Tuesday, January 12, 2010

Jawapan Kepada Persoalan Gadis-Gadis: Episod 3

Assalamualaikum gadis-gadis. Saat-saat yang ditunggu telah tiba. Segala persoalan tentang kaum lelaki yang ditanyakan yang kebanyakannya berbentuk emosional akan dijawab. Anda tidak perlu bersusah payah melanjutkan pelajaran ke peringkat doktor falsafah untuk memahami makhluk simple seperti lelaki, tanya sajalah kepada kami. Sebelum soalan-soalan anda dijawab, apa kata kita berkenalan dahulu dengan ahli panel.


Dari kiri:

1) Aku. 78% lelaki sejati.

2) Ahmad Shuhud. Mengaku single di dalam Facebook

3) Khairul Afandi. Bakal berkahwin tidak lama lagi. Syukur, tak perlu lagi mencari tempat untuk ringan-ringan.

4) Adam Johari. Berjauhan dengan isteri, genggaman tangan jadi pengganti.

5) Amir Rashidi. Bakal bergelar bapa setelah setiap hari menggauli isteri.

Sudah bersedia? Ayuh klik Read More untuk mengetahui jawapan kepada persoalan gadis-gadis. Sesiapa yang tidak meletakkan nama hari itu akan aku beri nama mengikut harga pasaran. Oh entri ini sangat panjang ok.

Masalah 1

dulu aku pernah nak tanya ni, tapi apehal tah internet buat hal sampai ke sudah tak boleh publish.

kalau lelaki sms/call tanya tadi buat apa dan prempuan jawab baru mandi, adakah itu akan trigger imej tak sopan kepada kaum anda?

sibi chako, Illinois


Faizal menjawab:

Tidak sama sekali. Melainkan gadis itu membuat ayat susulan seperti “opps terlucut pula tuala I ni. Uhhh sejuk….mmmm ahhh…” yang ternyata niatnya ingin menggoda kami.

Masalah 2

ermm.salam..nak tanya..

1- kenapa ye ada lelaki yang suka mendiamkan diri kalau ada masalah?

2- dan bila dia ada masalah, dia akan diamkan diri and ignore gf dia sampai sebulan dua. taknak share apa2 n gf tu pon tak tahu apa dah berlaku. lepastu si gf tu ingatkan dah clash dgn bf dia tu, tapi alih2 je dia kata 'kite tak clash pon'..kenapa ye?

3- bukan ke mendiamkan diri for a month tu dah kira dia bagi hint kat kita that 'we are so over'?

4- for a month bf tu diamkan diri, si gf ni cuba anta macam2 kat bf dia tu. send chocolate, cards, untuk minta maaf if its her fault yg menyebabkan dia mendiamkan diri. it didn't work. lagi si bf tu senyap macam dah mati ada la. apehal ek jadi gitu?

5- and, shud i walk away from him and start a new life or should i stay? its either miscommunication or... what?

fsakinah~


Fandi menjawab:


1- Takde lelaki yang boleh kawal masalahnya sendiri cuma mereka terlampau degil untuk mengakuinya..

2- Kadang2 tekanan dari luar yg berlebihan menyebabkan dia berperangai sebegitu...sebelum anda mendeclarekan diri menjadi gf ssorang, sila mengenali bf anda secara lebih mendalam bagi mengelakkan kekeliruan tentang perangai dan habitatnya..

3- dat depends..kalau gf dia rase da over, maka over la..lelaki begini adalah di bawah tahap pra-matang yg masih menagih cinta monyet..tiada lelaki yg tidak serius jika bercinta dan berniat untuk mendirikan rumah tangga..haha siyes abes!!

4- Sama ada kurang duit, kurang pembelajaran tentang komunikasi atau pon dia kurang matang...lelaki macam ni elok djauhi untuk dibuat kekasih...dia belum mncapai tahap dewasa yang memikirkan tentang generasinya pada masa akan datang..huhu

5- First you should know yourself..are you able to stand by yourself if he is not yours anymore?? Nothing in this world can't be replaced..
even love if u can't find it, u still can create it..Why is it that we love the ones who ignore us n ignore the ones who love us? Have u thought bout this b4??

