Wednesday, May 20, 2009

Segmen Mari Menyanyi: Stay - Estrella

Hai saya ucapkan kepada para peminat saya di luar sana. Sebagai orang yang berjaya memasuki top 24 di Malaysian Idol musim pertama dahulu, saya ingin memberi tutorial bagaimana hendak bermain lagu Stay dendangan Estrella. Pasti kool jika dapat mendendangkan lagu tersebut kepada gadis-gadis/jejaka-jejaka pasti mereka akan kagum lalu berkata "wow wee junior juice!" (iklan dulu-dulu).

Sila lihat video di bawah dan plagiat sahaja kedudukan jari di fret gitar/kastenet anda. Usah ditanya pakai chord apa kerana aku pun main belasah saja setelah melihat bagaimana Liyana main.



Jika It Administrator di pejabat anda menghalang anda daripada melayari laman web seperti youtube, Facebook dan Mike's Apartment, sila tunjukkan kehandalan anda dengan mengbypass restriction yang telah disetup dengan melayari http://proxyboxonline.com. Taipkan sahaja laman web yang di block, dan anda akan boleh melayarinya seperti biasa tanpa dipecat. Direct link untuk video di atas jika korang tidak boleh melayari youtube sekaligus melihat video di atas:

http://www.proxyboxonline.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9QzRpWTFPcXNvWDA%3D&b=13


Sila klik Read More jika mahukan lirik berserta kord gitarnya.

Chord used: Dmaj7 C#m7 Bm7 A. Ulang sampai pening. But I don't think that's right though. I sincerely do not know the name of the chords that Liyana played so just refer to the video above for timing and chord progression.

Sound straight from the twilight
Has me up all night
I can't fall asleep 'cause I keep thinking of you
And I saw a shadow outside my window and it's you.

[Chorus]
All my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny, it's just you.

Try and think about it,
If you're heart is closed don't lock it,
Keep your keys back in your pocket,
Think this through.

[Chorus]

Please stay with me
Just stay with me
and I will take you to Foreverland
Just stay
And here is the rest of it.

Terima kaseyyyy. Apa? Nak encore? Nak request lagu? Sila hubungi manager saya Sally untuk bincang harga. Assalamualaikum.



5 comments:

Eliza said...

alamak jai...administrator aku lagi advancelah. Dia block website proxy tuh..citttt. Aku baru melonjak kehappian dengan penemuan luarbiasa ini. Ada alternative lain?

Mohamad Faizal said...

haha cubalah laman proxy yang lain seperti http://hidemyass.com (bukan laman porno) ataupun kidnap saja anak IT admin kau tu. btw kau ni siapa eliza rakan setadika ixora aku ke

Eliza Sherwany said...

ishh..aneh je bunyi laman web yang ko kasi ini..akan ku cuba. Kalau lucah pon..layannnnnn :D.

Siape aku??? Follower yang setia..waaah. Takde kena mengena ngan ko dalam semua aspek kehidupan kecuali aunty aku duduk kat bangi jugak (dekat dalam area hotel equatorial).

Anonymous said...

lor.....ok la...gud try of the song...still, tak best la tgk jantan nyanyi lagi nie...terasa ingin sangat nak muntah....and thanks for the directions to bangi that day

-hafez astaroth champion-

Mohamad Faizal said...

eliza: WHATT THE WHATT?? AUNTIE KAU IALAH EKIN?? mawi kan duduk kat situ (saje nak bagi orang kagum)

hafiz: hoit ahmad hafez customer kau John Scott carik. kau dah setat bekerja di tempat baru kau yang tak kool yang takde xbox dan takde aku tu ke? brani nak kritik nyanyian aku padahal dan orgasm dah dengar aku nyanyi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...