Tuesday, July 14, 2009

Liga Super Kembali!

Fantasy Premier League is back. By default, anyone who registered a team last season and joined Liga Super should be drafted automatically in the league this season. Sebagai Juara Bertahan, aku tersangat faham jika korang tiada teluq untuk join liga ini pada musim baru kerana korang mengerti yang korang tidak mampu memberi saingan kepada aku. Bagaimana provokasi aku ini? Jika korang rasa tercabar, ayuh setup pasukan anda sekarang dan sertai Liga Super. Aku mengharapkan saingan sengit, sehinggakan aku sanggup memberi handicap kepada korang dengan mendedahkan line up aku untuk musim depan. Jika korang ingin menjadi juara, tirulah line up aku di bawah ini.


Sila klik Read More untuk mengkaji siapakah title challenger yang harus diberi perhatian untuk musim baru ini. Kod Liga Super pun ada bagi pemain baru yang merasakan mereka layak mencabar aku.

Team: Toon Army
Manager: Amir Rashidi (Cutmei'dbleedblackandwhite)
Overview: One of the last remaining Geordies, the Toon Army is Anfield Heroes biggest rival. Not anymore. The demise of Newcastle plunging into the Coca Cola Championship plus the fact that his priority has shifted after getting married will certainly affect his performance this season. If Mizah let him play, that is. Apai has wealth of experience in the Barclays Premier League, managing countless of football team in Football Manager franchise (save pastu quit bolela). Last season, he managed to get 2nd place.

Team: Jerung Melapah
Manager: Adam Johari
Overview: Last season, altough Jerung Melapah did not enter the league until gameweek 2, they managed to achieve good standings in Liga Super. Certainly he will be a threat this season, as his actuarial skills will be put in use to calculate the possibility of Andrei Arshavin scoring 4 goals in a match. Still, his lack of patience may cause him dearly where he may use the wildcard in just gameweek 2.

Team: Stobart FC
Manager: Shuhud Zakaria
Overview: Abe memang bersemangat waja nak menjatuhkan aku musim ini. Mana taknya, awal-awal lagi dia dah buat team, lagi awal daripada aku. Abe is well known for his vast experience in football, but his weakness came from his berlagakness by leading the pack during awal musim, before succumbing to the pressure of being a dentist in mid season. Pastu dialog dia "Alaaa aku sibukla lupa nak transfer takpe tahun depan aku kembali....." He used the same dialogue 4 years in a row now.

Team: Romper Stopper
Manager: Mohd Dazrul Syariz bin Sabardin
Overview: Dazu could be the one to challenge for honors this season. He has the advantage by receiving the latest injury news and probable line up earlier than us as he lives in UK. But he has the tendency to 'abandon' his team for a couple of gameweek before coming back strongly although it was too late...

Other notable challengers could be Nurhisyam Suhaimi, Ikmar Bong, Zahrul Zainal, Tamir (tak mungkin, sebab dapat tempat kedua tercorot last season), dan Lebai. For new players, the code to join this league is 131199-36025 Ayuh Jamil, Muaz, akak abe serta pembaca-pembaca sekalian. Jika korang betul-betul ada testis/breast come on join the fun. See you guys there. You'll never walk alone. Except on the last gameweek when I have won the league then you walk alone la.



9 comments:

Anonymous said...

musim ni aku akan bagi cabaran jai. grrrrr

adam

Anonymous said...

haha aku hampir nk amik mcmanaman mcm best name die. tahun ni aku pasti mencecah 2000+ markah overall. nantikan gameweek 1st aku yg biasanya terbaik

-dazrul-

suzana said...

Aku tak tahu nak komen apa tapi still rasa nak komen gak. cis apa aku merepek.Sila jangan sula aku.ngeh ngeh..

Hai Ijai, baru ketemu blog kamu dari blog list Zati. Sila terima kehadiran gue..

peace

Anonymous said...

haha jai..
kau jgn risau..tahun ni team aku pasti memecah dominasi anfield heroes..

p/s:pembaca yg budiman,jgn tertipu dgn line up ijai..ingatlah kisah ijai menipu adam suatu ketika dahulu..haha..

-shuhud-

Anonymous said...

aik. aku nak bina team baru aku. tapi di manakah arshavin???

adam

Mohamad Faizal said...

adam: arshavin kat assenal la kali ini di posisi midfield. 11 juta cis

dazu: haha itu mcmanaman tidak setanding mcmanaman liverpool aku. jangan abaikan team kau ok dazu

suzana: aku terima kehadiran kau tanpa kerelaan tapi aku harap kau stalk aku di blog saje jangan kau stalk aku kat rumah pulak kau jiran aku kan.

abe: ahh abe dialog yang sama. line aku betul ah ada gerrard

Anonymous said...

Ape kelas men Fantasy Premier League...men la Fantasy Koka Kola League...baru mencabar...ade beran?

Dazu...jersey away magpies aku sihat x? jage leklok ye...susah nak carik kat sini...manjang sold out...

~AkuApai

suzana said...

Aku janji akan stalk ko kat blog je kerana aku tak tahu mana rumah ko.wahahaha

Tapi kita memang jiran sebangi yang berbau wangi....

Anonymous said...

jai jgnla main fantasy je bile nk main realiti??kamon la ak n jamil sedang bergiat main tenis kat ukm baru la perut boleh kempis hahaha..

-fandi-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...