Masalah 3


jika lelaki bencarut/ mengeluarkan kata2 kesat seperti : Bangsat kau!!.

ayat ini keluar dari mulut dia selepas awek/tunang/bini nya terkepitkan sedikit bahagain tangan nya pada jam lelaki itu (waktu memakai kannya JAM tangan).

soalan1 : Adakah lelaki ini selamat untuk dijadikan pasangan hidup?

soalan2: Adakah lelaki mmg suka menjadi baran kerane kesilapan kecil?

Kitti, Karabi Thailand

Amir menjawab:

Soalan 1: Selamat atau tidak Selamat untuk dijadikan pasangan hidup mungkin menjadi persoalan ke dua dalam kes di atas. Persoalan yg lebih utama adakah anda sanggup untuk diperlakukan sebegitu rupa….Jawapan anda akan terus dapat merungkai persoalan di atas….simple…klu anda sorg yg soft heart…mgkin anda akan mudah ambil hati dengan pasangan tersebut….Jika anda jenis yg terjah je jenis xkisah pasangan nak carut apa….go ahead…org kata cinta tu buta…kalau dah syok…pedulik hape ye tak….tapi di sini ada sedikit nasihat….untuk dijadikan pasangan hidup…kene pandang next 20 years…klu baru bercintan cintun dah berbangsat..bangsat…..dah kawin kelak secara janjang aritmetiknya kaki akan hinggap di muka laa…..mmg betul manusia boleh berubah….tapi klu karakter beliau dah mmg sejak azali begitu…mgkin perlukan masa dan ikhtiar yg bersungguh2 utk berubah….tepuk dada Tanya selera…eceh….

Soalan 2: Bergantung pada karakter lelaki tersebut…..soalan ini amat general…..mungkin ada lelaki yg baran…ada lelaki yg kadang2 baran kadang2 cool..ada yang manjang cool je….tapi kene ditegaskan di sini bahawa setiap lelaki mmg ada ego mereka yg tersendiri….mungkin ada lelaki yang bersifat lembut ala bapok tapi ego melangit mcm bagus…..kesimpulannya lelaki n ego tidak dapat dipisahkan….

Masalah 4

Kenapa budak lelaki tergila-gilakan taylor swift? Budak kat ofis aku hari2 cakap pasal dia naik menyampah aku

stalker tegar


Shuhud menjawab:

biaselah lelaki sekarang tergila2kan si comel taylor swift..comel,suara mantop(nyanyi live kantoi sket la),lagu meletup2..lumrah alam benda yg cantik dan comel menjadi kegilaan ramai jejaka..same la seperti gadis2 tergila2kan robert pattinson..ianya subjektif and depends on perception masing2..anda sepatutnye pelik sekiranya ramai jejaka tergila2kan rosnah mat aris atau julie dahlan..setakat taylor swift tu normal la..hehe..

Masalah 5


1.sejauh mana lelaki pentingkan rupa bila memilih pasangan?
2.korang suka yg comel ke cun ke ayu ke jelita ke ape?ke subjektif soalan ini?
3.cun ke wanita bila mengandung nih di mata lelaki?

anon kampung baru


Amir menjawab:

1.Jauh beb….secara jujurnya…rupa merupakan faktor pertama yang di pandang lelaki normal….ke dua adalah tubuh badan….serius ini adalah fakta….walaupon begitu lelaki tidaklah begitu kejam….mereka pandai mengukur baju di badan sendiri….biasanya lelaki tidak akan demand better daripada apa yang mereka deserve…..

2.Memang subjektif kertas dua sejarah spm la soalan nih…..Aku akan jawab sebagai diri aku yee….Klu aku aku prefer yang ayu n cantik mcm wife akuh [terpaksa tambah nanti beliau salah sangka]….comel tuh mcm bdk2 laa….jelita tuh mcm cantik makcik..makcik plk….ini adalah pendapat peribadi ya…tidak mewakili spesis lelaki secara totalnya….

