Wednesday, December 2, 2009

Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 4

Anda teruja apabila membeli-belah? Anda ada lebih daripada 12 pasang kasut? Anda didatangi darah haid setiap bulan? Jika anda menjawab 'Ya!' untuk soalan-soalan tersebut, maka sudah tidak syak lagi, anda ini memang seorang gadis. Jika anda seorang gadis, maka anda diwajibkan untuk menjawab soalan-soalan yang sering bermain di minda kami jejaka-jejaka hopeless.

1) PMS itu hanya kepercayaan karut yang direka oleh kaum wanita untuk mengambil kesempatan terhadap kaum lelaki. Apa komen anda?

2) Bagaimanakah jejaka pilihan korang; yang matang dan macho seperti Johnny Depp ataupun yang berdada ketak dan babyfaced seperty Zac Efron?

3) Jika suami/teman lelaki anda memberi RM100, bagaimanakah anda akan membelanjakan wang itu sebagai seorang wanita shopaholic?

4) Team Jacob ke Team Edward? Ataupun Team ijaicool?

Ada lagi. Sila klik Read More untuk soalan-soalan seterusnya.

5) Di manakah keseksian seorang lelaki bagi gadis-gadis? Faizal ni contoh kategori seksi ke?

6) Apakah faktor-faktor yang menyebabkan keputihan berlaku?

7) Kami tidak mengeluh apabila menemani anda bershopping, tetapi mengapa anda membuat muka apabila kami ingin menonton perlawanan bolesepak?

8) Ujian masakan: tanpa menggunakan google ataupun enjin carian lain, sila nyatakan bagaimana hendak masak lauk ayam masak lemak.

Terima kasih di atas jawapan anda. Teman lelaki/suami/sugar daddy anda pasti akan menjadi lebih sweet selepas ini. Muaz kau jangan jadi arbok pergi jawab soalan2 ni ok.

Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 1
Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 2
Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 3



21 comments:

Anonymous said...

1.maybe ade perempuan yg mengeksploitasi pms utk kesengsaraan lelaki.tp lelaki cant tell so kami pun have fun with it lah but for me i mmg kalau rase diri i asyik marah and sensitif je i mmg rase i pms and ckp kt my bf i pms.
2.i nak semua ciri tuh boleh.semua my bf ada but i'm not sure about the babyface.
3.saya ddk luar negara nih nak beli coach pon tak ckp with that money.
4.saya nak team edward.team ijaicool pon boleyh.
5.i rase depends on perempuan tu.ade yg kata nerd,funny,dada ketak seksi dan lain2 lagi.as for me,i rasa able to make fun of himself and still stay cool and funny about it mmg seksi.kalau tambah muka kacak while doing that lg seksi.
6.i tak tahu.lumrah alam kot.my mom cakap sbb stress and dh nak dkt dtg bulan.
7.bf saya lama2 penat juga teman saya shopping so saya buatlah muka and besides,bila dia tgk bola dia tak layan saya.mcm ckp dgn tunggul:p.
8.sambal+tomato paste+cili paste+tiram+mixed vegies+ayam.lps tuh tambah pati ayam masak merah.baru buat tak google pon(ok perasan:p)

-stalker yg baik hati:p

finaz said...

oleh kerana i stress study sampai tumbuh jerawat so i nak jawap soalan2 u nih..

1) bukan kepercayaan karutlah.. mmg betul. but it depends from a girl to another and how she handles it.. tp mmg serius ada certain days tu rasa nak marah2 orang tp taktau pasal apa and dgn siapa..

2) yg baik hati, kelakar, penyabar, paham i and humble.. rasanya mcm takde je artis yg mcmni..hehe

3) i topup dengan duit i beli barang2 yg i nak.. mcm perfume ke.. or bawak bf tu sekali gi makan.

4) i pilih team ijaicool sebab i tak minat twillight

5) for me lelaki seksi kalau dia kelakar and take care sgt2 pasal i.. hehe ok ni sound kinda selfish. lelaki seksi bila bau perfume dia best and berbontot tegap (omg i sound like a pervert !!!)

6) hormones. ye kot?

