Thursday, May 13, 2010

Happy Birthday Shuhud!


Jika anda merupakan stalker bersiri saya, anda pasti mengenali watak di atas. Dia merupakan watak pelakon pembantu di dalam laman blog keji ini. Sekali tengok anda pasti ingat itu gambar penyanyi kulit hitam Akon ataupun mapley yang bekerja di Ameerali. Nama pemuda itu ialah Ahmad Shuhud Irfani bin Zakaria bin Stapa bin Yajid bin Puteh. Memang jelas aku ni sahabat yang baik kerana tahu salasilah keluarganya. Hari ini, 13 Mei merupakan hari jadinya yang ke-26. Gambar di atas merupakan gambarnya yang paling aib, so aku recycle sahaja. Sila klik Read More untuk mengetahui lebih banyak fakta-fakta aib tentang Shuhud yang anda boleh jadikan modal untuk memeras ugut bagi mendapatkan rawatan gigi percuma.

Kami geng Bangi memang gemar kutuk mengutuk antara satu sama lain dan kami tidak akan terasa hati sebab kami saling menyayangi. Jika Adam kami keji kerana berwajah Cina, Dazu berbangsa makhluk asing (Spock) dan Fandi berwajah Indon. Shuhud ataupun nama manjanya Abe pula sering dikaitkan dengan apa-apa bangsa yang berkulit gelap. Nampak macam celaka bukan kutukan kami? Tetapi among ourselves, kami hanya gelak sahaja tiada apa yang tidak boleh dikutuk.

Shuhud kata dia ada teman wanita (sori Astute), tetapi sehingga kini, tiada siapa pun yang pernah melihat teman wanitanya. Fandi kata Shuhud pernah tunjuk teman wanitanya di stesen komuter dari jauh, tapi aku rasa dia main tunjuk je mana-mana wanita yang nampak molek. So teori aku adalah: Shuhud sebenarnya gay, ada teman lelaki berkulit hitam tetapi dia malu nak perkenalkan kepada kami sebab takut kami kutuk teman lelakinya itu. So dia rekalah teman wanita imajinasinya itu untuk mengaburi mata kami.

Ok setelah mengeji, kita kena memuji barulah wasadtiah. Shuhud memang seorang yang setia kepada rakan, baik hati, menurut kata ibu dan bapa (abah dia cakap Kelantan sikit terus menggigil ketiak dia balik rumah), serta jarang meninggalkan solat Jumaat. Namun di bawah tekanan, sifat sebenarnya terdedah ketika insiden 'Kisah Sedih Initial D' yang jelas menunjukkan sikapnya yang lebih mementingkan kerjaya pergigiannya daripada rakan-rakannya yang lain. Ek terkeji balik pulak.

Sudahlah, ayuh kawan-kawan ucapkan selamat hari jadi buat Shuhud! Ohh buat pelajar-pelajar pergigian yang membaca blog ini dan mengenali 'Doktor' Shuhud, korang tahu tak hari tu dia sanggup bawa kertas peperiksaan korang datang rumah aku sanggup tak main Call of Duty dengan kami demi menanda kertas korang. Kesian dia mengantuk susah payah carikan patient untuk lengkapkan clinical korang. So korang obligated untuk wish selamat hari jadi dia di sini bagi menunjukkan penghargaan terhadapnya.


Happy birthday bro! Weekend ini parti liar kau belanja. Team Bangi sila tambah kutukan tanpa belas kasihan please.



20 comments:

yusuf mujahidin ™ said...

hahaha...lahanat dpt membe cm ko

eh, aku jeles korgnye bonding sgt kuat...
nk join leh?

kehkehkeh~

Anonymous said...

happy birthday encik shuhud

cool gila jadi doctor gigi

coolness

astute said...

hepi besday shuhud!

ala, takpe...baru gf...belum sah lagi. aku masih berpeluang. lagipun aku tahu aku sgt comel dan jelita, plus sgt vogue sb aku minum herbalife! u will never walk alone *tiba-tiba*

p/s love u shuhud. anyway dlm gmbr tuh aku susah carik wajah kau yg ala-ala kumpulan radja. maaf ya pakkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!

et said...

sebagai salah sorang student dr shuhud,ingin sekali ku ucapkan epi belesday utk dr shuhud.

ouh2,terharu.baek nyer dr shuhud.

wah3.26 ke? kenapa nampak macam bukan 26? huhu.

z a t i said...

happy bday shuhud. tak baik la kau ijai aku nmpak je dia dalam gambar gelap kalau dia senyum.

jana said...

