Friday, November 7, 2008

Top 10 Songs That Will Make You Change The Radio Station

I love music. I need music when I'm driving. But there are some songs that will make you mencarut2 ringan di dalam hati. Songs that will make you turn on your hazard light for no reason. Songs that will make you switch station from Hot.fm to xfresh.fm permanently. Well you get my point. So here's the list of the ten songs that I could not listen to. Click Read More for the complete list.

1) DJ Yang Ku Puja
Penyanyi: CheNell feat Burn
Komen: Lagu ini memang bodoh. Versi inggeris dia aku bole terima tetapi liriknya dalam bahasa melayu terutamanya part burn nyanyi memang buat aku datang period.

"Langkah pertama dia ke konti..
ku terpegun awek chun mana!!
Pandang ke kiri dan ke kanan..
tak caya dia cari ku dia senyum senget dekat aku.

kuuuuuu temui dj usha aku ckp hari hari..dengar suaraku buat mu ooh ooh ooh!!

waddefak. diamla kau burn dahla terkeluar awal dari af (aku marah ni).

2) Semua lagu Indon
Penyanyi: Semua penyanyi indon kecuali kalau kawan aku mustafa yang nyanyi
Komen: Aku bukan racist (mebe sikit2) tapi aku memang tidak gemarkan muzik indon. Daripada yang hensem seperti peterpan ataupun yang wajahnya pekerja kontrak seperti radja semua aku akan tentang. Sokonglah industri muzik tempatan. Hidup Faizal Tahir (tak pasal2)

3) Kau Yang Punya
Penyanyi: Malique feat Najwa
Komen: Aku tiada masalah sangat dengan lagu ni sebenarnya tapi co pilot aku Nurdatillah Hasim memang menyampah dengan lagu ini. Kita ikuti antara komen2nya:

"eiii menyampahhhhhhh dia macam nak taknak je nyanyii" (merujuk kepada najwa)
"paaa paa paa paaa paaaa (efek yg najwa buat) tampar kang!"

4) When I Grow Up
Penyanyi: Pussycat Dolls
Komen: aku taktaula diorang ni kalau menyanyi mesti ada part dia nak buat salakan serigala. pasti dahla mendedahkan aurat yang berlebihan nasib baik sekadar dengar di radio.

5) Sayang Sayang
Penyanyi: Aliff Aziz
Komen: Sayanggg sayanggg sayangggg memang mintak pelempanggg

6) Burunan Cinta
Penyanyi: The Lima
Komen: what the hell is a burunan? Intro lagu ni memang bole buat kita tak tidur malam. "Tet tenenettet tenenettet tenenenetnetnetnetnet" arghhhhhhh

7) Lagu2 nyanyian Akon
Penyanyi: Mestila Akon takkan Izwan Pilus pulak.
Komen: Cuba picit hidung korang. Pastu cubala cakap ke menyanyi ke berzanji ke mesti keluar suara akon kan. Pastu cuba rakam, dan dengar semula, pasti korang faham perasaan aku.

8) Lagu2 Maroon 5
Penyanyi: vokalis dia
Komen: Ini lagi sorang. Memang menyanyi guna hidung agaknya. Sengau macam bangau bole buat orang sasau baik pergi ke surau

9) Lagu2 Colbie Caillat
Penyanyi: Colbie Caillat
Komen: Berhati2 ketika mendengar lagu dia bole tertidur korang semasa memandu. Bubbly was overrated, Realize was effing boring. Duh.

10) Bebaskan
Penyanyi: Shila
Komen: "Mari kita menujuuuu ke hadapan dan jangan ke belakanggggg" Ohh Tuhan bantulah hamba-Mu ini.


Arghhh. Tell me yours.



7 comments:

Qilah said...

paaa paa paaa..penampar sekali!! hehe i try tutup hidung n nyanyi, asal x jd mcm akon.. u salah ni ijai.. mmg hidung u tersumbat kot! :0

Mohamad Faizal said...

aqilah hasan lama tak nampak ke mana menghilang pergi umrah ke? hee hee

Anonymous said...

lagu pink: so what.


arghhhh..

memang nak kene pelempang minah tu.

-adam-

Mohamad Faizal said...

lagu low low low yang kau minat pun bole mintak pelempang adam

Anonymous said...

shorty had them apple bottom jeans! boots with the fur! (with the fur) the whole club was looking at her! she hit the floor. next thing you know, shorty got low low low low low low low.

-adam-

zatihazira said...

hah. radio suxks lah. aku tktau ape ade kt radio. aku bute huruf. dengar CD.mp3 je.
radio yg aku boleh trime pun 89.9 BFM. lagu2 die styleee.... boleh try.at one time aku obses dgn radio tu. sekali ade one day die pasang linkin park. trus aku berase marah.lalu kembali ke asal. tp still ok..cume tidak obses lagi dengan beliau 89.9... kepade peminat fanatik linkin park saye tidak berniat menghine anda..cume bkn musik saye. mekasih.

Mohamad Faizal said...

kau period ke zati hazira emo je

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...