Monday, May 24, 2010

Lawatan Sambil Belajar ke Melaka

Pada hari Sabtu yang lalu, Team Bangi telah berangkat ke Melaka setelah sekian lama merancang untuk bercuti bersama. Menonton wayang, bermain permainan video dan melepak di Ameerali sudah menjadi rutin, so kami bercadang untuk pergi keluar dari Bangi untuk melihat keindahan dunia ini. Sebagai pekerja kesayangan Zeti di Bank Negara, Jamil memiliki kelebihan untuk mendapat diskaun di pelbagai destinasi percutian seperti snorkeling di Taman Tasik Cempaka, Wall climbing di dinding Warta serta serta pakej istimewa di A Famosa Resort, Melaka. Aku memang sungguh eksaited sehingga mengalir air mazi kerana Team Bangi tidak pernah bercuti bersama-sama. Lagipun, Fandi akan berkahwin tidak lama lagi, maka kami telahpun menyewa pondan di Melaka untuk memenuhkan keinginan syahwatnya.


Ayuh klik Read More untuk menikmati keseronokan percutian ini! (amaran ringan: terdapat banyak gambar separuh bogel yang bisa membuatkan nafsu anda bergelora dalam entri ini)

Akibat terlalu gembira, aku bangun pada pukul 5.30 pagi. Kami berjanji untuk berkumpul di rumah aku pada pukul 7.30 pagi dan mula bergerak tepat pukul 8. Tetapi biasalah janji Melayu (bukan janji Shuhud), cakap 7.30 pukul 9.30 juga kesudahannya. Pelbagai dugaan yang melanda pada pagi itu. Jamil kena bersarapan dengan keluarga dulu. Anas pulak tertinggal dompet di rumah mertuanya di Subang. Ise dan Zul tidak dapat dihubungi. Lepastu dapat pulak mesej dari Fandi pada pukul 8.30 pagi "Basket! aku baru bangun tidur dan aku tak packing lagi!" What the what. Aku dah mula mencarut ringin hampir-hampir nak jadi berat. Aku dan Jamil pergi bersarapan dulu di Kopitiam Bangi, disusuli dengan Anas dan Zack yang tak mandi pagi. Rupa-rupanya Fandi bergurau sahaja dengan aku dia dah siap sebenarnya tunggu Ise dan Zul nak bangun tidur sahaja. Cis. Aryan (anak Anas & Zack) pun turut marah lihat sahajalah wajah monyoknya ketika tidur.


Kami bertolak dari Bangi dengan 3 kereta around 9.30 pagi. Jamil bawak kereta macam Nico Rosberg, sejam lebih sahaja sudah sampai ke A Famosa Resort. Check in pukul 2 petang, so mengikut tentatif program, kami akan bermandi-manda di Water World terlebih dahulu. Harga tiket ialah RM68, untuk pakej Water World dan Carnival di Cowboy Town termasuk makan tengahari. Kami tukar spender mandi di tempat letak kereta sahaja kerana tiada kesabaran.


Zack memang semangat tak mandi pagi dan sudah bersiap-siap dengan pakaian renang sejak semalam lagi.


Alright! Kami semua sudah bersedia untuk menakluki Water World ini dengan perut yang sasa. Sambil membuat gaya larian gerak perlahan Gaywatch, kami pun terjun ke kolam berombak.


Wahh seronotnya Aryan bermain air. Ok mari kita buat satu eksperimen seksual (untuk lelaki normal sahaja). Sila tutup muka Anas dengan tangan dan pandang tepat kepada payu daranya. Adakah berlaku pergerakan di dalam seluar anda? Now sekarang alihkan tangan anda sambil melihat wajah serta payu daranya. Jika anda terus inzal, maka saya telah membuktikan yang anda ini gay.


Gadis-gadis pun mahu mandi juga. Mahal doo beli bikini kat kedai pakaian renang dia.


Setelah puas bermain ombak, kami pergi bermain gelungsur pula. Terdapat pelbagai jenis gelungsur di sini seperti Gelungsur Tubuh (body slide), Gelungsur Keluarga, dan Gelungsur Berani Mati. Dalam gambar di bawah, satu perkara ngeri tetapi lucu telah berlaku di mana Fandi telah menerajang mamat di hadapan itu sehingga pitam.


Uhh seksi sekali gambar Ise ini. Enjoy it girls/old man.


Nampak tak Zul kat atas tu? Walaupun dia nampak sissy dan tak berani nak ajak Ezu keluar, tetapi dia berani naik Gelungsur Berani Mati ini (head first) tak macam Fandi harap teluq ja besaq sebelah.


Haha aku suka gambar ini. Zul terlebih eksaited.


