Monday, May 17, 2010

Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 5

Ya sudah lama kita tidak mengadakan sesi soal jawab. Saya mewakili jantan-jantan inosen telah mengumpulkan beberapa set soalan berunsurkan feminism yang hanya boleh dijawab oleh kaum wanita. Soalan-soalan ini sentiasa bermain di minda setiap lelaki tetapi mungkin kami tiada keberanian untuk bertanyakannya secara direct kepada anda. Kami tidak mahu membuat carian di Google kerana lebih thrill mendengar jawapan yang subjektif daripada anda. Diharap gadis-gadis yang membaca entri ini dapat menjawab soalan yang diajukan dengan penuh kejujuran dan keikhlasan. Sila klik Read More untuk mula menjawab.

1) Adakah kalian rasakan lelaki berbulu dada itu seksi?


2) Mengapa dalam setiap profile gadis di Facebook mesti ada gambar korang mengambil gambar di tandas? Memang trademark korang ke?

3) Apa benda yang korang tulis dalam diari rahsia korang? Pasal jejaka kacak yang lalu depan korang tadi ke? Eh semua gadis ada diari rahsia kan?

4) Betul ke orang kata kalau pakai Whisper dia cepat bocor? Jenama apakah yang paling baik di pasaran?

5) Define senggugut.

6) Adakah anda masih berhubung dengan bekas teman lelaki anda selepas berpisah? Jika tiada, adakah anda kisah jika kami berhubung dengan ex gadis kami?

7) Adakah anda kisah teman lelaki anda lebih rendah daripada anda? Huraikan jawapan anda.

8) Ujian masakan. Tanpa menggunakan perkhidmatan enjin carian, sila terangkan bagaimana hendak masak Mee Hailam.

Jika anda membaca entry ini dan anda seorang gadis, anda diwajibkan menjawab soalan-soalan di atas agar kami para jejaka akan menjadi lebih sweet dan lebih kerap mengungkapkan kata-kata cinta kepada anda. Nanti kami buka segmen untuk anda bertanyakan soalan dalam segmen 'Soalan Untuk Jejaka-Jejaka' pula. Assalamualaikum.

Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 1
Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 2
Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 3
Soalan untuk Gadis-Gadis: Episod 4




39 comments:

Anonymous said...

apa ni soalan tak mencabar langsung

Mimie.Candy Cane said...

1 . kalo sikit,seksi.kalo banyak macam kingkong tu dipanggil GELI!!!!

2.tak pernah ambil gambar kt tandas apatah lagi nak bergaya mulut muncung bajet manje.

3. last tulis diari masa darjah 3.belom gatal lagi ms tu

4. kotex is the best!!

5.macam neraka

6.he's already married n he's my bestfriend.boleh?

7.kisah.sebab aku dah sedia pendek

8.bawang merah + putih,sos tomato,kicap,tepung jagung ..tumis and campak mee n sayur2.tadaaaaa...siap

errrr...hadiah takde ke? nasik ke?

otak ketat said...

1. lagi kerinting, lagi seksi. tp kalau buat rebonding paling seksi!

2. bila ambil gambar kt tandas dpt meningkatkan self esteem. ya. pencahayaan tandas selalu bagus.

3. semua benda. cth: hari ni aku pergi pasar. tiba-tiba ada org pggl aku kak long. eh aku runsing. sejak bila aku jd kak long dia?

4. tena value paling bagus.

5. perut mcm kena lenyek dgn kereta kebal. lepastu ada askar yg dengki pergi pijak-pijak plak perut kau lepas dah kena lenyek.

6. tgk keadaan cuaca.

7. kesah la. nnt kalau tgh jln sama-sama tetbe ada org tanya "eh ni adek bongsu kau ke?" kan malu?

8. beli perencah mee hailam, masak kuah dia. beli mee, rebus. dah siap.

eh habis dah ke? lagi la lagi la. haha.

budakcomot said...

1. depends la.. yang penting rupa.. heh~

2.sebab terasa mcm best.. tp,eh.. i mana ada fb..hehehe..