7) i tak kisah. pegiler tgk bola dgn kengkawan (lelaki shj) asalkan dia betul2 tgk bola n bukan keluar dgn pompuan lainla.. nak suro temankan skali tu.. maybe tak kot. hehe.. tp kalau shopping i lg suka shopping sorang. i malas la org ngekor dari belakang.. i want to take my own sweet time. mcm rasa bersalah biar dia kebosanan mcmtu

8) haha ok ni i agak2 jela yer. mula2 tumis bawang n cili blend.. lepastu masukkan santan.. masukkan kunyit serbuk.. pastu ayam. betul ker nihh. tak minatlah masak lauk2 masak lemak nih

Anonymous said...

yaAllah ayam masak lemak ke.i terbaca salah engat ayam masak merah..*malu sendiri*..kalau macam tuh tambah santan and jgn letak pati ayam msk merah nanti jadi merah plak:p

-stalker td:p

Mohamad Faizal said...

stalker baik hati: haa haa bagaimana ni masak lemak kaler kuning jadi kaler merah pulak

finaz: bontot tegap...haa haa. btw masak lemak mana ada letak serbuk kunyit (buat2 tahu)

Anonymous said...

2)mamat korea
5)faizal tak
7)bola sepak boring
8)ayam kunyit bawang santan perasa

siti

jana said...

ni mak orang yang jawab ya

1.PMS ujud,tak caya tanya 4 lelaki kat umah kak jana bila nak dekat waktunya.

2.yang beriman je,handsome,macho,babyface tak penting sangat,handsome sangat pun hati tak senang,sedap mata memandang cukuplah.

3.beli buku novel kot.

4. team ijaicool lah,bila PMS tak stress.sebab ijai kelakar gila.

5.keseksian lelaki pada keperabadiannya,tentang ijai seksi ke no comment tak pernah tengok in real life tapi ijai kelakar pun seksi juga.

6.emmmmm....no idea kena google kot

7.kak jana joint je anak-anak tengok bola takda masalah,sebab dia orang ikut je permaisuri ni shopping tanpa merungut dan dengan gumbiranya.

8.masak lemak ya,cili api,bawang blendkan lepas tu tumiskan,masuk ayam dan santan cair,serai blend sekali pun boleh titik pun boleh and masukkan sikit kunyit serbuk,masuk kentang ,kentang dah empok masukkan pula santan pekat.Kena kacau selalu taknak pecah minyak ya.garam jangan lupa pula.lepas tu wallla dah siap.seminggu sekali or dua kali wajib lauk ni dirumah laki den kan orang minang.

Sekian terima kasih.

[z@ck] said...

1. Tak. PMS memang satu fakta. Kalau nak amik kesempatan, rasanya byk lg cr lain.

2. Nak dua2.Bhahaha.Tamak

3. Tak kot.Simpan dalam laci bt pekasam.

4. Aku tak minat dua2.

5. Mata dan 6 pax

6. Stress. Kalau kehitaman sebab panas terik kot.

7. Aish. Mana ada keluh kesah. Nak tgok smpi tungging terbalik pn boleh.

8. Ayam goreng terlebih dahulu. Santan, kunyit hidup, cili padi. Aku ingt yg itu je. I'm a bad cook

attiesya said...

Tetiba teruja nk jawab..:-)

1. Bukan rekaan.. mmg berkaitan ngan hormon.. cuma tgk dilihat smada 'lyn' atau x je PMS tu..

2. matang + macho + kurus keding + muka mcm pecah rumah = JEJAKA IDAMAN.. lagi best kalau boleh main gitar.. pergghh

3. RM100.. hurmm nk beli apa ekk?? buku citer dpt laa 2 biji.. :-)

4. ntah.. dua2 x minatla.. tp ijaicool ni mmg menarik.. baru 3 kali drop by..

5. 'kegentlemanan'-nya.. ada ke perkataan ni..

6. hormones + letih

7. ye ke x mengeluh??

