Thursday, May 7, 2009

Why Women Should Not Talk About Football

Aku tiada masalah jika gadis-gadis hendak bercakap tentang bola sepak. Malah aku akan berasa teruja dan mungkin akan berkata di dalam hati "kool juga kau ni gadis walaupun tidak lawa". Tetapi jika mereka mengeluarkan ayat-ayat tipikal seperti "Eiii Liverpool tak best Man U la bestttt" atau "I suka Cristiano Ronaldo sebab dia hensem" kepada aku, maka disitu aku akan mengetap bibir dan mengeraskan skrotum tanda aku hangin. I do not appreciate thay they released the statement knowing that they didn't even care about the match last night.

Macam ni la, cuba korang gadis-gadis sedang bercakap tentang beg tangan LV korang yang original dan mahal tu, lepas tu ada jejaka menyampuk kata "Eh LV tak best Samsonite la best" apa yang gadis-gadis akan rasa? Kenyataan itu kosong dan tidak ada semangat fashionistas langsung bukan?

Tujuan aku membuat entri ini adalah kerana perbualan yang aku dengar selepas kemenangan Manchester United ke atas Arsenal di separuh akhir liga juara-juara tempoh hari. Sila klik Read More untuk mendengar (membaca) perbualan itu.

Jejaka: Nice shirt. (the girl was wearing Man U's baby tee)

Gadis: Of course! Glory glory Man United!~ Someone asked me to wear this today.

Aku: (what the whatttt)

Jejaka: So you're a fan eh?

Gadis: Oh yesss. But I don't really watch them play.

Aku: (what the whatttt)

Gadis: I also like Barcelona. Because Ronaldinho is there...

Aku: (WHAT THE WHATTTTT)



14 comments:

Anonymous said...

hahahaha. aku sokong kau jai.

adam

Diyana Yunus said...

ijai..i never think that this day will come but aku mcm nk sokong ko hahaha coz i never like that type of person too..but i do like Barcelona..and Man U ok but sekarang ni Liverpool macam strategy dorg lagi bagus je dari Man U..haha aku dah buang tebiat comenting about football!

z a t i said...

aku lg suke tgk org tgk bola dr tgk bola.

faham ke.

Idlan said...

Adakah dia sangka bahawa Ronaldinho dan Ronaldo adalah adik beradik, dan sama rupa?

:D

P/S: Jai ko nak jersey Deportivo Wanka tak? (offer juga terbuka kepada kawan-kawan kau yang lain). InsyaAllah boleh dapat £10 sehelai, ori bukan Siam, selagi stok masih ada.

Mohamad Faizal said...

adam: balls before breasts

nana: kau memang dah buang tebiat

zati: faham. tapi macam lucah je bunyinya

akak abe: deportivo wanka?? kaler hijau ke tak mahu ah. belikan aku jersey england baru. 10 pound kalau boleh dan warna putih

Anonymous said...

haha..ho utk ijai sebagai tanda sokongan..
bukan ronaldinho dah berambus ke milan ke??haha..
ke minah tu pun masih ingat beckham masih lagi setia menyarung jersi real madrid..sungguh sadis..
p/s:jai,jom nonton jangan tegur kat warta

-shuhud-

Mohamad Faizal said...

menonton star trek yang superkool la shuduh. tanya kawan2 kita pegi hari sabtu malam. kalau lepas tengok korang kata tak best aku bayar separuh harga tiket korang. tak pun tengok power kids tengok kanak2 melutut pengganas

ele is the name said...

hahaha ezu sokong. kepada gadis2, kalau tak tau pasal bola baik senyap. daripada sokong 'membabi buta'..konon2 nak nampak cool tapi sebenarnya lagi turn off. hahah tiba2 emo plak di pagi jumaat ;p

maaf sekiranya ada yg terkilan. i'm a lot better at that than talk about football (self confessed) hee!

Anonymous said...

esok aku on call la..sila tunda pada hari yg boleh aku join..

-shuhud-

peminat sally said...

untuk gadis2 je ke? untuk arbok taknak bagi comment?
mak suker tau tengok bola sbb nak tengok pemain nyer..especially yg tak pakai seluar pendek dalam..awww..bergetarr nokk!!

Mohamad Faizal said...

ezu: ezu memang rawk macam tow mawk

abe: apa ni ajak menonton pandai tapi ada onkol pulak. bukannya ada orang sakit gigi pun malam2

peminat sally: haa haa bole tanya soalan peribadi tak? siapa nama sebenar? kau ni betul2 arbok ke ataupun menyamar arbok?

Idlan said...

t-shirt england baru takde saploh pound. itu tunggu tahun depan bila england gagal masuk final world cup di SA. (aku nak kerek, aku dah dapat tiket game QF kat CapeTown yay!)

Tapi kalau kau nak full price (dalam 35 pound) aku boleh belikan, kau bagi duit kat sang shuduh

Anonymous said...

Futebol is not just about bling –bling players, branded jersey, winning matches & trophies. It's all about Pride, Tradition, Survival & Local Derby rivalry

~AkuApai

Anonymous said...

haha..terselit nada kekecewaan drpd comment apai..jgn jadi mcm leeds united dah..relegate lepas tu tak naik2..makin turun ada..


-shuhud-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...