3.pasal ijai yang sgt cool.. (tipu) =D

4.sy setuju dgn mimie.candy cane

5. rasa mcm segala organ dalam badan bersimpul2..sakit siot.. (moral of d story: jgn minum air sejuk)

6. kadang2 la..as a friend,y not?

7.kisah jugak la..tp,org cakap murah rezeki kalo dpt suami yg lg rendah? ye ke?

8.ok,sy fail dgn soalan ni.. hahaha

p/s: tak boleh nak pecahkan rahsia astute kat sini..nanti tak dapat duit gaji... hahaha..

A.Q.I.L.A.H™ said...

1-->entah ta penah terpikikr lak.

2-->setiap ke?hrm..sebab blh btul kan tudung dulu kot.

3-->biase lepas geram dalam diari..bile tutup diari tu da ta geram dah..^__^ (x penah lak tulis pasal laki kacak yg baru lalu sume tu..)
[soalan ni depend atas jenis perempuan]

4-->x tahu lak..kotex ar ok.

5-->kesakitan yang boleh membuatkan anda ingat kepada mati..[ni kalau sy la..memang sakit gile!]

6-->skip.

7-->ter-sangat kisah..rase lebih selamat..^o^

8-->bahan tumisan[bwg merah + putih],sos tiram,perencah ayam knor,garam secukup rasa, air rebusan daging[kuah die],letak kicap boleh gak..nak pekat sikit masuk air tepung jagung sikittt saja..masukkan la sayur+udang+sotong+etc..masok mee..
siap!

lapar pulak, cakap pasal mee hailam ni!

*__*

Shima Ibrahim said...

1. Depends. Sometimes sexy, sometimes grossss! Yang penting rupa!
2. Sbb dlm toilet, especially public toilet kat shopping malls slalunya cantik & ade cermin besar. Sambil menunggu rakan menyudahkan bisnes, ape salah nye bergmbr sekeping dua.
3. Aku tulis whatever happened the whole day, termasuklah jejaka kacak yang lalu depan aku dan juga gadis beech buat perangai gedik kat butik tadi. Haha.
4. Aku bkn pengguna Whisper. Tapi bagi aku Kotex Style best!
5. Rasa sakit memulas, bagai ade yang memerah uterus! Fuh! Klau kronik, silap2 x leh bgn or duduk langsung. Time2 cam ni klau ade yg memekak tepi telinga mmg mintak kna tangan. Tapi aku bernasib baik sbb sgt jarang diserang senggugut.
6. Ex-boyfren xde. Boyfren pon xde. Tapi aku rasa aku akan kisah klau boyfren aku still berhubung dgn ex-gadis dia. Bercakap pasal ex-gadis pon silap2 aku boleh panas, ni kan pulak still berhubung. Gila talak ape? Haha.
7. Aku rase aku tak kisah. Klau dia tak kisah aku bergaya dgn high heels dan menampakkan perbezaan inchi yg ketara, lagi bagus. Dan semestinya yang penting rupa. :P
8. Sorry. Saya tak pandai masak canggih2 cam ni. Setakat sambal tumis, masak kicap, boleh la. :P

aina hazuani said...

1. yes. hotness
2. aku tak ada. aku paling benci tangkap gambar dalam tandas. berbau
3. aku tak ada diari
4. aku pakai kotex style sebab lagi style. dan tak bocor
5. tak pernah kena senggugut. tapi yang aku tahu ia sakit sungguh di bahagian bawah perut
6. tidak. dan kalau bf aku nak berhubung dengan ex dia, walaupun hendak bertanya khabar, dia telah menempah maut
7. tidak kisah kerana tinggi hanyalah fizikal sahaja bukan pengukur kasih sayang
8. tak reti. aku tahu makan sahaja

terima kasih

Anonymous said...

okaylah nak jawab jugaklah
3)about my feelings.emotions running away with me.my pain.and about him

4)eh yang iklan yuna adibah nor tu macam best je

5)sakit gila tak boleh nak buat apa.I makan painkiller paling kuat sekali.tu pun tak okay sangat