3. Secara jujurnya kecantikan wanita itu akan di uji semaksimumya ketika beliau mengandung…..wanita mengandung terbahagi kepada 2 golongan….golongan yang pertama ialah golongan wanita mengandung yang semakin bersemangat untuk melawa n menjadikan kandungan beliau sebagai salah satu aksesori kecantikan beliau….golongan yang kedua ialah golongan wanita mengandung yg morale down pinggang dah xmcm Amber Chia lalu langsung mengabaikan kecantikan beliau…..bergantung pada wanita itu sendiri golongan mana yg ingin disertai….Lelaki simple…klu cantik suka laa….

Masalah 6


salam..
aku ade knal sorang mamat ni through YM chat..mule2 ktorg chat biase2 je tp alih2 skg dia ckp suke kat aku la..blabla..

soalannye:
1) korang rase bule caye ke kate2 mamat ni, sdgkn aku xpenah jumpe dia pn.and dia xde effort pn nk jmpe aku..huhu..

2) camne nk tau kalu lelaki tu btol2 suke kt pompuan?

aku spt hidop dlm kepura-puraan,
anon5034


Amir menjawab:

1) Jangan buang masa dengan org mcm nih….klu betul2 die suka anda…die mmg dah kenal anda siapa n akan menjadi stalker anda….jika beliau benar2 sukakan anda..beliau akan mencuba yang terbaik untuk upgrade relation ni daripada virtual kepada reality….Klu tiada sebarang usaha di buat….ada dua kemungkinan di sini…pertama beliau tidak serius n hanya bermain kata…ke dua beliau kenal anda tapi takut nak jumpa sebab beliau tiada keyakinan diri….senang cite lembab laa….

2) Tips nak tau lelaki tuh btol2 suke kat perempuan….pertama lelaki tersebut ske flirt2 ngan anda…ke dua lelaki tersebut xkisah nak share bende yang memalukan atau merendah2kan diri beliau dengan anda…..ke tiga lelaki tersebut spend gile2 beli barang mahal utk anda [bagi yg mampu laa…sebab lelaki klu dah ske pompuan…die anggap ini sebagai perlaburan jangka masa panjang]…ke empat….lelaki tersebut menganggap anda sebagai kawan baik beliau sebagai contohnya beliau tidak pernah kehilangan idea ketika berbual bersama anda [ini menunjukkan beliau betul2 selesa bersama anda n mempercayai anda sepenuhnya]

Masalah 7

kalau lelaki tu kuat mengusik perempuan tu, meaning that dia suka kat perempuan tu ke?

Syafinaz, Bank Negara


Shuhud mejawab:


owh ini merupakan soalan lazim yg sering menjengah telinga aku utk diberikan pendapat..

ade 2 kemungkinan..

a) yup..mengusik n menyakat gadis boleh dikategorikan antara taktik atau senjata mujarab utk memikat hati si gadis..lebih2 lagi kalau sense of humour lelaki tersebut tahap gaban..girls like humour rite??so by using this tactic,selalunya si gadis akan gelak or senyum or marah2 manja..ekspresi wajah yg comel menambahkan keyakinan si jejaka untuk meneruskan usikan..lagi dilayan,lagi la kuat dikacau..dengan ini,hubungan mesra dapat dijalin dgn lebih erat lagi..but kadang2 kalau si gadis tu menyampah gile kat jejaka tersebut,silap aribulan kasut melayang kat kepala la kalau usik lebih2..haha..

b) on the negative side,pompuan or gadis tu bodo nok mapuh..kalut tak tentu pasal,menggelabah je memanjang..berpakaian aneh ke pejabat serta mempunyai tabii diluar jangkaan dan norma masyarakat..yg ni sah2 la kene kacau tiap2 hari..haha..
so hopefully awak dalam kategori a..huhu..

