Wednesday, February 10, 2010

Top Ten Wedding Songs

Memilih lagu yang sesuai untuk majlis perkahwinan anda adalah penting, kerana hari itu akan sentiasa dikenang sehingga ke akhir hayat. Kecualilah kalau kau kahwin banyak kali, jenuh pulak nak mengingat lagunya. Lagu-lagu yang dipilih kebiasaannya terdiri daripada lagu-lagu jiwang yang corny dan cheezy, tak sesuailah kalau kita pilih lagu yang tekechi tekechi tekechi (sebut laju-laju, efek lagu clubbing). Sesetengah orang memilih lagu-lagu nasyid yang mengajak manusia untuk bercinta selepas kahwin sebagai lagu perkahwinan mereka. Biasalah paksaan keluarga sebab diorang yang tanggung duit kenduri kan? Tetapi jika aku berkahwin nanti, aku sendiri yang akan menjadi DJ memilih lagu. Sila klik Read More untuk mendengar sepuluh lagu cinta yang mungkin akan dimainkan pada perkahwinan aku tahun hadapan, I hope :)

10) Everything I Do (I Do It For You) by Bryan Adams - Bryan Adams memang hebat membuat lagu-lagu balada cinta.

Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it - there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - ya I'd die for you
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you


9) Baby I Love Your Way by Peter Frampton

Ooh Baby I love your way. Everyday,
Wanna tell you I love your way. Everyday
Wanna be with you night and day.


8) 2 Become 1 by Spice Girls - Lagu persediaan untuk bersetubuh di malam perkahwinan. Haa haa.

I need some love like I never needed love before
(wanna make love to ya baby)
I had a little love, now I'm back for more
(wanna make love to ya baby)
Set your spirit free, it's the only way to be


7) Apa Saja by KRU - One of Kru's masterpiece. Di Pintu Syurga pun best jugak tapi terlalu sedih untuk dimainkan di hari perkahwinan.

Apa saja untukmu
Tak ku hiraukan waktu
Katakan saja kan ku laksana
Permaisuri kau bertakhta di jiwa


6) Heaven by Bryan Adams - Bryan Adams lagi? Kan aku dah kata Bryan Adams memang gagah dalam membuat lagu-lagu sebegini. Jangan terpasang versi Dj Sammy sudah habis jadi parti liar nanti.

baby you're all that i want
when you're lying here in my arms
in finding it hard to believe
we're in heaven


5) Grow Old With You by Adam Sandler
- jika aku ini seorang gadis ataupun arbok aku pasti cair mendengar lagu yang super sweet ini.

i wanna make you smile whenever you sad
carry you around when your arthritis is bad
all i wanna do, is grow old with you

4) I Wanna Be With You by Mandy Moore

I wanna be with you
If only for a night
To be the one whose in your arms
Who holds you tight


3) I Dont Want to Miss A Thing by Aerosmith
- barbie mulut dia besar gila kalau dia gay mesti pasangan dia puas. hua hua hee.

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this


2) Iris by Goo Goo Dolls

And I´d give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You´re the closest to heaven that I´ll ever be
And I don´t wanna go home right now


1) Song for Datillah - Or maybe I'll just grab on my guitar and sing you this song :)



Satu hari ku berjalan seorang diri,
Ingin masuk Idwal System dah lambat ni,
Tiba-tiba ku terpandang seorang gadis,
Di satu sudut hanya tersenyum manis,
Ku terhenti seketika tertanya-tanya,
Siapakah gadis itu siapakan namanya,
Ingin saja ku bertanya tapi tak terdaya,
Kerna En Solleh dah panggil ku punya nama,

Satu minggu berlalu hidupku mesti terus,
Diriku sungguh bosan badanku makin kurus,
Then I saw the girl whom I had a crush,
Dia duduk tingkat satu wah sudah bagus,
Adakah ini kebetulan atau suratan,
Terima kasih ku ucapkan pada-Mu tuhan,
Ku minta liyana tanya sudahkah ada teman,
Si Aishah tanya terus ku sungguh segan.

Ini kisah ku dan dia,
Yang slalu bermain di minda,
I hope it will be (oh) in your heart,
Even though we a far apart.

Hari-hari buat flash aku dah naik bosan,
Tengok pulak muka Dolah makinku tak tahan,
I wish i knew how to do a coding or two,
Bolehlah ku turun bawah untuk membantu,
Aku seorang yang xmalu suma orang pun tahu,
Tapi bila depan dia lidahku membisu,
Especially bila aku duduk tingkat satu,
Mulala Kak Radin dan Anas kenakanku

Yes i do confess i had a crush on her,
Sekali tengok macam Jennifer Garner,
But please dont get me wrong im not a stalker,
Yes i do admit i want her number,
So please give me a chance to prove myself worthy,
Because i know i can make you happy,
Just look directly into my eyes,
There you can see where my true feeling lies...

To download the song as ringtone, click this link before it expires: http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=6160894

How about you guys? Come on tunjukkan kejiwangan anda dan kongsilah top 10 lagu perkahwinan anda, tak kiralah jika anda sudah berkahwin ataupun ingin berkahwin lari di Thailand nanti.



