Sunday, November 8, 2009

Kongratulasi Ikmar!

Siapa Ikmar? Ikmar adalah kawan aku semasa di Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan 3. Don't get too exited. Ikmar is a guy so please take your hands off your pants, unless you're into that stuff. Anyway semalam Ikmar telah berjaya memperdayakan seorang gadis untuk mengahwininya (haha). Majlis nikah berlangsung pada malam Jumaat tetapi sehingga artikel ini ditulis, Ikmar masih belum lagi menyetubuhi isterinya di atas halangan saudara mara yang bertandang di rumahnya.

Ayuh kita kenali Ikmar dengan lebih lanjut. Semasa aku form 1, kami semua menjauhi Ikmar kerana kami merasakan dia seorang yang abnormal, terutamanya saiz kepalanya yang sebesar tembikai itu. Perkara ini diakui oleh Ikmar sendiri setelah dia mengadu dia terpaksa menempah songkok kerana tiada saiz standard yang boleh dipakai. Namun begitu, aku dan Ikmar mula menjalinkan persahabatan apabila mengetahui yang kami mempunyai minat yang sama ketika itu iaitu gusti WWF. Ikmar minat Bret 'The Hitman' Hart dan aku pula meminati The Undertaker. Kami selalu meniru dan mempraktikkan gerakan-gerakan penyudah seperti Tombstone Piledriver dan the Sharpshooter kepada rakan kami yang tidak bersalah seperti Razi Zaman.

Semasa form 2, satu kejadian yang tidak dapat kami lupakan telah berlaku. Kalau jumpa Ikmar je mesti kami ungkit perkara ini. Pada suatu hari, kelas kami telah didatangi pasukan pengawas tingkatan 4 untuk melakukan spot check. Ikmar secara pailangnya menunjukkan 'hidung babi' kepada pengawas bertugas iaitu Fariz Ubaidullah sebelum dia ditampar oleh pengawas itu. Ikmar yang memang terkenal dengan sikap panas barannya terus menjerit "HOI SAKITLAH" lalu menumbuk belakang pengawas itu sehingga pengawas itu terpelanting sejauh dua meter (exaggeration). Terus terdiam satu kelas sehinggakan ada yang terpancut air mazi kerana ketakutan. Seorang pengawas berkulit hitam cuba masuk campur untuk menenangkan keadaan namun setelah dia ditempelak Ikmar dia terus mengadu kepada Ustaz Mahir. Kisah itu tidak berakhir di situ, pada petang itu, satu kelas tingkatan 4 telah menculik Ikmar sebelum membelasahnya beramai-ramai (ada khabar angin kata Ikmar was sexually abused). Ikmar tidak pergi solat Jumaat pada hari itu. Kau memang seorang wira Ikmar.

Sudah. Itu semua kisah lama. Ikmar kini telah memiliki gadis yang dicintainya/dibomohnya secara sah. Tahniah Ikmar. Aku harap kini kau boleh lupakan mimpi basah kau yang ada aku tu. Ayuh kita klik Read More untuk melihat gambar-gambar di majlis perkahwinan Ikmar.


Majlis perkahwinan Ikmar dijalankan di sebuah dewan di area Diplomatik presint 15, kool jugaklah tempat dia. Dikelilingi oleh taman yang indah berserta dengan burung yang berkicauan.


Line up pada hari itu ialah aku, Jamil & Evi, Abe dan Fandi. Mana tah kanak-kanak lain. Aku memang menanti-nantikan majlis perkahwinan di hujung minggu kerana tiada siapa yang hendak menghantar makanan kepada aku sepanjang pemergian mama aku ke haji. Sob sob snort.


Lihat gambar di bawah. Ketara sekali unsur homoseksualnya bukan? Baju nak kaler sama, belang sama, dua-dua beli dekat Padini pulak tu. Apabila ditanya tentang hubungan mereka, mereka sekadar ketawa hi hi hi sambil menjeling manja antara satu sama lain.



Ayuh rakan-rakan ucapkan kongratulasi kepada Ikmar. Semoga kau berbahagia dengan gadis yang dicintai serta tidak pukul bini. For more pictures, please visit my fesbuk:
http://www.facebook.com/album.php?aid=135165&id=628280825&l=6fe4d0ec9e



9 comments:

Anonymous said...

congrats ikmar! gile ah ikmar berjaya kahwin sebelum ramai geng bangi kite.

apentah jadi ngan fariz ubaidullah tu. kalau jumpe die tengah tengah jalan kite kene pukul secara konvoi.

adam

suzana said...

ha ikmar
saya masih ingat kejadian itu..
anyway. congratulations!!!

Idlan said...

Ni ke Fariz Ubaidullah korang tu?

http://www.wayn.com/waynphotos.html?wci=photo&photo_key=15115120&ref_id=

Anonymous said...

hmmm...sunggguh menarik entri ini...

so, bila tuan punye blog ni nak berjaya dibomohkan untuk berkahwin???

oh, kalau tak ada org hantar makanan di hujung minggu, talifon je 'org di sebelah mejaku ini'.

-dari-
kakak di sebelah meja si minah itu

Mohamad Faizal said...

adam: kalau kau one on one sekarang dengan dia pun aku rasa kau boleh menang tipis

suzana: aku ingat lagi kau menangis teresak2 ketika itu

akak abe: haha siap carik gambar lagi. tapi memang tidak syak lagi itulah orangnya

kakak sebelah meja minah itu: buat masa ini saya makruh kahwin kak bernafsu serakah tapi wang masih mintak mama

Anonymous said...

nate mu ijai(carut ringan dlm bahasa kelantan)
para pembaca yg budiman,aku dan fendi telah diperangkap oleh en faizal utk bergambar bersama..tak caye tanye cik evi tunang jamil(evi tolong back up kitorg..)

gile ah along..siap pi carik gambar fariz ubaidullah tu..haha..tapi tumbukan ikmar mmg sgt gagah..mcm tumbukan padu maut suria perkasa hitam..kesan rekahan pada dinding kelas 2 amanah masih boleh kelihatan hingga ke hari ini..


-shuhud-

Anonymous said...

haha along siap cari gambar..siyes muke tak brubah klo boh songkok lg mmg mcm die f4 dlu2 hehe...ikmar ko tak berbulu ke tgk pic fariz tu??=P..da de bini mst bz ke lain haha..

p/s: evi bekap la nnt kami bukak cerita kau dan jamil pulak hahaha..

-fandi-

Anonymous said...

ha?! cita apa yg korg ada? haha sbnarnya..meraka tersipu2 malu bila disuruh bergambar bersama..

Anonymous said...

ha?! cita apa yg korg ada? haha sbnarnya..meraka tersipu2 malu bila disuruh bergambar bersama..

-Evi-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...