Masalah 8


ape pndgn lelaki terhdp pmpuan yg pakai braces? sgt x cantik utk di tekel kah? atau bagaimanakah?

Gadis Bergigi Metal, Puchong


Faizal menjawab:


Siapa kata tak cantik? Lihat sahaja gadis yang paling cantik di Asia Tenggara di bawah:



Masalah 9

Perkataan 'sayang' ni ade makne ke klau korg sebut? do u guys really mean it, or it's just a way to get out of an argument, or maybe to cover up ur dirty deeds?

fuh! dh lame aku pendam nak tanye soalan nih. hopefully ade la jawapan nye..

Gadis Kurang Percaya Lelaki, Damansara


Adam menjawab:

Pastilah perkataan sayang ada makna. Member aku yang bukan melayu pun panggil gf die sayang. Camane kite nak membuatkan hubungan terlarang kita lebih manja kalau tak menggunakan perkataan perkataan 'affectionate' seperti sayang? Tak kisah lah kalau perkataan tu digunakan untuk kluar daripada argument ataupun untuk meredakan kemarahan wanita yang datang stiap skali sebulan. Perkataan manja seperti sayang adalah 'tension reliever' yang bagus dan harus dipraktikkan. sama ada bf ataupun gf really means it... does it matter? Guys say what they have to say to make YOU happy. Terima sajalah.

sayang adalah antara contoh contoh ayat ayat 'affectionate' untuk gf ataupun bf yang tak poyo. kalau panggil gf kau 'dinda' ataupun 'comel' confirm orang lain akan muntah darah ataupun cirit birit.

Antara ayat ayat 'affectionate' yang aku promote adalah : 1) sayang 2) baby 3) bee dan 4) jelita (paling disukai oleh faizal)

Masalah 10


kalau dah break then sambung balek for the 2nd time, korang x serius kan for the 2nd time tu?

Gadis terluka dan melukakan, Dublin


Fandi menjawab:

Depends pada terputusnya perhubungan yg pertama..kalau korang buat hal memang kitorang tak serius la 2nd time tu..nak kenekan korang balik je..tapi kalau kitorang wat hal maknenya kitorang dah nyesal n nak memperbetulkan kesilapan kepada x-gf nya..kalau x nyesal lagi kitorang xkan cari orang yang sama cari laen la beb haha...

Masalah 11

Assalamualaikum para panel yang arif lagi bajet hebat,

a) Apakah yang boleh dilakukan untuk mengambil hati seorang lelaki yang bergelar daddy? Eg; anaknya yang pulang dari perantauan memberi souvenir untuk daddynya tetapi daddy itu buat derk sahaja. Adakah beliau tidak kisah ataupun sangat gembira?

b)Seorang lelaki mempunyai wajah yang sangat kacak dan bekerjaya hebat tetapi mempunyai sifat yang amat merendah diri atau pemalu dan juga amat segan dengan gadis. Beliau ini tidak pernah bercinta (tetapi bukan gay). Soalannya, bagaimanakah untuk mendekati lelaki seperti ini?

c) Bagaimanakah anda sebagai lelaki yang gentleman memujuk gadis anda yang sedang bersedih?

d) Adakah perasaan apabila gadis anda jatuh sakit?

e) Yang manakah pilihan anda? Kecantikan/seksi atau hati budi/kepintaran a.k.a Paris Hilton atau Betty Suarez?

f)Apakah hadiah ideal bagi seorang lelaki selain gadjet atau apa-apa yang berkenaan dengan bola sepak?

