Sunday, May 3, 2009

What Would You Do if You Won A Million Ringgit?

Bastard Tomok kau menang sejuta ringgit begitu sahaja. Padahal korang pun sedia maklum suara aku memang lagi lazat daripada Tomok. Paras rupa toksah cerita ah. "Abis tu kalau suara kau besh sangat apasal kau tak masuk One In A Million, Faizal?," marah Tomok yang merupakan silent reader blog aku. Well mungkin itu memang rezeki kau Tomok. Tahniah Syah Indrawan. Aku nak pergi audition One In A Million next season. Aku mahu menang satu juta ringgit. Kalau aku memang satu juta ringgit, apa yang aku nak beli haa? Sila klik Read More jika korang mahu mengundi Yes (jarak) Faizal untuk memberi aku satu juta ringgit.

Saat aku dinobatkan sebagai juara One In A Million musim hadapan, selepas bersalaman dengan peminat, aku terus pulang ke rumah kerana mahu bangun awal esok mahu pergi bershopping. Lepas tu mestila aku silentkan phone ataupun offkan terus, maklumlah dah menang satu juta mesti saudara mara datang nak meminjam wang kan. Mana boleh.

Bila ditanya kepada umum "Apakah yang akan anda buat jika anda menang satu juta ringgit?" Jawapan yang tipikal adalah "Saya akan dermakan sebahagiannya kepada charity...". Sakmaibols ah. Sedangkan tabung di masjid yang di passkan di solat Jumaat pun korang buat bantal, inikan pula hendak bersedekah di kala kita alpa dengan kemewahan mengejut. Nak bersedekah tak perlu tunggu dapat sejuta ringgit. Pegi je pasar malam kat rumah aku, ada je pakcik kudung menelentang. Kaki takde camane tah boleh datang situ. Pastu ada makcik buta menyanyi lagu Linkin Park. Sedekah jela kat diorang tak perlu sejuta, seringgit pun mereka dah gembira. Aku selalu sedekah senyuman je sebab aku pun miskin jugak aku nak beli popia basah takde duit nak sedekah.

Oh ya selepas aku bangun tidur sehari selepas memenangi One In A Million, aku pegi cucuk duit dulu. Kluarkanla 2 ratus ribu ringgit. Masa untuk shopping. Pergi ke KLCC, naik escalator ke arah Chili's, pandang sebelah kiri, korang nampak tak tv yang besar nak arwah tu? Haa itulah benda pertama yang akan aku beli. Huii pasti mengalami ereksi jika dapat bermain 360 aku di tv sebesar itu. Aku tidak perlu benda lain, ini sudah mencukupi. Baki wang nak buat apa? Buat belanja kahwin la. Entah cukup entah tidak. Heee.

How about you guys? What would you buy with a million ringgit?

p/s: undi aku tau dalam OIAM next season ok. Kalau menang aku bayarkan duit ptptn korang.



3 comments:

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

ptptn saje.. ok!! jika sy mengundi dan anda menang!! bayarkan pinjaman KPM sy juga!!

p.s : kompom ke dpt masuk next season ni..?

peminat sally said...

aww..kelas nok nak masuk OIAM...
nanti kem salam kt paul moss yer..mak suker kat dia nok...bergetarrrr gitu...

Mohamad Faizal said...

tedi: mestilah dapat masuk syafinaz tu rasanya empat pupu belah mama saya

peminat sally: hoit aku yang masuk bukan sally. kalau sally masuk abis digodanya paul moss yang berdada ketak itu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...