Wednesday, June 24, 2009

Trivia Rawak

Berikut adalah fakta-fakta random yang mungkin memberi faedah ataupun langsung tak guna di dalam hidup korang. Yang baik korang boleh jadikan tauladan, yang buruk silalah jadikan sempadan.

1) Tandas yang paling afdal digunakan di Alamanda ialah tandas berhampiran panggung wayang. Jangan sekali-kali korang gunakan tandas berhampiran eskelator (sebelah arked) dan tandas di food court kerana kebersihannya di tahap gampang dan korang boleh melihat tahi terdampar di mana-mana.

2) Jikalau korang bermain FM 2009, orang pertama yang korang wajib beli ialah Mario Balotelli. Kemudian Darijo Srna.

3) Kucing hanya ada 18 jari. 10 in front paws, 8 at the back.

4) Elakkan daripada melalui Jalan Raja Chulan pada pukul 6 petang, kerana korang pasti akan mencarut sorang diri di dalam kereta akibat tertekan di dalam kesesakan lalu lintas.

5) Arbok Jalan Raja Chulan yang mengganas menampar perempuan yang lebih cantik daripadanya khabarnya sudah ditangkap polis.



Mahu lebih fakta-fakta yang boleh memajukan/memundurkan diri anda? Sila klik Read More.

6) Nasi lemak yang paling best ialah nasi lemak Auntie Maria di rumah aku. Kemudian nasi lemak Makcik Obese di hadapan CIMB Menara Olympia.

7) Input untuk melakukan teknik Shoryuken ialah depan, bawah, depan, tumbuk.

8) The Stig di dalam rancangan Top Gear ialah Michael Schumacher.

9) Pada setiap hari Jumaat, ramai jejaka Aeon akan tuang solat jumaat dan lepak di surau basement Menara Olympia. Ish ish ish.

10) Manusia tidak akan boleh menjilat siku sendiri.

11) Korang pasti sedang mencuba menjilat siku sendiri dan tidak berjaya.

12) Kord gitar untuk lagu The Saturdays 'Up' ialah Am, F, Dm, E, Am (verse dan chorus) F, Am, F, E (pre chorus)

13) Ramai selebriti yang tinggal di Bandar Baru Bangi seperti Mawi dan Ekin, Rosyam Nor, Cat Farish, Harun Din dan ada kawan aku kata dia nampak Pang Chin Fei sedang membeli santan di Kedai Runcit Kayatri.

14) Nicolas Anelka pun sudah menunaikan umrah. van Persie konfirm belum lagi.



15) Baju Transformers kaler hitam di Petronas semuanya sudah habis stok. Kat mana lagi ada?

16) Adam Lambert nyanyi No Boundraaeeeeees Kris Allen nyanyi No Boundriiiiiiiiiiis

Sudahlah malaih ceq nak pikiaq lagi. Assalamualaikum.



11 comments:

Anonymous said...

michael schumacher bukan the stig jai. die cuma special guest untuk episode tu.

adam

LiXa NiZaM said...

fakta 4 -- saya sokong 100%

fakta 6 -- ye ke ade nasik lemak sedap depan Menara Olympia? tak pernah jumpe pun?

fakta 13 -- aku kagum camne ko leh keep in track ngan celebrities malaysia out & about ni.heheh

fakta 16 -- aku pun tak perasan, macam mane ko leh perasan nii????

hahahah..

Mohamad Faizal said...

adam: haa haa yeke? aku pun terpedaya

liza: ala anda dah lama sangat ni cuti tu sebab tak perasan. pulangla segera naikkan service level hee hee

LiXa NiZaM said...

Service level??? That's a very distant memory now..hahaha

No worries, 6/7 aku akan kembali berjuang di medan Maikrosoft ni..

p/s : Hampeh Office 2010 dah kuar..ni sume cari pasal ni..

syun said...

From my office..we all dapat tengok traffic depan jln raja chulan tu..kalau clear baru boleh balik..
Oh ya..chulan pondan tu sangat popular ar..selalu juga terserempak dgn dia b4 dia kena tangkap..phew

finaz said...

serius ke pondan tu tampar perempuan2 yg lg lawa dr dia? like mcm tetibe je tampar org? huh gila ker apaaa? i rasa pondan tu mengalami masalah self esteem yang sgt rendah.. (tp mmg xlawa pon !!!) hahahaha

p/s: sempat pulak u tangkap gambar dia.. hehe..

Mohamad Faizal said...

chua shi yun: ofis dekat belanja la lunchhhhh

finaz: seriusss dia selalu beroperasi waktu subuh siapa pakai blusher ke maskara ke terus dia tampar laju2

eh gambar tu keluar kat suratkhabar bukan saya yang amek mau kena rogol jika saya amek gambar dia depan2

Eliza Sherwany said...

Ijai..thanks for the tip. Aku memang aku conpem lagi lawa dari ms. pon tuh...akan ku elak dari melalui area berkenaan.

finaz said...

hahahaha kelakar lah u.. btw dulu2 i selalu gak kena kuar onsite kat those banks area jalan raja chulan.. tp nasib baik xpenah jumpa pondan tu.. kalau tak mesti i kena tampar (maksudnya i mmg lawa la dr pondan tu... hehehe)

penah makan nasi ayam boustead tak?

LiXa NiZaM said...

er.. cik pon ni tampar org yg lagi lawa drp die..

so kalu tak kene tampar tu...errr..
:รพ

Mohamad Faizal said...

korang gadis2 memang perasan lawa. takpe, ikutlah motto saya, Yang Penting Rupa.

btw nasi ayam boustead tu apa macam mencarut je bunyinya

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...