Friday, August 14, 2009

Zon Larangan Manusia

Setiap kali aku memandu pulang dari tempat kerja membayar tol Sungai Besi dan melepasi sebuah billboard misteri, aku pasti ketawa seorang diri. Gilakah kau Faizal. Kita ikuti kisahnya di bawah:

(memandu pulang setelah bertemu janji)

ijaicool: esok kita nak tengok cerita apa?

da' killa:
taktauuu. ada cerita apa lagi?

(tiba-tiba lagu The Times bermain di background)

ijaicool:
hmm eh eh BAHAYAAAA sedang menunggumuuuuu

da' killa:
OOoouUUUoo tett tenenet tenetet tenet tenet (kami peminat The Times)

da' killa: Kita tengok cerita tu nak? (sambil menunjuk ke arah billboard). Wahh kool gila Peter Jackson buat cerita Melayu....

ijaicool: what the what??? Bila masa Peter Jackson buat cerita Melayu?

da' killa: tu dia tulis 'District 9: Zon Larangan Manusia.....'

ijaicool: (gelak terbahak-bahak sebelum dilempang bertalu-talu)

da' killa: apa motif dia buat iklan dalam BM eiiiiii (lempangan diteruskan)


Poster asal. Sila lihat versi Melayunya di sebelah kanan lebuhraya KL-Seremban selepas tol Sungai Besi menuju ke Bangi.

Well District 9 viral marketing is really working. Namun cerita di atas hanyalah mukadimah sahaja. Sila klik Read More untuk cerita yang sebenar.

Esok merupakan hari graduasi master da' killa di UTM Skudai. Ayuh kawan-kawan ucapkan 'Kongratulasi Datillah!'. Dengan adanya hard copy ijazah sarjana di tangan, adalah diharapkan pihak UniKl tidak memberi alasan lagi untuk tidak menaikkan gaji pensyarah jelita yang selalu dipikat oleh pelajarnya sendiri kerana menyangka dirinya adalah salah seorang pelajar juga.


Walaupun saya tidak dapat hadir di sana kerana perlu menghadiri kursus Windows 7, namun sebahagian daripada saya tetap berada di tangan kiri anda ketika anda hendak melihat jam pukul berapa. Wahhh lawanya jam baru awak. Hee hee.

Kongratulasi babe!

p/s: kawan-kawan pastikan kita keluar malam esok kerana pasti tensen aku berkursus di hujung minggu 9 to 5. Koksaker.



11 comments:

nadeera said...

Congrats datillah =)

Anonymous said...

congrats datillah bh ht ijai..nnt ak blnje ko(datillah shja) sbg mbalas ko blnje tony ramos haritu hehe.. (wlupn ade duit ijai n abe tp itu boleh diabaikan)..

-fandi-

Syed Muaz said...
This comment has been removed by the author.
Muaz said...

congratz Masters datillah!

ijai, tadi aku tgk frontpage Yahoo, title dia "It's hip to be round" - terus aku teringat kat ko.

Sila ikuti bacaan nya di sini.. hehehe
http://www.nytimes.com/2009/08/13/fashion/13POTBELLY.html_r=3&scp=1&sq=hip%20to%20be%20round&st=cse?no_interstitial

Muaz said...

Sila ikuti bacaan nya di sini.. hehehe
http://www.nytimes.com/2009/08/13/fashion/13POTBELLY.html_r=3&scp=1&sq=hip%20to%20be%20round&st=cse?no_interstitial

Syed Muaz said...
This comment has been removed by the author.
Muaz said...

what te hell..link doesn't work.
sorry spam ko punya blog.. haha

try this one: http://www.yahoo.com/s/1115449

Mohamad Faizal said...

nadeera: nad kekasih hilmi azizan ke? atau nadeera kekasih G. Saravanan

fandi: ooo pandai ah eh buat2 lupa patutla taknak jumpa kami beberapa minggu ni

muaz: sampai hati u panggil i 'round'. aku baca artikel ni tau ingat kat kau http://en.wikipedia.org/wiki/Best_Friend

nadeera said...

hee..hilmi azizan =)

els said...

congrats datillah!! hehe ijai bagi jam. nice and subtle way to mention that. hehehe.

bila nak bagi cincin pulaaaaaaa. ;p

z a t i said...

la....aku dh agak...patut la mase aku tgk konvo adik aku mcm kenalll je wanita dlm skrin beserta nama yg sgt familiar.aku ingt ilusi kerana tidak cukup tisur lalu mengabaikan fakta.adik aku pun grad master die the same day.

kongret anyway.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...