7)lelaki pendek biasanya handsome

8)garlic,chicken,sawi,chicken broth,mee,kicap,sos tiram,sos tomato,salt

anon coolness-ni encik shuhud yang bagi nama ni okaylah dari takde nama

Mohamad Faizal said...

mimie: no 6, mana boleh. kau tak membara ke

otak ketat: no 4, tena value? tidak pernah tengok pun jenama itu

budak comot: no 3, itu memang tidak dapat disangkal lagi

aqilah: no 5, sampai begitu sekali? patutla korang asyik membebel ketika pms

shima: no 3, so mesti kau banyak cerita pasal aku dalam diari kau haa haa

aina: no 8, kejujuran anda memang dihargai tetapi jejaka anda mesti nak makan masakan anda

coolness? haha kata tadi soalan tak mencabar. no 4, adibah nor berlakon iklan tuala wanita?? tak pernah lihat

Anonymous said...

here goes~

1)kalau mcm chuck bass dlm pic tu,sexy la~ if bushy sgt,urgh!no no

2)i tak ada ambil gambar dlm tandas pun?haha.but seriously, lighting sgt bagus dlm tandas.so sbb tu kot?

3)urmm..tak semua gadis ada diary rahsia la.so i tak tau apa diorang ni tulis.bukan semua org luahkan perasaan kat blog je ke skrg?

4)kotex kotex n kotex!hehe

5)senggugut = semua yg telah dinyatakan dlm komen-komen sebelum i.boleh mengalir air mata.sgt sakit ok!so sila hargai semua gadis-gadis skrg!hehe

6)noo!!..eh,i mean pernah la berhubung dgn exs.tapi jika terpaksa je.i tak kisah jika my bf berhubung dgn ex dia.tapi jika bergatal-gatal,ceraikan i skrg!haha

7)yes,i kisah jika my bf lagi rendah dari i.sebab i dah cukup rendah kot.come on..

8)bahan-bahan nak tumis + oyster sauce + stok ayam + kicap + tepung jagung + garam sikit + sayur + udang,sotong,ayam + mee. tadaa!!

-gadis bangi.lol

Anonymous said...

teruja utk meninggalkan komen

1. biasa2 je. takde perasaan.

2. tak suka pun amik gambar kat tandas.

3. takde pun diari.

4. whisper tak tau. kotex terbaik!

5. sakit nak guling2, tapi sakit beranak 1000 kali ganda lebih menguji.

6. aku yang cool teramat telah manghadiri majlis perkahwinan ex-girl suami ku, dan kami juga berfriend2 di fb dgn mesra sekali. dia adalah seorang wanita yang sangat comel! tapi tak semua wanita boleh buat camgini

7. kisah, kalau boleh nak jejaka yang tinggi dan sasa

8. order di kedai lebih afdhal

Anonymous said...

1) Me tak gemar bulu2 neh,lebey2 g bulu dada..sory to say..;p

2)psl lam tndas ley posing skati..psl ade cermin..muahaha

3)diary,diary,dairy,tabes a diary..abes dkwat pen..:D

4)tataw lak whisper..dh lme x pkai..yg penting,stayfree best sbb de wangiiii~

5) senggugut itu sakit yg llki tak kan experience. skit de Tuhan je taw so plis jgn nk wt lawak-kurang-pandai mse kitorg sngugut..psl tyme snggut neh PMS more than biasa..-bagi aku la- ngegee

6) tak dan tak kesah klo taw niat jz nk jge persahabatan..klo nk menggatal,toksah! >:D

7)sangat kesah!

8)mee Hailam tak sedap sgt..so tataw la nk msk cenne..

anon kampung limau

Anonymous said...

err... bagaimana pula dengan tuala wanita Yuna? tdung dia da femes dah.. heee random sungguh soklan aku


-megan musang

hajarulfalenna said...

dah jawab. kena tengok belog sy..hehehe

MASYA said...

tibe nak jawab soklan tu gak bley???