Sekian,
Siti Anonimus yang nun jauh di perantauan,
Paris


Adam menjawab:

a) aku tak faham the term daddy dalam soalan ni. adakah daddy bermaksud bapak ayam? sebagai seorang muslim yang sederhana kealimannya aku tidak boleh terjebak dengan perkara perkara mungkar macam ni.

but anyways, cmane kau nak puaskan hati seorang ayah yang sudah kaya raya dan mampu untuk beli apa apa sahaja dengan sekadar souvenir? unless souvenir tu awesome seperti "baju yang mantap" ataupun benda yang diminati yang tak terdapat dalam negeri. eg: baju man U. kalau stakat magnet tu usahlah. daddy tu kalau sayang anak pastilah akan berlakon pura pura gembira... terima jelah kepura puraan daddy tersebut. at least die sayang kat kau sanggup pura pura happy.

b)Pakai baju yang seksi yang mendedahkan lurah dendam. Confirm lelaki tu suka. Haha. Sebenarnya, lelaki camni kau kene brani untuk menjadi lebih extroverted. Bagi die hint hint yang tak terlampau jelas yang kau suke kat die. Harap harap die akan grow some balls untuk brani ngorat. DO NOT make the first move cakap kau suka kat die. Confirm kene reject.

c) Ice cream. Coklat. Bunga. Persetubuhan halal.

d) Rasa sedih. Belikan bubur ayam mcD dan panadol.

e)Kecantikan. Aku tak kisah pompuan tu pandai ke tak.

f)Tak wujud.

Masalah 12


bila si gadis menulis berpuluh-puluh perkataan, si lelaki balas 2-3 perkataan je. itu pun secara endah tak endah. Si gadis rasa tak dipedulikan.bila si lelaki cerita itu ini pada si gadis, si gadis jawab satu perkataan je, seperti: "okey" atau "oh!"

si lelaki tanya si gadis: "awak sakit ke?"

aduyai.(oh, ni bukan persoalan. huhuhu)

nana


Fandi menjawab:

rumusan kepada pernyataan di atas: kadang2 lelaki dan wanita kedua2nya pada masa tertentu akn berada pada tahap lampi atau lembab a.k.a bingai hahaha..jd tak usahla perkara remeh nk dperbesar2kan..

Masalah 13


sila beri justifikasi selain daripada memberi jawapan 'cinta itu buta':

1)jika perempuan itu berjerawat(kadar normal),adakah lelaki akan berasa geli utk melihat dan mendekati perempuan tersebut?

2)adakah lelaki akan terganggu jika body perempuan tu perfect shapenya tetapi berparut/berselulit?

3)bagaimanakah expectation seorang bf kepada gfnye ketika membawa gf membawa berjumpa dengan rakan2 sekolahnya dulu?adakah kene menten ayu,or buat2 kool mcm konon friendly? perlukah look the best so that sume kawan2 lamenye tergamam betapa bertuahnya si bf mendapat gf secantik itu.

terima kasih.

Gadis insecure, Klang


Faizal menjawab:

1) Ya. Gadis yang sejati tidak sepatutnya ada jerawat mahupun misai.

2) Tidak, kerana kami selalunya tidak berpeluang untuk melihat perut anda sebelum bertunang eh berkahwin. So tiada masalah di situ. Selepas kahwin pula kami sudah tidak peduli kerana kami cintakan anda dengan sepenuh hati. Akan tetapi kami pasti terganggu dan trauma jika melihat gadis yang kami tidak cinta memiliki lemak berlipat di perut. Yang ada parut di buah dada akibat pembedahan pun kami tak suka. Buat apa nak besarkan dada jika anda bukan porn star.

3) Menjawab apabila ditanya, ketawa bila perlu, tidak perlu friendly sangat sebab rakan-rakan kami mungkin tidak selesa dengan kehadiran anda buat kali pertama. Tetapi pastikan anda tidak bermekap tebal ataupun menampakkan lurah di dada dan perut.