8. Bahan2:

10 ulas bwg merah (kecil)
4 ulas bwg putih
kunyit hidup (sikit je) dalam 1 inci - kalau x de serbuk kunyit 1 camca teh
cili padi (ikut la nk pedas mcm mana)

(Semua bahan di atas dikisar)

Serai 2 btg dititik
Santan 1 biji (santan cair + pekat)
Ayam
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
Asam keping 1-2 keping
Minyak untuk menumis

Cara:
1. Basuh ayam ngan tepung gandum (jgn lak ngan clorox ke glo ye).
2. Masukkan minyak. Tumis bahan2 yg dikisar smp naik bau. Masukkan santan cair. Biar mendidih skejap.
3. Masukkan ayam + serai. Biar seketika. Masukkan asam keping, garam + gula.
4. Akhir skali masukkan santan pekat dan biar mendidih seketika.. bila biar mendidih ni, jgn smp pecah minyak ye..
Sekian.. selamat mencuba

Diyana Yunus said...

1) salah..lelaki yg amek kesempatan..bila pompuan majuk ke mrh sket ke..mulela klua ayat..u ni PMS ke?nk dtg bulan ke?etc..PMS tu sbb hormon..depends on that person how she handles her emotion la..klu aku, sng nangis bkn mrh2..

2) jejaka pilihan saya -> sila lihat husband saya..

3) simpan, or beli buku cerita..

4) Team ijai (xbrape cool) haha

5) his smile & humor & ke-caring-an terhadap family & girl dia..

6) again, hormones..hygiene pun ye gak..mengandung pun ye gak..genetic pun ye gak..depends on org la..

7) sape katee????ade je laki mengeluh tmn pmpn shopping..klu aku mengeluh sbb nye laki aku keje mlm..so sesekali dia ade kat umh time mlm, nk klua ngn kengkawan tgk bola lak, sdh la gak..so solution: aku ikot skali wpun kebosanan thp cipan..

8) sila tgk comment kak jana..begitulah cara msk dia..mls aku nk taip..hehe..

Cik Faridah Huda said...

nak jawab..tp esok lah ek..
ari nie x sempat..masa mencemburui ku~ayat cliche...

Anonymous said...

nak jwb gak!!

1. pms tuh fakta weh. otomatik jd nak mrh. sensitip.

2. macho n matured!! hans isaac.huk2

3. hmm.gua tak sopaholik. gua belanje mkn.lagi bes weh.

4. team ijaikul.

5. seksi kt dada..auwww.hahah. ijai tak seksi lgsg..hahaha. ikram macm seksi jer...;)

6. tak jage kebesihan. kuman!!

7. len kali g ah tgk bile kitorg soping. adil kan.

8. blende bwg kecik 5 biji + cili padi 13 bijik ke lagi peds lg bes + kunyit idop 3 cm. pastu masuk lam kuali.tayah buh minyak.pastu masuk santan pekat. masuk air. masuk ayam.kacau sampai masak. jgn biar. kang ade layer tebentuk kat surface. ahahah. betul neh. tak tipu. tapi kan, kalo buat sotong lagi bes. udg pon bes. sbb manis.

sekian.

yang benar,
cik anon sweet

6.

Anonymous said...

8. tambah garam setengah sudu. ajinomoto ex5 sikit. gua lupe tadi. ampon..

yang benar,
cik anon sweet

Mohamad Faizal said...

siti: faizal ya

kak jana: eden suko masak lomak ngabih an boreh yo (tunjuk terer cakap nogori)

zack: aku dulu ada 4 pack, skarang tinggal satu je

attiesya: no 2; semua ciri2 saya kecuali muka pecah rumah

nana: no 8; usah bohong, dol kata kau buta memasak hee hee

cik faridah: tak buleh. ada tarikh luput

cik anon: jika anda hot tapi solat, ikram berminat. tapi fakta sebenar keseksian dia tidak melebihi saya ok

Cik Faridah Huda said...

x kireeee....tarikh luput hanya di belog ande..tidak di belog sendiri...check it out later...

Anonymous said...

yekah begitu???tape.wlau seksi mane pun en faizal, gua tetap nampak ikram seksi. harap maklum.

p/s : cik anon tak hot. cik anon kul. same cam ijaikul. tp solat la. accept or not?

yang benar,
cik anon sweet

Anonymous said...

gua gua nk jwb!

