Thursday, January 28, 2010

Hari Ini Hari Jadi Mama

Hari ini, 28/1 merupakan hari jadi mama. Mama minta Blackberry Bold baru. Tapi aku miskin mungkin aku bagi Blueberry instead. Takpun kek blueberi pun jadila kan mama kan? Tapi anak yang soleh mestilah membuat sesuatu untuk harijadi mama dia.



Kalau anda di memang buta IT tak dengar apa-apa, klik ikon speaker di bottom right hand corner desktop anda lepas tu move slider dia sehingga maksimum. Lepas tu klik la Play. Kalau koneksi anda lembab, tekan Pause biar dia buffer sampai habis baru kembali main, olrite? Sila klik Read More untuk sama-sama menyanyikan 'Lagu Untuk Mama'.

hari ini hari jadi mama,
ijai tak tahu nak bagi apa,
So I just grab on my guitar,
and I sing you this whateva,

oh mama i love you,
although i didn't say it selalu...

mama selalu bising ijai balik lambat,
mama takut ijai lepak dengan budak-budak jahat,
tapi ijai sebenarnya pergi makan,
dah gemuk sikit nanti lebih tampan,

oh mama yes it's true,
ijai mana pernah menipu...

mama bising kalau ijai tak tutup lampu,
mama marah kalau ijai tak basuh baju,
ijai tahu ijai malas nak cuci pinggan,
tapi ijai takde niat nak melawan,

oh mama happy birthday,
i wish you happiness all the way...

i guess i better stop singing now,
dah masuk waktu ijai nak pergi surau,
happy birthday oh my mother,
i'll you this song again next year,

oh mama i love you,
although i didn't say it selalu...

Selamat hari jadi yang ke xx mama. Mana ada tua tak percaya tengok gambar di bawah kita nampak macam adik beradik.


Ayuh rakan-rakan beri ucapan hari jadi untuk mama aku jika korang hendak makan mee kari buatan mama di open haus aku tahun ini.

original song by adam sandler from the movie 50 first dates. Lyrics by ijaicool. To download the song as ringtone, click this link before it expires: http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=2753996



29 comments:

sI tEDI said...

Selamat hari lahir mama Ijai..

lama x singgah blog ijai!

Anonymous said...

happy birthday mama encik faizal!!!alar nak mee kari tapi saya duk oversea;(..encik faizal,mama awak nampak macam kakak awak lah..awet muda betul.

anon suka2

et said...

epi bday to ur mom.^^

rindu plak dkt mak.bile la nk dpt blk umah neh.aiya.

Anonymous said...

happy bday mama ijai! :) smg pnjg umoq aunty,murh rzki,cpt dapat menantu & cucu(s) ;P

kwn anon suwit

Anonymous said...

Salam... Send my bday greeting to ur luvly mother may Allah prolong her life with good health & wellness.. Amin..

btw sora ijai sedap hingga menjilat ibu jari kaki lerrr~~ huahuahua.. boleh download ker lgu bday u tu? nak set utk alarm ringtone lah.. haha

-fanatik ijaicool-

Anonymous said...

owh..I just read that, ada link rupanya kat bwah tu..hehe..sorry2x.. blame on blindspot..hehe

-fanatik ijaicool-

Noraishikin Mohd Salleh said...

happy birthday mama :) moga mama bahagia & sehat selalu...nak rasa mee kari lagi raya tahun ni.hee

Anonymous said...

selamat hari jadi kat mama kau jai!

adam

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

Selamat Ulangtahun Kelahiran yg ke-xx makcik..

Anonymous said...

aku sgt suka lagu kau.. bukankah adaptasi dr lgu 50 first date? birthday aku nnt sila nyanyi utk aku ye.. ari sabtu nih..

-shena

nana said...

makcik, hepi birthday.

semoga Allah merahmati famili makcik, sentiasa.

Anonymous said...

hpy bday auntie..msk mee kari sile la panggil rakan2 ijai dari bangi ni hehe..

-fandi-

Shima Ibrahim said...

Happy birthday mama ijai!! *yess! dh dpt tiket nk mkn mee kari!* tp btol la ijai, mmg cam adik beradik dowh dlm gmbr tu!

anyways, lyrics ko mmg suwit. patut la adam sandler jadikan soundtrack. kelas kau ijai! tahniah!

Anonymous said...

happy birthday auntie! sedap nya mee kari..

-Jamil & Evi

jana said...

