Monday, February 15, 2010

Ramalan Horoskop Cina Bersama Dr Chai Ka Cak

Salam sejahtera saya ucapkan buat semua pembaca yang budiman. Bagaimana dengan sambutan tahun baru Cina anda? Hari ini ada puasa sunat raya cina tak? Yelah hari ini kan hari Isnin. Sempena sambutan hari raya Cina ini, saya telah menjemput seorang pakar Astrologi dan Astro Beyond dari Universiti Tenaga Nasional iaitu Mejar Bersara Dr Chai Ka Cak untuk memberi ramalan tentang kehidupan kita pada tahun 2010 ini berdasarkan Zodiak kalendar Cina. Dr Chai (pronounced as Jai) mendapat sijil tamat latihannya dalam jurusan Nujum dan Ilmu Falak sejak tahun 2007. Beliau amat popular dengan novel-novel remaja keluarannya seperti Rahsia Tahi Lalat dan Operasi Katak. Kini beliau bekerja sebagai konsultan di kedai Feng Shui di Midvalley. Ala yang dekat food court atas, tepi eskalator tu. Tanpa membuang masa, ayuh kita klik Read More untuk mengetahui ramalan-ramalan baik mahupun buruk yang mungkin ataupun tak mungkin berlaku kepada kita untuk tahun 2010 ini.

Tahun Tikus (1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Kerjaya: Satu demi satu rakan sekerja anda berpindah tempat kerja ataupun dipecat akibat gangguan seksual. Ramai juga yang diberhentikan di atas alasan kegawatan ekonomi ataupun anda banyak unscheduled absenteeism. Anda tidak perlu risau kerjaya anda selamat buat masa ini kerana anda seorang performer. Namun begitu jika Lina Jobstreet menghantar emel tentang peluang kerjaya baru, mungkin inilah masanya untuk anda mengupdate resume anda dan apply online.

Cinta: Cinta individu Tikus memang agung. Terutamanya kepada individu Lembu. Tahun ini anda harus mengumpul wang sebanyak mungkin agar dapat membeli cincin kahwin takkan semua mama nak tanggung kan.

Warna bertuah: Biru air laut

Tahun Lembu (1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)


Kerjaya: Kerjaya anda stabil, namun begitu anda harus berhati-hati membelanjakan gaji anda dan menahan diri daripada menggunakan kad kredit anda untuk membeli benda-benda yang melalaikan seperti PS3 dan juga alat solek. Berhati-hati dengan rakan sekerja yang nampak mesra kerana dia sebenarnya suka kat anda walaupun dia tahu anda sudah ada teman.

Cinta: Anda akan sentiasa disayangi dan dimanjakan. Walaupun si dia tidak menghubungi anda di malam hari, itu tidak bermakna dia tidak rindu, sebenarnya dia sudah tidur awal.

Hari bertuah: Sabtu kerana boleh tengok wayang.

Tahun Harimau (1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Kerjaya: Satu bintang malang telah ditambah dalam kerjaya anda untuk tahun ini. Akibat daripada punch card anda yang selalu merah kerana datang lambat ke kerja, pesaing anda akan dinaikkan pangkat walaupun dia itu junior anda di MRSM dahulu. Bagi mereka yang masih belajar di Universiti, semester ini Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) anda akan menurun kerana sifat anda yang suka clubbing dan berusrah tapi tak study.

Cinta: Jika teman lelaki anda selalu menyorokkan telefon bimbitnya, memang sah dia ada perempuan lain. Tetapi itu tidak bermakna dia bermain kayu tiga dengan anda, sebaliknya dia menyimpan pornografi di dalam telefon bimbit. Bagi mereka yang sudah berkahwin, ini memang tahun yang bertuah buat individu harimau kerana mereka akan bunting setelah disetubuhi secara rakus bak Harimau Kellogs Frosties membesar bagaikan sang juara.

Warna bertuah: Warna celoreng kadet bomba.

Tahun Arnab (1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Kerjaya: Tahun ini agak malang buat anda kerana tiada kenaikan gaji. Bagi mereka yang masih belajar, anda tidak boleh bergraduasi pada tahun ini kerana anda tidak habis membayar wang pengajian.

Cinta: Tahun ini memang tahun Cinta Hingga Ke Pintu Syurga buat individu Arnab. Itu pun kalau mereka tak tinggal sembahyangla baru boleh masuk syurga.

Hari bertuah: Hari Gawai

Tahun Naga (1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)


Kerjaya: Tahun ini anda harus menunjukkan bakat yang terpendam kerana ada berpeluang untuk pergi jauh dalam kerjaya anda. Jika anda tiada bakat, gunakan seksualiti anda. Goda bos anda sehingga terdapat pergerakan di dalam seluar. Tahun ni sahaja boleh tahun depan dah tak boleh sebab anda mungkin putus haid.

Cinta: Tahun ini anda masih tiada teman wanita/lelaki. Bersabarlah saat indah kan menjelma jua.

Warna bertuah: warna pelangi

Tahun Ular (1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Kerjaya: Anda harus berhati-hati kerana tahun ini ada orang yang akan menusuk anda dari belakang. Saya tak boleh nak pastikan samada ditusuk secara seksual ataupun sekadar dibelot. Jika ada rakan sekerja anda yang tiba-tiba berbaik dengan anda, sila berwaspada kerana mereka hendak pinjam kereta anda nak pergi lunch.

Cinta: Tahun ini cinta individu ular akan naik ke satu tahap yang lebih tinggi. Tahniah! Tetapi berhati-hati agar tidak berlaku persetubuhan haram.

