Monday, February 16, 2009

Penguin Menjerit

Rutin aku di hujung minggu sama sahaja. Sebagai bilal simpanan di surau al Kauthar, sebelum fajar menyinsing aku dah ada kat surau dah. Aku wajib berada di surau walaupun sekadar bilal simpanan in case kalau bilal utama MC. Sesudah subuh, aku akan membeli surat khabar Star di gerai surat khabar P. Kalimuthu depan surau, dan membaham nasik lemak Auntie Maria. Pulang ke rumah, aku akan mengemas cattery kucing. Selepas mandi aku akan bersiap2 untuk berpacaran sambil menonton wayang.

2 tempat yang aku selalu pergi untuk menonton wayang ialah Alamanda dan Jusco Cheras Selatan kerana berhampiran dengan rumah, suasana tenang dan tiada orang Indon. Tapi minggu ini memang cikai mak lampir kerana orang ramai nak arwah. Aku dahla claustrophobic (takut kepada santa clause dan bulu pubis). Setelah dikaji mengapa, rupa2nya kerana minggu ini filem animasi 3d Malaysia pertama, Geng telah dirilis. Maka ibu bapa pun sibukla membawa anak2 mereka untuk menonton bersama. Fuii garang gila jualan tiket dia dari pagi Sabtu sehinggalah ari Sabtu minggu depannya memang dah sold out la.

Best sangat ke pengembaraan mereka? Lucu sangat ke Upin dan Ipin? Hebat sangat ke animasi 3d mereka? Cis aku tak hairan kerana aku ingin meriliskan filem 3d aku jugak. Err dah rilis lama dah tapi kurang mendapat sambutan awal2 dulu. Maka kini aku seru korang menonton filem 3d aku di bawah ini dan aku seru korang agar memberi wang kepada orang tua masing2 setiap bulan sebagai tanda sokongan terhadap industri perfileman tempatan.



Filem ini dihasilkan oleh:
Mohamad Faizal
Tengku Eleanor Ezura
Nurul Huda
Nurul Huda lagi satu

Walaupun tidak sehebat animasi 3d group Ling Leong Wei, kami tetap berbangga.



4 comments:

NUR ZIHAN NASZERI said...

ahak ahak..mmg terbahak2 ngn animasi penguin menjerit ni

memasang niat utk membawa anak2 menonton pabila ia dirilis kan nanti..eh ke da rilis??

Mohamad Faizal said...

dah rilis dah tapi kat area sungai tangkas, kajang dan bandar baru bangi sahaje. tapi kalau nak beli vcd dia untuk anak2 bole je cariklah di pasar tani yang terdekat

itek bercita-cita tinggi said...

hahahahah segannyaaaaa.

Mohamad Faizal said...

jangan segan eleanor kita harus berbangga dan bertawakal

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...