Wednesday, January 20, 2010

Things That You Can Say To Your Cat but Not Your Girlfriend

Aku ada memelihara banyak kucing di rumah. Adalah dalam 25 ekor. Aku sering berkomunikasi secara langsung dengan kucing aku demi merapatkan ukkhuwwah sesama ummah. Mengikut kajian yang dikeluarkan oleh pelajar tahun akhir jurusan Sains Penternakan daripada Universiti Putra Malaysia, berbual-bual dengan binatang peliharaan dapat menjadikan haiwan ternakan kita berasa lebih secured sekaligus dapat mengeluarkan susu dengan lebih banyak. Tapi takdelah aku pergi perah pula susu kucing aku untuk dijual di pasar tani. Ini fakta benar ok tak percaya pergi semak laman web UPM sekarang. Aku takdelah tau nak merepek je sepanjang masa.

Anyway, teknik komunikasi ini mungkin berkesan untuk kita gunakan terhadap kucing kita, namun malapetaka bakal menimpa jika kita terguna ayat-ayat ini untuk berkomunikasi dengan gadis masing-masing. Ayuh kita klik Read More untuk mengetahui ayat-ayat yang boleh dilontarkan kepada kucing kita tetapi tidak boleh sama sekali diungkapkan kepada gadis.

1) "Come here pussy!" (obviously cannot)

2) "Eiii panjangnya misai dia.."

3) "Wahhhh, dah gemuk la awak ni,"

4) "Boleh diam tak? Bising 24 jam."

5) "Apa banyak sangat kutu kat badan ni??"

6) "Makan. Tidur. Makan. Tidur. Itu jelah kerja dia"

7) "Boleh tak jangan kencing merata-rata??"

8) "Eii takde kerja lain tau nak mengawan je,"

Apa lagi? Haa haa aku sendiri tergelak seorang diri dengan jenaka baghal yang aku sendiri lakukan akibat tiada idea untuk menulis artikel yang lebih bermanfaat.



11 comments:

Anonymous said...

Dina Byrnes: "I had no idea you could milk a cat." Greg Focker: "Oh yeah, you can milk anything with nipples." Jack Byrnes: "I have nipples Greg. Could you milk me?"

adam

enuLwanie said...

cuba ckp cmni kt awek..

"eii, gebunya bulu awk!"

sI tEDI said...

1.) Tidur elok2. kau jangan masuk kawasan aku

2.) Makan elok-elok. Kau jangan nak keluarkan dari mangkuk!

3.) Lepas makan minum air! Good!

4.) weyy! Gay ke? Asyik nak berpeluk jek!

nAz said...

hahaha! cube kalau kucing tu leh bercakap.

sure lepas ni terus ckp sorang2 je..

z a t i said...

kau rasa cat steven masuk ketegeri mane

Mohamad Faizal said...

adam: haha bila little fockers nak keluar?

enulwanie: memang sah kena tinju

tedi: berpengalaman luas kau ni

naz: ngiauan kucing sebenarnya cara mereka bercakap. kan ada translator ngiauan di pasaran yang membolehkan kita tahu apa yang mereka mahu (tipu)

zati: kategori orang yang mendapat hidayah-Nya

Anonymous said...

ayat2 lain yg perlu dielakkan:
u got a very nice fur or janganlah cakar..sakit tau..(sile bace dgn intonasi salih yaacob)
haha..
btw,nice comment adam..tersedak milo aku depan monitor ni..haha..


-shuhud-

Anonymous said...

milo adik yek yg ko tersedk tu abe???
ko suka amik milo dier tau...
mama bising la nnt...

-paah-

Mohamad Faizal said...

apa ni masalah keluarga janganlah dibawa sehingga ke dalam blog selesaikanlah di rumah

Anonymous said...

buat panggilan kucing..chut chut chut (gaya mulut muncung)..klo buat kt gf agak2 ape die jwb ek??

-fandi-

Anonymous said...

'kenape bulu kau bau hancing ni/? kau kencing x lawas ke ape.'

sekian


-student raja muda-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...