1) tak rase seksi pon...x dek pon bagus ...menyemak je...

2) tak penah pon ade gambor dalam tandas...

3) tulis azam taun baru cozz bekobar dapat diari free...peh tu haram...malas menulis melainkan bajet2 setiap bulan supaya tak overexpenses..

4) tak tau plak...tak pakai mahal2 punye ni...

5) sengsara ...

6) yup...jd kawan baik...rase jadi kawan baik lg better dari jd couple...dia pon da nak kawen da pon...if pasangan still contact ngan ex diorang pon x kesah jer...asal tau batas sebagai ex la...

7)kesah la...huhu...

8)tumis bawang sampai wangi, masuk ayam, kicap, ciliboh, garam secukup rasa,udang seketul dua, sawi setangkai, carrot, cauliflower,putik jagung, boh la tomato sket...da nak siap masuk mee, da sebati masuk dalam pinggan...balun...

ade soklan lagi ke...cam best je wat lagi...

Anonymous said...

nak jawab juga
1.lelaki ade bulu dada tak best lah.geli je nanti.tp lelaki dlm gbr tuh mmg kacak!
2.saya ada gbr dlm tandas.saje suka2 tp tk ltk bnyk2 kt FB lah.sekadar tatapan sendiri sudey.
3.saya ada diari rahsia dulu.a ar kalau tls pon saya tls psl lelaki kacak ke minah2 gedik ke org tua yg menawan ke harga ayam yg dibeli di pasar ke dn mcm2 lg.
4.saya pakai je semua jenis.asal sedap dan selesa ok lah.
5.entah senggugut saya tak brape nak sakit lah.Alhamdulillah
6.takde ex.and yes saya marah lah kalau BF saya b'hubung lg dgn ex dia.takboleh!
7.bf saya tinggi dr saya.and saya kisah kalau dia lg rendah.
8.rebus mee pastuh guna perencah hailam?ish fail ke nih?

anonimes

^wirda^ said...

1) kalo mcm gambar mungkin..tp kalo golongan pari..oh noooo! hahhaha

2)oh dulu time skolah ada gambar kami sekumpulan gadis di toilet..sbb toilet baru kot..hahaha

3) aku tade diari rahsia..sekian.

4) whisper takbest. kotex terbaek.. ko nk try ke? hahha

5) senggugut kurang kesengsaraan dari kontraksi nk beranak. titik.

6) fa*off..hahaha

7) not my taste.sbb tu laki i tinggi..hahah

8) hah, tumis bawang merah dan putih, boh sos tiram, kicap pekat,ketuk cabai melaka, boh sotong, ayam dan apa saja binatang yg ko suka, pastu letak air sket.. boh perasa yg dibenarkan, garam, gula. dan MEE. sekian.

Mohamad Faizal said...

gadis bangi: no 4, sebut banyak kali jadi macam gangguan seksual pula haha

anon: no 6, memang tidak boleh

anon kampung limau: no 4, ada bau bauan kah? aneh

megan: tagline tuala wanita yuna, 'OH datang BULANNNN'. haha lucunya aku

hajarul: tak buleh, kena jawab kat sini

masya: no 8, betul ke ni macam resipi nak masak asam pedas je

anonimes: no 2, add saya dalam fesbuk biar saya kaji

wirda: no 1, golongan pari tu apa??

Anonymous said...

2) do u girls realise, slalunye gmba kt cermin toilet turned out nice selalunye which leads to self esteem menaik dan menggalakkan jadi profile pic.

3) nama bakal anak, mr and mrs, hearts, "bitch gila minah tu bla bla pot pet" and bila putus, lirik lagu a la Beyonce irreplaceableeeeeeeeeee

4) WHISPER MAHAL SEKADAR UTK PAKAI BUANG. Ntah ape2 je.

5) A fine excuse utk MC and qada tidur? Tp usually if MC because of senggugut mmg takkan pegi shopping or dating pun, mostly tido sbb sakit perut gile.

