Friday, March 26, 2010

Tanda-tanda Anda Ketagihan Ijaicool

Tajuk blog menggambarkan personaliti seseorang penulis blog itu. Contohnya, jika tajuk blog anda ialah Zati Hazira, mungkin personalitinya ialah suka berjogging sambil mengambil gambar. Jika tajuk blog anda Pink Peppermint, mungkin anda seorang rakan yang sanggup bersusah payah demi anda tanpa meminta sebarang balasan. Berdasarkan tajuk blog ini, Yang Penting Rupa, personaliti yang boleh dikaitkan dengan tajuk ialah tahap keperasanan yang optimum. Jadi tidak hairanlah saya membuat entri narcissist ini.

Bagaimana anda tahu anda merupakan seorang yang fanatik terhadap sesuatu? Menggunakan diri sendiri sebagai contoh, saya akan menyatakan ciri-ciri peminat fanatik ijaicool. Ayuh klik Read More untuk mengetahui jika anda merupakan seorang penagih tegar blog ini.

1) Anda pernah membaca semua entri ijaicool. SEMUA. Tatkala anda secara tidak sengaja membaca satu entri anda terus mencapai kemuncak syahwat yang mencarut di dalam hati "WOW THIS GUY IS FULL OF SHIT!" Kemudian anda mula membaca entri sulung 'Please Don't Read' dan mula meracau-racau seorang diri. Dalam masa 3 hari anda berjaya membaca semua entri yang ditulis. Solat entah ke mana namun ilmu tajwid dan ilmu fekah anda semakin mantap setelah membaca entri-entri keagamaan yang ditulis.

2) Sebelum masuk kerja, korang akan melawat ijaicool dahulu. Well dah masuk kerja pun still melayari ijaicool. Waktu lunch pun korang tak join manusia lain sebab korang asyik menghafal entri-entri terbaru seperti korang menghafal ayat hafazan PAFA. Sampai System Administrator anda pun perasan aktiviti abnormal harian anda lalu menyekat laman Yang Penting Rupa seperti mereka menyekat laman web Fesbuk dan Youtube.

3) Laman pornografi tidak dapat memuaskan nasfu serakah anda lagi. Laman web ijaicool sudah cukup untuk memberi kepuasan zahir dan batin kerana sering memberi anda jenaka-jenaka tidak senonoh, gambar-gambar lelaki kacak serta kisah-kisah fitnah dan mengaibkan. Well bagusla buat apa pergi laman web pornografi nanti computer dijangkiti spyware. Jika dijangkiti spyware, sila install Microsoft Security Essentials.

4) Anda terbawa-bawa fahaman khurafat dan ayat-ayat yang sering digunakan dalam blog ini dalam kehidupan seharian, secara sedar ataupun tidak. Sebagai contoh, apabila adik anda sudah pandai menonton cakera padat Basic Instinct anda, anda akan menjerit "WHAT THE WHATT??" Namun ada juga perkara baik yang korang terpengaruh. Aku dapat lihat sesetengah pembaca kita mula pergi ke surau setelah membaca blog ini, Alhamdulillah.

5) Anda melawat laman blog ini hari-hari. So anda expect hari-hari ada entri baru. Jika tiada entri baru, anda akan terperiod dan emosi mula menjadi tidak stabil. Tak pasal-pasal adik anda kena carut akibat ijaicool tak update blog. Sehari tak update, peluh dingin mula membasahi dahi. Dua hari tak update, mata anda mula kemerah-merahan dan rambut anda mula berkelemumur. 3 hari tak update, anda mula mencakar-cakar badan anda sehingga berdarah. 4 hari tak update, korang buat laporan polis tentang kehilangan ijaicool.

6) Anda memang terlalu fanatik ijaicool, sehinggakan anda berasa starstruck apabila anda terserempak dengan Apai di Jaya Jusco ataupun ketika Dr Shuhud mengajar di kuliah pergigian anda.

7) Anda nak komen tapi anda tidak mahu/malu untuk dedahkan identiti anda. Tapi lepas membaca entri yang mengghairahkan, tangan anda terketar-ketar nak komen lalu anda mecipta identiti maya menggunakan pelbagai nickname ketika mengomen.

Katakan HO! jika anda peminat fanatik ijaicool dan memiliki salah satu daripada ciri-ciri di atas. Why do you guys read this abnormal blog? Come on, just for this entry, let me know, let me know you.


On a more serious note, thank you all for reading. I really do appreciate it.