Masalah 14

benarkah kaum lelaki yg mengambil gmbar sdiri gay dan terpesong nafsunya dari lumrah sebenar. Ini kerana setelah saya mmbuat kajian mendalam kedalam seluar-seluar dalam, asal ade org laki upload gmba amek gmba sdiri je korg tuduh gay.. kalo pompan cute suke plak korg ye~ adekah korang jeles dgn kehenseman lelaki terbabit atau kerana die xdak cameraman persendirian??xbek tau fitnah2..gurau pon agak2 laa.. sume manusia ade prasaan..

abe watanabe,tepian bangi


Shuhud menjawab:

aduyai..ijai apsal kau suruh aku jawab soalan si abe watanabe ni..huhu..demi tugas yang diamanahkan..aku jawab jugak la..
wahai kak tipah kain sendat(nama anda terpakse ditukar utk mengelakkan kekeliruan), dari sumber manakah yg mengatakan lelaki kalau amik gambar sendiri gay??ijai banyak je amik gambar sendiri,tapi lelaki sejati..mungkin pose2 aneh ala2 cikai mak lampir ketika gambar diambiil yg menyebabkan orang label mereka sebegitu..cube amik gambar sendiri tgh pegang Quran ke,tgh bertasbih ke..pasti persepsi masyarakat mengatakan:owh,sungguh warak lelaki itu..kalau kutuk kang besedialah nak kene panah petir..

Masalah 15

bagaimanakah perempuan yang kureng cantik nampak cntik dimata lelaki n perempuan lawa, mnjadi sgt buruk dimata lelaki?

fatihah, kuala terengganu.


Shuhud menjawab:


bende ni adalah subjektif..lain padang lain belalang..lain orang lain la minat dan persepsi dia..mungkin jugak lelaki itu bermata kero..tu sebab gadis cantik dikatakan hodoh.yg hodoh dipuja2..haha..taklah gurau je..
tapi bende ni subjektif and susah nak judge..aku ngan ijai pun selalu bercanggah pendapat tentang kecantikan rupa paras wanita..tapi kalau macy gray tu kitorang sepakat la..haha..btw,semua makhluk ciptaan Allah cantik2 kan??

Masalah 16

1. kau rase idea movie 'hes just not that into you' bley pkai x?
2. 'rebound relationship' ni cara for guys untuk move on kah?

thx. Rebound Girl, Subang


Adam menjawab:

1.Boleh. Guys slalunye takkan dapat dipujuk untuk meminati gadis gadis. Once tak suka memang dah tak suka ah. Tapi hati pompuan lain skit rasenye, boleh dibawak bincang, boleh diubah. Mula mula tak suka... lame lame suka.

2.Only time heals a broken heart - or another girl. :D

Masalah 17

ellewww~~

Saya nak tanya pada para lelaki..harap dpt jwpan dri anda =)

knapa lelaki ni susah sangat nak buat confess yg dia tu suka kat kita??? Plus I ni bukan jenis perigi mencari timba.. and I'll keep waiting until he make the confession.. well brapa lama kita nak tunggu?? walaupn kita tau yg dia tu suka kat kita pasal dia bagitau at my friend yg dia tu minat kat saya.. tp tak brani nak ckp, dia ni jenis pemalu sikit lah and both of us are very very very shyness.. apatah lgi saya..ehehe I sebagai kaum pompuan tak nak make the 1st move..
come on lah guys be gentle lah sikit dun make us tertunggu2 tau..
or should I ask him? *tak nakkk..mcm perigi lah pulak*

-TicTokTicTok,planet mars-


Jawapan kepada soalan ini telah dijawab dalam entri lepas. Thanks.

Masalah 18

ijai, kalau girls sembang ngn kawan2 or maybe komen dkt fb tp ckp gua lu ke,itu dikira kasar ke?tp bhasa bertulis shj.kot percakapan takda la camtu.apa pndgn lelaki yg baca komen kt wall fb tu?

p/s : alamak.i termissed nk tnye soalan utk jejaka aritu.hehehe.thanks jai ho! :p

~ kwn anon suwit ~


Shuhud menjawab:

