Sunday, December 7, 2008

Kongratulasi Muaz and Iza!

Who's Muaz? Muaz is my best friend at work. Muaz taklah sehensem aku, namun dia memiliki hati yang mulia. Dia jarang sekali mencarut apatah lagi pergi ke rumah urut. Yesterday, he became a father. He texted me saying that I have become an uncle. Haa haa. So I called him, and I could hear the sound of joy in his voice, siap melompat2 buat somersault kegembiraan. His wife Iza gave birth to a healthy baby girl, named Sharifah __________ (tak bole bagitahu lagi). Tapi memang nama artis la hee hee.

So early this morning, I went to gerai nasi lemak hangat Auntie Maria untuk membaham. Belilah sekali untuk Muaz sebab diorang duduk dekat hospital An Nur saje. So I went there, hoping to see the baby for the first time. But situasi tak mengizinkan sebab bayi tengah membaham. Heee. So aku pun tengok la gambaq bayi dia dalam digicam. Sihat walafiat saje. Aku memang takut darah (aku juga takut ketinggian, takut tengok cerita hantu badut 'It', serta takut untuk meninggalkan solat). Tetapi aku beranikan juga melihat gambaq tali pusat serta tali pinggang guess yang nurse tu pakai. Beranikah korang memotong tali pusat sendiri? Beranikah aku? Nak potong sayur pun cuak. But as the official self appointed uncle to Sharifah ___________, jika makanan hospital tak besh, jangan segan untuk membaham di rumah aku. Well aku still bawak korang makan luar.

Your can view all the baby pictures, fashion tips, places to eat or gambar2 aneh Muaz at thepinkstilettos.blogspot.com tapi selepas Iza abis pantang la.


So kongratulasi Muaz and Iza!



7 comments:

Anonymous said...

haha walaupun aku tak kenal muaz ngan iza... congrats kat diorang!

-adam-

Mohamad Faizal said...

aku tak boleh bayangkan bagaimana reaksi kau jika cikin yang beranak bersediakah kau adam johari

Fitri said...

Ahah!~ part ni tipu: "(serta takut untuk meninggalkan solat)". Tambah skit" (tak takut tinggal semayang Jumaat)". Kalo pakai baju melayu je hari jumaat tak payah la nak cite panjang2.

Anyway Andrew tak kasik no Muaz so ko FFK aku.

Selamat Hari Raya Haji.

p/s: Aku pegi semayang kat Masjid Jamek td n pakai baju melayu bersama2 abang2 PATI

Anonymous said...

jangan jai... aku tak bersedia hendak menjadi seorang ayah. aku masih belum melepasi zaman bermain guitar hero.

adam

Mohamad Faizal said...

kamon fitri setiap jumaat aku yang paksa kau solat jumaat walaupun kau selalu buat2 busy. abang2 PATI tu apa pekerja mapley ke

Muhd Fitri Husin said...

Walaupun bz aku tetap merendah diri dan meredah lautan manusia ke masjid. Tak seperti mamat tu yg selalu dipaksa muaz ke masjid dan duduk bersebelahan Andrew.

Abang2 PATI Mapley n construction. Lalu terus kembali menyambut panggilan selepas khutbah.

Idlan said...

abe dan zahid juga takut badut It.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...