Thursday, August 27, 2009

Soalan Untuk Jejaka-jejaka??

Terima kasih kepada gadis-gadis yang telah memberikan jawapan kepada persoalan yang sering bermain di perut kami. Saya mewakili kaum jantan-jantan kabaret kini semakin arif tentang perihal emosi serta fenomena period wanita secara amnya. Kami kaum lelaki sebenarnya memang understanding, adil dan saksama. We have learned so much about gadis-gadis, now it's time for you gadis-gadis to get to know us. Sebagai contoh, korang gadis-gadis tidak boleh assume kami kaum lelaki hanya berminat menonton perlawanan bolasepak di televisyen (stereotype), walaupun hakikatnya kami juga bernafsu menonton rancangan memasak Jamie Oliver. Terperanjat? Sila klik Read More.

Itulah sebabnya kami ingin memberi peluang kepada anda gadis-gadis di luar sana untuk bertanyakan sebarang persoalan tentang lelaki yang korang selalu bincangkan dalam sesi 'girls talk' korang. It can be about anything. Tidak kiralah soalan itu berbentuk ilmiah, seksual ataupun emosional, semuanya akan dijawab dengan jujur seperti kalian menjawab soalan yang saya berikan tempoh hari. Kalau saya seorang yang menjawab pasti jawapan dia sentiasa merapu kerapu, maka saya akan meminta teman-teman pillow talk saya untuk turut menjawab soalan-soalan anda di entri yang akan datang. Bagaimana? Seronok bukan? So think long and hard (that's what she said) and leave your questions in the comment section.

Oh, satu orang, satu soalan ya. Also, please leave your name or at least nama fantasi korang jika segan, senang nak reply nanti. Thanks. Assalamulaikum.



27 comments:

<< s| tED| >> said...

en. ijai.. kenapakah lelaki kalau nampak perempuan yang cun banyang, kepala mereka akan terteleng-teleng, tetapi apabila melihat perempuan yang alakdar sahaja, hujung mata pun tidak mahu bergerak?

Anonymous said...

en. faizal, camne nak tau kalau lelaki tu betul2 minat kat a girl atau tidak? i have this one guy, for the past few years we have been friends, sometimes dia mcm tunjuk yang dia syok kat i.. tapi kekadang tu dia buat bodoh jer.. camno ni? ape signals yg selalunya lelaki buat that shows he is into that girl? and apesal dia mcm suka main tarik2 tali? sekian..

p/s: err.. ni mmg byk soalan tp related.. takpe kan? hehe

FatCat said...
This comment has been removed by the author.
z a t i said...

nape laki selalu rase diri sendiri hensem?

Anonymous said...

asal lelaki nih dia cakap je tp tak buat and diorang fikir tak nak kawen ngn kita ke couple je sesedap rasa tp takde niat nak kawen ngn kita?macam mana nak taw semua itu?kalau nk tanye malu;p

Anonymous said...

betul ke it's ok for a woman to make the first move? ke mmg korang akan pandang ia sebagai desperate and then laugh behind our backs?

Idlan said...

soalan: bilakah dr. shuduh akan bawak gadis dia balik jumpa mama dan abah?

Anonymous said...

bila encik faizal al-kacaki nak kawen ngn gadis anda?tak takot dia lari diambil org ke?kalau bf saya lambat nak kawen ngn saya mesti saya mempertikaikan kesetiaan dia and lagi satu perempuan tanak org call her andartu taw.25 thn cutpoint bg saya.tp saya belom 25 thn.24 pon belom.23 lagi belom;)

Anonymous said...

nape norman hakim dh ade isteri lawa2 nk plak kat memey yg rase nak pijak lumat2 tuh?lelaki hlg rasa suka kat bini ke bila bini dia sdg mengandung or br lps b'salin?bnyk cantik hbs madu sepah dibuang!