Happy bday Dr.Shuhud,

hitam-hitam sitampok maggis biar pun hitam dipandang manis.

ijai sudah-sudahlah usik si shuhud tu,tak baik tau he he

Anonymous said...

selamat hari jadi dr shuhud...

akan ku terus lihat mu dr jauh...

muahahaha


-stalker tegar dr shuhud-

shogunn_general said...

dr shuhud berimpian utk menjadi doktor gigi yg berjaya supaya die dpt meningkatkan martabat golongan minoriti hehe

hepi besday abe. ko dapat tak t-shirt Spartak Moscow yg aku pass kat zahid tahun lepas tu? jgan die lupa bg ko dahla hahaha

Mohamad Faizal said...

yusuf: aku memang lahanat tapi aku jarang tinggal solat. wahh rhymeee

anon: tak kool ah doktor gigi pun mengada2 nak onkol instead of bermain game dengan rakan2

astute: kan aku dah kata awek dia tu imajinasi sahaja so kau mungkin berpeluang jika dia tak gay

et: dia nampak macam 34 tahun kan? orang kata kalau pakai baju hitam nampak tua. hmmmmmmm

zati: haa haa keji

kak jana: alah setahun sekali je sama bergurau senda

stalker: kalau masa tengah stalk tu nampak dia bermesra dengan lelaki kulit hitam lain habaq mai noo

naqqib: jersey tu dia bagi adik dia nadia pakai sebab fit sangat

Anonymous said...

yoyoyo happy bday ma nigga ass..stay black ma man..age dzn't mater coz growing old is mandatory yo'l bt growing up is optional..wuteve it is im gonna sing loudly dis song 4 ma man..

But, If
You're Thinkin' About My Baby
It Don't Matter If You're Black Or White
It's Black, It's White
It's Tough For You
To Get By
It's Black , It's White, Whoo

haha ade mcm real nigga tak abe?? ko judge la sbb ko expert hahaha..

-fandi-

Anonymous said...

Abe seorg lelaki yg menyukai 'senapang' yg besar2.tiadalah pula pasti mengapa begitu sikapnya. mungkinkah kerana seperti firasat ijai, die menyukai lelaki punya.....

Abe juga suke menembak 'senapang'nya secara membabi buta.tiadalah pula pasti mengapa begitu sikapnya. mungkinkah kerana dia menyukai aktiviti sedemikian rupa..

jadi itulah serba sedikit tentang sikap abe ketika bermain Modern Warfare 2. Bersenjatakan mesingan dan menembak sesuka hati sepanjang masa..

Hepi besday abe! we love u!

-Anas-

Mohamad Faizal said...

fandi: memang celaka kutukan kau ini tapi aku suka haa haa

anas: haha analogi kau memang tepat sekali haha minggu ini 'tusuk' abe dari belakang!

Anonymous said...

hahaha skali skala bernigga talk dgn abe..tuk ko abe ade lagi satu lagu..sila la lihat kawan2..ma nigga bitch show u how to 'tusuk' from behind..yo'l gonna like it nice one!! hahaha..

http://www.youtube.com/watch?v=fbGkxcY7YFU

-fandi-

anis said...

Selamat hari jadik doc.shuhud..
hasil dari kls rahsia doc. shuhud sy brjaye lulus taon 1...
ahaha..
smuge pnjng umo, murah rezki, n bahagia dunia dan akhrat..

Idlan said...

Wey korang main Modern Warfare pakai XboxLive tak? Kalau pakai jom ah join hahaha

Anonymous said...

thank you very very much for all the wishes..agak terlambat membalas komen..busy sket..
anyway,thanks to ijai sebab bersusah payah buat entri ni..haha..
so aku jawab la wish korg satu persatu sebagai tanda penghargaan :-)

yusuf:nak join geng bangi kene tahan kutukan sebegini..malahan lebih dashyat pun ade..haha..

anon coolness:thanks..tapi lagi cool kalau makan aiskrim mat kool..hehe..

astute:thanks..owh,sile jgn percaye dgn tuduhan dan spekulasi encik faizal..haha

et:tenkiu..sy mmg nampak mude..haha..kalau ijai nampak ncm abah org..

zati:thanks..haha..ijai selalu gune teknik photoshop utk tintedkan gambar aku..hehe

kak jana:thanks..kitorg mmg biase dgn kutukan sebegini..kutuk mengutuk sudah sebati dlm pergaulan seharian..haha..

stalker tegar: lain kali bwk teropong atau teleskop skali..lagi senang nak stalk dari jauh..hehe..

naqqib: thanks bro..ciss die tak pass pun..hempehnye zahid..t shirt aku pun die kebas..haha..

fendi: thanks beb..pergh sebjik seyh..mmg kau la yg paling berbakat dlm bab2 nigga ni..haha..diorang monopoli black money,kau samseng along..elok sgt la tu berkawan..haha..

anas: sugguh metafora ucapan kau..thanks..haha..weekend ni kazen aku kawin la..kite berjihad ka melaka je la..

anis:haha..thank you..takpe,tahun depan kite buat kelas lagi..hehe..

-shuhud-

Mohamad Faizal said...

akak abe: mana mampu nak main online kelajuan internet 512kbps. kau berlatih la balik sini join pertempuran mingguan kami ganti abe yang hanya tahu pakai mesinggan.

Idlan said...

Hoi Suduh kazen kau yang mana kawen? Bukan 5/6 ke? Ke kau ada kazen yang bukan kazen aku?

O Ena O said...

happyy besday utk kawan ko shuhud!! aku kagummm benooo dgn bond komeee...smoge persahabatan kome sume terus kekal smpei tuaa okeh...ameen....

Anonymous said...

along maksud suduh tuk 'kazen' die tu ialah 'braderhud' die..die penah cakap bond antra mreka geng2 braderhud ni mmg kuat..tu tak tmasuk lagi geng2 neighbourhud, colleaguehud ato pun gayhud die..haha..

-fandi-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...