Happy bday mak ijai,semoga panjag umur murah rezeki,murah rezeki ijai tumpang sama kan ijai.

mee curry mama ijai best ye,minta resepi boleh?

Minggu lepas kak jana nak buka blog ijai kat office tapi kena blocked oleh unit ict,blog orang lain ok je boleh masuk pun,musykil juga kena blacklist oleh kerajaan Malaysia ke blog ijai ni?,tapi sekarang dah ok dah,sebenarnya dia suruh kak jana buat kerja jangan asyik nak intai blog ijai je ha ha

Anonymous said...

hepi birthday auntie hajah ruziyah..
semoga panjang umur,murah rezeki..and may Allah bless you..


p/s:thanks sebab benarkan kami berperang kat rumah ijai sampai pukul 2pagi..hehe


-shuhud-

Eliza said...

Dude...suara ko mmg hensem..

Happy birthday, mama

finaz said...

happy birthday auntie.. !!

[z@ck] said...

ko mmg berbakat untuk jadi penulis lirik la bro..

btw..aku terhibur dgn lagu ini
=)

hUdArLiNg said...

selamat hari lahir mama ijai! semoga dirahmati usia dan dimurahkan rezeki (dapat menantu especially).hahaha.


p/s: ijai,i nak mee kari ngan sagu gula melaka pls. =)

QilahLala said...

happy birthday mama!!!
ijai cepat2 kawin, so mama tak sunyi nnti :)

i suka part "dah masuk waktu ijai nak pergi surau" :p

ku els said...

happy birthday mama ijai!!!! semoga panjang umur dan murah rezeki selalu... amin. dan semoga dapat menantu cepat sikit... hehe hint hint ijai!!!! :p

Mohamad Faizal said...

tedi: kau pergi mana tedi melancong ke tahun ni datang rumah aku tuntut mee kari

anon suka2: balik obersea datang ah makan mee kari. mama saya kawan kepada pengasas nona roguy tu yang nampak muda tu

et: telefonlah mak di kampung. jemput datang ke rumah makan mee kari

kawan anon suwit: amin. jemput makan mee kari

fanatik saya: nak download lepas tu cetak rompak pun boleh. beri alamat nanti saya pos mee kari

shikin: yes anda memang tak malu nak bawak tupperware lebih pun boleh nanti haha

adam: mama aku cakap thanks

iffat: nanti aku hantar mee kari sila tinggalkan alamat emel

shena: kau syarina sedara aku ke haha datang parti liar mama malam ni oit

nana: tahniah anda pun dijemput untuk makan mee kari

fandi: ahh kau tak jemput pun pasti ada

shima: ya, aku mengaku segala pujian kau tu memang ada benarnya. datang bawak adik kau skali

jamil & evi: APA?? DAH MENGANDUNGG???

kak jana: haa haa blog saya banyak perkataan tak senonoh mungkin pakcik ict tu salah faham

shuduh: malam ini berperang sambil makan mee kari

eliza: tengkiu akak.

finaz: nanti saya kirim mee kari melalui adik anda

zack: thanks. tinggalkan alamat ye nak pos mee kari

huda: ahh sudahla awak tak datang tahun lepas (masih ingat)

lala: awak lagilah 3 tahun berturut2 tak datang (pasti ingat). kalau saya kahwin datang tak?

ezu: ejuuuuuuuuuuuu how are you? jumpa jom

Spunky Sally said...

Happy Birthday Mama Ijai..semoga sihat selalu , panjang umur dan murah rezeki.

From Mama Shima...been reading your entries for quite some time now...enjoyed them!!!

EyeDa said...

Happy birthday to Ijai's mama. Ibu2 bulan January ni mmg cool kan?kan?kan? Neway,kebetulan our mums besday sama bulan.mak kita beza 4 hari jek besday :)

QilahLala said...

saya pasti dtg :)!!!!!!! hehe

Muaz said...

Sorry lambat wish, Happy birthday mama ijai! :)

Mohamad Faizal said...

mama shima: thanks, jika saya termengumpat shadatul shima di blog saya, saya sebenarnya bergurau senda

eyeda: selamat hari jadi untuk mama anda juga

lala: tahun ini kita lihat bagaimana. huh.

muaz: thanks sayang for calling me the other nite

bina badan said...

klakar la mamat ni...


_____________________________________
dapatkan panduan bina otot badan bagi lelaki disini...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...