Anonymous said...

secara statistiknya apakah kebarangkalian menemui lelaki (irrespective of his sexual orientation) yang x pernah plok plok di dunia ini?

silent reader.

Anonymous said...

good luck jai jawab soalan soalan ni. aku takut nanti kau bagi jawapan yang terlampau ikhlas seperti tulisan yang tertera kat baju family guy kau. haha.

adam

Anonymous said...

haha..
habisla kau jai..soalan maut semua ni( kecuali soalan kakak aku)..
aku nak jawab gak,tapi bg privilage kau jawab dulu la..

p/s:sudahkah anda menggunakan kad liar minggu ini?


-shuhud-

Anonymous said...

encik ijai,

apa yang menyebabkan lelaki ingin berkahwin?

Anonymous said...

merujuk kepada pernyataan saudara adam:

apakah yg tertera pada baju family guy encik faizal?

Anonymous said...

soalan kepada dokter shuduh assuming dia jejaka. dentist on-call buat apa?

silent reader.

Anonymous said...

oh dah jawab soalan rupanya. kensel ya dr. shuhud. kiranya anda mahu ambil maxfax in the future atau itu memang kewajipan utk dental intern seperti hukum lelaki menonton porno walau sekali sepanjang hayat mereka?

silent reader.

Anonymous said...

ahaha nahas ko kali ni jai..jawab la satu2 ak nk bce hehe..tp utk penyoal2 sekalian,
-jwpn bg soaln utk lelaki da bkahwin sila rujuk 'adam'..
-jwpn utk soalan psgn sdg hangat bcinta jarak dekat sila rujuk faizal..
-jwpn utk soalan psgn sdg hangat bcinta jarak jauh rujuk shuhud..
-jwpn utk lelaki yg da trikat(btunang) tp pura2 single rujuk jamil hahaha..

-fandi-

Anonymous said...

siap laa jamil pas ni..ish ish..

-Evi-

Adam Johari said...

adoi fandi mampos aaa jamil camni. haha

Anonymous said...

wah ak baru tulis je selang bbrapa minit trs evi bace..mcm ade sense plak yg nk mengkantoikan jamil hahaha..evi sy bgurau shja jamil adalah lelaki yg setia bukan seperti watak jamil dlm filem madu tiga..kesetiaannya hinggakan dia tidak lagi menonton filem lucah yg slalu dipinjamnya dari faizal..hehe..

-fandi-

Mohamad Faizal said...

untuk gadis2: wah panas sungguh soalan2 kalian. kalian ni memang pandai mengeksploitasi situasi ini. akan tetapi semua soalan akan dijawab dengan penuh kelelakian dalam entri khas akan datang, tungguuuuuuu

qairom: terlajak perahu boleh diundur, tersalah komen dazu tak marah punya (peribahasa moden). haa haa mengapa delete komen tak salah jika anda menjadi stalker kawan2 teman lelaki anda

adam, abe, fandi: nanti aku assign soalan untuk korang jawab sekali. btw berdosa tau fandi tuduh jamil tengok porn

evi: percayalah pada tunangmu walaupun dia kadang2 pervert sikit

Anonymous said...

lelaki pilih rupe paras o bentuk badan?

girly

Anonymous said...

errr jai aku harus menjaga air muka serta air telinga dazu. lagipun aku dah menyamar soklan panas di atas.

Mohamad Faizal said...

kitak kenak tulis namak baru kamek tahu sape kitak bukan manok. terer tak om aku kecek sarawak

Anonymous said...

memang fail. btw surau assobah dah habis terawih ke ko eskep? kalau ada pak mentua aku terawih kirim salam kat dia.

Anonymous said...

asal korg rasa intan ladyana hot?

Anonymous said...

dia tak hot la sgt..cool je..dynaz atau maya karin baru hot..bile tgk dorang mcm ade heat transfer(subject killer tuk student mechanical) dlm bdn hehe..

-fandi-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...