Saturday, August 8, 2009

July Movies!

Ahh bulan Ogos sudah tiba. Ramai orang mengeluh termasuk Fandi dan Zahrul kerana terpaksa bulan Ramadhan akan tiba. Zahrul kau dah pulih daripada H1N1 ke belum? Haa haa. Takpe antara aktiviti yang korang boleh lakukan untuk menahan diri daripada makan dan minum serta melakukan perkara-perkara yang membatalkan puasa ialah dengan menonton wayang, walaupun pahala puasa korang akan berkurang sebab melihat cleavage serta lurah punggung pelakon barat. Tapi jangan korang membaham hotdog dalam panggung pulak kerana walaupun panggung itu gelap orang tak nampak, tetapi malaikat di kiri dan kanan sentiasa mencatat amalan yang korang lakukan (usrah sambilan). Sudah, mari kita saksikan reviu filem untuk bulan Julai. Sila klik Read More untuk terus membaca.

Ratings:
$$$$$ : wajib ditonton, curi wang daripada ibu masing2
$$$$ : sunat ditonton, gelapkan saja wang koperasi
$$$ : harus ditonton, jika ada wang ptptn yang berlebihan
$$ : makruh ditonton, dermalah wang itu ke masjid
$ : haram ditonton , baik pergi beli Chipster lagi kenyang

Ice Age 3
Ulasan ringkas: Binatang-binatang purbakala kembali lagi. Perlukah sebenarnya mengeluarkan episod tiga? Nak cerita pasal apa? Aku sebenarnya kasihan dengan Scrat yang asyik kempunan tidak dapat membaham kacang kegemarannya kemudian ditambah pula dengan godaan tupai betina hangat di dalam cerita ini??? What the what?? Plot Ice Age 3 berkisah tentang kumpulan baik cuba menyelamatkan Sid daripada alam dinosaur. Mereka bertemu dengan Buck dengan accent british yang kool. There are a few laughs here and there, tapi part yang yang paling aku ketawa hi hi hi ialah ketika mereka terhidu gas ketawa aku pun ketawa sehingga terkencing sedikit.

Ratings: $$$
Spoiler: Rudy tak mati

Obsessed
Ulasan ringkas: Jika korang sudah beristeri dan beranak satu, adakah korang mampu menahan godaan wanita yang hangat di pejabat? Mungkin Muaz pernah mengalaminya setelah digoda oleh Roza. Opps sori aku terdedahkan pula. And Roza tidaklah hangat pun haa haa jangan marah Roza. Mengisahkan tentang orang negro yang berlakon dalam the office tu (sungguh aku benci kat dia) yang menjadi buruan seorang gadis berkulit putih (Ali Larter). Saiko gila barbie betina tu. Rakan-rakan yang sudah berkahwin seperti Adam dan Apai, sila jawab soalan aku; apa yang akan korang buat jika korang seorang diri di dalam kereta kemudian seorang wanita masuk dan membuka trench coatnya dan mendedahkan bikini triumph mereka? Well lelaki dalam cerita ini mampu menahan nafsu dan ingat kepada isteri (Beyonce) di rumah. Cerita ini disudahi dengan catfight antara Ali dan Beyonce. Siapa menang?

Ratings: && 1/2
Spoiler: Beyonce la menang sebab dia berkulit hitam.

Harry Potter and the Half Blood Prince
Ulasan ringkas: Malas aku nak ulas

http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince_(film)

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: link di atas

Land of the Lost
Ulasan ringkas: Haa haa aku memang gemarkan Will Farrell dengan style exaggerate serta keentahapahapaan dia. Filem ini merupakan adaptasi daripada siri tv dulu-dulu dengan tajuk yang sama. Dr. Rick Marshall merupakan seorang yang loser setelah dipulaukan masyarakat akibat teori merentas masanya. Gadis hangat dari British (bini Santiaga Munez) menggodanya untuk meneruskan teorinya lalu mereka berjaya melawat dimensi lain. Scene di bawah boleh membuatkan korang ketawa dengan ghairah sehingga perlu mandi wajib.



Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: Enik ialah penjahat yang sebenar.

Taking of Pelham 123
Ulasan Ringkas: Walter sedang bertugas sebagai customer service di KTM amerika sebelum dihubungi oleh Ryder dan rakan-rakan jahatnya yang telah merampas keretapi dan menuntut wang RM10 juta jika tidak dia tembak orang-orang di dalam keretapi. Ryder yang merupakan ahli mlm Omega Trend menjangkakan orang akan menjadi downlinenya dalam kekecohan ini dan sangkaannya memang benar. Ryder dan Walter bergayut di telefon macam orang bercinta sebelum Walter dipaksa untuk menhantar sendiri wang itu kepada Ryder.

Ratings: $$$ 1/2
Spoiler: Ryder sebenarnya ialah ahli Saaaaaberrrr Riderrrrrr and the Staaaar Sheeeerif

Jumpa lagi dalam segmen yang sama pada bulan hadapan.



3 comments:

Anonymous said...

cam takde cite best je jai bulan julai. aku nak tengok 500 days of summer kejap lagi

adam

Anonymous said...

jai, cite 500 days of summer best gile.

adam

Mohamad Faizal said...

ada zooey pasti super sweet. malangnya setelah melihat kalendar perfileman tempatan, filem itu macam tidak akan ditayangkan di sini...tunggu DVD ah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...