Monday, January 18, 2010

Mengapa Aku Hangin Dengan Pekerja Indon di Pejabat

Hari ini ialah hari Isnin. Hari Isnin ialah hari datang haid bagi lelaki. Apabila kami didatangi haid, hormon testistoron akan dirembeskan maka kami akan menjadi hangin. Situasi menjadi semakin hangin apabila terdapat makhluk-makhluk durjana yang berperangai langsuir di sekeliling. No no, bukan langsuir tetapi Sundel Bolong ataupun Kuntilanak. Langsuir tu hantu Melayu. Segmen hangin aku hari ini ditujukan khas buat pekerja Indonesia di pejabat aku yang tugasnya ialah membersihkan pejabat. Ohh pekerja Indon yang bekerja dengan Maikrosof jangan terasa pula. Aku tak hangin dengan korang sebab korang bawak aku pergi semayang Jumaat naik kereta korang serta mengajar aku mencarut dalam bahasa Indon. Ayuh klik Read More untuk mengetahui mengapa aku hangin dengan pekerja Indon yang membersihkan pejabat.

Dahulu, pekerja-pekerja Indon di pejabat lama semuanya bertarafkan makcik lemak berlipat. Sejak berpindah ke pejabat baru di Bandar Utama ini, pekerja Indon yang ditugaskan membersihkan pejabat telah dinaik taraf juga. Walaupun kini kami disajikan dengan pekerja-pekerja yang lebih muda, lemak mereka masih lagi kelihatan berlipat di sebalik uniform mereka. At least dua lapisan lemak. Anyway, memang menjadi tugas mereka untuk menyapu sampah, membuang sampah serta membuat bakso. Haha ok yang last tu aku buat lawak racist.

Ok dalam semua pekerja Indon tu, aku hanya hangin kat seorang sahaja. Ikutkan hati aku herdik je dia tapi aku takut dia hantar Jenglot malam-malam hisap darah melalui buah dada aku. Kenapa kau hangin sangat dengan dia Faizal?

1) Faktor satu, dia gemar menyanyi. Takdelah buruk sangat suara dia pun tetapi gaya nyanyian dia memang membuat kolestrol aku kembali naik. Dia suka buat gaya falsetto sambil menyanyi lagu kebangsaan dia. Aku dahla penyokong muzik Melayu tempatan dengar pulak dia menyanyi lagu Andra and the Backbone ataupun Projek Pop memang dapat darah tinggi ah.

2) Faktor kedua, dia tidak mengerti perasaan aku yang tidak ingin diganggu ketika membuat kerja. Ok situasinya begini; aku sedang asyik menaip emel untuk pengguna Windows. Memang serius muka aku ketika bekerja. Lepas tu dia datang pergi lap monitor aku, lap keyboard aku and siap lap peluh aku di dahi. Mana aku tak mencarut ringan. Hari-hari dia buat begini ok. Tak kiralah meja aku dah berkilat mana pun, aku rasa dia memang perlu buat semua tu sebab masuk dalam KPI dia untuk menentukan adakah dia akan mendapat increment dalam performance review dia nanti.

3) Faktor ketiga, dia selalu call kampung dia dalam tandas lelaki. Sambil-sambil dia membersihkan tandas, mulalah oroeneng wes mangan we ngombe (bahasa Jawa). Aku nak mengemut memotong najis mutawasitah pun tak bernafsu. Lepas tu aku syaki dia selalu ringan-ringan dengan boifren/suami dia dalam toilet tu sebab aku masuk dia depa berdua selalu ada. Aku masuk je muka diorang tak keruan, baju kusut masai, ada satu kali tu dia cemas sangat siap terpakai bra di luar. Haha okla yang last tu aku tambah.

3) Faktor utama yang membuat aku hangin dengan dia, sebelum dia mengelap meja aku, dia akan cakap kat aku "PERMISI YA PERMISI". Ok fine. Lap lah meja aku sepuas hati. Lepas tu dia pergi pulak dekat meja rakan sekerja aku di sebelah. "EXCUSE ME, PLEASE".

WHAT THE WHAT? Kenapa kau cakap Indon kat aku tapi cakap orang putih dekat member aku??? Apa muka aku ini macam muka penyanyi Radja ke?? Betul ke woit? Korang pun rasa begitu ke? Bagitaulah aku betul ke muka aku ni ada iras-iras Nicolas Saputra ataupun Rhoma Irama?? AHHH HANGIN.

p/s: selamat hari jadi evi. saya tidak hangin dengan anda walaupun anda mengaibkan saya di bowling tempohari



22 comments:

LiXa the Mama Alya said...

hahahha.. aku ingat aku sorg rupunye ko pun same

aku pun hangin gak ngan minah lap meja tu.. hari2 nak lap meja. aku dah la tengah kusut remote pc customer time tu.. habis keyboard, mouse, monitor sume die nak lap..

hari tu dengar selamba je die tanye aku ni orang seberang ke? mentang2 la aku dah "berhijrah"

T.E.N.S.I ok

et said...

keh3..ye ke derang lap dahi? xrase pape ke mase tu? intim benau nmpknye..

enuLwanie said...

hahahahaha...
permisi ya mas ijai.
mas mmg sengal.
segala cite ditokok tambah!