Ahh sudah letih mandi, berposing gaya boyband pula. Korang perasan tak, Shuhud sorang je tak buka baju sebab dia rasa rendah diri dengan tubuhnya yang terkena extreme sunburn, if you catch my racist joke.


Kami membaham di Sidewalk Cafe. Pilihan set hidangan makanan tengahari yang adalah Nasi Ayam, Nasi Kari dan Hot Plate. Takdelah sedap sangat tapi dah lapaq licin jugak. Sambil membaham kami menikmati pemandangan indah leng lui berbikini lalu lalang.


Aryan memang bayi yang paling comel. Tidak mudah meragam, tidak takut dengan wajah Indon Fandi ataupun wajah India muslim Abe.


Water World di A Famosa Resort ini tidaklah sebesar Sunway Lagoon, tetapi itu tidak bermakna anda tidak dapat berseronok. Sebelah Water World ni Safari, tetapi kami tidak pergi kerana mahu check in pada pukul 2. So tak dapatlah nak tengok jika ada harimau yang diseksa dan dipaksa bergambar seperti yang didedahkan di dalam akhbar dan Youtube itu. Tapi ada kuda padi kat luar, dan Fandi terus menyiksanya memang tidak berperikemanusiaan kau ini Fandi meletakkan berat 98kg ke atas badannya.


Alright guys, sampai di sini sahaja entri ini. "Alaaaaa dah habis ke???" keluh korang di dalam hati. Haa haa ini baru sesi pagi. Dalam entri yang seterusnya kita akan melihat aktiviti petang, malam dan keesokan harinya. Untuk lebih banyak gambar separuh bogel, sila layari laman Fesbuk saya: http://www.facebook.com/album.php?aid=181762&id=628280825&l=ac6623d220




14 comments:

sI tEDI said...

ijai datang melaka x bg tau.. kalau tak boleh aku pau sedas dua tiket masuk safari kat a famosa tu

Anonymous said...

hahaha...mcm lahanat entry kali ni
terus rs inzal..kehkehkeh~


santiago yusuf gonzalez

astute said...

gambar kau yg last skali tu mmg keji tahap neraka sehh

p/s shuhud pakai baju sbb dia menjaga aurat. memang calon suami pilihan akulah! korang semua tayang pusat. tak tutp aurat dgn sempurna.

peminat shuhud

Mohamad Faizal said...

tedi: aku tak masuk safarila...ade gak aku cari rumah kau sebab kitorang takde duit nak makan malam

santiago yusuf: ternyata kau ini gay kerana inzal melihat payu dara anas. tapi aku tiada diskriminasi terhadap gay

astute: tak apa, aku akan dedahkan gambar keji shuduh dalam entri yang akan datang

Idlan said...

Jap aku nak tanya. Apa yang belajarnya lawatan korang ni? :D

jana said...

Ha ha kelakar gila,cepatlah buat entry part two pula

Anonymous said...

banyak gambar yang dah membutakan aku ngan shikin. O_O

adam

Muaz said...

Ijai, tak sangka siut.. kanak-kanak belum baligh pun jadi laa... (merujuk gambar last)

Hahaha.. patutla ayra takut ngan ko.. hahaha.. bahaya betul..

btw, awesome trip..can't wait for other posts.. hehe

Mohamad Faizal said...

akak abe: apa yang dipelajari?

1) melaka banyak traffic light
2) aku belajar berenang

kak jana: coming soon!

adam: haha you guys were there. bila nak balik for good?

muaz: ala itu lakonan komedi aku sahaja. ayra tak takut dengan akulahhh aritu sebab kawan2 muka indon ramai

finaz said...

lamanyaaaa cheq tak tinggalkan komen... hehe

a) gambar gaywatch tu serious lawak laaa.. hahahahahahaha.. i gelak kuat betul dalam ofis tadi. semua orang terdiam dan pandang i..

b) aryan comelnyaaaa.. putih dan gebu mcm kuih pau.. cium sikit !! muahhhh

khairul_bariyyah said...

hello? polis? ada 'sorang' kanak2 perempuan telah dicabul oleh ijai.. sila ambil tindakan segera.. harap maklum~

budakcomot

Mohamad Faizal said...

finaz: yo syafinaz selamat ke mana anda menghilang?? lama tak jumpa pergi rakam album barukah

khairul: itu bukan kanak2. dia dah baligh dan boleh membuat keputusan sendiri

Anonymous said...

Good day! This is kind of off topic but I need some guidance
from an established blog. Is it tough to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about creating my own
but I'm not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thanks
Look into my homepage : Orlando hookah lounge

Tyler Anderson said...

gambar kau yg last skali tu mmg keji tahap neraka sehh p/s shuhud pakai baju sbb dia menjaga aurat. memang calon suami pilihan akulah! korang semua tayang pusat. tak tutp aurat dgn sempurna. peminat shuhud

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...