Sunday, July 12, 2009

Ayat-ayat Yang Boleh Digunakan Untuk Menarik Perhatian Gadis/Jejaka

Anda semua pasti pernah mengalami situasi di mana anda terserempak dengan orang yang anda puja tidak kiralah gadis, jejaka ataupun arbok, tetapi lidah anda kelu sahaja tidak tahu untuk berbicara. Mungkin kerana anda malu dengan kemungkinan anda tidak akan dilayan, ataupun mungkin anda kurang yakin dengan keberkesanan 'pick up' line anda, atapun anda memang gemuk dan hodoh. Usah risau, di sini saya ingin berkongsi beberapa baris ayat yang terbukti keberkesanannya untuk menarik perhatian gadis-gadis ataupun jejaka. Anda semua boleh lupakan ayat mengurat di bus stand "Hai kak, boleh saya tahu jam pukul berapa?" yang sudah lapuk dan ketinggalan zaman itu. Diharapkan anda semua dapat memanfaatkan contoh ayat-ayat yang diberikan serta tidak menyalahgunakan ayat-ayat ini untuk meniduri mangsa. Saya tidak akan bertanggungjawab di atas dosa-dosa besar seperti penzinaan dan penyalahgunaan alkohol setelah korang menggunakan ayat-ayat ini. Sila klik Read More untuk untuk mula menarik perhatian.

1) "Eh awak ni bekas penyanyi kumpulan Elite kan? Mataaa bertentang mataaa...saya minat dekat kumpulan tu" (jika lelaki, tukar Elite jadi Impression)

2) Jika korang dari jauh sudah nampak orang yang diminati, jalan ke arahnya, apabila berselisih terus cakap "Waalaikumsalam".

3) Upah member korang yang paling hodoh tahap sundel bolong, kemudian suruh dia tenung orang yang korang minat. Lepas tu cakap "Dari tadi saya tengok, dia asyik perhatikan awak je membuatkan awak tidak selesa, awak nak saya tumbuk perut dia ke?" (dia pasti akan berterima kasih kerana cuak dan korang boleh mulakan perbualan)

4) Instead of tanya dia "Tumpang tanya, jam pukul berapa?" tanya dia "9 x 7 berapa?"

5) "Wajah awak ni mirip Ziana Zain la, awak ni saudara dia ke?". Jika lelaki tukar Ziana Zain jadi Awie.

6) "Awak kan yang jadi model syampoo Pantene tu?"

7) Instead of "Hai, boleh saya belanja awak minum?" cakaplah "Hai, boleh saya belanja awak kasut Nose?"

8) Jika hendak menarik perhatian orang usrah, gunakan line ini "Kalau awak nak tahu, mim mati bertemu ba hukumnya iqlab, dan wajib dibaca dengung" (muka kena konfiden)

p/s: budak usrah yang sebenar sepatutnya tahu mim mati bertemu ba ialah ikhfa syafawi. jika tidak tidak layan korang dan membetulkan korang maka dia sebenarnya menyamar je usrah so tak guna korang mengurat mereka. sila rujuk entri aku yang lama untuk belajar tajwid yang sebenar sebab aku lagi terer daripada budak usrah: http://ijaicool.blogspot.com/2008/03/mari-belajar-tajwid.html

Itu adalah contoh-contoh ayat yang boleh menarik perhatian, tetapi ada juga ayat-ayat nguratan yang korang harus elakkan. Kadang-kadang korang ingat ayat itu kool dan indah, tetapi sebaliknya mungkin korang akan dituduh melakukan sexual harassment. Sila lihat contoh-contoh ayat di bawah:

1) Ayah awak kerja petani ke? Besarla buah betik awak.

2) Awak luar nampak cantik, dalam pun mesti menarik juga kan?

Diharapkan para pembaca semua mendapat manfaat daripada entri ini dan dapat mengurat dengan efektif. Jika saudara dan saudari ada dialog-dialog menarik perhatian yang terbukti berkesan, silalah kongsi bersama. Assalamualaikum.



7 comments:

Idlan said...

Ni mesti ko usha tektik Awal Ashaari dalam cerita Syurga Cinta

finaz said...

no. 4 dgn no. 8 tu buat i tergelak sorang2 ok.. hehehe..

my fair share of experience (esp. bila dgn my mom) the guy will try to call my mom, emak. like "mak, mak dah makan? mak sihat?" so corny ok... tp kengkadang kelakar gak..

tapi no. 1 and 2 yang kat bawah tu mmg kurang asam betul.. kalaula ada any guys guna pickup line mcmtu kat i, mmg layak dibaling dgn kamus dewan je..

Adam Johari said...

jai ayat petani tu memang mantap. hahaha

adam

z a t i said...

walaupun aku terase dgn line kau yg ni "atapun anda memang gemuk dan hodoh" tp aku nak jugak share satu pikap line yg aku rase plg klaka aku pernah dpt; (situasi di sebelah kereta) "selain dari number plate kereta, number ape lagi yang saudari boleh kasi tau saye?"
tapi selaku gadis gemuk hodoh dan kerek mesti la aku kasi die number pendaftaran ahli kids fun club.

Adam Johari said...

jai. kau bagi ajaran sesat ke. iqlab bukan nun mati ke?

adam

Mohamad Faizal said...

akak abe: ahh kantol

finaz: sila gunakan untuk mengurat kawan2 saya

zati: Awak tidak gemuk dan hodohla. Boleh saya dapatkan nombor telefon awak? (ayat mengurat alternatif, thanks zati)

adam: itulah tujuannya. budak usrah sepatutnya tahu itu salah dia akan membimbing kita yang pura2 bangang ini pastu sambil2 tu menguratla dia. takpe aku sudah clarify agar orang tidak salah faham

cleopatra said...

lu mmg cool bebb.. adoiilaaaa... teguling aku gelak bace entry ini..isk3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...