Monday, July 27, 2009

Yasmin Ahmad was a dude??

Hai uolsss. Sally vogue de vass kembali lagiiii gelenyahhhh. Hamboi hamboiiii gembirala tu uols mak dah kembali. Hik hik. Buat peminat2 Sally yang tak putus-putus menghantar telegram, emel, MMS dan voicemail minta mak kembali menulis, uols memang kelassssssss memandu. Siapa diva gebuss no 1? Maklahhhhh. Bukan Azwan Ali okayyy. Hik hik hik sundal.

Okayyy sebagaimana yang uols tahu, Yasmin Ahmad, pengarah yang terkenal dengan filem muhibbah seperti Sepet serta iklan-iklan hari raya yang meyayat hati telahpun meninggal dunia beberapa hari yang lalu akibat serangan strok. Takziah mak ucapkan pada keluarga arwah. Tapi yang membuatkan Sally kembali nak menulis adalah kerana terbaca sebuah artikel di akhbar sensasi Kosmo pagi tadi masa pergi shopping alat mekap. Yela lipgloss mak dah abis kan kenala ganti kalau tak camana nak tarik perhatian jantan gebus sedunia! Awwww.

Artikel tersebut menyatakan yang Yasmin Ahmad meninggal sebagai seorang perempuan dan dia dahulunya merupakan seorang lelaki yang bernama Zulkifli Ahmad. What the whatt? Terus mencarut mak masa tu. Klik Read More ye uols kalau nak tahu kisah hangat ini.

disclaimer: ruangan gosip ini ditulis oleh Sally, mamarazi popular dari Kolej Matrikulasi Melaka. Sebarang komen, tak puas hati, gosip panas, ataupun nak ajak berbual(lelaki muda sahaja) bole hantarkan kepada sally_gelenyah (at) gmail (dot) com

Selepas dihalau akibat membaca secara percuma di kedai macha kunji itu, Sally pun buatlah research kat Internet. Huiii mak ingat maklah kaki gosip no 1 tapi ketinggalan zaman rupanya mak ni. Kisah jantina Yasmin Ahmad sudah lama berkeliaran di Internet. Mengikut kajian di Internet dan Kosmo, Yasmin Ahmad merupakan seorang khunsa yang bernama Zulkifli Ahmad, yang pernah menjadi penyerang dalam pasukan bolasepaknya. Dah besaq sikit, jadi penyanyi masuk pertandingan Bintang RTM. Mungkin setelah one two jus, pihak perempuan menang maka pihak lelaki diusir terus dari badan. Itupun setelah mendapat nasihat daripada Jedi Council Islamic Council kerana hormon progesteronenya melebihi hormon testisnya. Sally dapat 4B tau subjuk Biologi masa SPM dulu jangan main2 uols. Maka ramailah bloggers-bloggers yang mengeji dan mencaci secara anonymous walaupun depa ni dah mati. Apparently, she was actually married you know. Mmmm apa agaknya reaksi suami dia masa mula-mula nak bermesra? Well cinta mengatasi segalanya uols. Ni gambar dia masa muda, tapi gambar kat Kosmo lagi da bomb uols memang sama jambunya.



Komen Sally? ADA AKU KISAHH?? sori wan pinjam u punya tagline. Hik hik. Tak kiralah dia tu khunsa ke pondan ke transformers ke yang kita nak dok mengeji tu pasai apa? Itu jalan yang dipilihnya so itu urusan dia dengan Tuhan. Yang dok kutuk-kutuk tu jangan ingat korang boleh terlepas azab kubur. Subuh pun tak semayang ada hati nak mengata korang. Kita toksahla nak membuat spekulasi dek non oiii depa kerat depa punya ding dong ka apa ka. At least dia berani kerat, Sally? AWWWWWW. Tak rela uols. Walaupun Sally ni 90% arbok tapi 10% lagi tu Sally nak simpan taww. Hik hik hik.

Gelenyahhhhhhh.

p/s: she's still our fellow Muslim. Al-Fatihah.

p/m/s: for those who're searching for the article written by Kosmo, you need to grab today's original copy. You will not find it from their main site www.kosmo.com.my as they do not have the balls to publish it online.



21 comments:

Anonymous said...

CELAKA! MAKHLUK HINA! MENGAIBKAN NAMA BAIK ORG YANG DAH MENINGGAL! KUBUR DIA MERAH LAGI. TAHLIL XSAMPAI 40 HARI LAGI! DAH XADA KERJA KE SAMPAI NAK AMIK KERJA TUHAN MENGHITUNG DOSA PAHALA ORANG LAIN? MUNAFIK!

Dr Centa said...

Ambil iktibar dari peristiwa arwah ni.

Allah ciptakan lelaki, perempuan dan khunsa.

Yg khunsa kalau dapat period, boleh lah convert kepada lelaki. Kalau takder period kena stay on lelaki.

Anonymous said...

sori .. silap tu.

kalau khunsa ada period, boleh convert kepada perempuan.

M Fitri Husin said...

Ape lagi Jai. dah hangus terbakar blog ko kene flame ni. Panggil je identiti kedua ko (sally) untuk membela diri.

