Wednesday, June 9, 2010

Diari Seorang Gadis


Tempoh hari kita sudah melihat isi kandungan diari seorang jejaka. Hari ini saya akan membuat pendedahan eksklusif tentang kandungan diari seorang gadis pula. Setiap gadis pasti memiliki sebuah diari, tak kiralah dia itu gadis sejati, lesbian, pengkid mahupun separa gadis. Angkat sahaja lipatan Audrey mereka, anda pasti terjumpa sebuah buku yang dipenuhi tulisan yang boleh dibuat novel cinta, drama kehidupan, ataupun dijadikan katalog membeli belah. Berbeza dengan kaum lelaki yang hanya menulis tentang persetubuhan dan bolasepak, hasil coretan gadis-gadis lebih banyak berkisarkan tentang hati dan perasaan. Di sini saya ingin membuat pendedahan eksklusif tentang perkara-perkara stereotype yang akan ditulis di dalam diari seorang gadis.

Isnin, 6 Jun

OMG! OMG! Parkson Grand ada buat jualan murah! Eiiiiii banyak benda yang aku nak beli ni. Huii haritu aku nampak set celak Estee Lauder murah je RM99 siap dapat percuma berus bulu kuda lagi. OMGGGGG!!!! Lepas nak aku nak suruh boyfie belikan set minyak wangi baru, yang bau dia macam bunga ros tu. Tak kisahla apa-apa brand asalkan harga dia lebih RM 150. Benci aku si bitch Fatin tu dia ingat boyfie dia sorang boleh belikan minyak wangi? Oh please talk to the hand! Itu pun beli minyak wangi plagiat kat Petaling Street tak kuasa haku. Ohh tadi masa jalan-jalan kat Midvel ada pulak kasut Gladiator kat NOSE. OMG tak tahannnnnn.

Selasa, 7 Jun


Hari ini aku tengok Twilight: New Moon untuk kali yang-28. Yelah Eclipse dah nak keluar kenalah bersiap sedia kan. Ohh tak sabarnya! Ohh Robby Patty, please hold me in your arms. Suck my brea...err blood and change me so that we can be together forever. But I LOVE Jacob as well! Ohh those abs. Make me go AHHHHHHHH!!!! Ohh my darlings, why can't you guys be friends? Bella ni pun satu memang dasar betina sundal mempermainkan hati jejaka suci. Dia selalu ingat dia bagus di luar set. KALAU KAU TAKNAK ORANG TWEET BILA JUMPA KAU, KAU JANGAN JADI SELEBRITILAH! Ishhhh.

Ohh Robby Patty. I hope I will see you in my dream tonight. Without shirt, preferably. So that I can stare at your manly chest and then you can do whatever that you want, I won't resist.....Ohh Robby Patty.


Rabu, 8 Jun


I read ijaicool's blog today. Everyday actually. OMG am I the only one who thinks that he is cute and totally cool at the same time? He gets me totally. Hmmm aku rasa dia macam tulis pasal aku lah. Hik hik hik seronoknya. Nanti aku nak buat-buat jalan dekat Warta mana tahu boleh jumpa dia. Kalau jumpa OMG!! aku akan buat-buat tanya jam pukul berapa...eh no no that would be totally lame. Maybe I should take a picture with him?? No no I don't want him to think that I am stalking him (although I am).

Khamis, 9 Jun

Uhhh. Period dah datang. Ini Kotex yang last. Sakit....lagi tambah sakit hati kalau ada orang tayang beg tangan mahal-mahal dalam blog dia. Riak nak arwah. Benci aku alah itu semua duit abah kau. Lepas tu tadi ofismate aku ambil Nestum aku lepas tu taknak mengaku. AKU BENCI! AKU BENCI!

Also, I read ijaicool's blog today. I think he wrote about me again. Who the hell does he think he is? Talking about PMS like he actually knows what he was talking about. Lelaki semuanya sama. Hanya tahu bercakap kotor, hanya tahu nak ringan-ringan, hanya tahu nak tengok porn, hanya tahu hisap rokok. Lepastu jarang call kita. Tak tahu ke yang kita rindu dekat dia? Entahlah memang aku tak faham perangai lelaki ni. AKU BENCI!

Uhh blame the hormones...kejap nak makan ponstan.

Jumaat, 10 Jun.

TGIF!

Sekukuh
Sekukuh mana ikrar kasih kita
Setebal mana masih ada sempadannya
Akan tiba nanti
Harus ditempuhi
Apa daya kita melawan masa

Takdirnya
Takdirnya dunia hanya sementara
Walau begitu cinta suci tuk selamanya
Ini realiti
Hilang tak terganti
Namun ku tahu kau dan aku
Akhirnya kembali bersatu...

:(


Sabtu, 11 Jun.

World cup starts today. I don't know why men are so excited about footie. Don't know. Don't care. I'd rather meet my friend who is preggy right now. Then I am gonna watch New Moon again on my lappy.


