Thursday, August 6, 2009

I Say Take Your Time with Me My Baby

Ketika memandu, aku memerlukan muzik untuk membuat aku fokus kepada lampu isyarat dan tidak mengalami sebarang tekanan. Aku keluar dari rumah seawal pukul 6.15 pagi setiap hari bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas. At least bangun awal boleh solat subuh. Ouch. Maka untuk menyegarkan diri aku perlu dadah untuk telinga iaitu muzik. Di radio aku, 5 stesen yang sudah di preset adalah Xfresh.fm, Hitz.fm, Bfm, Fly.fm dan Era.fm.

Aku memang racist di dalam muzik membenci muzik indon maka lagu tempatan lebih banyak mendapat tempat di telinga aku. Pada suatu hari aku terdengar sebuah lagu yang aku anggap epik, sehingga menggeletar tubuh badan aku mengharapkan lagu itu keluar lagi. Puas aku tukar-tukar stesen radio, namun tak keluar juga lagu itu. Saat-saat aku hampir putus asa, tiba-tiba lagu itu berkumandang di udara. Aku melihat nombor frekuensi di radio, it's 103.0. What the whatttt it was a local band??? Please listen to this song, and tell me what you think.



The band is called South Jordan. Imagine something like The Fray, crossover them with Aizat dan Seven Collar T Shirt and you will get South Jordan (analogi yang ternyata mengikut nafsu aku) Well after some research on the net, the band is not really '1Malaysia'. Semua berkulit putih sahaja orang Amerika sejati. Apparently one of the band member IS from Malaysia and his name is Mike Chan. Nama penuh mungkin Chan Mali Chan. That's why the band receives so many airplay on their current hit single, Take Your Time, although it has been released for quite a while. I'm sure that the song above, Fatal Flaw, has stuck in your head now. So please click Read More to be mesmerized once more.



Jika pejabat korang menghalang penyiaran Youtube, sila ke laman web rasmi mereka untuk memuat turun lagu mereka secara percuma di http://www.southjordanmusic.com/.

Best kan? Best kan?



5 comments:

finaz said...

ijaiii.. indon band bestlah.. i suka.. esp. kerispatih songs.. sgt menikam jiwa ok.. silalah dgr

Mohamad Faizal said...

naaf finaz saya telah dihasut oleh kumpulan the times untuk membenci band indon...saya cintakan muzik malaysia

luca d' jiwa said...

saya sokong muzik tempatan. lawati lah laman web saya dan dengarkan lagu lagu di dalamnya dan berikan lah pendapat anda.

www.myspace.com/joannaco

Mohamad Faizal said...

wahh kau merupakan ahli kugiran joanna & co? mungkin harus tukar nama kusha & co disebabkan kegarangan bassline kau (pujian tak berapa ikhlas mengharapkan kau bagi satu backstage pass). akuuuuuu pelangiiiiiiiii

fandy said...

yaa abang ijai..fatal flaw dah melekat kat kapla aku...hehehhehehe..terbaikk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...