First thing come to our mind is,wah brutal gile minah ni..main gua lu gau lu je cakap..bunyinye mmglah agak kasar sket..tapi bg kitorang cakap la mcm mane sekalipun janji mesej tu sampai..maybe kite dah biase guna gua lu bile cakap ngan org tu..so agak awkward la kan bile tetibe nak tukar jadi saya awak sebab nak cover line dan cover keayuan di fb..haha..pastu org lain yg tak faham pikir bende lain la..senang2, communicate thru inbox je..so keperibadian anda terpelihara..
tapi lebih manis dan indah jika kita menggunakan kata ganti diri pertama yg lebih sesuai seperti saya,awak,ana,anta,aku..
nak tanye balik, apsal awak(kata ganti diri yg sesuai digunakan di sini wahai pembaca sekalian) gune perkataan gua lu??haha..

Sekian sahaja sesi soal jawab untuk kali ini. Diharapkan agar gadis-gadis mendapat manfaat serta menghargai kaum lelaki seperti menghargai designer bag selepas ini. Jangan tahu asyik nak PMS sahaja. Jika gadis-gadis ada rasa tidak puas hati dengan jawapan yang diberikan ataupun memerlukan lebih penjelasan bagaimana skrotum berfungsi, sila letakkan di ruangan komen. Kami sedia mengignorenya menjawabnya jika kami rajin dalam masa beberapa bulan lagi. Assalamualaikum.



21 comments:

Anonymous said...

ah aku nak bertanye di sini, bagaimana skrotum berfungsi dan bagaimana lelaki melawas. sila jawab di ruangan akan dtg.

huu huu

-student kmpung baru-

Anonymous said...

1.lelaki semua tgk porn ke kalau tak tgk tuh kategori ape?alim gila,warak,tak normal?
2.kenapa nak tgk actually?suka?so that taw ape nak buat di mlm pertama?
3.berdosakah lelaki tgk porn?dosa jenis ape tuh?
sorry kalau tanye tu je.tp saya curious.

cik mek molek.

et said...

haha..knp mesti anonymous yg btanye? adei..pape pon,seronok ouh bc mende alah neh..tahniah2..ku bg la err..2 setengah bintang..haha~

Anonymous said...

soalan cek mek molek sangat interesting

adam

finaz said...

to ijai.. thanks sebab menganjurkan ruangan ini. dan thanks to shuhud sebab jawap soalan i.. i sukeeeeee.. hehhe... nanti i belanja makan ok? sila datang ofis untuk menuntut hadiah anda.. hehehe. nanti buat part 4 pulak ok...

nana said...

hahaha. masa tu aku komen je lah.
itu pun di jawab ke?
syabas la panel.
good job.

Anonymous said...

Hi panel / Amir.

Thanks for the answer.
(masalah num 3).

Jawapan u mmg bagus.
X sanggup lah hari2 kene maki kan.

Doakan semoga i jumpe org yg beriman dan soleh. :)

amin...
Kitti, Karabi Thailand

Anonymous said...

abe mmg minat taylor swift dowh...
b4 tdo msti dgr lagu minah tu...
sila percaya kerna saya adik dier...
hahahaha....

-paah-

Anonymous said...

owhhhh gua baru pulang ke tanah air,lantas trus membc entry ini.time kaseh laa ijai dan para shbt,lantaran jwpn yg diberikan,sedikit sbyk membantu gua dlm menteruskan idop.hahahah :P

~ kwn anon suwit ~

Mohamad Faizal said...

student: sama je cara melawas dengan gadis. lelaki melawas berdiri pun boleh. tak perlu mekap2 betulkan tudung dulu

cik mek: menarik soalan. akan dijawab di sesi akan datang

et: tanya sebagai anon takdela aib sangat nak tanya soalan2 aneh

adam: hahah nak jawab ke

finaz: petang karang kami datang tuntut bersedialah

nana: kami memang professional

kitti: semoga anda mendapat jejaka soleh dan tidak pukul perempuan

paah: hoit farah kau ni asyik kantol berdating kat pasar malam je

kwn anon: semoga tenang menghadapi kehidupan yang berliku ini

Anonymous said...

haritu 'cik kurang percaya lelaki' tanya pasal penggunaan perkataan 'SAYANG'. Sekarang i nak tanya, mcm mana pulak dengan penggunaan perkataan 'Dear'?
Bila lelaki panggil perempuan dear pada perempuan selain kekasih hati dia adakah sebab dia ada hati dekat perempuan tersebut? cuba nak flirting around? atau itu hanyalah normal. Contoh ayat is like 'hi dear..how are u?', 'hai dear, long time no see you'. jawab jangan x jawab eh..eh...

