Tuesday, May 11, 2010

Cara-Cara Untuk Bergaya Tanpa Mengeluarkan Wang Yang Banyak

Semasa aku berjalan-jalan di kompleks membeli belah, tak kiralah kompleks picisan seperti Warta mahupun kompleks orang kaya Pavilion, orang ramai terutamanya gadis-gadis selalu senyum dekat aku dan meminta kebenaran untuk bergambar. Bukan sebab aku ni popular, tetapi sebab mereka ingat aku ini penyanyi terkenal Faizal Tahir. Aku tak minta dilahirkan dengan wajah begini, so aku embrace sahaja nikmat yang Tuhan beri. Tetapi anda pun boleh juga jadi seperti saya. Well mungkin tak boleh nak mendapat wajah seperti saya walaupun melakukan pembedahan, tetapi anda boleh menggayakan diri anda agar dari jauh orang ingat anda ini Anuar Zain. Yang bestnya, anda tidak perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk bergaya dengan barangan popular yang original. WOW FAIZAL CEPATLAH DEDAHKAN DI MANA SAYA BOLEH MEMBELI BELAH DENGAN MURAH!! Ayuh klik Read More untuk mula bergaya.

Memperkenalkan, kedai serbaneka Harmano.com milik John Ho Chee Kiong. Ok jangan pergi Google harmano.com pulak sebab laman web rasmi dia belum siap lagi kalau korang taip nanti sampai ke laman Mis Tres Hermanas. Mari kita berkenalan dahulu dengan John. John merupakan rakan sekerja aku. Dia orang Cina. Muka dia agak hensem macam pelakon Hong Kong Jordan Chan. Pasti korang tertanya-tanya di dalam hati, 'Mengapa aku mahu membeli-belah dengan John?' Ok ini jawapan yang aku reka sendiri berdasarkan rasuah yang diterima:

1) John menjual barangan yang tulen kerana dia seorang lelaki tulen. Jikalau anda mengesyaki John jual barangan tiruan, anda boleh tumbuk perut John dan jaminan wang dikembalikan berserta kadar faedah.

2) John menjual barangan yang kool sahaja. Definisi kool akan dijelaskan pada gambar-gambar di bawah. Itulah sebabnya korang selalu nampak aku ni kool sebab aku membeli belah dengan John.

3) John menjual barangan dengan harga yang melampau murahnya. Jangan risau ini bukan barang curi sebab John pun kenal erti dosa dan pahala. Masih tidak terpengaruh? Ayuh kita lihat iklan di bawah.

-------------------------------------------------------------------

a) Seluar Jeans Levi's

Mahal kan seluar Levi's. Tapi benda yang bergaya memang mahal. Eh tak jugak, belilah Levi's dari kedai John. Lihat sahaja model di bawah, sumpah bergaya.



LEVI'S 527 - LOW BOOT CUT

# Brand new, tags still intact. TULEN!

# low rise | straight fit | boot cut

# Sizes Available: 32, 33, 34

Price: RM 180. Retails @ RM 299 in selected jeans store that carries export model Levi’s range (The Gardens, MV). Aku sudah sambar satu haa haa riaknya riaknya.

-------------------------------------------------------------------

b) KIKS.TYO Japanese tees


John bagi aku tshirt ni percuma. Tapi aku tak pakai kat rumah sebab kalau mama aku jumpa mesti dia sorok. Ini bukan tshirt lucah tapi kalau nak buat modal untuk certain aktiviti boleh sahaja. Antara design-design kool yang lain untuk dibeli:



Saiz: Orang gemuk atau kurus semua boleh bergaya
Price: RM 70! RM 60 each for purchase above 3 pieces.

Sedang aku asyik membuat entri ini tiba-tiba aku ternampak baju yang paling kool di kedai John.....OH EM JI YOU'RE NOT GOING TO BELIEVE WHAT'S ON SALE IN HARMANO.COM!


Esok jugak aku order kat John. Diimport khas dari England. Tiada lagi rasa bersalah untuk mengiklankan arak di dada. Jangan cakap Standard Chartered ada riba, sebab dia ada perbankan Islamik ok. RM250 sahaja.
-------------------------------------------------------------------

c) Kasut Justin Bieber!


Korang jangan ingat gadis-gadis je boleh pakai kasut designer. Bagi mereka yang celik sneakers, anda pasti familiar dengan model-model sneakers di atas bukan? Nike SB Dunk High Premium RESN Gucci dengan harga RM700-RM800? (boleh dirunding) WHAT THE WHAT?? BERPATUTANNYA!!
-------------------------------------------------------------------

d) iPad

Usah betulkan resolusi skrin anda. Apa yang anda baca adalah benar, kedai John turut menjual iPad. iPad belum keluar lagi secara rasmi di Malaysia. Jadilah orang yang pertama yang memilikinya. Pasti kool dan bergaya. Sori aku tak mampu nak hire model yang mahal-mahal, so terpaksa ambil model kurang ternama dan kurang hensem di bawah.



# Description: Brand new sealed in box

# Warranty: 1 year international Apple warranty. Not claimable in Malaysian Apple stores yet until official launch end of this year

16GB = RM 2600

64GB = RM 2900 (wait time – 2 ½ weeks)
-------------------------------------------------------------------

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS:


1) Ahh bernafsunya! Bagaimana saya boleh mendapatkan lebih banyak maklumat untuk barang-barang di atas serta barangan kool terbaru?

Layari Facebook Page Harmano.com. Be a fan today!

2) Saya nak tanya. Bagaimana saya boleh menghubungi John untuk membuat temujanji?

Hubungi John di:
Facebook = John Isaac Ho
Telefon = 0166992299
Emel = absoluteauction.store (at) gmail (dot)com

3) Apa yang kau dapat hasil daripada pengiklanan ini Faizal?

Anda yang untung sebenarnya kerana jika anda membeli belah dengan John dan mention nama saya (faizal/ijaicool), anda akan mendapat diskaun istimewa. Tak tipu. Amacam licik tak aku tidak menjawab soalan sebenar.
-------------------------------------------------------------------



9 comments:

Anonymous said...

Poyo la model baju putih tu

haha

Joe said...

U're an absolute genius, mate!
LOL! My day is made. ;)

Peaceout,
John

Mohamad Faizal said...

anon: thanks. saya bersedia untuk berkhidmat jika anda nak buat iklan

john: no worries dude. looking forward to my free liverpool jersey....eh?

^wirda^ said...

oh nanti bleh la aku hire ko jadi model tudung aku kan? hahaha

Mohamad Faizal said...

wirda: pasti boleh. anda sudah lihat bakat modeling saya bergaya di kenduri kahwin jamil bukan?

shogunn_general said...

beramai2lah kte pakai baju Liverpool tanpa takut dilaknat lepas ni..haha

eh btw tshirt jepun tu cool tapi kalo pakai buat jalan2 kt bangi pasti dipandang sinis oleh pakcik2 surau takpun bapak shuhud hhehehe

Mohamad Faizal said...

naqqib: aku dah order jersey baru jangan cemburu tunggulah aku riak next week haa haa

Anonymous said...

tshirt putih model jepun 2 ada jual ke?
tp sure xde org pkai beb

jahajahatable said...

model seluar jean berbaju putih tu mmg tip top

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...