7) did u know ade iklan kat radio promote kasut utk lelaki pendek? i'm thinking, kasut platform ke? siap cakap, "now my bride to be can wear high heels on our wedding day!" or something like that.haha merepek betul.
if he's cute, nice (standard lelaki baik la) and (kaya? haha!), he's fine je i think.

8) sadly, tak leh jawab. baca komen orang lain baru tau. kalo nak teka pon, basic tumis and letak kicap je yg boleh teka. and daging what not. sedih2.

- ijaicool daily reader

tehpunyablog said...

1) Adakah kalian rasakan lelaki berbulu dada itu seksi?
=bule la


2) Mengapa dalam setiap profile gadis di Facebook mesti ada gambar korang mengambil gambar di tandas? Memang trademark korang ke?
=tak sume org camtu.. lelaki pon ade gak yg amek gambar lam toilet


3) Apa benda yang korang tulis dalam diari rahsia korang? Pasal jejaka kacak yang lalu depan korang tadi ke? Eh semua gadis ada diari rahsia kan?
=tade diari.. kalu ade pon jadi buku conteng..


4) Betul ke orang kata kalau pakai Whisper dia cepat bocor? Jenama apakah yang paling baik di pasaran?
=tatau la psl whisper. tapi yg tau kotex selesa dan best.

5) Define senggugut.
=sakit perut yg teramat.. rase mcm perut nak tercabut.. atau korang penah rasa sembelit?? rase mcm tu la tapi kalikan/gandakan sakit itu kepada 10 kali ganda.

6) Adakah anda masih berhubung dengan bekas teman lelaki anda selepas berpisah? Jika tiada, adakah anda kisah jika kami berhubung dengan ex gadis kami?
=masih. kalu lelaki mahu berhubung dgn x-teman perempuan, boleh bg saya. tp kne tahu had sampai mana. i believe, what goes around comes around.

7) Adakah anda kisah teman lelaki anda lebih rendah daripada anda? Huraikan jawapan anda.
=tidak. kerana org ckp, murah rezeki. betul ke tak, Wallahualam..

8) Ujian masakan. Tanpa menggunakan perkhidmatan enjin carian, sila terangkan bagaimana hendak masak Mee Hailam.
=tak pasti.. tak penah masak.. haha..

Mohamad Faizal said...

daily reader: no 5, yaa anda pasti selalu menyalahgunakannya untuk mengambil mc sama seperti gadis2 lain

teh: no 7, yeke rezeki murah? kalau gadis yang lebih pendek daripada jejaka rezeki bagaimana pula

peminat ijaicool said...

5) senggugut lebih sakit dari bersalin anak 5kg keatas

8) mudah sungguh. mula-mula blend cili kering plus bawang besa plus bawang putih plus sedikit air biar tak tersekat mase blend tu.

lepastu, tumis bahan yg di blend tadi guna minyak SAJI. minyak lain haram. masok garam dn ajinomoto.

tggu dalam 4/5 minit. then bubuh kicap..sos tiram.. dan segale yg berwarna hitam..biar memdidih seketika. dan masokkan air secukupnya. nk bg pekat letak serbuk lada putih dan tepung jagung secukupnya.

masukkan bahan asing seperti sayur udang ayam pork dan sebagainya.

last~~masokkan mee..BOOMM APPACII !!

CouchPotato said...

haha!
1. it truly depends on the guy himself.

2.lighting tandas selalunya guna yang oren tu dan itu mencantikkan kompleksi kulit kerana agak samar-samar dan aku tiada gambar di tandas dan aku seorang gadis.

3.aku tiada diari rahsia dan aku seorang gadis :D

4. ah, whisper..aku benci.mana aku tau aku tak kerja kat lab dia tapi terbukti akan bocor. aku suka Libresse...yang baru itu. sumpah tak bocor!

5. ada. jadi kisah atau tidak aku tak perlu jawab.

6. tidak. aku tiada teman lelaki.

7. er, aku specialize in pastry and bakery, bukan hot kitchen. kalau mahu aku jawab aku akan call chef aku. sumpah tak gugel!