55 comments:

Shima Ibrahim said...

HOOOOOOOO!! haha blog ko mmg best ijai. i mean, what's not to like kan? smua entry ko dekat di hati gitu. mesra pembaca. kelas! keep writing! haha ;P

n0dS ;) said...

HO!
hahaha

O Ena O said...

Hoooooooo!! phewwww!

O Ena O said...

(eh sjk bile aku jd fanatik nie? fanatik kah aku???) hati ku berkata2..

Anonymous said...

HO! numbe 1, 4, 5 sgt betul. i loikeeee.. :D
-nfk-

wild bunny said...

Hoo

sebelom pegi kelas bukak YPR dlu. =p
ktorg (bersme [a.t.i.n]) mmg stalker setia ijaicool.setiap kali pg bangi mesti hoping2 dpt jpe abg ijai waaa.nk mintak sign kt baju boleh tak?

aina hazuani said...

wanie awak pun ada hee (selingan)

HO!!

no 4 itew amatlah ketaguh sejak kebelakangan ini. tak bleh stop. abang ijai mintak sign kat dada pelisss :P

Anonymous said...

HO!!!
saya dah sebut what the what dah instead of what the fcuk ke ape ke.haha..saya baca blog nih sbb dia cool and ade kelakar ade gak yg memberi manfaat ada jugak yg jahiliah..haha..bagus2..bila kawin jgn stop tls blog ye tp jgn tulis pasal kawin in details plak.tuh kira dosa plak sbb cerita benda dalam comforter..haha

anonimes.

z a t i said...

-_-;
tknak ckp HO, nak ckp HEPP boleh?

wild bunny said...

aina hazuani (selingan tambahan)

awk jangan 18sx kt cni.kita budak2 lagi.

sorry abang ijai.gile cool lah

Anonymous said...

HO!

adam

Anonymous said...

ok ni first time saya komen. haha i didn't read all your entries, tapi hampir2 la. mengapa saya suka blog ni? sebab kelakar! it's the only blog that doesn't annoy me and makes me laugh.

almost stalker

shogunn_general said...

HO!!

1.mostly sbb blog ko klaka.

2.secondly sbb aku kenala support fan liverpool! =p

3.sebab aku rindu bangi :(

4.sebab ko senior aku and aku familiar dgn watak2 dlm blog ko hhehe.

5.sebab aku memang support local scene. yeah!!

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

Hoh!
Aku terjebak ke kancah durjana ini dengan niat yang murni asalnya..
Pencarian tentang tajwid telah mencampakkan aku ke kawasan ini.
Tak memasal aku terpaksa meng'link'kan blog ini dan mengklik setiap kali ada update terbaru.
Dan aku terpaksa memulakan bacaan aku dari awal, dan juga aku telah mengiklankan secara sengaja link blog ini ke semua rakan2 aku dan aku nyaris2 di cap gay. What the whatt??..hohoho

Idlan said...

Aku kelakar baca blog ni sebab semacho-macho mana pun geng korang sekarang, aku masih ingat zaman korang berseluar pendek biru tua berbaju putih. Dan tak lupa adegan kaget korang bila pakcik botak aneh tu tak nak pulangkan bola korang. Juga time aku kena paksa bagi korang air lepas korang main bola. Dan perangai korang yang suka solat asar berjemaah kat rumah aku sebelum main bola kat depan tu.

Akhir kata, aku nak calit dengan Naqqib bab-bab rindu Bangi ni. Tadi ada pensyarah jemputan datang jabatan aku, dia cerita dia pernah pergi UKM. Dia kata dia suka duduk kat Equatorial Bangi dan jalan-jalan pergi ke shopping complex just around the corner (Warta!!!). Terdiam aku kerinduan sob sob.Oh Bangi, j'taime.

qilahlala said...

HO!!! HO HO HORLICKS!

sI tEDI said...

ho ho hoooooo!!

wendu nak masuk sini.. lama tak masuk..

tapi aku still ada beberapa ciri di atas. ha ha ha

Anonymous said...

adeh.. ade plak kne identiti maya haha.. so HO! la utk ko ye jai..



-megan musang

Anonymous said...

