nak baca bagi eksesais sikit jari jemari korang yang gomok tu

Pink Stilettos said...

heee boring la citer ni. yg best the 1st 30 minutes jer semasa mereka bertengkar2 dlm bilik. muaz jua berpendapat sama seperti saya. huhu

p/s: walaupon saya perempuan hawa, saya tak berperasaan melihat mereka. Anne Hathaway lagi cun! ;p

souled_oUt said...

yes.. my blog is for my own eyes only.. too private to share with others..

Mohamad Faizal said...

ala nurul iza depan anda mestila muaz berlagak hero dan macho tapi dulu masa tengok cloverfield kat teletech dengan saya deras je mengalir air mata dia

Anonymous said...

hahaha maafkan aku ijai. aku lupe pulak die muncul kat 1:04:03. camne aku lupe scene naked men aku juga xpaham. aku hanya peminat fanatik, xperlu tau aku sape. papepun i lap u too ijai. blog ko mmg kool

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...