Tuesday, June 9, 2009

Dance to the Radio

Anda gemarkan muzik? Anda perlu mendengar muzik setiap hari jika tidak anda akan terkancing gigi? Ingin mendengar muzik di telefon tetapi telefon bimbit anda sekadar mampu mengeluarkan bunyi polifonik? Usah risau. Di sini aku ingin berkongsi cara-cara untuk mendengar stesen radio kegemaran anda di pejabat tanpa perlu risau akan risiko dipecat serta merta. Anda cuma perlukan koneksi (connection) Internet, earphone (speaker tidak sesuai digunakan bagi menghormati pekerja lain) serta komputer pejabat anda. Teknik ini juga sesuai digunakan bagi mereka yang tinggal di perantauan yang ingin mendengar stesen radio tempatan. Sila klik Read More untuk mula mendengar.

1) Buka browser kegemaran anda.
2) Taipkan www.dvrplayer.com di address box kemudian tekan enter. Atau klik sini
3) Klik pada gambar untuk membuka applikasi DVR player.
4) Anda harus membenarkan pop up dari laman itu dibuka.
5) Pilih stesen radio kegemaran anda daripada drop down menu Channel. Basically semua stesen radio di Astro ada di sini. Saya pilih xfresh sebagai contoh.
6) Wahh bukankah itu lagu The Times?

On an unrelated note, Apai dan Mizah datang rumah aku tadi mengambil payung pengantin. I gave Apai a glare, which basically means "Bagaimana nikmat persetubuhan?", but Mizah was there and she was asking "Apa maksud pandangan tu?", and I just burst into laughter. Sori Mizah. Aku still tak biasa berkongsi Apai dengan kau untuk bercakap tentang perkara2 yang orang lelaki selalu bincangkan. Takpe, berilah aku masa untuk move on. Aku harus membuat pengorbanan demi korang...

Pastikan Apai semayang subuh ok. Assalamualaikum.



2 comments:

Anonymous said...

gambar jamil bertunang ade?

adam

Mohamad Faizal said...

macam takde je aritu dia balik muka murung je seolah-seolah tunangannya ditolak... (i lap u jamil i gurau je)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...