HO! Dengan ini saya akui memang saya fanatic tahap dewa kat blog ijai. Im so addicted reading ur blog, boleh dikatakn hari2 saya check YPR and it's 1 of my bookmark lists :8)
I almost read all of ur entries tp belum khatam lgi. Blog awak lawak giler lah hingga saya tak baca lagi majalah ujang,gila2, Apo dan yg sewaktu dgnnya..hahaha.. Dan saya suka guna perkataan "what the what?"
Yeah fyi, im ur silent reader frm brunei..wahh..u should proud by now dat u're getting Popular here! so keep blogging ;P

Dayangku,Brunei Darussalam.

couchpotato said...

ahh!
HO!
hohohohoho!

nana said...

HO!

Ho! utk no 4.. aku mula gian nak ckp; What the what???

Ho! utk no 5, mula melayari ijaicool hari-hari, sampai pegi outstation pun masih terfikir: ahh.. bosannya membuat working paper, lebih baik kalau boleh baca blog ijai.

syabas la bro~

нурул надя = nurul nadia said...

HO sebab sy adek naqqib. ehehe... slalu tgk roomate sy, cik bunny tergelak2 tyme baca ijaicool.. so, sy pn terikutz sudah.. high 5 org bangi =)

Anonymous said...

HO!! utk ijaicool....


ps:sile upload dgn segera lagu2 kugiran di parti liar datillah..aku pasti peminat fanatik kau akan meleleh...haha...


-shuhud-

astute said...

HO! (rs mcm nk ho seploh kali)

sebab entri sume kelakar tahap dewa n tade yg annoying, irritating dan yg sewaktu dgnnye.

blog nih sgt cool dowh!

p/s aku dah mula buat yg no 4. bleh tak aku sebut mende tu bile students aku buat ntahmendemende dlm klas.

Anonymous said...

no 6 anon suwit yg tesempakkk kan kan?ngn apai ngn mizah.huhu

~kwn anon suwit~

Anonymous said...

Ho!

Sorry kami x dpt join parti liar Datilla..cup cake ada lg x? aritu ingat nk curi mkn sebijik..tp jamil x bagi..hehe

-Evi-

jana said...

Ho,
Yang no 2 tu macam ada terkena batang hidung kak jana je ijai he he.apa-apa pun I salute you ijai

Mohamad Faizal said...

shima: thanks. bila nak offer pekerjaan sebagai penyelia di syarikat anda?

nods: terima kasih!

ena: kau memang fanatik fanatik fanatik fanatiiiiiik. fanatiknya duniaku kukatakan uhhh (lagu KRU)

nfk: thanks for loiking

wild bunny:

Dear Wan Nur Syazwani, semoga anda berjaya dalam peperiksaan (autograf online). Thanks!

aina:

Dear Aina Hazuani, semoga berjaya di dalam hidup (autograf online). Terima kasih!

anonimes: thank you. saya kahwin nanti pulanglah ke malaysia ok

zati: HO! tu untuk peminat fanatik. HEPP tu memang tahap stalker abnormal

adam: haha adam dazu kata kau sedang sibuk gila

almost stalker: thank you for reading!

naqqib: you'll never walk alone, thanks!

iffat: aku sungguh terharu kau jumpa blog ini sebab mencari pasal hukum tajwid. oh iffat jika aku gay pasti aku akan konsider dirimu sebagai teman diriku

akak abe: mana ada berseluar pendek berbaju putih. tadika ixora yelakot aku seluaq pendek hee hee

lala: ho ho ho beli xbox elite cis cis cis

tedi: tengkiu tedi anda dari dulu lagi sudah ku kenali

megan: haha banyak lagi identiti maya yang lain sebenarnya

dayangku: thank you orang brunei! kat brunei ada majalah ujang/gila2/apo jugakah? wahh.

couch potato: ho ho terima kasih

nana: ya blog saya memang lebih best daripada surat khabar, thanks

nurul nadia: adik naqqib? wahh. ohh sila nasihat rumet anda itu untuk mandi juga jangan lalai membaca blog sahaja hee hee

shuhud: haha sabaq noo nanti aku aplod gambar2 liar

astute: thanks! jika anak murid tak mendengar cakap pulas sahaja dada mereka (lelaki sahaja)

kwn anon: haha yelatu kot

evi: thanks evi dan jamil! ada sebiji lagi dalam peti ais, datangla amek

kak jana: thanks, haha semua bergurau saja

syun said...