5

cikhajar said...

tak pernah2 menjawab, terasa nak jawab gak..

1) yes yes yes.. lelaki berbulu dada adalah seksi.

2) bukan tredmak.. tp kt toilet lampu die terbaik utk dptkan shot yg best..

3) tulis dlm diari mende2 yg taleh nak reveal kt blog.

4)pakai sofy.. sofy sofy sofy.. comfort dan tak pening nak basuh komferter biler bocor

5)senggugut adalah waktu sesuai nak karate org yg carik psl dgn kiter dan waktu bermanja(laki2 gedik biasa akan lebih care biler awek senggugut berbanding biler awek demam)

6)TAKKAN berhubung dgn ex bf.. sgt kisah kalo pakwe berhubung dgn ex gf

7)kisah

8) mamak, mee hailam satu..letak cili potong ehh

Mohamad Faizal said...

peminat: no 8, sah anda kopipes resipi blog chef ismail

couch: no 4, libresse? huii tak pernah nampak di watson pun

cikhajar: no 3, benda apa yang tak boleh reveal kat blog?

peminat ijai said...

harr tak main la kopipes. fresh dari otak dan kemahiran. lalalala

et said...

hahaha.sape buat cerita whisper cepat bocor? cakap.cakap.

cikhajar said...

bende yg taleh direveal di blog adalah seperti belanjawan bulanan, bape byk sedekah dan zakat, bape byk potongan hutang, bape byk kasik kat mak... pendek kata hal2 dalam kain laaaa..ehh bukan.. hal2 dlm poket.. kene letak dlm diari.. bukan dlm blog

ina said...

1- tak minat lelaki berbulu dada. nanti nak landing kat dada korang boleh terbersin plak sebab berbulu! tak seksi okek.

2- ambil gamba kat tandas sebab ada cermin, boleh syok sendiri sorang2, dengan bff, plus, pencahayaan kat tandas tu sendiri membuatkan gamba jadi cantik. heheee


3- diary. yes. pasal jejaka kachak, pasal hati dan perasaan, kadang2 ada puisi, sajak, mahupun tisu selepas dibelanja makan oleh bf. tapi tak semua perempuan ada diary. tengok juga tahap kebrutalan.


4- kotex. pakai maxi (yang tebal) masa period 1-2 day. 3-4 day pakai slim (yang nipis sikit), 5-6 day pakai panty liner sebab flow dah makin kurang.


5- senggugut. arghhh. sakit!!! basically mencucuk di bahagian rahim, kadang2 terpaksa meringkuk kat atas katil tahan sakit mencucuk tersebut. kadang2 bila flow period banyak, rasa letihhhhhh sangat2. kadang2 rasa macam kilat (zassss!) kat bahagian rahim. hurmm..cara nak kurangkannya tuam dengan botol air panas.


6- kalau terpaksa sahaja saya akan berhubung dengan ex. cakap pun menda2 yang penting sahaja. kalau teman lelaki saya berhubung dgn ex dia, of course la jeles. kurang sikit kepercayaan kat dia. tapi tgk jenis perempuan gak la. macam saya, saya tak kisah kalo dia nak contact balik. tanya kaba je pon..tapi kalo dah jadi bestfren semula tu, siaplah kamu.


7- ermm..kisah! adei susah la kami kalo tak boleh pakai heels. takut kita lagi tinggi dari dia plak. tak seronoknya. tapi kalo dah dapat bf lagi rendah dari kita, nama pun cinta, terima sajelah..


8- mee hailam.

a) tumis bawang merah, putih, cili
b) masukkan ayam, oyster sauce, pastu masukkan air rebusan udang ke, takpun pati ayam, tunggu sampai mendidih dan ayam masak
c) masukkan sayur2 yang berbatang keras spt carrot, bunga kobis, etc
d) masukkan mee, dan masukkan sayur2 lagi. tak cukup hitam tambah lagi kicap.
e) salt to taste. tambah pepper pon sedap gak.

