Sunday, May 30, 2010

Diari Seorang Lelaki


Tajuk di atas adalah suatu perkara yang khurafat. Seorang lelaki yang sejati tidak akan memiliki sebuah diari sebagai medium untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Seorang lelaki tidak akan menulis ayat-ayat emosional yang yang berkisar tentang kehidupan seharian di dalam sebuah diari. Pendek kata, jika anda tanya mana-mana lelaki secara rambang di Kompleks Pertama, di pasar tani ataupun di mana-mana sajalah, seseorang lelaki tidak akan mengaku yang dia memiliki sebuah diari. Gila sotong lelaki tulis diari. Akan tetapi, jika seorang lelaki itu memiliki diari, tahukah anda apa yang akan mereka tulis? Di sini saya ingin membuat pendedahan eksklusif tentang perkara-perkara stereotype yang akan ditulis di dalam diari seorang lelaki.

Isnin, 24 Mei

Kapelo telah memanggil Abang Carra untuk kembali ke skuad England sempena Piala Dunia nanti. Gua bersetuju dengan keputusan Kapelo kerana Abang Carra adalah seorang pemain pertahanan yang versatile, di mana selain bermain di bek tengah, dia boleh menjadi backup kepada Glen Johnson. Takkan nak call up Gary Neville si kuda tua pulak tu kan.

Selasa, 25 Mei

Malas aku nak tulis hari ni.

Rabu, 26 Mei

(.)(.)

haha nice.

Khamis, 27 Mei

Malam ini malam Jumaat. Orang kata dapat pahala jika kita melakukan persetubuhan di malam Jumaat. Tapi gua baru lepas berpisah dengan awek gua doo kalau tak mesti gua dah kol dia malam nanti tanya dia pakai baju apa :(

ahh horny doo.


Jumaat, 28 Mei


Tadi gua tak sembahyang Jumaat. Malam tadi gua terlanjur dengan diri sendiri tapi gua tak mandi wajib lagi doo. Dahla last week gua tak pegi, hari ini gua tak pegi lagi, so ada satu lagi talian hayat sebelum terbatal Iman. Next week gua topap ah solat Jumaat gua.

Sabtu, 29 Mei

Dear diary,

I went to KLCC today. I saw my ex girlfriend holding hands with her new boyfriend. I still could not believe that she would hook up with him 3 weeks after we broke up. SO fast eh you can move on? What happened to all of your sweet promises? Who will take care of our imaginary child?

I followed them into the cinema although I did not like movie 'The Bounty Hunter'. They sat at the couple seat. That bitch! Ready to ringan-ringan on their what, 3rd? 4th date? I could not focus on the movie. Jennifer's boob did not interest me at all. I left the cinema with a broken heart.

Begitu adalah contoh diari seorang lelaki. Jika anda tidak percaya, cuba buka laci adik anda, selalunya diorang sorok bawah boxer yang dilipat. Kandungan diari seorang lelaki pasti berkisarkan tentang bolasepak, anatomi badan wanita serta luahan emosi yang tidak akan diceritakan kepada sesiapa. Lain kali kita akan lihat contoh diari diari seorang lelaki berdasarkan watak yang spesifik pula.



16 comments:

Abe Annahl said...

haha kelakar doo

Anonymous said...

bij ko saje2 buat xdgr ak hon tadi eh..ringan2 dlm kereta la tu ak nmpk pergerakan tgn atas bawah td hahaha..btw abe bukan lelaki sejati mst ade diari..isi kandungan ak syak sama ada tentang psgn lelakinya ato tentang patient die..

isnin: fak hampir kantoi dgn cleaner kissing ngn Sam dlm bilik operation tadi..=(

selasa: daym ak suke melihat wajah patient ak yg bernama yusuf taiyob itu..gagah dan sasa nmpknya..;)

-fandi-

khairul_bariyyah said...

agak kurang pembelajaran dalam diari hari rabu tuh... dush~

oh,kire mmg betol la ea org laki salu tulih dalam diari diorg.. dear-diary-i-met-my-crush-today? hehehhhe

QilahLala said...

diari i hari ni(sunday)..

saya pergi klcc dan mkn di nandos. kemudian "tet tet".. sms berbunyi.

"aqilah hasan pandang belakang".. haha hows movie?best??

Anonymous said...

silap la rabu tu. sepatutnya

( . )( . )

ke kau nak space bnyak lagi?

Anonymous said...

silap la rabu tu. sepatutnya

( . )( . )

ke kau nak space bnyak lagi?

Mohamad Faizal said...

abe annahl: kongsilah diari kau

fandi: haha bij aku ingat eshol mana tadi cuba membuat gangguan seksual di jalan raya. haha nanti aku buat diari seorang doktor gigi

khairul: tak betul! lelaki tiada diari (see, lelaki memang tidak akan mengaku)

lala: haa haa okehla 3.5 tahi bintang. oh makan tak pandang keliling you

betulla itu edisi orang asia so tidak perlu space banyak

Anonymous said...

haha...
sungguh hebat imiginasi kau fendi..hempeh sungguh..
jai,ape kate kau buat diari seorang pailang/along..haha...kau tau aku maksud kan sape..hee hee..

rabu: wa baru lepas dai rambut wa..kaler oren bai..baru gagah nak pg amuk kat restoran hassan kutip wang perlindungan..

jumaat: adoi...*#$%**#..collection ari ni kurang la..celaka si harun tak nak bayar duit gua..nanti gua pg simbah cat merah,baru lu tau..

jumaat petang: basket...henset gua rosak la pulak..kacau bisnes mcm ni..takpe,blackberry ngan iPhone ok lagi..setakat nokia ni,gua rembat customer punye aje..haahaa..eh,tunang gua sms la..kene balas ni..


-shuhud-

^wirda^ said...

ini contoh atau benar2 diari ko? hahaha

Rahim Hashim said...

nasib baik aku takde diari

Mohamad Faizal said...

shuhud:

sabtu: ahh kenapa aku kena kerja hari sabtu. orang indon lain tak kerja pun arghhhh

wirda: apa kata anda cek bawah bantal suami anda cari diari dia tengok betui ke tak

rahim: ala lepas kau kahwin setat tulis diari ah sebab asyik dibuli isteri haa haa

Anonymous said...

kalau ada dairi, aku kutuk liverfool lah wei...

-yusry tapi bkn kru-

Mohamad Faizal said...

haha ezry yusry yu bukan kru. lupakan persengketaan kita buat sementara dan ayuh bersatu menyokong england untuk piala dunia!

eisya lim said...

zaman skang lelaki msh tulis diary ke?

nisa surihani said...

OOO,MACAM tu ea dalam diary lelaki, akhirnya .hoho

Nutrisi Terbaik Untukku said...

assalamualaykum..haha..so funny..but for diary girl not everyone like that..sometimes dlm buku 2 ada jugak selit ttg perbelanjaan seharian..daaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...