1.pms kdg2 btol weh.mmg kami seteres juge.[seryes tatipu]

2.both joni dep ngn zek efron gua takenal.[kene gugel image ahh cani.hahaha]

3.kot dpt rm100,mgkin isik myk kete smpai penoh kot! LOL

4. teamikramseriousmachogilaaaa! hi ikram! * waving hands * :p

5.omaigod.lelaki seksi gilaa bile pakai baju melayu![alaaa.ok fine ijai.u salu pki bju mlayu.eh tp ikram juge salu woh pki bju mlayu,bukan? :p] lol adekah lelaki rase pmpuan turut seksi bile pkai bju kurung?huhuhu

6. non hygienic and fungus maybe?

7. gua tapenah soping ngn lelaki ajnabi.huhu.gua sker tonton bola sepak bile nk msok goal saje! lol

8. haishh.gua tabape terer msk.baru nk gugel.ok fine.kot kawen xpndai msk,cukop ahh mkn cinta+kasih syg saja!ahahahaha LOL

- kwn cik anon sweet - * hi anon sweet! lol *

aslina said...

jawapan aku (cover semua 4-4 sesi soklan untuk gadis2)...

better ko gi tanye mak ko, kakak, or adik je...eventho aku senirik pun pempuan, tapi biasanya masalah2 sendiri pun aku lagi senang google dari nak tanye orang...atau...better aku consult doctor @ psikiatri je terus...hahahh...

Anonymous said...

encik faizal anak tunggal lah(npk sgt stalker terhebat) and mak dia pegi haji..lagipun saya rasa sweet je ancik faizal tanye itu ini pasal perempuan sbb nak dpt input dr banyak org selain mak dia atau gf dia je.kalau bf saya tanye itu ini pasal perempuan saya rasa dia sweet and nak cuba memahami saya so i dont have a problem with u asking questions and i'll try to answer to the best of my ability.peace!

one of the anon yg dh jwb soalan2 encik faizal

Mohamad Faizal said...

cik anon sweet dan kawan cik anon sweet: korang pasti ke yang korang ni tidak tersilap tengok yang mana satu ikram?? takpe nanti saya poskan gambar dada ketak ikram

aslina: tanya mama aku dia pakai kotex or laurier? tak kot. n google tidak akan dapat memberi jawapan kepada soalan2 yang berbentuk subjektif.

anon stalker terhebat: haha go team ijaicool!

Shima Ibrahim said...

1. Oh tidak sama sekali. Kaum jejaka ni mmg x paham. Bila pms dtg menjengah, Tuhan dan gadis2 lain (gadis tiruan x termasuk, ok) saja yg tahu betapa tesnsion nye saat itu.

2. Johnny Depp. Sekian.

3. Sebagai wanita shopaholic, akan ku rembat sebijik handbag! muahaha

4. Uish..mesti la team Ijaicool (dlm erti kate lain - Edward)!!! hakhak

5. Seksi seorang jejaka bg aku tang mata. Ko mmg seksi Ijai..x syak lagi!

6. No idea.

7. Sbb, perlawanan bola sepak same je citer die..20 org rebut sebijik bola. Skali skala ade la drama siku menyiku sket. Shoping best...jalan2 cuti mate!

8. aku x tau camane nk masak nye, tp ingredient insya allah aku tau. ayam, bawang merah putih, halia, cili padi, daun kunyit, santan, garam, ajinomoto, serai, periuk, senduk, minyak masak, gas memasak petronas, stove, mancis bagi stove manual.

Noraiyu said...

1. i dun thnk so.

2. Johnny..

3. of cos. whts d money 4? hehe

4. EDWARD!

5. Dr mata trn ke hati ;)

6. de org kate, penat la, bact la, kurgnye hygiene..

7. mane de. kalo tgk player ensem, mst xwt muke ;P

8. bawg2, cilipadi, rempah2.
tumis2, msk ayam, bubuh air+santan, letak ckt kunyit.
biar gelegak tp kene kacau slalu. jgn biar naik minyak. kalo ayam empuk, blh nyum nyum~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...