Anonymous said...

tetibe nk m'waste time jawab soklan neh..

1) bulus ok jugak tp jgn ober bulus cm welcome mat suda ;p

2) sbb kebetulan pic tu kiyut..so upload jela..gegegege (actually aku xde pon upload pic lam toilet..)

3) diary?bushit.sori..

4) kotex style..i like!

5) jrg rse senggugut.tp penah la mse skolah dulu.sgt2 sakit!!baring sakit..duduk sakit..sakit segala!!OMG xsanggup rsenye..!!

6) tak ske!!serious sheet!

7) terime seadenye..kang kalo kutuk lelebih dpt lak..kekeke ;p

8) xpnah masak mee hailam.. ;p


sekian.

alamak bos da masuk..papai!
hehehe


~zeta the lenjan~
(cte lenjan yg rosyam nor belakon tuh..tetibe t'igt keganasan rosyam..huhu)

Anonymous said...

1) Not cool! Semak la

2) Hello! Aku tak pernah buat macam tu, ok!

3) Aku tak ada diari rahsia, sebab tak akan jadi rahsia lagi bila ada orang selongkar meja aku =_="

4) Haha, aku pakai apa brand pun, semua bocor! Tapi Intimate is quite good ;)

5) Segala macam sakit, dan aku rasa kalau ijaicool melawak (and supposedly memang menjadi pun lawak dia dalam keadaan manusia normal), aku akan define lawak tu cuma lawak bodoh yang sungguh tak menjadi, cuma minta pelempang dari aku aja!

6) Tak (kot). Aku percaya pada jodoh yang ditentukan-Nya... (cool seh)

7) Aku tak rasa ada laki lagi rendah dari aku :p

8) Should ask my bibik pasal soalan ni :p

-Lisa

cik yen said...

since i macam dah lama gila baru nak jawab soalan ni..so i jawab dekat blog i jerk heheh..s'ok kan??

cik aletheea said...

1) erk..bulu.... yucks... shoh..shoh...

2) takkan nak muncung2 bibir, mata ala pussy in a boot kat tengah2 laluan org ramai? toilet privacy sket ;p

3) pasal apa saja yang (^_^)


4) whisper x best. kotek & laurier best, no sayap-sayap pls

5) saket perut +kejang tahap melampau guling-guling. alhamdulillah, x pernah rasa.

6) yup, be just frenz. x salah.
x kesah, janji x yah kasitau die tue ex kamu. haha ..bleh?

7) emm... emmm..x kesah, tp kalu bleh mau tinggi ;p

8)1.mee 2.kicap.3. bwg merah+putih+cili 4.kuali 5. sayur ikut suka 6. gas stove = masukkan bahan 1,2,3,5 dalam 4 gunakan atas 6. tunggu hingga masak. sekian. time kasih

Noraiyu said...

1. nope

2. sbb diorg br pas m'lawa dlm toilet. so my b they thnk they so diva dat tm ;)
p/s i hv no pic in toilet.
2 kn rmh setan..

3. slalu nye luahan p'rasaan yg xblh nk cte kt sape2 pn. kdg2 de la sl hot guys ;P
i dun all gurls will hv diary but at least they used to hv 1 like me ;)

4. i heart KOTEX!

5. seriously, i'm lucky gurl cz being exception frm dis. but wht i know its PAINFUL!

6. NOO. why bother?
kisah..

7. kisah cz hot guy should tall!
i mean, taller dat me.

8. ala senang jek huhu..
sumpah 2 tpu.

Anonymous said...

1) kalo hensem, sexy lah..kalo x, erm ngeri jugak nk memandang

2) pompuan mmg ske amik gmbr..

3) ade2..n of coz lah psal laki..even mende tuh hal kecik jerk

4) cpt bcor ke? xtau lah xpkai..aku pkai sofy..sbb bes..nnt ko try arr bli..amatilah ciptaan m'sia tuh


5) sakit kt bwh prot..tp kbykkn pompuan juz sakit pinggang jerk ble period..aku rse arr

6) ade..dan aku kesah kalo bf contact ngan ex dye

7) aku xkesah sgt..dan aku akn brusaha tok pkai kasut yg pling rate skali..

