Wednesday, January 6, 2010

Perkara-perkara Yang Membuatkan Aku Hangin #2

Entri emosi! Aku sebagai seorang manusia biasa memang tak bisa lari daripada mainan emosi seperti ketika gadis mengalami period dan kehabisan tuala wanita. Kadang-kadang perkara-perkara kecil pun boleh membuat aku hangin lalu mengeluarkan kata-kata tak berapa kesat seperti "Cikai mak lampir!!!", "gelenyahhh" ataupun "What the whatt??". Berikut adalah perkara2 yang boleh membuatkan aku hangin untuk panduan korang agar kita boleh hidup dalam keadaan yang harmoni. Sila klik Read More untuk mula beremosi.

1) Tidak boleh memesan makanan yang tertera di dalam menu kerana makanan itu tiada di dalam menu. Tidak boleh diterima. Ini selalu berlaku di Nando's apabila aku memesan hidangan ketulan tongkeng ayam yang dia cucuk dengan mata kail besar with 2 side dishes tu. Apa tah nama hidangan tu. Lepas tu nak menjerit-jerit BOM DIA! kau nak berperang ke apa. Cakap Melayulah agar tak salah faham.

2) Bermimpi basah, tapi tak ingat langsung apa yang berlaku. Kenikmatan tak dapat, sedar-sedar je kena mandi wajib. What the what man.

3) Aku bangun awal pagi, seawal pukul 5 untuk pergi kerja. Lepas tu pergi dalam kesejukan pergi mandi,syampoo, sabun dan gosok badan di tempat yang tidak mengghairaikan, lepas tu kita mengelap badan sehingga kering. Saat-saat kita berkemban nak keluar bilik air baru aku teringat, DEMMIT AKU LUPA MANDI WAJIB. Ahh kembali meratakan air ke seluruh badan dalam kesejukan.

4) Orang yang mengupdate blog for the sake of nak update tulis satu baris. Kalau sekali sekala tak mengapa tetapi jika beberapa kali in a row?? Contohnya "Rindu kat boifren :(" . That's it? Have you ever heard of Twitter??

5) Pengutip derma untuk membina masjid di CIMB Bank seksyen 8. Aku rasa dah 4 tahun dah kau kat situ takkan tak siap2 lagi masjid kau bitch. Memang sindiket ah long kau ni. Aku sedekah senyuman kau boleh buat muka pulak. Kata nak jihad Fisabilillah.

6) Penambahan bilangan orang Indon di sekitar Petronas di rumah aku semakin menghanginkan dan kadang-kadang membimbangkan. Bila ada pasar malam je mesti kau ingat kau sedang berada di Pasar Malam Surabaya. Dahla wajah mereka semua bertaraf kumpulan Radja kalau ala-ala Nicolas Saputra berani jugak aku nak beli popia basah. Rambut nak panjang lepas tu pakai tshirt hitam ada gambar kugiran sembah syaitan padahal diorang faham bahasa Inggeris yes no it isn't je. Yang perempuan pulak semua nak pakai seluar ketat buah dada tersembul sebelah bajet-bajet dapat memikat orang Melayu seperti Naufal.

7) Kanak-kanak yang baru mencapai akil baligh dan baru belajar nak pakai bra umur belum 18 tahun lepas tu pergi beli tiket wayang cerita 18 tahun walaupun sudah diwarning oleh akak kaunter yang cerita itu hanya untuk 18 tahun ke atas. Lepas tu masa nak masuk panggung kena tahan di hadapan menyebabkan orang dewasa seperti kami terpaksa menunggu dan mendengar korang merayu-rayu nak menonton filem Zombieland. Pergi tengok Alvin and the Chipmunks la woit.

Ahhh emosinyaa emosinyaaaaaa!!! Assalamualaikum.



12 comments:

enuLwanie said...

hahhaha..
ingatkan emosi pasal apa tadi.
comel la abg ijai marah2..
hahahahhahaha..

bab mandi lupa nk mandi wajib tu yg kelakar!
boleh plak air sejuk, xde heater.
gigi terketar2 tahan sejuk!
hahahahahhahaha

nana said...

Ampang lagi banyak indons.
pastu kat tepi jalan berdekatan opis, banyak gile indon jual cempedak goreng. hari tu mcm dah nak terbeli dah, skali tu, dgr dia ckp, terkeluar dialek dia pulak. aduyai.

Anonymous said...

hi
saya tak setuju dgn 4 sbb bukan blog milik peribadi ke.kdg2 og guna blog sebagai diari.org nak baca ke tak baca ke pilihan readers lah.yg pastinye the writer nak tulis satu perkataan ke tak update ke nak tulis i miss my grandmother ke itu hak mereka lah.encik faizal tak boleh nak mengamuk sbb itu bukan.

peace

Anonymous said...

orang yang tulis satu line kat blog memang tak layak berblog. orang yang tulis kat blog untuk diari lagi la menyedihkan. takde ilham nak tulis bende yang interesting untuk pembaca... sungguh tak guna.

adam

jana said...

Ijai,
apasal semenjak 2 menjak macam asyik nak hangin satu badan je he he,kak jana ada cara nak buangkan angin yang banyak di badan tu,jawapannya ialah "Kahwin je lah Ijai"

jangan mare aaaa.....

Mohamad Faizal said...

enulwanie: saya setiap pagi jerang air dulu agar dapat merasai nikmat mandi air panas

nana: saya ada sedara kat ampang point nama dia shena tapi dia bukan indon (tak pasal2)

anon: berilah saya alamat blog anda. peace

adam: haa haa that's why you're my bff. kau still kat uk ke? mesti hari-hari menyetubuhi isteri

kak jana: saya buat2 hangin je kak saya kan ijaicool. tahun depan saya kahwin. ayuh!

Anonymous said...

saya nak bangkang ape yg encik adam cakap.writers yg sign in blog with their own p/word and username semua so dah kira hak diorang lah.blog dh jd kepunyaan diorang.suka hati lah mereka nak tls ape2 pon.tajuk yg pelik ke membangkang politik ke benda remeh spt kegemaran saya masa kini ke.ikot suka mereka lah.knape plak nak kata mereka tak guna lah tak layak nak berblog lah.hidup demokrasi kalau tak suka baca tak entertain u enough mcm blog lain then so be it just click the X.sendiri pk lah.sorry maybe PMS.

anon.

I Hate One-Liners said...

Someone's on emo strike! haha Aku sokong ko Ijai. Kdg2 sakit ati aku bace entry one-liner neh. Mengantuk la, lapar la, boring la, penat la. What the what kn? Post kt status FB pon bole kot klau xde Twitter. So lame.

nana said...

ijai.
kat ampang point, minggu ni ada pameran pengantin. 6-10 januari 2010.

eh, tetiba.

Anonymous said...

xpe ijai ngko emo! aku x kesah.. kita manusia mesti ade emosi dan perasaan.. sape2 yang xde perasaan tu mmg xlayak digelar manusia malahan ianya layak digelar Nintendo Wii kerana ianya tidak hangin walaupun telah dipergunakan selama 25jam tanpa iklan.jadi troskan PMS mu itu.. ape2 hal aku sokong no. 2,3, dan 5 memang dkat di hati nyah~


megan musang,hentian kajang

Anonymous said...

funny stuff! ur awesome.

EyeDa said...

Hi.Setelah membaca ruangan blog penuh kata2nista tahap regular,mmg Encik Ijai seorang anti-Indonis..haha (sy berbangga sb ade geng)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...