Tak payah check hari2 for new post. Kan ada RSS Feed :)

DingDong said...

well.. juz wanna say that this blog mmg superb best.. ayat2 anda sememangnye merepekedesh tp tujuan anda mengekspretasikanyer dpt difahami oleh pembaca blog ni.. keep it up, bro!

farhanasyazwani said...

ijaicool pakai neo ke?haritu rsenye mcm ternampak kelibat2 ijaicool dekat highway area bangi.teros meroyan 'ijaicool!,ijaicool!'
cuma xsempat bukak pintu terjun kereta mintak auto-graph.

kalau pergi Ameerali atau pkns atau warta mate memang macam radar.manelah tau2 klu terserempak boleh minta bergambar bersama buat kenang kenangan.

sekian.

Mohamad Faizal said...

chua shi yun: ya memang betul. tapi menghadirkan diri ke sini lebih bermakna....hee hee

ding dong: ya, terima kasih dong

farhana: haha betul la tu. jangan langgar saya sudah

Anonymous said...

ho!!!

Cik Faridah Huda said...

ketinggalan basss....tp nak tulih jugak....

belooogggggggg ijaiiii besstttt...mmg kalo tgh PMS pun..kalo bace, terus leh gelak non stop!

keep writing friend!HO!

siti marhamah said...

HOOOOOO....ijaicool mmg cool...
actually dah lame gak bace ayat2 ganas hang..skang baru nak komen..hehe..anyway,teruskan usaha liar anda!..hehe

Muaz said...

HOO!!

Haha..aku selalu guna "what the what???" kat rumah.. hahaha

Dulu ada gak sebut "yipadeyy..yipadeyy.." ..berjangkit dgn ko.. iza tension jer ngan aku kalau aku ckp tu ulang2... hahaha

Mohamad Faizal said...

anon: ho kembali

cik faridah: thanks. kalau PMS sakit period jangan lupa makan pornstar.eh ke ponstan?

siti marhamah: terima kasih. saya liar tapi jarang tinggal solat

muaz: haha yipadeyy yipadeyy aku dah tak buat sebab dah kurang kawan macha di pejabat.

noor said...

HO HO HO HO...

noor said...

HO HO HO HO...

noor said...
This comment has been removed by the author.
adlina said...

ho!
sbb sy org bangi.haha

mimpiyangsempurna said...

:D

Anonymous said...

ho!

u got me at "what the whatt!"

kantoi.

-reader.

Anonymous said...

HOOOO! blog mcm ni la yang den cari2 slame ni.. superb!..xde la mcm blog2 yang sekadr ingin meluah kan perasaan semata-mata.. nak meluah perasaan pegi la beli diary luah and baca sorang2.. huhu..

Hoo lagi skali... =P

Anonymous said...

I say..hoooooooooo!!!
mmg masuk lm benak pemikiran blog ko jai....
ha3


-din-

Anonymous said...

I say..hoooooooooo!!!
mmg masuk lm benak pemikiran blog ko jai....
ha3


-din-

Anonymous said...

I say..hoooooooooo!!!
mmg masuk lam benak pemikiran blog ko jai....
ha3


-din-

M.D 沙美美 said...

haha, gile perasan.

FAIZAH..... said...

ijai ko memg koool+senteng+sengal nk mampus+tak senonoh...ngehngehngeh

e-liex said...

first time datang time blogwalking dari otak ketat x salah. pastu rasa best jek ayat2 ijaicool. terus tekan butang follow. seperti biasa ar, tekan follow tp xde lah every entry baca kan. pastu entry br2 ni, "what would u do when someone stole ur blog content 3" ade gambar dr shuhud which is my dr plak. godek2 la skit betul ke dr shuhud nih?! baca2 entry lama makin lama makin ter-ketagih plak.

p/s-sedang menghabiskan baca entry 2010. ho!! blog anda memang awesome :)

noulha said...

HO! hahaha

Anonymous said...

Aku baru jumpa blog kau hari ni. Tapi memang betul. Dah baca entri satu - satu. Keep writing bro.

lily puteh said...

ho!!!eehe..baru berjumpe ngn blog ni...first time bace 4hr tak berhenti gelak..lawak gler...skang ni pon ngah bace entry2 lame..paling lawak entry Bufday Dr.Shuhud (yg ade gmbo Dr.Shuhud meniarap atas motor)tu..ehehe...keep it up ijai!!!

Idayu said...

HO! Your post make my day :)

linda isabell said...

HO HO HO Hotak aku dh x betul dh baca blog ko tp aku masih disini menanti entri2 terbaru even entri2 lama pun x hbs baca

p/s : mama, marsya nk minum HO HO Ho Horlick

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...