8 )alaa..mst ade mee..

Anonymous said...

well here i am. nampak sangat daku ni stalker blog kau kan.

untuk no.1
- wow Chuck! em bulu2 ni macam rimas je. tapi kan, kalau dah pakwe (yg akan jadi suami tu) berbulu di dada, terima je.

untuk no.2
- tak pernah ambil sebab tu bukan niat utama ke tandas, tapi kalau dah kawan yang mintak, layankan je.

untuk no.3
- daku lebih appreciate art dari lelaki. Bagi daku, lelaki tu suatu seni yang tidak ternilai. Got it?! Kau jangan pikir bukan-bukan.

untuk no.4
- Pernah dengar Sanita? Well, tu bukan jenama yang daku pakai. Tapi, itu tuala wanita yang sangat suci okay, tiada bahan toksik yang berwarna biru yang mampu menarik keluar *** kita tu.

untuk no.5
- Selalunya, pergi main futsal la, dari sepak orang baik sepak bola kan.

untuk no.6
- Tak, sebab dia yang mintak pisah, tapi kalau daku yang mintak pisah, dia pulak yang cari daku. Apa omputih cakap, give & take.

untuk no.7
- Em, at least mesti la 160cm, dahla daku ni 155cm je. Comel sangat nanti rupa dia.

untuk no.8
- cara memasak tu macam-macam ada. Jujur daku cakap, daku bolehla nak masak, tapi mee hailam, tak pernah buat.

So Ijai, kau memang kool dengan soalan-soalan ni. Keep it UP!

Fauziyah Ghazali said...

1) Depends on the amount. Sometimes it's hot, sometimes it's just make you look untidy and gross!


2) Aku pn xsure nape pmpuan ske amik gbr dlm tandas. cermin besar kot.

3) Things that only we can know like our dirty little (read: big) secret, what we truly feels.

4) Jenama paling baik? AVAIL. Because it can lower the percentage of getting cancer.

5) Senggugut adlh sakit yg amat sangat. Mcm sakit perut tp worse. Cane nak explain kat kaum Adam ni ha?

6) Yes, sometimes. Walaupun agak jeles, tp aku xkesah if bf aku contact ex die. aku lbeh suke biarkan die bebas, nak kongkong2 watpe? Lgpn klu die btol syg kat aku die xkn duakan aku.

7) No way! it looks ridiculus.

8) Malas nak jawab. penat nak xplain.

Anonymous said...

mahu jwb dgn honest

1-no.bulu dada is sooo gross.nope.never.dont like bulu dada

2-tandas sbb dpn cermin.lepas set rambot or tudog kemas2, merasakan diri adalah pada moment yg terpaling chun, therefore camwhoring is a must

3-no diary these days.kami goosips terus2 bila melepak skali

4-no.ya kami kesah gila.we are overpposessive with our boys

5-segugot is very sakit.i always said its like a cat in ur stomach and scratching inside it non stop.kena baring@tidor melengkong baru ok.

6-ya kesah.sbb i am pendek myself.

7-mee hailam x sedap

nida tecit said...

1. yup. seksi tapi, tapi! less is better.
2. tandas ade privacy.
3. slalunye bout crush. n sebarang perkara yg berlaku antara kami dgn crushes. hehe. yup, kami ade diari rasie.
4. never used whisper.
5. rase sengal2 tulang dekat peha. sengal2 pinggang. sakit sampai tak boleh tido. tapi tido adalah cara terbaik untuk lupakan kesakitan. tp xboleh tido. cane tu?
6. kami sangat kesah. sebab kami pun reconnect with exes sebab still ade perasaan. tp kalu da ade pakwe laen, mungkin boleh jadi kawan saje.
7. yg penting die lebih tinggi dari saya. sebab saye pendekk.
8. sori. tak penah masak mee hailam. heheh.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...