Sunday, July 5, 2009

June Movies!

Haiii bertemu lagi kita dalam rancangan "Reviu Filem Bersama Abang Jai" (nada arbok). Di bulan Jun ini kita ada pelbagai watak menarik yang menghiasi dunia perfileman seperti seorang pemburu pontianak dari Korea Selatan, lelaki kacak yang kembali menjadi 17 tahun, penyanyi pop yang tidak tahu membahagikan masa, gadis yang ditarik ke neraka, serta persetubuhan robot-robot. Marilah kita sama2 menikmati review filem yang bebas daripada spoiler ini. Click Read More untuk terus membaca.

Ratings:
$$$$$ : wajib ditonton, curi wang daripada ibu masing2
$$$$ : sunat ditonton, gelapkan saja wang koperasi
$$$ : harus ditonton, jika ada wang ptptn yang berlebihan
$$ : makruh ditonton, dermalah wang itu ke masjid
$ : haram ditonton , baik pergi beli Chipster lagi kenyang

17 Again
Ulasan Ringkas: Mengisahkan tentang Zac yang telah dewasa dan menghadapi masalah keluarga seperti bini mintak cerai, anak yang tidak hormat pada bapa serta masalah sendi-sendi tulang. Satu hari Zac dianugerahkan peluang kedua untuk kembali menjadi sang gila gila remaja untuk membetulkan keadaan. Situasi-situasi untuk mengelakkan sumbang mahram bersama anak-anaknya serta kearkwardness apabila Zac muda mengurat isterinya berjaya membuat orang ketawa hi hi hi. Zac dibantu teman baiknya seorang ultrageek yang kaya raya yang tahu berbahasa Elf untuk membuatkan gadis-gadis terangsang. Betul ke gadis-gadis suka dirty talk dalam bahasa Elf?

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler:

Hannah Montana The Movie
Ulasan Ringkas: Is this the best summer movie? Miley hidup dalam 2 alam, tetapi dia bukanlah seorang khunsa, sebaliknya dia merupakan seorang gadis sunti yang ada identiti rahsia iaitu penyanyi terkenal Hannah Montana. Kali ini, bapanya memaksa Miley untuk pulang ke kampung halaman untuk melawat neneknya. Pada mulanya Miley berasa bosan dengan kehidupan di kampung namun setelah diserapkan dengan nilai-nilai murni, Miley mula berasa gembira, lebih-lebih lagi setelah seorang jejaka koboi cuba menguratnya. Namun kegembiraan itu tidak berterusan apabila 'Hannah Montana' datang ke kampung mereka. Hoit korang tolongla tengok cerita ni usah nak berlagak kool cakap Hannah Montana tak kool. Siapa rasa lagu the climb best gila barbie nak arwah sila jerit HO!

Biased Ratings: $$$$$
Spoiler: Orang dan tahu Miley itu Hannah Montana. What the whatttt

Blood: The Last Vampire
Ulasan ringkas: Buhsan nak arwah cerita ini usah kau orang tengok di pawagam. Efek macam gampang, lakonan kaku pelakon korea tu, scene2 yang tidak perlu serta dialog macam filem Sifu dan Tongga. Tahap kebosanannya seperti menonton filem Street Fighter: The Legend of Chun Li. Kau ah Muaz ajak tengok cerita ni.

Ratings: $ 1/2
Spoiler: carik sendiri

Drag Me To Hell
Ulasan Ringkas: This movie is surprisingly good. Aku rasa cerita ini tidaklah seram, tetapi elemen terkujat dan jijik, serta elemen yang tidak disangka-sangka, kelucuan, berjaya membuat orang berkata, niceeee. Mengisahkan tentang seorang pekerja bank yang ingin menjawat jawatan penolong pengurus yang membuat keputusan tidak mahu melanjutkan tempoh pembayaran pinjaman perumahan seorang nenek yang jijik, lalu nenek itu menghantar santau kepada gadis itu. Santau itu memang keji kerana nanti ada makhluk yang akan menjemputnya ke neraka dalam masa 3 hari. Pelbagai usaha yang dilakukan oleh gadis itu untuk mengcounter sumpahan itu seperti membunuh anak kucingnya, mengupah ghostbuster serta mengorek kubur nenek tua tadi dengan macho.

Ratings: $$$$
Spoiler: Dia masuk neraka.

State of Play
Ulasan ringkas: Russell merupakan seorang wartawan Harian Metro yang menyiasat tentang kematian seorang pencuri kecil-kecilan yang ditembak secara professional. Kes itu secara tiba-tiba berkait dengan kes kematian seorang gadis yang bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik di bawah department Ben. Russell dan Rachel McAdams dan Ben berthreesome untuk membongkar konspirasi bising internasional yang didalangi oleh syarikat Ananda Krishnan yang hendak membeli Newcastle United. Inu merupakan sebuah drama/thriller maka sesetengah orang akan tidur di dalam panggung (hee hee).

Ratings: $$$
Spoiler: Ben yang bersalah sebenarnya.

Transformers: Revenge of The Fallen
Ulasan ringkas: Memang keji orang yang beri spoiler melalui emel di pejabat, kerana aku sudah tahu apa yang akan berlaku maka thrill untuk menonton filem ini sudah layu. Macam akula bagi spoiler filem-filem terbaru kat korang tiap-tiap bulan memang keji kan aku. Hmm apa korang rasa? While I do agree that this movie is awesome and cool, I still think that there's something missing.....entahla. Star Trek masih berada di tangga teratas di dalam list filem musim panas terbaik aku. Letupan sana sini, buah dada Megan dan Isabel, kemunculan Soundwave serta Constructicons jadi Devastator merupakan highlight dalam filem itu. Sebagai seorang peminat, aku rasa terdapat berbelas2 flaw di dalam cerita ini tetapi aku dah malas gila nak menaip, so assalamualaikum.

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: Optimus Prime meninggal dunia, kemudian dibangkitkan semula
Jumpa lagi di bulan hadapan. I lap u all.



3 comments:

Anonymous said...

bodo punye transformers.. micheal bay tu dah takde idea ke?? tak abih2 suruh si sam tu lari dari satu tempat ke tempat yg ditetapkan.

-kucing hitam

Anonymous said...

coincidentally masa aku tgh baca blog ni ada citer pasal faizal tahir kat nona tv3....citer pasal koleksi gitar dia...
ko agak2 boleh celen dia tak main gitar??

Mohamad Faizal said...

sam mati hidup kembali aku tak boleh terima.

aku rasa aku terer sikit daripada faizal tahir sebab aku boleh main dan tidak malu main lagu Miley Cyrus. it's the climbbbbbbbbbb

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...