Sunday, January 24, 2010

Teknik Menepis Nguratan Jejaka

Tempoh hari kita sudah mempelajari teknik-teknik yang boleh digunakan untuk menarik perhatian jejaka. Kali ini kita akan mengkaji pula tips-tips yang boleh diaplikasikan untuk menepis nguratan mereka. Sure, anda boleh sekadar menjerit 'TAK MAHU!' dan bersikap kasar dengan pemangsa, tetapi itu hanya akan membuat kami lebih bersemangat untuk meneruskan usaha. Biasalah orang lelaki ini kan besar egonya. Jadi bagaimanakah caranya untuk kita menolak mereka tanpa mencabar ego mereka? Mudah sahaja jika anda mengaplikasikan teknik-teknik yang ternyata berkesan ini. Anda cuma perlu ada keyakinan yang tinggi serta sifat tidak malu kerana teknik-teknik yang akan didedahkan ini ternyata ekstrim dan di luar batasan. Sila klik Read More untuk mula menepis.

1) Jika anda dingurat oleh jejaka yang bajet romantis dengan memberi anda sejambak bunga mawar, anda terima sahaja bunya itu sambil berkata 'Ohhhh terima kasihhh. Saya suka sangat dengan bunga mawar!'. Kemudian anda boleh start memetik kelopak bunga sambil mengunyahnya. 'Umm I love the taste, you want some?'. Kalau nak lebih ekstrim makan sekali batang berduri sehingga berdarah bibir. Jejaka itu tidak akan mengganggu anda lagi keesokan harinya.

2) Sewaktu jejaka itu mengajak anda keluar bertemujanji, anda set expectation kepada dia yang nenek anda telah menurunkan saka ataupun hantu raya yang dibelanya kepada anda. Jika jejaka itu tidak cuak ketika itu dan masih mahu ajak anda dating, fine. Ketika sedang makan anda secara tiba-tiba jegilkan mata kat jejaka itu. Kemudian mulut terkumat-kamit mengeluarkan zikir-zikir aneh (berhati-hati agar tak terpesong akidah) dengan suara garau sambil minum botol sos. Lepas tu buat-buat kembali normal sambil tanya 'Eh kenapa you tak makan tak lapar ke?'. Ulang rutin yang sama sehingga dia lari dari tempat kejadian.

3) Jika jejaka itu hari-hari cuba flirting dengan anda di meja anda, usah jerit meminta pertolongan akibat gangguan seksual kerana itu akan dia membuat dia lebih daring dengan anda. Sebaliknya, anda boleh berhenti menggunakan Veet anda dan tidak mengenakan mekap tebal selama seminggu. Tatkala jejaka itu kembali untuk bermesra dengan anda, dia pasti akan bertanya "Eh bang, mana budak perempuan yang duduk sini dulu? Dah pindah ke?" Ketika itu muka anda sudah ditumbuhi misai nipis.

4) Jika anda dingurat di stesen bas dengan teknik nguratan yang lame seperti 'Awak, boleh tahu jam pukul berapa?', mudah sahaja untuk menepis nguratan seperti ini. Anda hanya perlu buat-buat bisu sambil menggunakan bahasa isyarat. Pasti dia pun akan 'membisu' juga. Namun begitu, berhati-hati agar anda tidak terbuat simbol-simbol yang boleh mencetuskan provokasi seperti yang dilontarkan oleh Gary Neville kepada Carlos Tevez.

5) Just say that you are a lesbian.

6) Jika rakan sekerja yang meminati anda hari-hari mengajak anda lunch dan anda sudah letih menolaknya, usah risau. Terima sahaja ajakannya, dan beritahu dia yang anda akan membelanjanya makan di restoran kegemaran anda. Bawa dia ke restoran Cina yang berhampiran. Order 2 pinggan nasi goreng babi kurang pedas. Jika dia benar-benar mengamalkan keperibadian muslim yang sempurna, dia akan pergi meninggalkan anda di saat itu juga.

7) Jika jejaka itu meminta nombor telefon anda, jangan beri. Sebaliknya, anda mintalah no telefon dia dan cakap nak call dia next week. Next week mesti dia sudah lupa. Jika dia insist inginkan nombor telefon anda juga, anda beri sahaja no telefon ibu anda menjawab dia nanti malam karang tatkala cuba-cuba membuat suara abang macho.

8) Jika anda sudah terperangkap dan terpaksa bertemu janji dengan jejaka itu, it's okay, enjoy the meal dan peras ugut wang dia habis habisan. Selepas makan, sila cakap "Saya ada satu benda nak beritahu. Saya ada AIDS...". Jika jejaka itu masih lagi sanggup bertemu janji dengan anda selepas itu, maybe he's the one for you.

Diharapkan agar tips-tips di atas dapat membantu para pembaca untuk menepis nguratan pakcik-pakcik yang ingin menjadikan anda sebagai isteri kedua ataupun sekadar mencari teman untuk ke kelab malam. Assalamualaikum.



6 comments:

dianamisri said...

hahaa...bleh pkai gak tips2 neh...hoho

Anonymous said...

haha ckp ade AIDS skali laki tu pon ckp die pon ade AIDS gak..marila kita bersama selamanya..mampos hahaha..

-fandi-

Anonymous said...

senang2 cbe la try pakai jubah tutup muka berpurdah skali.. msti laki teragak2 nk kacau.. haha.. xpon kalo kne kacau gak korang bg laa popkuiz ala2 ilmuwan islam seperti surah apakah yang terdapat dalam juzuk 13 ataupun soalan mngenai hal2 munakahat seperti talak bain sughra mahupun susunan hadhonah.. kompom laki tbabit merembeskan air mata keinsofan memikirkan kejahilan dirinya..ade hati nk kawenn!


-megan musang

deqyalalink said...

ala tak pun cakap je saye gf ijaikool. lari punye

Mohamad Faizal said...

dianamisri: semoga berjaya menepis gangguan pakcik di pejabat

fandi: aids membawa bencana, aids tak kenal mangsa

megan: nice. lepas tu letak sign 'Warning: Explosives inside'

deqyalalink: jangan begitu nanti dia bawak geng carik saya

Asmoham said...

aish.. suke betul ijai ngn nasi goreng babi.. hahahahahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...