Shima Ibrahim said...

aku rase btol la ijai, die igt ko indon gamak nye..itu yg die permisi ngan ko tu! sian ko weh..

Anonymous said...

Thanks Ijai!! hmm..cleaner dkt tempat kerja kitorg tiap2 awal thn dia akan dtg curi organizer/planner yg kampeni bagi..dh jd acara tahunan dia skrg..

-Evi

Anonymous said...

okla jai ade cleaner pmpuan indon muda..ofis ak nyonya tua tukang lap meja n kasi lap ngn penwangi tpon opis ak tp dia sndri berbau bakuteh..aduh ak nmpk je dia nk dtg sure pergi hsp rkk dlu huhu...

-fandi-

Mohamad Faizal said...

liza: haa haa orang seberang haa haa

et: biasala saya ni memang irresistible

enulwanie: yaa yaa teh mas cotek bung mokhtar

shima: berani kau mengeluarkan kenyataan sedemikian sedangkan kau tahu kau dan cikin dan ben sama2 berwajah seberang

evi: vidyana belanja kami ah sempena hari jadi. btw mengapa mahu curi organizer??

fandi: maksud kau, kau menjadi ghairah melihat dia?? sebab kau selalu nampak perempuan hangat je mulala nak isap rokok

Anonymous said...

aku pun hangin gak ngan cleaner indon kat ofis aku..
time aku nak masuk toilet..time tu jugak la diorg sibuk nak basuh toilet..asal aku nak kencing je..ade2 je la minah indon pura2 gigih membancuh fabuloso..
terpakse la aku buat lencongan ke toilet lain yang jaraknye boleh menyebabkan ketiak berpeluh kalau jalan itik..
tu belum bukak cite brg2 hilang kat surau lagi..tinggal kejap je,confirm lesap..ade ke patut tie aku pun kene sebat dlm surau..
aduyai...

p/s: sori comment kali ni agak rasict sket..huhu

-shuhud-

attiesya said...

hahaha.. hensem apa penyanyi radja tu.. sib baik bukan duta SO7.. muka bersepah kt sini (bak kata member la).. hehehe

nana said...

permisi pak ijai~
hihi.

Anonymous said...

hehehe..e'eh same la dgn kt opis lama dulu..makcik lap meja tu lgsg x ckp exkius mi.time aku tgh online dgn customer tiba2 je dia lap meja tekan2 keyboard aku kuat2 smp abih ilang customer info..dorg sume xde training nih..aku bengang aku ckp je dah makcik x payah lap lg meja sy mulai hr ni.hr berikutnya makcik tu tgk muka aku trus skip meja sblh..padan muka aku dan dia jgk.

-hani,ex menara olympik

Anonymous said...

aah la muka kau mcm penyanyi radja la haha chill faizal chill

siti

Anonymous said...

aah..ade 2 jns pmpn hangat yg ak akn isap rokok bile bertembung..prtama hangat mengghairahkan kedua hangat tahi ayam(busuk)..sumpah nk muntah yg no. dua tu..

abe: tie ko yg hilang tu ade rajah kemaluan lelaki kan?no wonder la hilang cleaner curi nk buat modal la hahaha..

-fandi-

Noraishikin Mohd Salleh said...

hahahah...xpasal2 aku terlibat sama dalam kes ini..muahahaha...permisi ya pak...mengaku saja lah ijai...mungkin rupamu persis teman lelakinya di seberang...oppppps :p

Mohamad Faizal said...

abe: kau memang manusia yang paling racist

attiesya: duta > penyanyi radja > fandi kawan aku

nana: permisi denied

hani: ok hari ini aku nak cakap jugak dekat indon tu. "pergi kau! jangan kau ganggu keturunan aku"

siti: thanks

fandi: tak munasabah langsung jika tie ada rajah organ reproduktif

cikin: hoit ala takkan indon tu tak turun kat level kau buat perkara yang sama. tah2 kau flirt dengan dia (jika lelaki)

Anonymous said...

nak kene blasah minah cleaner tu jai. kau kene pukul curi die seperti kau pukul curi hangin juara berlari.

adam

Mohd Hazri said...

Muka ko memang cam penyanyi radja. Bukan penyanyi, tapi tukang cuci barangkali..

Mohamad Faizal said...

adam: mana ada aku pukul curi dia. aku nak pukul betul2 tapi gagal sebab dia laju

hazri: terguris testis aku kau katakan wajah aku seperti tukang cuci radja...

Anonymous said...

baru je tadi another irritating encounter ngan cleaner indon..
tengah la syok2 aku membuat analisis team fantasy,tetibe je cleaner indon masuk bilik aku tanpa ketuk pintu..
permisi pak,mahu buang sampah...padahal terang2 aku dah letak bakul sampah aku kat luar bilik..aneh betul..kot ye pun ketuk la dulu..haish...


-shuhud-

Anonymous said...

Ijai, jgn benci2 sgt.. mane tau jatuh cinta plak nanti ngan minah cleaner tu :p hehehe.

-Mbak Rati kusumanigsih-

EyeDa said...

Haha...anti-Indonis. Wa sokong lu dr ruangan maya ini brader!

Mohamad Faizal said...

ohh saya tidak anti indon. in fact saya ada ramai kawan indon. yang saya hangin ialah indon2 yang membuat perangai mazmumah. tapi muzik indon ya saya benci nak arwah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...