Anonymous said...

haha takpe ah jai. segan aku nak jawab soalan pasal porn tu. aku dah lame dah tak layan. hahaha.

adam

finaz said...

i setuju dengan soalan cik anon Jan 15 pukul 5.59 p.m.. sila la jawap pada siri ke4 yerr

Anonymous said...

ahaha cik anon Jan 15 pukul 5.59 p.m..btol la jai knape ssh sgt dorg nk bagi nickname..bagi 1 huruf pn bley je pilih dr a smpi z sng cte..huhu

-fandi-

Anonymous said...

Salam..
Bf@exbf aku da nk sebulan tggl aku tanpa pesan..msg aku yg panjang lebar, dan call yg bertalu2 time mula2 die ilang aritu xyah ckp la..mmg satu pon die x bls..marah sgt kot..aku x mrh klau die nk putus..sbb aku tau aku nie selalu terkurang..tp bgtau la ape knp bile bagaimana siapa..aku xdek hak utk tau ke..sekelip mata je perasaan tu leh ilang eh..last2 utk clearkan status..dlm msg syok sendiri aku tu, aku pon selitkan kata putus utk akhirkan hbgn ktorg..yela, mgkn die x mampu nk ckp..jadi aku tunaikan la ape die nk..sbb xkan nk tggu dan anggap die bf aku yg sedang merajuk..amboi lama nye..xpela aku redha je wpun kdg2 ngs gak almaklumla da la pompuan pas2 kena tggl lak..giler x ngs..aku redha sbb mgkn die bukan la jodoh aku..
Maaf sbb aku xdek soklan..

Yayang rose..

siti aisha said...

salam, panel.hebat soklan n jawapn dlm ruang ni.and sy terpanggil tok tanya.
1..knp laki pentingkan hp mahal? sanggup habiskan gaji tok beli hp mahal n brg kete? tapi xeli pon tok gf dy skli.
2..lelaki sellu ckp, duit ak, ak pnye ske nk bt pe.dy ckp sy xjd isteri dy lg.
3..cakap nak kawen tapi ak pon xpasti dia ada kumpul wit or x? sb wit gaji beli gadjet n brg kete..
4..berkira kalau nak belikan aku pakaian, hp, baju, semua 2..tapi bab makan dy bole bg.knp?
5..knp dia bgtaw mbe dy sy atas dy? mntang2..dy muda dr sy 3 thn..hahaha
hope korang jawab..sb ak da parah daaa niiii.., hum...

Anonymous said...

as salam...

dalam perhubungan ni, saya yang confess dahulu... after tahu, dia okay, layan sweet bagai... tapi kami x pernah declare apa2... then, suddenly after about 2 months, dia jadi senyap je... x bermesej, bile kita mesej pun, kadang x reply... terfikir jugak, adakah, selama ni, dia hanya layan kita sebab seronok2 je ke? penting sangat ke untuk men-declare-kan satu hubungan...

gadiskeliru

Anonymous said...

-Lelaki mmg x suka ke dgn pmpuan yg suka merajuk ?
- kenapa lelaki suka marah pmpuan time dy merajuk tp ksalahan tu bpunca dri lelaki.. ?

Mrsnobody

putri hanis nabila said...
This comment has been removed by the author.
rihana said...

dear tu apa di kepala lelaki?laki ckp dear dkat wanita

rihana said...

dear tu apa di kepala lelaki?laki ckp dear dkat wanita

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...