19 comments:

Anonymous said...

bukan kau suke lagu in-team ke time skolah menengah dulu??haha..

btw,2 thumbs up for song for datillah(although aku dh dgr banyak kali kat tube anda)

jai,jom bertaylor swift di hujung minggu..long weekend beb...
owh,aku onkol ari isnin..



-shuhud-

aina hazuani said...

aku nak duet ngan kau. amacam

enuLwanie said...

mula2 ingatkan lawak semata.

alahai,
harap kak Datillah cair dengan entry ni.

Shima Ibrahim said...

lagu no1 tu x leh muat turun ke? kelas lah! ko patut jd rapper la ijai. singer/song writer tuuu! mmg kool.

Anonymous said...

knape encik shuhud spam anda sampai 3 kali post.ape daa..
saya suka lagu bryan adams.dia mmg terer buat lagu jiwang cheesy corny nih..tp saya rasa song for datillah tuh paling sweet lah..gerenti cik datillah ngs terharu..kawin tahun depan suruh lah kawan2 awak yg buat blog kawin awak tuh.

siti anonimes

Mohamad Faizal said...

shuhud: lagu in team tu satu kesilapan, pengaruh geng arab. anyway kau je long weekend aku keje dowh ari isnin slase. tapi nak berperang tiada masalah

aina: boleh, sila hantarkan kaset audition anda

enulwanie: harap-harap begitulah hee hee

shima: demi kau shadatul aku dah aplod apalagi muat turun ah dan jadikan nada dering

siti: encik shuhud tu memang menaruh perasaan dalam diam terhadap saya. saya kawin anda baliklah ke malaysia untuk melihat saya menyanyi

sally sudin said...

aaaaa? ijai nak kawin tau depan? betul ke ni nyah? alaaaaaaaaaaaaa nyampahnyaaaa i... benci benci benci... awwwww

anon said...

lagu2 tu mmg sgt menggegar jiwa.. termasuk yg no 1..

nak tambah list tuh..

1.Destiny - Jim Brackman
2.L.O.V.E. - Nat King Cole
3.From This Moment - Shania Twain
4.I Do - 98 darjah
5.I'll Be - Edwin Mc Cain
6.Now & Forever - Richard Marx

Cukup la tu.. xkan nak kongsi semua..

Anonymous said...

siti anonimes are you using my name to comment?

siti

attiesya said...

firstly, sy doakan incik ijai kawin taun depan.. bolehla blok diary sy utk makan nasik minyak.. (haha.. perasan dpt jemputan)

sekenly, lagu bryan adam mmg best.. tp kalau sy, tambahan lagu:

from this moment - shania twain
sempurna - andra and the blackbone
lelaki ini - anuar zain

apa2 pun.. sy doakan.. :D

Anonymous said...

perghhh lagu mantap abes..klo ak pmpn ko nyanyi tuk ak sure ak serahkan segala2nya hahaha..sak ma bals..=P

-fandi-

Anonymous said...

ade ke nama org siti anonimes.saya anonimes kan diri dan sbb saya perempuan saya tambah lah siti kat depan.jadilah siti anonimes.saya boleh je tulis siti sarah ke anon sameon ke.

anon sameon

ina said...

auwww..bestnyaaa dapat lagu cenggini! sweeeeeettttt...

ok kalo saye yang jadi Datillah tu, i'm already melt..hehehe


kawan-kawan yang kat belakang ni pon ada syiok dengar lagu awak..siap nanyi ikut lirik lagi..hahaha

good job! i hope u'll get her =)

datillah said...

*pengsan*

SHiKiN said...

ijai..sile lah ajarkan adam utk buat lagu utk aku. :P

Mohamad Faizal said...

sally sudin: hee hee usah menyamar deq

dua-dua siti anonimes: usah bertengkar, saya ada jalan penyelesaian.
option 1: bergusti lumpur. siapa menang dialah siti yang lebih hebat dari siti nurhaliza
option 2: dua-dua sign in usah jadi anonimes lagi
option 3: ok sorang jadi siti amerika, sorang siti jepun ok?

pilih mana yang sesuai

attiesya: datanglah ke perkahwinan saya nanti (jemput awal2)

ina: thanks korang jangan jatuh cinta pula ya

datillah: baby you're all that i want (menyanyi)

shikin: ok jgn bagitau adam aku bagitau kau; anniversary tahun ini dia nak buat seprais menyanyi sambil main gitar utk anda hee hee

Noraishikin Mohd Salleh said...

sangat cemburu ngan datillah..hahahahahha....kau sangat romantik di kala bulan valentine ni kan..

mmg kelas...sila tulis lagu pasal aku, shima ngan zarul plak..hehe

Anonymous said...

haha xperlu kot shikin..die tulis lagu nnt die kutuk haha.

btw ijai ari tu kitorang melepak.shima,shikin dan danial pembelot berenti keje awal.tp malam la.mesti ko da kt bangi.

zarul

naziffuddin said...

nak tambah jg.....

Jason Mraz ft. Colbie Caillat - Lucky

tgh2 lagu..sebelum korus kedua...berhentikn lagu...selit dgn video akad nikah....bila berjaya...sambung korus....lucky i'm in love with my best fren...bla bla bla

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...