Wednesday, May 6, 2009

I Love Fringe!

Ahhh I'm so into fringe fashion. I LOVE fringe bags and boots. I'm planning to spend all my paycheck this month to purchase fringe accessories. Goshhh I love Kate Moss and Mischa Barton. They are among the fringe fashionistas. Look at these fringe boots, they are soooo damn gorgeous. I can wait to get my hands on these!!



Wait seminit, there's something terribly wrong with this post. Please click Read More if you feel disturbed with the statement above.

Memang tak waras la jika aku berperangai seperti di atas. Fringe bagi gadis-gadis ialah rambu ramba di kasut, beg atau pada pakaian tetapi Fringe bagi anak jantan ialah siri televisyen sains fiksyen yang hebat daripada pencipta Lost, J.J Abrams. Fringe mengisahkan tentang kehidupan seorang pegawai FBI Olivia Dunham yang menyiasat kes-kes sains 'fringe' seperti virus selsema yang dibesarkan, mimpi basah yang benar, kacukan binatang yang tidak bermoral, teleportasi, agen penuaan dan lain-lain. Selalunya setiap episod akan menceritakan kejadian aneh yang disiasat oleh Olivia yang digelar 'the Pattern' dan selalunya ada kaitan dengan eksperimen Walter Bishop pada masa lampau. Malasla aku nak cerita korang tengok ah sendiri kerana cerita ini memang kool.

Cerita ini adala sikit macam x-files campur twilight zone campur supernatural, except semuanya ada penjelasan sains. Walter memang bangang walaupun bijak, anaknya Peter pula bijak tetapi buat-buat bangang tidak mempercayai segala teori Walter. Fringe is also known for the easter eggs hidden in each episode. Jika korang mengikuti Fringe, pasti kenal Observer kan? Selepas menonton episod Midnight, aku terperasan mamat botak jalan melintas dekat kelab malam. So I thought, "what the whatt itu kan observer!" Setelah membuat kajian tempatan, the Observer memang ada dalam setiap episod! Mungkin aku je yang baru tau. Apart from the obvious appearance in The Arrival and Inner Child, the Observer usually blend in among the crowds (di mana berlakunya kejadian aneh itu), as you can see from the pictures below:





dan



jeng jeng jeng. Dia berada di mana-mana. Sila pandang kiri kanan sebelum hendak menonton pornografi seorang diri.



5 comments:

ele is the name said...

lawak siot ijai. ezu bagi sepasang kasut Fringe baru tau! hahahha

Mohamad Faizal said...

haa haa haa ezu bagila sepasang yang ada rambu ramba kaler biru ok

Anonymous said...

bitch. i shall come this week untuk mendapatkan cerita2 'baik' dari kau. terima kasih.


Jamil

Mohamad Faizal said...

para pembaca dinasihatkan agar tidak salah faham dengan cerita2 'baik' yang jamil mahu kerana cerita2 'baik' yang dimaksudkan adalah koleksi ceramah ustaz ismail kamus aku bukannya 3gp melayu

keynamuach! said...

haha. funnyyyy~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...