Friday, February 26, 2010

Kata Hati Jejaka

Ini adalah kesinambungan daripada entri di bawah. Jejaka adalah makhluk yang simple. Amat mudah untuk korang gadis-gadis memahami kami. Selalunya, apa yang terkeluar di mulut itulah maksud sebenarnya di dalam hati. Gadis-gadis pula sering berfikir jauh-jauh, menganggap yang bukan-bukan walaupun kami sekadar berkata 'Ohh'. Tak mengapa, di sini saya akan mendedahkan maksud sebenar ayat-ayat tipikal yang sering dikeluarkan oleh jejaka dalam pelbagai situasi. Sila klik Read More untuk memahami kata hati jejaka.

Contoh 1

Kata mulut: Saya letihla...
Kata hati: Saya letihla...

Contoh 2

Kata mulut: Ya
Kata hati: Ya

Contoh 3

Kata mulut: Tak
Kata hati: Tak

Contoh 4

Kata mulut: (hanya tersenyum ketika memandang anda)
Kata hati: Sememangnya ku sedar dan tahu, tiada wanita di dunia setandingmu

Contoh 5

Kata mulut: Saya ini unik, awak tak akan jumpa jejaka seperti saya lagi di dunia ini...
Kata hati: Saya tak sunat lagi.

Contoh 6:

Kata mulut: Saya rasa awak lagi sesuai pakai beg yang itu. Nampak voguedevass babe.
Kata hati: Beg tu ada diskaun.

(bagi mengelakkan salah faham, contoh-contoh berikut lebih sesuai diaplikasikan bagi mereka yang sudah berkahwin)

Contoh 7

Kata mulut: Cantiknya awak malam ni...
Kata hati: Ayuh bersetubuh

Contoh 8


Kata mulut: Saya cintakan awak sayang...
Kata hati: Ayuh bersetubuh

Contoh 9

Kata mulut: Saya suka awak pakai baju ni...
Kata hati: Nice cleavage.

Contoh 10

Kata mulut: Saya pergi rumah ijai nak ambil cerita Lost kejap sayang
Kata hati: Saya nak main Call of Duty sampai pukul 2 pagi

Contoh 11

Kata mulut: What's wrong babe?
Kata hati: Again?? Bukan baru last week ke period?

Contoh 12

Kata mulut: I keluar kejap.
Kata hati: Demi mengukuhkan imanku, aku kan bersolat Maghrib berjemaah di surau, dan kemudian membeli barangan dapur untuk isteri tercinta. Apa saja untukmu, tak ku hiraukan waktu. Katakan saja, kan ku laksana, permaisuri kau bertakhta di jiwa.

Fahami jejaka anda. Cintai mereka dengan sepenuh jiwa.



15 comments:

eca said...

saya suke contoh no 4. terima kasih

aina hazuani said...

banyak dusta dari yang benar. hahaha!

HyezLer said...

Jejaka (sblm kawin)
Kata mulut: U dgr laa lagu Slank - Cuma Untukmu (nk bg hint laa konon)
Kata hati: I dh x sabar2 ni

Gadis: GS btull ko!! tunggu lepas kawin (selepas mendpt tau lirik kt website)

yusuf mujahidin ™ said...

suka no 6

haha

Anonymous said...

no 1-3->simple betul warga lelaki..itu yg dimaksudkan rupanye.
no 4->sgt sweet betul.tapi mmg takde maksud lain ke bila lelaki senyum pandang kita?
1. ada sayur kat celah gigi ke
2.awak nih kelakarlah ke.
3.kenapa awak perangai macam nih.
haha.
no 5->saya tak paham contoh 5 nih.haha
no 7,8,9->tak snonohnye!habis bila masanyer yang betul2 maksudkan mmg cinta?
no 11->haha..kata hati tuh kdg2 my bf luahkan..
no 12->perghhh!layann..

perempuan anonimes

ina said...

entry ini macam kata hati encik ijai saje..haha


especially yang last skali tuh..ye kerrrr apa saja untuk isteri tercinta?


beg tangan Jurulatih satu! baru la bessstt..huhu

Anonymous said...

aku rse kata hati no.11 tu perlu disertakan dengan ayat makian sikit setelah tensen melayan amarah awek haha..


-megan musang

Mohamad Faizal said...

eca: ramai jejaka senyum kat anda kah? hee hee

aina: manaaaaaaaaa. betullah tu saya kan jejaka ulung

hyezler: ok selepas menggoogle lirik lagu itu baru saya faham maksud anda hee hee

yusuf: kita lelaki memang kedekut

perempuan: tidak perlu ungkapan cinta untuk membuktikan kasih sayang kami, hanya sekadar renungan penuh makna

ina: kata hati saya ke? tapi contoh 5 memang tak applicable

megan: tak boleh marah perempuan. kecuali kalau diorang degil taknak shave misai

Anonymous said...

bf saya tak guna kata2 makian pon kalau dia marah kat saya.lelaki npk ganas and keji kalau nak maki awek..encik faizal tak maki gf encik faizal kan;p

rossa perasan

Anonymous said...

no.7 and no.8 ijai selalu katakan kpd kekasihnya tetapi smpai sekarang belom dpt lagi hahaha..

-fandi-

Anonymous said...

haha...
contoh no 10 ekslusif utk anas je..haha..meh aku tambah satu lagi..

kata mulut:betul sy takde gf lagi..
kata hati:ai budak ni,tak paham2 lagi ke aku nak tekel kau..

haha


-shuhud-

Mohamad Faizal said...

rossa: naikkan kening pun saya tak pernah

fandi: mestilah tak dapat, aku tidak akan menurut runtutan nafsu dan syahwat sebelum berkahwin

shuhud: macam kau mengaku single kat facebook ke?

QilahLala said...

sempat lagi menyelitkan lirik lagu kru.. kalau asiah baca ni, terus dia sambung nyanyi :)

Mohamad Faizal said...

mana asiah haa? dia dah beranak ke? mesti bagi nama anak dia Norman

Wahida Nasution Thakhrim said...

no 12 paling best!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...