Wednesday, January 28, 2009

Kongratulasi Tamin!

Siapa Tamin? Tamin ialah gabungan tengku amir afendi dan mohd nazmin. Jika korang tak tahu kicap Tamin tu kompeni kicap diorang ah. Entry ini ditujukan khas buat Tamin yang baru bertunang hari Ahad yang lepas. Tahniah diucapkan buat Amir kerana berjaya mengikat tali pertunangan bersama mohd nazmin setelah 18 tahun bercinta. Namun kau harus ingat talian pertunangan tidaklah bermakna kau boleh ringan2. Takziah pula diucapkan kepada Mohd Nazmin kerana amir menjadi tunang anda. Mengapa takziah? Kerana saya akan mendedahkan fakta2 buruk tentang Amir yang mungkin Mohd Nazmin tidak tahu agar tidak terkejut beruk pulak setelah berkahwin nanti (mungkin fakta benar ataupun rekaan sesuka hati aku). Sila klik Read More untuk mengetahui kebenarannya.


Entah mengapa Mohd Nazmin berbaju matching dengan saya setiap kali raya

Fakta2 ini diperoleh sepanjang kami tinggal serumah di sungai ramal dahulu.

Fakta 1: Amir gemar tidur dalam keadaan berkemban.

Fakta 2: Amir ada seluar bunga raya kaler kuning yang boleh membuat kita muntah darah jika melihatnya.

Fakta 3: Kentut Amir berbunyi begini: piiiii....(perlahan) PROTTTT PROTTTT BEHIHIHI (kuat) pissss...(kembali perlahan)

Di sebalik keburukannya, Amir tetap hensem dan bergaya walaupun perut bersaiz 38. I lap u man. U lap me tak? Semoga Mohd Nazmin tidak berubah fikiran setelah mendengar fakta2 ini.




11 comments:

finaz said...

errr..i tak paham.. amir and nazmin bertunang? and both of them are guys? ke diorg bertunang hari yang sama tp dgn org yang lain2?

hehe.. sori mcm terkonfuse kejap

Anonymous said...

ijai suke namekan pompuan with a mohd or ahmad depan name diorang:

ex:
name gadis: fatimah
lepas kene filter ngan ijai: mohd fatimah

ex:
name lelaki: sabardin
lepas kene filter: siti sabardin

Mohamad Faizal said...

terima kasih syarifah anonimes kerana menjelaskannya buat cik finaz. pernjelasan lain; amir mungkin seseorang yang minat kaum sejenis

tetapi mengapa gunakan sabardin sebagai contoh? dazrul besfren aku tau

~Meen~ said...

Ijaaaaaaaaaaaaaaaai!!!!
U tgk..cik finaz dah konfuse. Sib baik ade org yg baik hati nk esplain.

Ni amir belum bace lagi nih! lepas bace..amir mst akan mengeluh 'Ijai..ijai perangai x berubah,huh!'


Fakta 1: Amir gemar tidur dalam keadaan berkemban
- err..yeh? ini mst rekaan u kan? memandai jer =p

Fakta 2: Amir ada seluar bunga raya kaler kuning yang boleh membuat kita muntah darah jika melihatnya.
- Hik..hik,seluar ni i tau..mmg huduh. I pun x tau mane amir dpt seluar tu.

Fakta 3: Kentut Amir berbunyi begini: piiiii....(perlahan) PROTTTT PROTTTT BEHIHIHI (kuat) pissss...(kembali perlahan)
- I lah mangsa amir pabile kentut amir kedengaran!

*Mohd Nazmin- itulah sy si tunangan Amir,Miss Nazmin bt Hussein :)

finaz said...

hahahahaha.. ok ok i dah paham.. thanks for the explaination.. =)

Amir said...

dear faizal yg kurang matang..

1st of all, thanks for the comments and the 'FAKTA BURUK' aku. Memang x dinafikan yg aku mmg lap ko veri much sbb kola satu2 nye kawan yg tue dari aku yg x matang lagi...

Semua fakta buruk tu ade yg sahih dan ada yg tak sahih..ko ni memandai je..prot aku still maintain lg tau walaupon jisim badan bertambah..ni semua gara2 mohd nazmin la..kerna dia aku bahagia..kerna dia aku happy..kerna dia aku rasa disayangi...dan kerna dia aku terpaksa makan banyak sbb slalu die makan x abis..so akula 'DBKL' die..hehe..(love u, mohd nazmin)

Seluar kuning tu...aku da x igat aku letak mane..aku bagi ahmad fadhullah(dol) kot..sbb die kan ade slua yg same gak..slua die da berlobang di tengah(jgn ditanya kenapa). So, aku terpaksa la menderma kepada beliau. hehe...sorry dol..

Tido berkemban?...
hmm..fakta ni mmg sahih..tp bukan berkemban kain batik..tp berkemban boxer je k..hehe..sejuk2...syok tido..

Mohamad Faizal said...

mohd nazmin: banyak lagi fakta buruk pasal dia tapi tak tergamak nak dedahkan

finaz: mohd finaz

tamir: kau jangan sekadar mengungkapkan kata2 cinta sekarang dan berubah selepas kahwin setelah berat badan meningkat

hUdArLiNg said...

congratulasi tamin!kalau bkn kerana Ezu menjerit bagai histeria sebegini "eyhhhh..Tamir dah bertunang ker?" maka, saya tak smpt nk check blog anda hari ni.hahaha.

p/s: i chill ngan ezuantes.rugi u takde. best~

Mohamad Faizal said...

korang lepak di mana? mengapa boleh lepak ponteng kerja ke ajakla saya sekali

Anonymous said...

jai knape aku dah ketinggalan gile babeng dalam fantasy football. aku rase team aku mantap tapi kenape tak dapat markah tinggi ni. arghhhh

adam

Mohamad Faizal said...

haa haa kau harus buang geovanni (dah off form) dan fuller (beattie lebih berguna)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...