Ya begitulah contoh-contoh entri dalam diari seorang gadis. Secara umumnya, kita boleh membuat rumusan yang diari seorang gadis ini memang penuh dengan emosi, sama ada yang stabil ataupun tidak. Bagaimana gadis-gadis, setuju tak? Itulah naluri seorang gadis, mereka ingin dicintai dan menyintai. Ingin merindui dan dirindui. Ingin dibelai dan ingin membelai. Ok cukuplah itu buat masa ini. Assalamualaikum.



27 comments:

faramira said...

tambah lirik lagu...

yg menggamit memori...

hahaha

sI tEDI said...

menyampah betul yg hari rabu 8 jun tu!

yusuf mujahidin ™ said...

salam ijai


sumpah lawak...hahahaha

Anonymous said...

Sudahlah kau faizal mana ada tulis diari macam tu

coolness

♥ Saccharomyces Cerevisiae ♥ said...

i have a blog.
and its all about my emotions.
nothing else.

just ordinary.

khairul_bariyyah said...

yg 8 jun 2 memang betol.. (eh, termengaku pulak) tp,ayat first ngan second je lah.. ayat2 lpas 2 x boleh blah..

Anonymous said...

salam..

saya stalker baru ijaicool.

saya perempuan tiada dairy dan blog.

your blog is my dairy... eh? haha..

-Sepet-

akugunakanta said...

errrk...yeke..?

QilahLala said...

u baca diary datillah eyhh??? huh?

jana said...

ijai,
ha ha ha,hmmmm kak jana terfikir juga,agaknya mama ijai baca ke blog ijai ni.Yang no 9 tu kan macam real je lah,pernah curi baca diari-diari gadis ke......wink wink

Mohamad Faizal said...

faramira: sing it! andaiiiii daku pergiiii sebelummuuuuuuu

tedi: itulah aku pun rimas aku ni orang biasa je tak perlulah mention aku dalam diari kan?

yusuf: kongsilah diari kau

coolness: adaaaaaaaaaaaa. or maybe lebih kurang macam itu

saccharomyces: camane nak pronounce ni sakara...sakara...sakaratull mautttt

khairul: itu ayat gadis2. saya redha sahaja

sepet: hai sepet selamat menyetalk

akugunakanta: iye. kot

lala: mana ada. dia tak kasi. hee hee.

kak jana: mama saya baca. dia siap nak bawak saya pergi berubat dengan harun din lagi

O Ena O said...

weh weh ijaiiiii
aku tak sabo tunggu world cup south africa 2010 !!!
siap counting days lagik n print jadual world cup kt website RTM..(series poyos gile smpei nk print jadual sume)..

oooohhh 4 thn sekaliiii ini lah saat yg aku tungguuu!!!

KOTEX? ini kalo dh nk abeh tp period dtg..adoii mase ni la mmg marah kt diri aku sendirik sbb tak beli awal2..sob2..

Anonymous said...

Pesal bila baca rasa cam membaca 'Diari Seorang Nyah' ha? bkn tajuknye diari seorg gadis ke?haha

finaz said...

i pun ada diary tp i tak tulis camtu punnnnn.. hehe

finaz said...

btw i baru terbaca komen kat atas.. lawak la.. hahah.. lepas ni buatla diary seorang nyah pulak.. mesti kelakar uols

^wirda^ said...

adakah kau berjiwa gadiss??? hahha
neway, hari AHAD tade pon...

z a t i said...

ni diari arbok.

datillah said...

Jahatnya Mohamad Faizal..

Anonymous said...

lagu kru tu kan...mak suker noksss...

lepas ni boleh la sally tulis entry utk Diari Seorang Arbok pulak...his hiks hiks

otak ketat said...

aku mcm tak bape nak faham la kaedah kau tulis diary neh. mcm mana tarikh dgn hari tak selari neh? kesan emosi gk ke apa? haha.

Anonymous said...

jai! world cup dah tiba. aku dah sediakan flag USA aku untuk dikluarkan. haha. skarang tinggal nak cari american bar kat london je. geng bangi lepak mapley ke nanti?

adam

Mohamad Faizal said...

ena: akan ku tungguuu uuu uuu detik tiba saat ituu (lagu candy)

anon: tak tahulah saya tidak pernah membaca diari nyah lagi

finaz: syafinaz! kongsila diari anda

wirda: saya tidak berjiwa gadis, tapi saya memahami jiwa gadis. ececeh

zati: pandai2 je kau nak kaver padahal sama macam entri diari kau

da' killa: oh babe ku masih setia oh babeee

anon 2: yelah yelah nanti aku buat diari seorang arbok

otak ketat: haa haa kau sorang je perasan aku sendiri tak perasan

adam: haa haa masing2 sudah berkeluarga mungkin berkumpul di rumah aku sahaja

Anonymous said...

haha.. haram nak mampos..

perasan gile ijaicool ini

indahnyasisuria said...

Rabu, 8 Jun - mmg ijai.. :) PMS? tu keistimewaan jadi perempuan..

AkuPenulis said...

x nmpak mcm diari gadis pun..

farHanna said...

ko ni pempuan ke ape? ke penah baca diary pempuan! haha

Fyra ahmad said...

kalau diari gadis macam ni aku panggil diari gadis gediks nak arwahhh. haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...