Thursday, February 25, 2010

Kata Hati Gadis

Gadis adalah makhluk yang kompleks. Amat susah untuk kami para jejaka hendak memahami anda. Mulut cakap lain, tetapi hati cakap lain. Lepas tu membebel cakap kami tidak memahami anda. Memanglah, kami ni naif, kami sentiasa mendengar cakap gadis kami. Di sini saya akan memberi contoh ayat-ayat stereotype yang selalu diungkapkan oleh gadis-gadis yang jelas berbeza maksud sebenarnya. Sila klik Read More untuk memahami kata hati gadis.

Contoh 1

Kata mulut: Bagi saya 5 minit saya nak mekap sekejap.

Kata hati: Pergilah main game ke tengok bola ke jangan kacau aku nak lentikkan bulu mata ni.

Contoh 2

Kata mulut: Eh abang, lawa kan baju ropol-ropol ni.

Kata hati: Abang, belikan I baju ropol-ropol ni kalau tak malam ini tiada persetubuhan.

Contoh 3

Kata mulut: Awak rasa saya gemuk ke?

Kata hati: Pujilah tubuh aku yang solid ni baru lepas makan herbalife.

Contoh 4

Kata mulut: Sayang, kita kena lebih pandai berkomunikasi dan bertolak ansur...

Kata hati: Kau dengar jelah cakap aku.

Contoh 5

Kata mulut: Awak sayang kat saya tak?

Kata hati: Ok kalau sayang belikanlah aku beg tangan Jurulatih ni.

Contoh 6

Kata mulut: Awak sayang kat saya banyak mana?

Kata hati: Ok saya sebenarnya terlanggar pasu bunga tadi bumper dah calar...

Contoh 7

Kata mulut: Haha you're so adorable! Nak cubit-cubit je pipi tu.

Kata hati: I only consider you as a friend.

Contoh 8

Kata mulut: Takpe, saya tak marah.

Kata hati: MESTILAH AKU MARAH MONYET!

Contoh 9

Kata mulut: Tak kisahla makan kat KFC pun boleh.

Kata hati: Kedekut punya boifren.

Contoh 10

Kata mulut: Taknak.

Kata hati: NAKKKKK!!!!

Contoh 11

Kata mulut: Nak.

Kata hati: NAKKKKK!!!!

Contoh 12

Kata mulut: Alah awak ni memang pemalas. Bukannya nak tolong saya basuh baju ke, ambil anak dekat tadika ke. Tau nak makan, tengok tv, bersetubuh lepas tu tidur. Kita kan suami isteri kenalah saling bertoleransi. Ini tak asyik saya je yang nak mengalah. Kalau saya membebel awak marah tapi kalau saya diam awak ambil kesempatan pulak. Ish tak fahamla saya dengan sikap awak ni. Hantar saya balik kampung sekarang jugak!!!

Kata hati: PMS

Haha jangan marah gadis-gadis. Ini adalah pandangan secara stereotype. Anda mungkin tidak bersikap begini kan? Tetapi untuk membuat kami para jejaka lebih faham dengan anda, mungkin anda boleh kongsi maksud sebenar ayat-ayat yang korang keluarkan? Untuk bersikap adil, saya mungkin akan membuat entri Kata Hati Jejaka pula nanti. Hee hee.



15 comments:

Anonymous said...

gurls mmg x ske ckp stret forwrd kot..jge aty mgkin..dun mean 2 b fake..tp,,guys mmg cm seems to act i'm-not-a-mind-reader..hehehee

alyaanajwa said...

10 and 11 sgt true..hehe

arjuna said...

kata gadis: saya minat liverpool dan real madrid.

kata hati: saya rela disetubuhi fernando torres dan cristiano ronaldo.

Anonymous said...

laki ekceli phm pmpn tp ske wt2 xphm kt pmpn..tp kdg2 pmpn mmg ssh nk dpaham..

(p)kata mulut: syg mane cantik? merah ke pink?
(p)kate hati: tlgla jawab pink..

lelaki: merah mcm cantik la..amik la merah..

(p)kata mulut: tp merah ni banyak ropol2 sgt i xske sgt..
(p)kata hati: die ni xphm ke ak ske pink..

lelaki: klo da cm2 amikla jela pink..

(p)kata mulut: mlsla jom pegi tmpt laen jela (nada hangin)..
(p)kata hati: nympah xphm2 lgsg..

lelaki: ^%&*@#*#&????

- da ske pink amik jela pndpt lelaki pmpn bkn sll sama..ps2 nk tnye2 lagi mane yg best pdhl die mmg nk pink..aduyaii susah2..

-fandi-

Anonymous said...

ijai,

women are meant to be loved, not to be understood.

-budak cyber-

Anonymous said...

saya nak justify lah ape yg encik faizal ckp.
contoh 1.betul2 perempuan kalau siap mmg lama so kalau boleh lelaki tuh nak tolong masak ke maybe perempuan tak siap2 lagi.haha.
contoh 7.saya cakap kat bf saya macam tuh.mana ada saya puji lelaki lain plak adorable pastuh nak cubit.
contoh 9.betul3..kedekutlah!
contoh 10.betul!
contoh 11.pon betul!
extra contoh.saya ok.takpelah takde ape2 masalah pon.
means:saya tak ok lah!cuba awak pujuk saya elok2 sweet2 semua barulah saya ok.
saya setuju dgn apa anon nih ckp:
woman is to be loved not understood
man is to be understood not be loved.haha

anonimes

Mohamad Faizal said...

anon: jaga hati ke? hee hee

alyaanajwa: sooooooooooooo true hee hee

arjuna: bro kalau abang torres goda aku pun aku rela disetubuhinya hee hee

fandi: cerita pengalaman ke hee hee

budak cyber: dalam maksudnya itu. tetapi jejaka simple seperti saya memang tak faham hee hee

anonimes: man is to be understood not be loved? manaaa kami ingin dicintai dan dibelai juga

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ahahaha... no komen. mmg ada time ppuan ni hangin sbadan.

Anonymous said...

err kjap ijai, aku agak curious.. org menopaus ade PMS gak ke hehe



-megan musang

Anonymous said...

org menopous mana ada pms tapi mereka akan murung,rasa hidup dah tak bermakna,rasa semua dah layu/lanjut,tak attractive,so diorang depress lah.

perempuan anonimes

Mohamad Faizal said...

PMS sebenarnya hanyalah satu istilah yang direka wanita untuk marah-marah kat kita. (hee hee)

Anonymous said...

orang laki senang difahami sebab dorg straight forward. tapi sebab straight forward tu la yg sebenarnya menjadikan mereka not to be loved.

women speaks their heart actually, tapi laki salu salah faham

-budak cyber-

Anonymous said...

orang laki senang difahami sebab dorg straight forward. tapi sebab straight forward tu la yg sebenarnya menjadikan mereka not to be loved.

women speaks their heart actually, tapi laki salu salah faham

-budak cyber-

nana said...

hahaha. keji tapi benar.

Anonymous said...

aku ada sebiji beg Jurulatih yg aku dpt hanya dgn berkata "nak!"
ha..simple kan?



-couchpotato-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...