Hari bertuah: Hari ketika cuaca mendung.

Tahun Kuda (1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)


Kerjaya: Jika kerjaya anda ada kaitan dengan kuda, tahun ini memang tahun bertuah anda. Jika anda ialah tahi judi professional, sila bertaruh dengan kuda yang berbulu blonde. Anda mungkin boleh menjadi jutawan. Jika anda bekerja sebagai penternak kuda, jaga ibu kuda dengan baik kerana dia akan melahirkan triplet.

Cinta: Cinta individu kuda selalunya bertukar kepada nafsu kuda. Jadi kawallah diri anda agar tidak menyesal di kemudian hari.

Warna bertuah: warna-warni kehidupan

Tahun Biri-biri (1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

Kerjaya: Jika anda bekerja sebagai seorang doktor, satu bintang tuah telah bersinar buat anda. Ini kerana Individu yang bukan biri-biri akan lebih banyak makan biri-biri sekaligus menaikkan tahap kolestrol mereka dan menjadikan mereka berisiko tinggi terhadap penyakit kardiovaskular. Maka lebih banyaklah patient anda.

Cinta: Walaupun kerjaya anda semakin maju, cinta anda semakin luput kerana teman wanita anda akan mula rasa terabai dan lama-kelamaan terus menjadi lesbian.

Hari bertuah: Hari sukan tahunan sekolah.

Tahun Monyet (1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Kerjaya: Perangai seperti monyet memang tidak boleh membawa anda ke mana-mana. Tetapi jika anda memiliki paras rupa seakan mawas kerana tidak bercukur, tahun ini mungkin bertuah buat anda kerana A Razak Mohaideen sedang mencari pelakon tambahan dalam filem komedi situasinya iaitu Cinta Mawas.

Cinta: Cinta di sekolah tu sekadar cinta monyet. Usah kau hendak berjanji sehidup semati lepas SPM nanti clash jugak.

Warna bertuah: Merah jambu pink peppermint.blogspot.com

Tahun Ayam: (1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)


Kerjaya: Tahun ini merupakan tahun 'comeback' buat penyanyi-penyanyi veteran terutamanya Jalil Hamid yang popular dengan lagu Ayam serta Rohana Jalil yang bersuara seperti ayam.

Cinta: Individu Ayam harus mengelakkan diri daripada bercinta dengan individu Ular kerana salah seorang akan terluka.

Hari bertuah: Hari Syura. Eh korang ingat tak penyanyi nama Syura dulu selalu menyanyi dengan Siti Nordiana kat mana dia lama tak nampak.

Tahun Anjing (1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

Kerjaya: Tiada. Masih menganggur. Tetapi peluang anda untuk menjadi insan yang berguna mungkin bertambah sekiranya anda menyertai MLM menjual penapis air.

Cinta: Cinta individu Anjing ini memang setia pada yang satu. Dia tidak akan memandang perempuan hangat yang lalu di hadapannya melainkan perempuan itu memakai baju see through.

Warna bertuah: Tiada sebab individu anjing kebanyakannya buta warna.

Tahun Babi (1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)


Kerjaya: Perniagaan Herbalife anda semakin mundur kerana orang sudah tidak yakin dengan produk anda setelah melihat berat badan anda yang semakin meningkat. Kesempatan itu boleh anda gunakan untuk membuat application untuk menyertai The Biggest Loser Asia musim kedua nanti.

Cinta: Malang juga percintaan buat individu babi. Oleh kerana prinsip 'Tubuh badan tak penting, yang penting rupa' semakin sudah dilupakan, berat badan anda menjadi punca surat cinta anda tidak berbalas walaupun sudah disertakan setem.

So anda tahun apa? Tahun ini gembira atau malang buat anda berdasarkan ramalan khurafat Dr Chai? Ayuh kita kongsi bersama tak kira tangisan atau tawa. Jika anda ada sebarang keraguan tentang Feng Shui dan masa depan ada, usah malu untuk bertanyakan kepada Dr Chai.

Life's what you make it. You do not need any silly horoscope telling you what to do - Hannah Montana.




9 comments:

nana said...

Dr Chai, aku lahir tahun ayam.

kenapa horoskop utk tahun ayam, banyak nama artis?

adakah aku berpeluang menjadi artis?

nana said...

eh, maaf. komen 2 kali.

kenapa tahun babi takde hari atau warna bertuah.kasihan mereka.

EyeDa said...

Dr.Chai,camana pulak kalo org thn tikus b'chenta dgn thn babi?ade kekangan x? :)

Anonymous said...

Ho utk tahun arnab.haha

maimunah bns

Mohamad Faizal said...

(jawapan Dr. Chai)

nana: ya tapi peluang untuk menjual album adalah kurang kerana terpaksa bersaing dengan nana era, nana (siti nordiana) dan nana norgaya.

eyeda: mesti ada kekangan nafsu dan syahwat baru boleh berjaya

maimunah: bagi tahun arnab, tahun ini ada orang putih akan cuba mengurat anda

datillah said...

Apakah hari bertuah bagi tahun tikus?

Anonymous said...

Hari bertuah bagi tahun tikus datillah adalah hari nikah dengan Dr Chai tahun 2011 nanti, betulkah?

Mohamad Faizal said...

hari bertuah bagi tahun tikus adalah hari-hari yang kulalui bersamamu...(cubaan untuk menjadi sweet)

Anonymous said...

syirik..syirik kalau percaya mende2 mengarut seperti ni...tuhan maha mengetahui....tiada pengiraan dapat tandingi kuasa yang maha kuasa..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...