<< s| tED| >> said...

R.I.P
sesiapa pun dia.. seperti kata ijai.. otu urusan dia dengan Allah.
Al-Fatihah!

z a t i said...

Anon tu gile tk bace smpai habis ke?
ade ke si sally ni kutuk2?
Die buat statement ja kt sini,.

Tapi btw, personal opinion aku ade baiknye tak tulis langsung pasal perkara ni even takde unsur kutuk. bagus kot kosmo tak publish it online. i mean, she had enuff la. aku dh tau lama bout her but never actually say about it lepas tau...i mean, less peoples know lagi baik kan...buat ape bukak pekung orang..after all,she's one talented individual tat we all have to agree.

Tingt aku nangis tgk talentime;
filem ketiga emosi berderai slepas Requim for a dream dgn pan's labyrinth.

Alfatihah to her :)

Mohamad Faizal said...

(sally jawab)

Fitri: awwww tak kuasa aku noks nak layan dia hikhik

Tedi: eiiii Sally yang tulis bukan ijailaaaa. tapi thanksssss

Zati: thanks Zatiii. u memang no 2 fan I

Anonymous said...

lol. sape si anonymous pertama tu? tak reti bace artikel betul.

adam

Anonymous said...

Khunsa kan bleh pilih laki2 atau pompuan..klu pilih pompuan..aurat pun jd aurat pompuan..so kenalah tutup aurat tu

andrew said...

wow.. for real?

Anonymous said...

aku baru tau...
klu x silap zaman sahabat pon ade kes camni... serah kat tuhan je laa..

AciDz36 said...

lambat laa kau dapat info sally ahahahaha.. gelenyahhh

btw, dah lame dah issue ni.. rasanya baik takyah post.. ramai dah tau kn.. baik diamkan aje.. nnt takut ada orang suke gossip dpt info dari blog kau.. and bawak citer kat tmpat lain..kutuk2 plak tu.. (ko dpt share) eh, silap..sally dari matrikulasi londang (kampung aku ni oi).

yes.. she also our fellow muslim..
al-fatihah
(recite)

Anonymous said...

ala yang kau nape plak terasa... yang salah kte btul kan..yang btul jadi teladan..sama2 mau pkirla!!

mummy rock said...

suka aty kau la..skang nie tak bole la nak biarkan saja..siap2 ary bulan kta 1 kubur kna tsunami..tak bolela di diam kan sja..kta cari pahala bkan cari bala..kla chow askum!!

mummy rock said...

suka aty kau la..skang nie tak bole la nak biarkan saja..siap2 ary bulan kta 1 kubur kna tsunami..tak bolela di diam kan sja..kta cari pahala bkan cari bala..kla chow askum!!

perawan said...

ish.... aku da lama tau pasal identiti die yang sebenar.... tp aku x penah sangka ada akhbar yang sanggup dedahkan secara TERANG TERANGAN psl benda ni, lbh2 lg bila die br meninggal.
bagi aku ape yang penting, arwah ni mmg hebat dan patut dihormati krn karyanya... tak kira sape pun die sbnrnye..

Anonymous said...

apa laa...smpi ke hari ni masih ramai lg yg mengatakan pasal ni. Ramai lagi manusia yg hidup kat dunia ni yg bole kita sensasikan...yg pi libatkan org yg dah takde pasai apa?? Kan baik kalu kita yg islam ni sedekahkan al fatihah. My personal opinion team kosmo ni tak tau batas dah kot, kita ni dok kat timur bukanya barat so act like one kita ada adat,tak baik aibkan org lain...for me i'm being quit sceptical with KOSMO! cuma tau sensasi kan cite yg takde faedah pon. Cuba la cari jalan nak majukan negara

Anonymous said...

So klu xnk msk cmpr hal nie,dia kebumi cara xbtl mcm mane..pihak keluarga or sapa2 yg tau justify la dis thing,nape diam jer klu tau laporan slh..klu laki tapi kebumi perempuan punya cara dh kira salah tu..klu biar satu negara tanggung dosa..sanggup?mmg keje tuhan hitung dosa pahala tp dh bg Al-Quran dan Hadith as guidance, so kita semak la ape kene uat..tahlil wajib ker bang?xtau hukum jgn hentam jer(siap label org munafik tu nk soh kata biar jgk eh?)

Anonymous said...

Org slh kita tlg betulkn..nie la bila agama n dunia kita separate kn..xpelah,lps nie tlg tanye dee yg dia laki ker p'puan..sok2 mati xde org ckp cmni..

priscilla mark said...

nothing bad about khunsah..
she is great person..
R.I.P

Anonymous said...

khunsa xpala..at least dia x tegedik2 mcm beruk kena belacan.. satu lagi aku rasa antara artis n org biasa..org biasa lagi buruk perangai dr artis..pasai pa? artis duk kalut nak jaga perangai .. even nampak hipokrit.. Di bandingkan dgn kita apa? sana sini duk kutuk artis jew..yg lama2 pn nk di jadikan bahan lagi..aku bleh tima org kata..xnak kena kutuk jgn jadi artis..kan ke karier d0rg..kita jgn la nk jadi mcm setan lak..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...