Friday, February 6, 2009

Pahlawan2 Microsoft Technical Support

Jika korang tak tahu, di ofis aku ada xbox 360. Salah satu game yang kami main ketika mencuri tulang ialah Soulcalibur 4, arguably the best fighting game in the market right now. Well at least until the release of Street Fighter 4 later this month. Baru2 ini, aku telah dinobatkan sebagai Juara Soulcalibur Microsoft South East Asia setelah mengalahkan longtime rival aku yang bernama Muhammad Faisal bin Habeeb. Well itu bukanlah satu kejutan kerana aku memang handal. Namun begitu, oleh kerana ramai sangat orang yang mencuri tulang untuk berlatih Soulcalibur, maka kini title challenger aku. Sila klik Read More untuk mengenali mereka dengan lebih lanjut.

Muhammad Faisal bin Habeeb
Karekter kegemaran: Sophitia (main), Yun Seong, The Apprentice
Kekuatan: Faisal pandai menganalisa gerakan2 yang sering dilakukang musuhnya. Selepas beberapa kali berlawan, Faisal sudah mampu membaca gerakan lawan dan mengaplikasikan kombo maut dari Sophitia, dan menghabiskan lawan menggunakan Critical Finish, maka kita tidak boleh block terlalu kerap apabila berlawan dengannya.
Kelemahan: Dia memang boleh membaca gerakan lawan, tetapi lawannya juga mudah membaca gerakannya. Contohnya, jika dia menggunakan Sophitia dan mengabuse kombo maut Sophitia, kita hanya perlu berlawan menggunakan jarak jauh.

Ahmad Hafez Izzudin
Karekter kegemaran: Astaroth
Kekuatan: Tenang, tidak mudah melatah dengan provokasi yang aku lemparkan.
Kelemahan: Astaroth lembab, so kita hanya perlu lawan jarak jauh kerana Hafez akan melontar kita sehingga meninggal jika lawan dekat2.

Prakash Karunamuti
Karekter kegemaran: Mitsurugi, Kilik
Kekuatan: Pengalamannya jelas memberikannya kelebihan walaupun dia tiada move yang fancy, dia mampu menewaskan lawan menggunakan basic moves dengan timing yang sempurna.
Kelemahan: Dia kat Netgear skarang so akulah juara. Kau pegi main router toksah main xbox lagi.

Syed Muaz, Adam Phong, Alexander Rudra
Karekter kegemaran: Sophitia (mereka memang Sophitia fan club)
Kekuatan: Tiada. Sophitia keji pukul sikit je nyawa banyak gila abis.
Kelemahan: Banyak. Haa haa

Rozamzalina Karim
Karekter kegemaran: Seong Mi Na
Kekuatan: Unpredictable
Kelemahan: Dia tak reti nak block dia main belasah je tekan semua button.

John Ho Chee Kiong
Karekter kegemaran: Cervantes
Kekuatan: Move2 dia memang maut boleh buat combo terbang2 tembak2 semua
Kelemahan: Predictable. Haa haa.

Dan aku, Mohamad Faizal Rosly
Karekter kegemaran: Kilik (main), Ivy
Kekuatan: Bijak mengambil peluang (seperti mengringout pihak lawan), berkeyakinan tinggi serta kacak.
Kelemahan: Suka bercakap besar walaupun dibelasah.

Jika korang tidak berpuas hati, sila tinggalkan komen berserta surat cabaran dan time korang lunch untuk merampas kejuaraan aku. See you in the Chill Out room. Kali Yuga will show you the way.



5 comments:

Astaroth said...

hak eleh,....takder video ker kene astaroth combo ke???:p sedih ler....weih John+Mr T(cervantes) tak dimasukkan ker?

Anonymous said...

helloo... aku pakai shura gak laa.. aku panadi block tau.. cuma saja je aku tak guna..

Mohamad Faizal said...

aku memang sang juara

JuSTin♥cHaoS^guRL said...

mengapa nama aku tiada di cnih? aku seorang contender yang agak hebat mengendalikan Taki & Apprentice

Anonymous said...

Salam bro, respek la krng
main Soulcalibur
aku main Soulcalibur kat PS2 je
besa la student duit x bnyk
beli PS2 pun share duit ngan member beli kat mudah.com hehehe
apa2 hal pun Soulcalibur rulez...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...